Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kecskeméten nyert a Szeged

Őrzi jó formáját Nikola Lazics csapata.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - SZTE Szedeák 95-98 (28-19, 22-28, 19-28, 26-23)

Bajnokság, 6. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 4 ,Bouges 21/6, Ivkovic2 , Dramicsanin 6 ,Karahodzsics 16. Cserék: Lawrence 22, Wittmann 24/15, Tóth.

SZTE Szedeák: Woolridge 26/6, Locke25/9, Balogh -, Bognár 16/3, Lake 16. Cserék: Mucza 7/6, Zsiros 6/6, Cohil 2.

A Kecskemét honlapjának tudósítása:

Karahodzsics kettő plusz egyes akciójára Locke reagált kintről, majd Bogues két gyors kettesével 7-3-ra módosult az eredmény. Woolridge és Sinik is megmutatta tudását, majd ismét Locke villant, 9-8. Bogues kiváló formában volt, nem tudták tartani a védők, 13-8. Lawrence beállása után nem sokkal szép ziccerrel vétette észre magát, 15-8. Nem sokkal később, 17-10-nél időt kértek a vendégek, ám ez sem törte meg a kecskeméti lendületet, és Wittmann büntetői után már 28-14 állt az eredményjelzőn. A negyed végén még kapaszkodni tudtak a szegediek, 28-19.

Bognárról feledkeztek meg, a plusz büntető azonban kimaradt neki, 28-21. Dramicanin tanárian lépett be az alapvonalról a gyűrű alá, onnan pedig már nem volt neki nehéz dolga, 30-21. Karahodzsics húzta be elemi erővel Sinik lepörgő ziccerét, 32-23. Állandósult a 9 pontos differencia, az etap derekán viszont közelebb tudott lopakodni a Szedeák, 37-31. Wittmannak ütöttek oda, a hárompontos is bement, és az extra büntető is, 42-33. Parádés Wittmann-Karahodzsics összjáték után már tíz fölött volt a különbség, 44-33. Lazics időt kért, ekkora különbség még nem volt a csapatok között ugyanis. Ritmust váltott a Tisza-parti alakulat, Lake zsákolását követőenm 46-42-re módosult az eredmény, és most Forraynak kellett magához rendelnie tanítványait. Gyors kosárváltások után Woolridge még a szünet előtt egy hármassal jelentkezett, 50-47.

Locke tempója után várni kellett a harmadik negyed következő pontjaira, végül ismét a vendégek tudtak betalálni, 50-51. Lejöttek a kecskeméti kísérletek, míg a túloldalon Woolridge büntetői bementek, 50-53. Lawrence törte meg a hazai gólcsendet, 52-53. Locke és Mucza pontjai 52-56-ra módosították az állást. Lawrence fontos kosara hozta közelebb a KTE-t, 54-56. Locke keze bizonyult finomnak, 56-61. Bogues a legjobbkor villant, és a bónusz egyes is a helyére került, 59-61. Wittmann minden megmozdulása aranyat ért, 64-65. Mucza hármasára Ivkovic reagált a gyűrű alól, 66-68. Bognár állhatott a vonalra, kettőt értékesített a háromból, 66-70. Bogues kettővel, Woolridge hárommal növelte saját és csapata egységei számát, 69-75-tel jöhetett a záró felvonás.

Mucza maradt egyedül, és nem hibázott, 69-78. Sinik bátor betöréssel vitte végig, 71-78. Laket ziccer közben faultolták, a bónusz egyes kipörgött, 71-80. Lawrence elemi erővel robogott át a védők között, és estében is be tudta dobni, plusz a ráadás büntetőt is, 74-80. Lawrencet blokkoltál gyanús körülmények között, ebből indulhatott Woolridge, 74-82. Bogdán tette vissza a lepattanót, hat minutummal a vége előtt tíz volt a különbség, 74-84. KTE időkérés után Bogues hármasa hullott be a legjobbkor, de jött rá válasz is, 77-87. Karahodzsics kapott forintos labdát, és magabiztosan oldotta meg, ám így volt ez a túloldalon is, Woolridge tarthatatlan volt, 79-90. Bogues szedte össze a lábak közötti pattogó játékszert, majd zsákolt látványosan, 81-90. Lake a vonalról, Bogues a hármason túlról, 84-91. Három perc volt még a végéig, Lazics kért időt. Lawrence ötre csökkentette a KTE hátrányát, viszont eladott labdából, és felesleges faultból a Szedeák tudott jobban belemenni a hajrára, 86-93. Wittmann elképesztő formában dobott, két trojkát is elsüllyesztett, ezzel együtt robbant a lelátó, 92-93. Borzasztóan izgalmas végjáték jött, amelyben hiába dobott a kecskeméti kapitány újabb hármast, a végén mégis a Szeged örülhetett. A végeredmény: 95-98.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
DobeyballmegPapp Bence GáborEddiee IrwineKtopi Recent comment authors
Papp Bence Gábor
Olvasó

Végre el tudtam menni élőben megnézni egy Szedeák-csodát.
Az első félidő abszolút a KTE-é volt, zongorázni lehetett a különbséget. Jó összhang volt náluk, minden betörésüket és ziccerüket kosárra váltották. Ha Kemalhoz vagy Lawrencehez került a labda, vége volt a bulinak.
A második félidőben megráztuk magunkat védekezés és támadás terén is. Ha ugyanaz a Kecsó jön ki, mint az első két harmadban, övék a meccs simán. Nagyot küzdöttek nálunk most a magyarok is, Bognár, Micza és Zsíros nélkül ez nincs meg. Nagy meccs volt, jó hangulattal és nem jó játékvezetéssel.

Papp Bence Gábor
Olvasó

*negyedben :PP

Eddiee Irwine
Olvasó

Kecskeméten van egy család, amely a kosárlabdázásból él, és ez minden. (A pénz körbe-körbe forog.) Többi senkit sem érdekel. Az MKA Akadémia itt mindig magát reklámozza, minden korosztályban ott van az országos döntőkben, de még egy NB1-es A-kategóriás játékost sem tudott nevelni. Ha egy „szakértő” szülő nem látja be, hogy a gyereke nem éri el azt a (A) szintet, és mégis erőlteti, az nem szakmai hozzáállás, ez az ő szégyenük. (Ez általánosságban is egy ismert jelenség a sportvilágban, ahol a szülői ambíciók és elvárások nem mindig állnak összhangban a gyerekek valódi képességeivel vagy azok érdekeivel.) Egy másik helyi nevelt játékos… Olvass tovább »

ballmeg
Olvasó

Hát ennek a családnak messzire elér a keze, és más városok kosárlabdázásába is belenyúl. Illetve mindenbe. Erős politikai háttérrel is rendelkezik a jelentős gazdasági mellett. Olyasmi, mint egy polip. Ezért ilyen a “magyar” kosárlabda. Genetikai alapon épül fel és körbenyalják egymást. Ezt jelenti a szakmaiság. Örülök, hogy leírtad, nem sokan merik!

Ktopi
Olvasó

Komoly változásra van szükség , mert jelenleg nem látom , hogy melyik csapatot tudjuk magunk mögé utasítani az év végén! 🙁

Szoktuk mondani, hogy szerény költségvetésből ennyire futja. Nos ez természetesen nem igaz! Mutatja az elmúlt két szezon, amikor hasonló pénzből csodát tettünk , de remekül mutatja a tegnapi meccs is, amikor a Szeged három légióssal is megmutatta, hogy miért lehettünk például mi is sikeresek az elmúlt két évben! De ehhez valamit alapjaiban kell megváltoztatnunk, ami ezzel a garniturával nem biztos, hogy összejön !

Hajra Kecskemet!

Szevetom
Olvasó

Két játékoson kívül: Krisztián és Kemal, teljesen értékelhetetlen ez a csapat.
Kivételesen nagy kerékkötő az ex-szövetségi kapitány U21es fia. (Remélem így nem moderáljátok a hozzászólást 3 napig, kedves bb1.hu…)

ballmeg
Olvasó

Szoktak moderálni? Ez egy vélemény, amivel lehetetlen vitatkozni, mert igaz.

Dobey
Olvasó

Mivel Tudjukki neve szerepel benne, ezért sajnos erősen esélyes. 🙁

Vulcano
Olvasó

Nem semmi, amit a Szeged évek óta
erőn felül teljesítve letesz az asztalra.
Minden tiszteletem.

4eventeVB365
Olvasó

Dramicanin, Sinik kuka. Mindketten -19 amíg a pályán voltak.. előbbit tiszteletből úgyse rúgják ki , utóbbi szerintem repülni fog. Fiatalok is látványosan megtorpantak a fejlődésben az elmúlt 2-3 évben, újak pedig nincsenek

KovàcsIstvàn
Olvasó

Gratulálok magunknak! Hihetetlen amit a srácok véghezvisznek eddig! Köszönjük MESTER!

Pojaca
Olvasó

Ez már számomra egészen elképesztő, hogy a két szegedi tengerentúli point és shooting guardot egy csapat sem tudja kivenni, vagy legalább az egyiket 15 pont alatt limitálni. Mellettük Bognár Kiki és Lake is folyamatosan hozza a jó teljesítményt. Óriási gratulációm Szegedre!
Locke és Woolridge mióta vannak Európában? Vagy rookie(k)? Óriási fogások, egészen hihetetlen!

HajraSzeged
Olvasó

Noah rookie, Ryan pedig Görögországban volt csereirányító ha jól tudom

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Szegednek!
Kegyetlenül kihasználta a hibáinkat a szegedi légiós trió és Bognár…. Tudtuk, hogy jól dobnak sokszor még sem léptünk ki rájuk, kezek is lent maradtak… Lepattanók??? Második félidőben szarrá vertek bennünket lepattanókban… Hiába játszottunk amúgy, ezek a hibák sokba kerültek!

Eddigi ide mutatott játéka alapján óriási hiba volt Dramicanin megtartani… Jó játékos (volt), sajnos úgy látszik öregszik…

Wittmann viszont! Előtte le a kalappal!

Győrfi Rúben meg elmehet a fenébe… Szinte csak ellenünk…

G. Laci
Olvasó

Én ezt a Szedeákot annyira de nagyon szeretem! Példaértékű! Geatulálok fiúk és egyben megkövetlek Benneteket, mert szezon elején ezt nem gondoltam volna! Csak így tovább!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés