Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Keller fizetését sokallták, a teljesítményét kevesellték Zadarban

Egy horvát lap szerint közel 9 ezer eurót keresett. Az edző elmondta, az ő választása volt, és vállalja is érte a felelősséget.:

:

HIRDETÉS

A jabuka.tv nevű horvát lap közölt terjedelmes cikket a KK Zadar jelenlegi helyzetéről és Keller Ákos távozásáról.

A portál kihangsúlyozta, hogy a Zadar jelenleg nagyon rossz szituációban van, hiszen 18 kört követően mindössze 4 győzelemmel és 14 vereséggel utolsó az Adria Ligában. Az egész szezon során rossz képet festett a csapat, amely edzőt és játékosokat is cserélt már, de még ez sem használt.

2019 októberében Danijel Jusup vette át a gárda irányítását, aki az előző évadban bajnok volt Boszniában a HKK Sirokival. A zadariak hét vereséggel kezdték az ABA-ligás szezont, Jusup három zakó után érkezett, de az első sikerre így is a nyolcadik körig kellett várni.

A portál azt írja, a vezetők mindent megtettek azért, hogy megerősítsék a kiesés elől menekülő gárdát. Az egyik ilyen lépés volt a magyar válogatott Keller Ákos szerződtetése. Felidézték nemzeti csapatunk kapitányának nyitó mondatait, miszerint örömmel írt alá Zadarba, ahol azt ígérték neki, hogy ő lesz az első számú center a klubnál.

Keller az ötödik fordulóban érkezett, meccsenként 4 pontot átlagolt, ami mindent elárul arról, milyen rossz döntést hozott a Zadar a szerződtetésével – írja a jabuka.tv.

Megkapta a lehetőséget, de nem tudott élni vele, aminek az lett az eredménye, hogy elköszöntek a közel 9 ezer eurót kereső légióstól – fűzi hozzá a lap.

Egy ideje elégedetlen volt a helyzetével, nem érezte jól magát, de nem tudtam többet ígérni neki. Edzéseken segített, de a meccseken nem azt nyújtotta, amit elvárt volna saját magától. Átbeszéltük a helyzetét az elmúlt napokban, de amikor egy játékos nem elégedett, az soha nem jó sem neki, sem pedig a környezetének

– mondta a Zadar edzője, aki megerősítette, hogy Keller kizárólag az ő választása volt, és vállalja is érte a felelősséget.

A portál még hozzáteszi, az, hogy egy közel 9 ezer eurót kereső játékos csak ül a padon a mérkőzések jó részén, azt bizonyítja, hogy mekkora hibákat vétettek Zadarban a játékosok kiválasztásánál. Nincs idő korrigálni, mert közeleg az ABA Liga alapszakaszának a vége.

Azt is megemlítik, hogy Keller szerződtetése miatt már korábban elköszöntek egy centertől (James Farr), amire szintén sok pénzük ment el. Egyre valószínűbb, hogy a Zadar a következő szezonban az ABA Liga másodosztályában fog szerepelni, annak ellenére, hogy hatalmas összeget költött egy olyan csapatra, amely eddig mindössze 4 győzelmet gyűjtött – zárja sorait a horvát cikk.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
MásikVégétFújdMegCsapajevDallasRedbidldd Recent comment authors
derryl
Olvasó

Csak még annyit, emlékezetem szerint, Báder, Lóránt is pattogtatott itt délen, de ők sem tudtak sok sót megenni náluk. Lehet, valamiért nem szívlelnek bennünket?

ldd
Olvasó

Báder teljesen megbecsült tagja volt a Krkának, szerintem trófeákat is nyertek , de nem néztem utána …
a Cibonával Euroligát játszott és ott is meghatározó volt .. ( szerintem )

Redbid
Olvasó

Két része van a történetnek. Két része 1.Nem volt váratlan ez! Nem sokkal Ákos előtt odaszerződött edzővel volt egy interjú, amiben Két Két része van a történetnek. 1. Egyáltalán nem volt ez meglepetés! Az új edzővel, akit nem sokkal Ákos előtt szerződtettek, volt egy interjú, ahol elmondta, hogy az Adria ligára koncentrálva megerősítik a csapatot, de nem biztos, hogy mindezt anyagilag fogják tudni tartani a szezon végéig! Megpróbáltak előre menekülni, nem jött be nekik! Ezért maradt Ákos neve továbbra is közszájon Körmenden, mert ismert volt, hogy lehet az a helyzet amikor újra váltásra kényszerülhet!! Hát most elérkezett ez. Mondjuk akik… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Hát… ez elég zagyvára sikeredett…

Redbid
Olvasó

Ha nem értesz valamit kérdezz, szívesen elmagyarázom 🙂

Csapajev
Vendég
Csapajev

“Két része van a történetnek.
Két része 1.Nem volt váratlan ez!
Nem sokkal Ákos előtt odaszerződött edzővel volt egy interjú, amiben Két Két része van a történetnek.
1. Egyáltalán nem volt ez meglepetés!”

Ittál egy kicsit és utána írtál ide??? 🙂

derryl
Olvasó

Picit lámpalázas volt, sok mindent el akart mondani. A lényeget ki lehetett hámozni belőle!

Redbid
Olvasó

Na de kérem ne induljunk már ki mindig magunkból 🙂
Munkahelyi történet volt egy kb. ezeréves laptopról, és valamiért közben belekettőzött az írásomba, hát most meglepődve látom nem sikerült kitisztítani megfelelően, pedig esküszöm amit elküldtem abban nem voltak ismétlődések!
Mondjuk ha lett volna időm ránézni miután elküldtem asszem akkor még lehet szerkeszteni.

Nem tudok mást, elnézést érte mert ez így valóban zagyva, de azért talán a lényeg télleg kivehető belőle!

ldd
Olvasó

Az eddigi kommentek több szálon futnak… 1. szakmai: egyetértek azokkal akik szerint Kellert nem jól használták, nem kapta meg a bizalmat, szopatták…amikor én láttam extra volt, (Krka-Zadar) mégis szopatta ez a nem szimpatikus… 2. pénzügyi: a 7-8 éve, a TAO által kibillentett magyar sport nem lehet mérvadó. a foci agyhalál… 3,3 Millió Ft/hó az átlag fizetés, 25 fős keretek esetében…(!) a női kézilabda liga, mint már említettem, a világ legjobban fizetett ligája (!!) a ffi. Veszprém és Szeged költségvetése bent van európa top 10 casapatában (!!!) a női kosár ligában egy magyar center lány tud keresni 2-3 Millió Ft/hó a… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Jó gagyi csapat, 9000 eurós fizetés kézilabdában se tényező.20-30 ezer eurós fizetésű játékosok vannak a Pick szegedben. Pedig a kosárlabda állítólag jobban fizet.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Én is jóval többre gondoltam!!

Dallas
Olvasó

Marhaság kézilabdát kosárhoz hasonlítani tized annyit nem keresnek a top kézisek,a 20-30E eurós kézisek európai legjobbjai,a Veszprém mennyi nemzetközi siker,és a Szeged se rossz(kb euroliga szint kosárba)a legjobb euroligások fizetése 2-3-4 millió euró évente

Csapajev
Vendég
Csapajev

Így van… Annak idején a kézilabdás Nagy Laci is megmondta, hogy Barcelonában a focinál csillagászati összegek vannak, majd utána nagy űr és következik a kosárlabda a fizetés szempontjából, a Barcelona kézisek, meg utánuk következnek jócskán lemaradva.

makelovenotwar69
Olvasó

Mivel Ákos tudja, hogy több magyar csapat is verseng érte, szerintem a külföldi keresgélést a lehető legtovább kitolja. Azt is vélelmezem, hogy max. a szezon végéig ír alá, ha végül Magyarországra jön és jövőre megint külföldi kalandot keres.
Egyébként nekem alapból furcsa, hogy a jó és képzett kosarasoktól hemzsegő valamelyik délszláv bajnokságba szerződtették – valószínű, hogy ott azért nem kiugró a fizetése, csak az említett ár-érték arány nem stimmelt. Kár, hogy nem kapott több játéklehetőséget!!
Egy válogatott magasemberhez képest a fizuja sztem nem különösebben magas – az egy másik kérdés, hogy ennyi tudással is sorban állnak érte a csapatok itthon.

pppp
Olvasó

Szerintem ez nem egy horribilis fizetés. Attól függ persze, hogy mihez hasonlítjuk. Dzsudzsák nem éppen fényes teljesítményévél évente milliárdos nagyságrend körül keres, lehet, hogy most mér “csak” 500-600 milliót, de az még mindig 20x-os pénz ehhez képest. De ha a focistáknál maradunk, ez kb. az NB I-es átlagfizetés, de pl. az NB I-ben 37 évesen levezető Juhász Roland kb. ennek háromszorosát kapja. Az is kérdés, hogy mi jár még a fizetés mellé? Mert ha van lakás és/vagy autó (benzinkártyával), az jelentős juttatás, főleg ott, ahol amúgy drága lenne lakást bérelni. Az is kérdés, hogy melyik országban milyen adószabályok vannak. Az,… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Én az idény hátralévő részére elnézegetném Körmend mezben ezt a gyenge játékost, sőt jövőre is aláírhatna.
Putesz mondta Czigler idejében: “kell egy kapus” 😉 .

pppp
Olvasó

Szerintem mindenki örülne, ha visszajönne Körmendre. De nyilván Szolnokon is örülnének, ha oda menne. Bármelyik magyar csapatnak nagy erőssége lenne.

egismte1
Olvasó

Olaj is, mi is döntőesélyesek lennénk egyszerre!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ha azt a rengeteg energiát, pénzt, fáradságot valami másba fektették volna Körmenden anno, amikor a fakezű, tehetségtelen, lassú, lusta, nagyképű, ostoba Cziglert tolták, gyanítom, még szebb és díszesebb lenne a körmendi vitrin (dicsőségfal). Borzalmas “játéka” volt, nézhetetlen, kibírhatatlan, és igazából érthetetlen. Az egyetlen előnye a magassága volt. Más jót nem tudnék elmondani róla (már ha az egyáltalán”jó”). Ott is fejezte be a pályafutását, ahova való volt: másodosztályban, ráadásul a negatívhoz közelítő pontátlaggal. 😀 Róla azt hiszem, a legjellemzőbb kép az volt, amikor a németek ellen Nowitzkival “küzdöttek” a földön pattogó labdáért, és ő a vetődő Nowitzki elől nemes egyszerűséggel ELRÚGTA… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Ó gyerekek, azért ez nem ilyen egyszerű ám, ez megint csak az igazság egyik szelete. Nem magamtól vagyok ilyen “okos” és nagyon igazat adok annak a usernek, aki az MNK index-en írta le a véleményét, miután több Zadar meccset is látott. “két dolgot jegyeznék meg Ákos ottani tevékenységével kapcsolatban egyet pro és egyet kontra -támadásban semennyire sem használták ki és jól. A edzőjük is világi kókler,ha az Ő személyes kívánsága miatt leigazolnak valakit és ezt csinálja vele.Gondolom pár Körmend meccset megnéztek ha ennyire Ákoshoz ragaszkodtak személyesen…nos talán a szemüket is kinyithatták volna közben vagy nemtudom. Mondjuk a zadarra ebben a… Olvass tovább »

Vince.Carter15
Olvasó

Külföldről kellene példát venni ahol nyilvanossagra hozzák a jatekos fizeteset. Mi is örülnénk ha tudnank mennyibe kerül nekunk Zozoéknak ez a gyalazatos teljesitménye.

2lee14
Olvasó

Nem érzed magad gáznak?

pbask
Vendég
pbask

Ricsi stilust váltott,hogy foglalkozzanak vele,bár némi skizofrén hajlamot vélek felfedezni.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Én ahogy tudom olyan környezetből jön ,hogy nem kellene ,hogy a pénznek ekkora jelentősége legyen…

pirosf
Olvasó

Tipikus magyar sztárocska.
Taylor jobb nála…Varnado-ról ne is beszéljünk (igaz némileg más poszt).

Turnernek helyettest!! Sokkal égetőbb probléma!!

pbask
Vendég
pbask

Hát már rájöttem Zadarban miért a 69es számot rakták rá.

derryl
Olvasó

Esetleg bemutatnád sárga trágyával a 69-es pózt?! Ha már ennyire vágod!

pbask
Vendég
pbask

Majd Ricsike megtanít 😉

derryl
Olvasó

Ha mindegy kitől tanulod meg, engem nem zavar!

pbask
Vendég
pbask

Nem rossz,nem rossz…. 😀

derryl
Olvasó

Na látod? 😀

vasipasi
Olvasó

Ákos!
1. Ha lenne normális menedzsered, ez nem fordulhatna elő!
2. Fel a fejjel, jó játékos vagy, építsd újra magad!

antikosar
Olvasó

Itthon is megkapja ezt sajnos!

Jokic
Vendég
Jokic

Ilyenkor fel sem merül az edzőnek az a tény, hogy ő választotta ezt az embert, akit most pocskondiáz? 😀

bányász
Olvasó

Elolvastad a cikket? Nem igazán. Ott van benne, hogy csakis az ő hibája és vállalja a felelősséget.

Nekem amúgy Kellerrel semmi bajom, a válogatott egyik erőssége. Viszont mindig kérdés hol van a pénz és az elvek közötti határ. Mármint ha most az Olajba megy, miközben Körmenden kezdett..Körmend ritka szerződést kötött vele csak hogy nyitva maradjon neki az európai ajtó. Most meg lehet ugyanezt az ajtót ráveri a Körmendre. Nem látok bele a hátterére, de csak a meglévő infók alapján hát na…

Kívánom neki, hogy megtalálja végre a számításait!

Jokic
Vendég
Jokic

Igen, elolvastam. Egyik szavával üti a másikat.

Tonymontana
Olvasó

Jól fizetett bohóc 🤡🤡🤡

derryl
Olvasó

Na, így már minden ok, van kinek a nyakába varrni az utolsó helyet!

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook