Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kassim Nicholson: Nem szabad a mérleggel foglalkoznunk, dolgoznunk kell keményen

Az ASE új szerzeménye nyilatkozott nekünk.:

:

Először is, üdv újra Magyarországon! A tavalyi szezonod nagyszerűen sikerült a Szegeddel, így gondolom volt más ajánlatod is az elmúlt időszakban. Mennyire tudtad követni a bajnokságot, illetve mennyire lepett meg a Paks szereplése?

Ameddig nem voltam itt, addig nem igazán volt lehetőségem követni az itteni eseményeket. Egy ügynökön keresztül tértem vissza, az elején nem is tudtam, hogy melyik csapathoz jövök – csak hogy Magyarországra -, de elkezdtem utána nézni a dolgoknak. Amikor megtudtam, hogy az ASE lesz a csapatom, teljesen meglepett a klub mérlege, hiszen tavaly jobban szerepeltek, mint mi a Szegeddel, szóval ez amolyan sokként ért.

Tavaly újonc voltál az európai közegben, játszottál Szerbiában is, mielőtt a Szedeákhoz igazoltál volna. Milyen tapasztalatokkal vértezett fel ez az első év és mi volt az, amihez a legnehezebb volt alkalmazkodnod?

A legnehezebb az volt, hogy először voltam ennyire messze a családomtól. Amikor Európába kerültem, még nem tudtam mibe vágok bele. Nyilván a környezetemben már hallottam olyanokról, akik a tengeren túlra szerződtek, de átélni teljesen más. Idő kellett, mire komfortosan éreztem magam, nem volt egyszerű, de úgy érzem sikerült. Érdekes volt az is, hogy itt szabályos, ha védekezéskor a festékben maradsz, a lépés-szabály és, hogy a játékvezetők sokkal szigorúbbak a faultok megítélésekor, hagyják a kemény játékot.

Milyen volt a hangulat a klub körül, mikor megérkeztél? Nagy célokat határoztak meg a vezetők, ehhez képest novemberben még mindig nyeretlen a csapat és már átesett egy edzőváltáson is.

Nyilván az öltözőben nem mosolyognak túl sokat a csapat tagjai, mely még egyedüliként nem nyert eddig meccset a bajnokságban. Ennek ellenére mindenki keményen dolgozik, bár a mérleg nem mutatja, de nagyon jók az adottságok a klubnál, a keret minőségét és a körülményeket illetően. Hasonló helyzetben voltam Szegeden, ott is rossz formában volt az együttes mikor megérkeztem, aztán sikerült váltanunk, megtalálnunk a ritmusunk és sorozatban nyertünk, azt gondolom itt is ez lehet az orvosság erre a nehéz helyzetre. Mindenki a keretben éhes a sikerre, kompetitív srácok a csapattársaim is, nem adjuk fel. Keményen dolgozunk, feláldozunk mindent a csapatért, azzal nem foglalkozunk már, hogy mik voltak a célok, csak szeretnénk minél több meccset nyerni.

Nagyon nehéz mérkőzés vár rátok a Zalaegerszeg ellen és nyilván nagyon kéne már a csapatnak a sikerélmény. Mi lesz a legfontosabb ahhoz, hogy sikerüljön?

Meg kell küzdenünk mindenért. Lépésről lépésre lassan kell haladnunk abban az értelemben, hogy folyamatosan kis célokat kell kitűznünk és teljesítenünk. Tisztában vagyunk a ZTE minőségével valamint, hogy egy fizikális kemény csata vár ránk, megfelelő módon kell erre válaszolnunk. A helyes módon kell kosárlabdáznunk, egymásért, a csapatért, a szurkolókért, változtatni amin csak lehet, hogy napról napra fejlődjünk. Nem azzal foglalkozunk, hogy kinek mi a mérlege, szeretnénk minden negyedet megnyerni, aztán remélhetőleg ez sikerül és nyerünk.

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Born2Ball Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

Az a baj, hogy a kosárlabdával sem foglalkoztok! 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés