Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kecskeméti győzelmével rájátszásba jutott a Sopron

Már csak két hely kiadó.

Duna Aszfalt-DTKH-Kecskemét - Sopron KC 86-91 (21-23, 25-22, 14-21, 26-25

Bajnokság, 25. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Tóth Cecília, Sörlei Attila (Bognár Tibor)

Kecskemét: Townes 18/6, Ivkovics 1, Klobucar 5/3, Dramicsanin 4, Karahodzsics 17. Cs: Boriszov 24/12, Wittmann 16/9, Kucsera -, Kiss 1.

Sopron: Joseph 17/9, Jones 9/3, Valerio-Bodon 14/9, Barnett 21/6, Durham 6. Csere: White 9/6, Molnár M. 8, Sitku -, Takács N. -, Supola 7/6.

A mérkőzés Townes büntetőivel indult, kettőből egyet dobott be, Barnett szerezte az első vendég pontokat. Ismét a hazaiak amerikai irányítója villant, Durhamet dobta át egy stepbackkel, majd Dramicsanin bejátszását váltotta két pontra Karahodzsics. Jones középtávolija szédült be, Valerio-Bodon kosarával átvette a vezetést a Sopron (5-6). Barnett dobott be két büntetőt, aztán egy tempót is, amivel már 8-0-ás futásban volt az SKC, Jones triplája után már nem volt más választása Forray Gárbornak, időt kellett, hogy kérjen (5-13). Boriszov törte meg a Kecskemét rossz sorozatát, azonban Joseph is beköszönt kintről, s bár Kiss Dávid egy pontot a vonalon hagyott Borsziov hármasával zárkózott a hazai gárda. Townes tört be szépen, Barnett egy büntetőt dobott be, egy szép 2-2 után Karahodzsics talált be. White egy palánkos hármassal vettette észre magát, Boriszov válaszolt, Valerio-Bodon folytatta a triplafesztivált, Wittman egy büntetőt értékesített. Az utolsó perc a KTE-nek sikerült jobban, így két pontos vendég előnnyel ültek le a csapatok az első negyed után. 21-23

Supola egy bedobott büntetőjével folytatódott a játék, de jól jött ki ebből a Sopron a támadólepattanó után Molnár zsákolt. Townes dteobott egy hármast, Dramicsanin egyenlített, majd őt dobta át Durham. Supola talált be a sarokból, Karahodzsics két pontjára Valerio-Bodon felelt egy triplával. Karahodzsics egy büntetőt elrontott, Durham zsákolása után jött az újabb hazai időkérés. Ivkovic is hibázott egyet a vonal mögül, Karahodzsics kosarával visszajött -4-re a Kecskemét. Barnett dobott egy hármast dudaszóra, Durham újabb ziccerével már kilenccel ment a Sopron (32-41). Townes és Boriszov pontjaira Jonestól érkezett válasz, Boriszov bedobott két büntetőt is, Kosztasz Flevarakisz kikérte első idejét. Klobucar átadásából Wittmann dobott egy hármast, Boriszov pedig kiegyenlített, jött az újabb soproni időkérés (43-43). Jones dobott egy ziccert, Wittmann újabb hármasával 5-2 után ismét a hazaiak vezettek, s mivel a hátralévő időben már nem esett kosár, ez a félidőre is igaz volt. 46-45

Karahodzsics kosárral indult a második félidő, Barnett válaszolt, aztán egy hármast is bedobott a Sopron légiósa, amit Klobucar dobott vissza. Molnár szerzett gyors négy pontot, Boriszov és Townes ketteseivel fordított a KTE, Molnár, Barnett és Supola révén 7-0-t futott a Sopron, amivel 5 pontos előnyre tett szert a vendég gárda, Forray Gábor időt is kért (55-61). Wittmann törte meg a hazai kosárcsendet, Joseph viszont betalált kintről, tempója után pedig ismét kilenccel ment az SKC. Wittmann szórt be egy triplát a negyed végén, így hat pontos előnnyel várta a Sopron a záró etapot. 60-66

Az első két és fél percben nem sikerült faragnia a Kecskemétnek a hátrányból, 5-5-re állt ekkor a negyedik negyed, Boriszov szerezte az összes kecskeméti pontot, ezeket Valerio-Bodon és Joseph annulálta. Hosszú kosárcsend után Townes hozta közelebb csapatát egy labdaszerzés után, Barnett egy támadólepattanót tett vissza erőszakosan. Egy 2-2 után Karahodzsics maradt teljesen üresen, White és Valerio-Bodon is elsüllyesztett egy hármast, így Karahodzsics újabb kosara ellenére is 8 volt közte (71-79). Wittmann dobott be két büntetőt, aztán mindkét csapat dobhatott egyet-egyet technikaik után, Barnett folytatta a büntetőpárbajt, Joseph hármasa pedig lezárta a lényegi kérdéseket. A Sopron oda-vissza legyőzte a Kecskemétet és rájátszásba jutott. 86-91

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Tom67red-black01Rámen11-12zterulezWilson Recent comment authors
Rámen11-12
Olvasó

Ivkovics Milán jó játékos lesz! A labdavezetésén, a passzolásán is kell még dolgozni, de a legfontosabb nála a 3 pontos dobás kifejlesztése.

Wilson
Olvasó

Egyenlő statisztika esetén minitabella dönt? Jó eséllyel 4 csapat is 14-12-el fog zárni, ez esetben ki csusszan ki a 8-ból?

red-black01
Olvasó

Mi, azaz a Körmend.

Zetesziv
Olvasó

Grat Sopronba Nem is értem hogyan lehet a Kecsó ennyire elōl.5-9 helyezettek közül leggyengébb csapat.

zterulez
Olvasó

Jövő héten még akár meglepetést is okozhatnak nekünk. Én egy rutinos, masszív csapatnak látom őket, akiket egy pillanatra sem lehet félvállról venni. Pl. a mai meccs utolsó perce.

Ball don't lie
Olvasó

Csapongó meccs volt, megérdemelten nyert a Sopron.
Néha nem igazán értem Forray lineupjait , de ő a mesteredző, én meg a kibic.
(Respect a soproni szurkolóknak, hogy ilyen szép számmal és nagy hanggal eljöttek péntek du.)

Ktopi
Olvasó

Jobbak voltak! Kár érte! Hajrá Kecskemét!

magister_officiorum
Olvasó

Erről van szó! Szép volt, Fiúk! Gratulálok az egész Csapatnak! Nagyon szeretném, ha Valerio-Bodon Vincent és Molnár Marci, valamint a magyar magunk a következő szezonban is maradna. Különösen nagy öröm ez a mai győzelem a közeledő kupameccs, illetve kupadöntő előtt. Eddig nagyon szépen alakul a szezonunk! Hajrá Sopron, hajrá SKC!

Ekpa
Olvasó

Szuper, ez az!!! Szép volt fiúk!
Legyen Alba, legyen ZTE, ha marad a forma akkor lehet esély mindkettő ellen!
Csak így tovább!

Barro
Olvasó

Szupi…alakul a Kecsó 7. helye….😊

CsakaSopron
Olvasó

Volt itt minden a végén, de megvan a győzelem, és ez a lényeg! Ezzel a rájátszás is, jövő héten meg kell verni a Nyíregyet és akkor játszhatunk a ZTE vel aki a Top4 ből nem gyenge, de talán még nekik lehet “örülni” szurkolás szempontból legalábbis mindenképp, jó hangulat lehetne! De ehhez még a ZTE nek is lesz egy két szava, mivel nekik a 3. hely nyitott, nekünk pedig még nyerni kell az utolsó meccsen úgyhogy ennyyire nem kell előreszaladni. Szép meccs volt, a szurkolókat sajnálom mindkét részről hogy 3 ilyen szerencsétlent kellett nézniük “játékvezető” címszó alatt… Kecsónak sok sikert a… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Óriási győzelem srácok, gratulálunk!!! Egyértelműen elindultunk pozitív irányba. Elmehet az m4 a büdös picsába hogy nem adta a meccset!

redmiller
Olvasó

Megérdemelten nyert a Sopron! Gratulálok!
Most a 3. negyedben maradtunk szüneten… Indiszponált negyed, illetve Townes egymás utáni hibái sokba kerültek!
A bírói trió sem volt csúcson, fujkáltak össze vissza mindkét oldalra! Tóth Cilike különösen szar napot fogott ki…

Jó utat a csapatot elkisérő szurkolóknak!

SopronKCfan
Olvasó

Cili nem tudom hogy kaphat hétről hétre meccseket…
Jó volt a hangulat, sok sikert Nektek!

SopronKCfan
Olvasó

Kaptam a dislikeokat pár hete amikor azt mondtam, hogy ebből még egy ötödik hely is lehet. Hát ha megverjük idegenben a Nyíregyet, akkor meglesz az 5.hely.
Szép volt fiúk!
Hajrá Sopron!

magister_officiorum
Olvasó

Meglesz! Hajrá SKC!

Tom67
Olvasó

Igen, csak az nem biztos, hogy jó nekünk. Nekünk mindenképpen a Zte-vel kellene játszanunk, mert az Alba ellen szerintem semmi esélyünk. Ha a Zte 3. lesz akkor jobb nekünk ha 6.-ak leszünk.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés