Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kedden rajtol a 3×3-as világbajnokság, ahol Csirke Ferenc csapatáért is szoríthatunk

Kiegyensúlyozott csoportban a mieink.:

:

Férfi válogatottunk 2016 után másodszor vesz részt a világbajnokságon, az akkori csapatból Tomisav Ivosev maradt meg hírmondónak – Bíró Olivér, Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs alkotta még akkor a keretet. A csoportmérkőzések során a spanyolok elleni 16-12-es vereséget követően Lengyelországot 14-13-ra, Romániát 13-11-re, a Fülöp-Szigeteket pedig 18-16-ra győzték le a mieink, a végállomást Szlovénia jelentette a negyeddöntőben (10-21).

A mostani világbajnokságra selejtező útján jutott ki a válogatott, a részvételt kivívó négyes szerepel a vb-n is. Május 31-én (szerdán) kezdi meg bécsi szereplését a nemzeti csapat – 12 órától Mongólia, 14:25-től pedig Svájc lesz az ellenfél. Ezt követően június 2-án lépnek pályára az urak, 12 órától Japán, 14:25-től pedig Hollandia ellen. Csirke Ferenc szövetségi kapitányt kértük fel arra, hogy foglalja össze a válogatott előtt álló feladatokat.

Hogy zajlott a felkészülés? Milyen játékerőt képviselnek a csoportbéli ellenfelek?

A keret változatlan, péntek estétől voltunk Székesfehérváron, négy edzésünk volt. Amit tudtunk, gyakoroltunk. Ellenfeleink közül Hollandia topcsapat, két vb-ezüstöt is nyert már, ők nagyon erősek. A svájciak hárman egy csapatban játszanak Lausanne-ban, a mongolok is folyamatosan játékban vannak. Itt már nincs gyenge csapat, és mindenki folyamatosan 3×3-azik. Arra is van esélyünk, hogy nyerjünk három meccset, de arra is, hogy négyszer kikapunk. Egy tipikusan olyan csoport, ahol nincs kötelező győzelem, de minden válogatott ellen van esélyünk, és igyekszünk is kihasználni azt.

Hogy zajlik a nyár további része a csapat számára?

A világbajnokság után egy héttel Európa-bajnoki selejtezőt játszunk Pozsonyban. A további program tervezés alatt áll, az Eb-selejtezős szereplésen is múlik. Tomislav Ivosev az Egyesült Államokba megy játszani, Demeter Attila Kínába. A kínaiak egy nagyon komoly 16 csapatos bajnokságot indítottak, nagyon sok pénzt rááldozva. Oda igazolt többek között két lett válogatott, Karlis Lasmanis és Nauris Miezis, de hollandok, szerbek is szép számmal képviseltetik magukat. Nagyon komoly bajnokság formálódik, örülünk, hogy Attila is a részese lesz.

Forrás: MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés