Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kecskeméten nyert a ZTE

A harmadik negyedet rontották el a hazaiak.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Zalakerámia ZTE KK 77-94 (29-27, 16-18, 12-23, 20-26)

Bajnokság 13. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)

Kecskemét: Townes 6, Ivkovics 6/6, Klobucar 9/3, Dramicsanin 15, Karahodzsics 15/3. Csere: Wittmann 13/9, Kucsera 2, Boriszov 9/3, Fazekas -.

ZTE: Trice 16/12, O'Reilly 10/3, Polster -, Smith 23/3, Osztojics 8/3. Csere: Rakicsevics 24/9, Keller I. 5/3, Zsíros 8/6, Szalay -.

Két közvetlen rivális találkozott a bajnokság 13. fordulójában Kecskeméten. A Kecskemét és a ZTE egyaránt 7-7 győzelemmel és 5-5 vereséggel állt a tabellán, így az egyik fél elléphetett a másiktól ezen az estén.

Pontgazdag volt a találkozó első negyede, mely az első pillanattól kezdve szorosan alakult. A hazaiak Karahodzsics és Dramicsanin pontjaira építettek az első percekben, míg a túloldalon Trice és Zsíros szállította a pontokat. Előbbi ihletett formában kosarazott, a 4. percben már nyolc pontnál járt. Egészen a 8. percig nem sikerült egyik félnek sem meglépnie a másiktól, amikor 21-21-et követően Wittmann és Ivkovics is bedobott egy-egy triplát. Smith révén a ZTE visszajött, ráadásul még Trice duplája is a dudaszó előtt célba ért (29-27).

Bekezdtek a zalaiak a második negyedben, egy 8-0-s sorozattal indítottak. Dramicsanin törte meg a hazai kosárcsendet, majd Townes is betalált. Közben továbbra sem találták a kecskemétiek a módját Trice semlegesítésének. Az amerikai kisember a félidőben már 16 pontnál járt. Fokozatosan lépett közelebb a KTE, majd a 17. percben a vezetést is visszavette 40-39-nél. Ebben a szakaszban Wittmann kosarazott ponterősen, de a túloldalon Smith válaszolt többször is. Az első félidő végén egált mutatott az eredményjelző, köszönhetően Dramicsanin egyenlítésének (45-45).

Klobucar duplájával indult a második félidő, amire Zsíros válaszolt távolról. O’Reilly is hármast dobott, visszavette a kezdeményezést a ZTE. Karahodzsics szépített, ám ezután Rakicsevics és Smith szereztek fontos kosarakat, aminek köszönhetően már kilenc pont volt az előnyük. Az amerikai erőcsatár pontjaira építve 11 ponttal megnyerte a harmadik játékrészt a Zalaegerszeg (57-68).

A Kecskemét próbálta ledolgozni hátrányát az utolsó negyedben, de a ZTE rendre visszaverte ezeket a próbálkozásokat. Többször is sikerült tíz ponton belülre kapaszkodnia a hazai csapatnak, de ebben a szakaszban Rakicsevics mindig válaszolni tudott, és így nem volt veszélyben a vendégek vezetése. Két és félperccel a vége előtt O’Reilly zsákolását követően 71-86 állt az eredményjelzőn, ezzel már egyértelművé vált, hogy eldőlt a mérkőzés. A végeredményt Rakicsevics triplája és Townes duplája állította be (77-94). A találkozó hőse Petar Rakicsevics mellett egyértelműen Mitchell Smith volt, aki hibátlan dobóteljesítménnyel jutott el 23 pontig.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
zteruleztormaBorbély Lajosheraklithlujo Recent comment authors
lujo
Olvasó

Talán az eddigi legjobb játékot mutatta a csapat. Grat a győzelemhez, Kecskeméten ritkán jön össze nekünk. Hajrá ZTE!

redmiller
Olvasó

Lehet szarul játszani! Lehet szarul dobni! Viszont ha a lepattanókban folyamatosan szarrá vernek bennünket, akkor esélyünk sincs!
Ebben most az a szégyen, hogy hazai pályán vertek brutálisan meg a lepattanókban!
A csapatnak fel kellene fogni, hogy így nem fog menni! Így 2. osztályban sem menne….
Gratulálok a ZTE-nek megérdemelten nyertek ilyen brutális arányban is!

Horvath Bela
Olvasó

Smith hibátlan dobóteljesítménnyel 23 pont, 37-es VAL. Tudnék tippeket adni a jövő szezont tekintve. 🙂

heraklith
Olvasó

Mindezt úgy hogy az egyik legkevesebb labdát használja közben el és a csávó kb. meg sem izzad.
Egy echte irányitóval még többet ki lehetne belőle hozni.

Borbély Lajos
Olvasó

+ : a büntetőket is hibátlanul dobja. Vagy 25 éve nem volt ilyen centere a ZTE-nek.

torma
Olvasó

Igazából ő nem center ,de a játékában vannak bőven centerelemek. Októberben kérdeztem tőle ,mért nem játszol centerként?
Válasz egy mosoly volt és vállrándítás….

torma
Olvasó

Bizony így van ahogy írtad! Benne még ennél is sokkal több potenciál van,csak megfelelően ki kellene tudni őt szolgálni.

zterulez
Olvasó

Rendszeresen próbálkozik elzárás-leválással, de nem kapja meg a leválásnál a labdát.

torma
Olvasó

Már más csapat is kiszemelte magának!Jó lesz ha észbe kapunk! Sajnos azt mi nem nagyon szoktunk.

Peter Griffin
Olvasó

Nagy gratula Egerszegre!

bbzte
Olvasó

YEEEEEEEEEES
a tobbit majd később, most csak
YEEEEEEEEEES

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés