Connect with us
Hirdetés

3x3

Keller Ákosra számíthat a 3X3-as válogatott is?

Akár az olimpiára is kijuthat Csirke Ferenc csapata.

  •   :

:

Csirke Ferenc szövetségi edző irányításával, s új játékosokkal a “fedélzeten” tartott kéthetes edzőtábort férfi 3×3-as válogatottunk, amelynek elképzelhető, hogy nyáron, s kora ősszel még lesznek “fellépései”, amelyek jól szolgálhatják a jövő évi olimpiai selejtezőre való felkészülést. Az MKOSZ honlapjának interjúja.

– A lányokkal ellentétben a férfi 3×3-as válogatott csak két hetet töltött Debrecenben. Mi volt ennek az oka?

– A bizonytalanság mellett elsősorban az, hogy a férfi versenynaptárból eddig nem töröltek minden versenyt az idei évre. Nekünk is meglesz a négy hét, csak két részletben. Ami most biztosnak tűnik, hogy jövő nyáron itthon lesz egy hatcsapatos olimpiai selejtező, amelynek a győztese kijut Tokióba. Viszont lehet, idén is lesznek versenyeink. A dolgok jelen állása szerint augusztus végén- szeptember elején Debrecenben megrendezik a World Tour viadalt, szeptember második felében, Belgiumban pedig az Európa-bajnokságot. A tervek szerint majd debreceni viadal előtt bő két héttel találkozunk, akkor következik a mi edzőtáborunk második fele, hogy előbb arra a versenyre, majd az Eb-re készüljünk fel megfelelően.

– A július első felében Debrecenben töltött első két hétnek mi volt a legfontosabb szakmai célja?

– Változás várható a csapatban, amelynek egyik alapembere, Ivosev bejelentette, hogy a szerb válogatottban akar játszani. Ezzel kapcsolatban ugyan még nincs hivatalos fejlemény és döntés, de nyilván fel kell készülni arra, hogy a jövőben nélküle kell szerepelnünk a különböző viadalokon. Éppen ezért szükség volt egy meghatározó magas játékosra, s nagy örömömre az első héten Keller Ákos is részt vett a táborban. Az öccse régóta ott van az utánpótlás válogatottban, most elsősorban Ákossal kellett megismertetni, megszerettetni ezt a fajta kosárlabdát. Úgy érzem, ez sikerült, nagy erősítés lenne, ha számíthatnánk rá. Ebből a szempontból kedvező lenne, ha az 5-5-ös szakágban itthon játszana, akkor jóval könnyebb lenne “mozgósítani”. Ruják Andris is ott volt a tábor első hetében, és bár másodikra családi okok miatt ugyan csökkent a létszám, de az U23-as keret tagjaival együtt akkor is hatékonyan tudtunk dolgozni. Emellett az is célja volt a tábornak, hogy a több hónapos karantén, egyéni edzések után kosarazzanak is a srácok, amit nagyon szeretnek. Debrecenben lényegében együtt volt az egész szakág, a felnőtt és utánpótlás, a férfi és a női válogatott, s ez azért egy nagyon jó alaphangulatot adott az egésznek.

– Hogyan zajlik majd az olimpiai kvalifikáció?

– Először május végén, Ausztriában, Grazban lesz egy húszcsapatos kvalifikációs viadal, ahonnan az első három helyezett jut majd ki Tokióba. Hogy a magyarországi, hatcsapatos olimpiai selejtezőn – amelynek a győztese utazhat majd az olimpiára – kik lesznek a riválisaink, azt befolyásolhatja a grazi viadal eredménye. Drukkolok is többek között a legutóbbi vb-n ezüstérmet szerző letteknek, vagy azt megelőző két vb-n döntőző hollandoknak, hogy már Ausztriában harcolják ki az olimpiai részvételt. Azért ha ők nem jönnek hozzánk a selejtezőre, nagyobb lehet az esélyünk, ha a legerősebb csapatot tudjuk kiállítani a bő keretünkből.

– Szóba került egy esetleges olimpiai szereplés lehetősége?

– Akik itt voltak, közöttük természetesen igen!

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés