Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Kecskeméten folytatja a korosztályos válogatott kosaras

Tóth Barna két-három éven belül szeretne eljutni az élvonal szintjére.

  •   :

:

Július végén a székesfehérvári MKOSZ Központban dolgozott két hétig a Pethő Ákos vezette U18-as fiú kosárlabda-válogatott, és a foglalkozásra meghívót kapott a 17 éves irányító, Tóth Barna is, aki az utanpotlassport.hu-nak adott interjút.

– Tavaly nyáron az U16-os Európa-bajnokságon bizonyíthattam, télen hívtak meg először az U18-as együttes összetartására, de mivel a nyári kontinenstornákat törölték, nem lehet tudni, szerepelhettem volna-e az Eb-n. Ebben a korban az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbbet fejlődjünk; én is amondó vagyok, bőven kell még építenem magam ahhoz, hogy profi váljon belőlem. Ennek érdekében mindig a maximumot nyújtom az edzéseken és a meccsek közben. Jól éreztem magam a legutóbbi táborban, kiváló volt a légkör, és hasznos napokat töltöttünk együtt.

Barna életében nemrégiben nagy változás történt: tíz, a MAFC-ban eltöltött év után eligazolt a klubból, így a következő évadban már a Mercedes Kosárlabda Akadémia játékosaként szerepel a bajnokságokban.

– Úgy vélem, több lehetőség nyílhat előttem, hiszen a Kecskemétnek van első osztályú csapata is; az a célom, hogy néhány éven belül bekerüljek oda. Mindent a MAFC-nak köszönhetek, amit eddig játékosként elértem, de a fejlődésem érdekében szükségem volt a váltásra. Egyelőre az a biztos, hogy az U18-as és az U20-as csapatban játszom, jelenleg a fiatalabbakkal edzem. Szeretném a munkámmal bebizonyítani, hogy hamarosan alkalmassá válok arra, hogy a felnőttekkel együtt készüljek. A 2021/22-es szezonban már a kispadra szeretnék ülni, s két-három szezont követően eljutnék az élvonal szintjére.

A fiatalnak Budapestről Kecskemétre kellett költöznie.

– Ez lesz az utolsó tanévem a gimnáziumban, májusban érettségizem. A felkészülés augusztus 3-án kezdődött, jelenleg albérletben lakom. Ha az iskola elkezdődik, kollégiumba megyek. Szerintem a legjobbak között lehetünk a következő kiírásban, remélem, hogy egészen a bajnoki döntőig menetelünk. Ha odáig eljutunk, akár érmet is szerezhetünk. Persze, nagyon örülnék az aranynak, de az utánpótlás-bajnokságok minden évben kiegyenlítettek, szóval ebben egyáltalán nem lehetek biztos.

Fotó: fiba.com

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés