Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia: külföldi szakemberekkel az élsportért

Miroslav Markovic és Alexandar Zivkovic csatlakozott.:

:

Külföldi szakemberek csatlakoztak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapatához. A fő cél a fiatalok és az edzők fejlesztése.

Az erőnléti és a technikai feladatokra is összpontosít az a két szakember, akik nemrégiben csatlakoztak a kecskeméti utánpótlásbázishoz.

A Koszovóban született szerb Miroslav Markovic elsősorban a kiemelkedő tehetségekkel foglalkozik. A korábbi kiváló játékos viszonylag későn, 17 évesen kezdett el kosárlabdázni, ennek ellenére sokra vitte, hiszen több élvonalbeli szerb csapatnál játszott, kupagyőztes is volt, valamint légióskodott Franciaországban, Ukrajnában és Görögországban is. Elmondása szerint több edzője is azt tanácsolta számára, hogy legyen edző, mert úgy nézi a játékot, mint egy tréner, nem úgy, mint egy játékos.

– A nemzetközi szövetségnél edzői licencet szereztem, majd Kecskemétre kerültem, ahol minden körülmény lenyűgözött – mondta Miroslav Markovic. – Top szinten van a helyi utánpótlásképzés infrastrukturálisan is és a szakemberállományt illetően is. Főleg az Akadémia vezetőjének, Ivkovicné Béres Tímeának köszönöm a lehetőséget, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Azt tapasztalom, hogy itt mindenki kapcsolódik a másikhoz, egy nagy családot alkot az Akadémia közössége.

– Ami az edzéseimet illeti, elsősorban egyéni edzéseket tartok és különböző támadási akciókat gyakorlok a tehetségekkel.Fontos, hogy technikailag fejlődjenek a fiatalok. Mindig egyeztetek a csapatok edzőivel a játékosokról, hogy megtudjam, kinek milyen testhezálló feladatot állítsunk össze. A fő célom – amellett, hogy a legtehetségesebbeknek segítsünk megvalósítani álmaikat, a felnőtt csapatba való bekerülést – az, hogy minden kecskeméti kosaras gyerek mosolyogva járjon edzésre. Ha élvezik a játékot, az eredmények is jönni fognak – mondta Miroslav Markovic.

Az Akadémia másik mentoredzője, Alexandar Zivkovic, a belgrádi egyetem testnevelés és sportmenedzsment karánakprofesszora. Zivkovic bemutatkozásképp előadást tartott a kecskeméti Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Az edzőknek részletesen elmagyarázta és megmutatta, hogyan korrigálják a fiatalok mozgásformáját, ízületi mobilitását és izomaktiválását az egészséges és komplex fejlesztés érdekében.

-A kosárlabda nagyon fizikális sportággá vált, amihez szükséges a fiatalok felkészítése. Az elsőlépés az ízületi mobilitási állapot – boka, csípő, váll – felmérése és korrigálása, a második a testtudat kialakítása, vagyis az izmok tudatos aktivizálása és harmadsorban a mozgásformák tökéletes technikai kivitelezése. Az edzők a közös elméleti-gyakorlati foglalkozás keretében magukon is rögzíthették a gyakorlatok helyes alkalmazását és a hibajavítás szükségességét, mert ez éppen olyan fontos a kosárlabda edzéseken, mint az erőnléti képzéseken.  A fő cél hogy a fiatalok egészséges felnőttekké és élsportolókká váljanak.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
bakibaMilivojPbaskBall don't lie Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Ma, 3 év után megint, kitörölték a kommentemet. Sajnos. Pedig sem sértő nem volt, sem hamis állítás. Gondolom ezt is törlik majd. És utána kizárnak?! A császár új ruhája mese jut eszembe az akadémiákról szóló anyagoknál.

Milivoj
Olvasó

Ugyanez volt velem, úgy látszik, egyeseknek fáj az igazság, kultúrált kritikának sincs helye, pedig a bb1 atyaúristene, azt mondta Mogyi podcastjában, hogy ők aztán teret engednek a véleményeknek…, úgy látszik, a trágár, személyeskedő fröcsögés az mehet, de egyes szent tehenekkel kapcsolatban semmilyen véleményt nem lehet megfogalmazni…, mindenesetre ez a legjobb visszajelzés, hogy igazunk van

Milivoj
Olvasó

Nincs cenzúra…

Ball don't lie
Olvasó

Oda vagyunk meg vissza, hogy milyen elképesztően profin működik az akadémia. Elképesztő körülmények, infrastruktúra, edzők…
Ehhez képest 10 év alatt egy épkézláb NB1-es rotációs játékost sem sikerült kinevelni.

Pbask
Olvasó

Talán Tanoh Dez Andrist a Honvédnak, de egyébként yap.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés