Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Keller Iván most is a rájátszásba jutna

A ZTE új szerzeménye gőzerővel készül az előttünk álló szezonra.:

:

A Zalakerámia ZTE KK a héten munkába állt és megkezdődött a felkészülés. Igaz, egyelőre még nem a teljes kerettel, hiszen a négy légiós augusztus közepén érkezik. A magyar mag viszont már Sebastjan Krasovec vezetőedző irányításával edz, köztük Keller Iván, aki Szegedről igazolt a csapathoz. Vele beszélgetett a ztekosar.hu.

Két sikeres szegedi évet követően döntöttél úgy, hogy Zalaegerszegre igazolsz. Miért csapatunk ajánlatát fogadtad el?

– Az utolsó szezonban úgy érzem, nem kaptam elég játéklehetőséget Szegeden, ezért döntöttem a váltás mellett. Úgy látom, hogy ezt Zalaegerszegen idén megkaphatom illetve Sebastjan Krasovec is már évek óta a csapatába szeretett volna látni. Több lehetőségem is volt, de én a Zete vezetőin éreztem a leginkább, hogy meg szeretnének szerezni.

A B33-as nemzeti csapatban is rendszeresen pályára szoktál lépni. Ezen a téren hogyan alakult az idei nyarad?

– Augusztus 27-28.-án Debrecenben kerül megrendezésre a World Tour felkészülési torna, valamint a magyar válogatottal kijutottunk az Európa-bajnokságra, melyet szeptember 9-11. között rendeznek meg Grazban. Természetesen erről előzetesen egyeztettem a klub vezetésével, akik engedélyezték, hogy részt vehessek ezeken a megmérettetéseken.

Hogyan telt az idei nyarad? Hogyan készültél az alapozásra?

– Júliusban volt egy kis szabadidőm, ekkor tudtam egy kis időt a Balatonon tölteni, illetve Görögországban nyaraltam. Közben sokat edzettem is, hiszen megfelelő állapotban szerettem volna a felkészülésre érkezni. Emellett a B33-as válogatottság miatt is fontos volt, hogy formában tartsam magam.

Túl vagy már néhány edzésen Zalaegerszegen is. Ezek alapján milyen felkészülésre számítasz?

– A mostani egy alapozó időszak, ilyenkor a kondicionális edzések vannak túlsúlyban, de persze előkerül már a labda is. Szerintem, amíg a négy külföldi játékosunk nem érkezik meg, addig ezen lesz a hangsúly, s majd velük kiegészülve kezdődnek meg igazán a labdás edzések.

Az elmúlt időszakban kevésbé volt sikeres a zalaegerszegi kosárlabda. Egyénileg és csapat szinten milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

– Nagyon szeretek a play-off mérkőzéseken pályára lépni, ez szerencsére az utóbbi években sokszor sikerült számomra. Ha sikerülne ide bejutnunk, akkor szeretnék valami szép eredményt elérni a csapattal. Egyénileg pedig nem csak több játékpercet szeretnék magamnak kiharcolni, hanem ezzel párhuzamosan sokkal jobb teljesítményt szeretnék nyújtani és ezzel remélhetőleg sok győzelemhez segíteni a csapatot.

A ZTE-Falco összecsapás mindig pikáns párosítás a honi bajnokságban. Neked különösen az lesz, hiszen testvéred, Ákos a Falco KC-t erősíti. Milyen érzésekkel várod ezt a párosítást?

– Tudom, hogy ez az egyik legfontosabb párharc minden bajnokságban a szurkolóinknak. Nem ez lesz az első alkalom, amikor egymás ellen lépünk pályára, hiszen ez már nagyon sokszor megtörtént. Személy szerint nagyon szeretem ezeket a mérkőzéseket, szerencsére arra is több alkalom volt, hogy az akkori csapatommal le tudtuk győzni Ákosékat. Mit mondhatnék, bízom benne, hogy a Zetével az idén ez is sikerülni fog.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
moldi56GCkosarheraklithKosárfan66Feffo-ZTE Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Zsíros Petit sajnálom,hogy elengedték az Olajtól.Szerintem ő nem jött ki az edzővel,kevés játékpercet kapott tőle.Jól járnak vele Egerszegen,jó szellemű játékos és jó keze van,kívülről jól dob.Sok szerencsét Peti!

Feffo-ZTE
Olvasó

Keller az egyetlen használhatónak tűnő magyar, de nem a kiemelkedők közül van ő sem. A magyar magunk (Zsíros, Németh, Polster, Csuti, Szalay, Simó) az egyik leggyengébb a ligában, tehát ha az 5 légiósunkból nem lesz legalább 3 klasszis közeli, akkor a play-out elkerülésénél magasabb célunk nem lehet. Ez pedig már új vezetés, új szakmai vezetővel. Bizakodom persze, de mondjuk már most ki: ez a csapaterősítés elsőre egyáltalán nem tűnik acélosnak.

Kosárfan66
Olvasó

Ötös lottó számok esetleg, annyira bírom még nem is láttuk egybe a csapatot de már most temeted, egy próbát kellene adni nekik majd utána lehetne véleményezni!

Feffo-ZTE
Olvasó

Van próba, a papírformát mondtam, hogy ez a keret magyar magra elég karcsú. Örülök, ha rám cáfol az edző és a sok játékos is! Hajrá ZTE!

heraklith
Olvasó

Ezzel a magyar maggal (és gyakorlatilag 3 légióssal, Krapic, Balmazovics nem sokat játszottak és egyszerre nem is voltak itt) voltunk ötödikek (2015-2016), úgy hogy az alapszakaszban harmadikak lettünk egy győzelemmel lemaradva az első Szolnok mögött. Olasz Ádám, Gáll Dominik, Fekete Viktor, Czinger Zoltán, Kis Raul, Gáspár Dávid, Mohácsi Máté, Kerpel-Fronius Balázs, Velkey János. Közülük – Gáspin kívül, aki itt (már) messze volt attól, hogy kiemelkedő legyen – senki nem tudott maradandót felmutatni az A csoportban, sőt ott megmaradni sem nagyon. De pl ezzel a magyar maggal lett harmadik a szeged: Balogh Szilárd, Bognár Kristóf, Keller Iván, Kerpel-Fronius Balázs, Kerpel-Fronius Gáspár,… Olvass tovább »

GCkosar
Olvasó

Azért abban a ’15-16-os csapatban Mohának és Kerpinek is elég komoly szezonja volt, meg hát kohézió is volt, nem kicsit nekik is köszönhetően.

Nekem szimpatikus a felnőtt magunk (Németh lesz a csk?), Polster most már nem az a nagyon fiatal, az itthoni fiatalokban meg teljesen megvan a bizalmam (Makkost kifelejtette az eredeti hsz.).

Hajrá ZTE!

heraklith
Olvasó

Igen, Moha és Kerpi is jó volt, de előtte sem és utána sem voltak olyan jók. Csak arra akartam rávilágitani, hogy ha összeáll a csapat, akkor lehet hogy most Zsírosnak vagy Németh Ákosnak jön az élete szezonja. Meg persze az is lehet, hogy playout lesz…
Sok csapat megy biztosra idén, de az sem biztos, hogy működik majd. Szegény ember meg vízzel főz.
Előre hülyeség temetni a csapatot.

Feffo-ZTE
Olvasó

Govens, Kinney, Pantelic – előre is tudtuk, hogy ők jók lesznek. Kurvára. És Mohácsi valamint Kerple élete szezonját játszotta. Hol ez a két magyar játékos most, és hol vannak ilyen pedigréjű, NB I-ben bizonyított külföldiek??? Ha Krasovec és Bencze jól választottak, legalább van 3 ilyen külföldi, mint 2015-ben, akkor nagyszerű szezonunk lehet. Ha nincs, akkor a 8 is távoli. Én csak ennyit mondtam. De vissza lehet majd ezt olvasni legelőször decemberben.

heraklith
Olvasó

Azért azt nem mondanám, hogy előre is tudtuk. Kinneynek sem volt komoly múltja és se előtte, se utána olyan szezonja. Govenst is elküldték előtte Körmendről. Pantelic meg elsőre egy antikosaras látszatát keltette és talán a német kettőből jött. Nem volt ott komoly pedigré. Kinney is szlovakiából jött, ha jól emlékszem. Szerintem a legkevésbé sem tűnt az egy komoly csapatnak szezon előtt, mégis kb mindenki élete szezonját futotta. Talán Govens kivétel. Amúgy igazad van, az teljesen egyértelmű hogy a légiósok szintjétől meg a csapatkémiától függ minden. 3 extra légióssal nagy magyar név nélkül is lehet dobogós egy csapat, anélkül meg simán… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés