Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kárpótolná a DEAC-drukkereket az “elrabolt” bronzéremért Darrin Govens

Rengeteget tanult Európa egyik legerősebb bajnokságában.:

:

Kedd délelőtt megérkezett Debrecenbe, és edzésbe is állt a DEAC férfi kosárlabdacsapatának legújabb igazolása, Darrin Govens. A rutinos irányító első, fehér-fekete színekben adott interjújában felidézte emlékeit eddigi utolsó, MVP-címmel záruló magyarországi szezonjáról, beszámolt a Franciaországban töltött időszakáról, valamint megfogalmazta céljait a 2022-23-as idény hátralévő részére.

Legutóbbi debreceni vizitálása a DEAC számára fájó emlék, Önnek viszont annál kellemesebb lehet a nosztalgia, hiszen a Naturtex-SZTE Szedeák együttesével klubtörténelmi sikert, azaz bajnoki bronzérmet ünnepelhetett az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a 2020-21-es idény végén. Hogyan emlékszik vissza arra a szezonra, melynek a legértékesebb játékosa is Ön lett?

Nagyon erős keretünk volt akkoriban Szegeden, és Szrecsko Szekulovics vezetőedző is remek munkát végzett velünk. Mindvégig igazi csapatként küzdve, véleményem szerint teljesen megérdemelten állhattunk fel a dobogóra. Az egyéni elismerés csupán hab volt a tortán, amiért köszönettel tartozom a társaimnak és a szakmai stábnak is, hiszen segítségük nélkül nem lehettem volna képes ilyen teljesítményre.

Szegeden mutatott játéka messzire repítette: az elmúlt másfél esztendőt a francia élvonalban töltötte. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

Az első évben a Cholet gárdájával ugyancsak történelmi sikert értünk el; féltávnál még az utolsó helyen álltunk, de a karácsonyi szünetet követő tizenhárom meccsünkből tizenkettőt megnyertünk, így bejutottunk a rájátszásba. Ezután a Limoges-hoz kerültem, ahol pályára léphettem a Bajnokok Ligájában is, végül pedig a Nancy alakulatához szerződtem. Örülök, hogy kipróbálhattam magam Európa egyik legerősebb bajnokságában, rengeteget tanultam, de boldogan tértem vissza Magyarországra, mivel ez a második hazám.

Követte az NBI. I. A csoport történéseit?

Ha nem is fordulóról fordulóra, de próbáltam annyira naprakész lenni, amennyire csak tudtam. Tisztában vagyok a liga jelenlegi erőviszonyaival, illetve a DEAC idei mérkőzéseiből is láttam már néhányat. Igyekeztem kielemezni a csapat játékát, hogy lássam, milyen szerepkörben van leginkább szükség rám. Bátran kijelenthetem, hogy sokkal több pozitív dolgot láttam a felvételeken, mint negatívat, és bízom benne, hogy közösen elindulunk felfelé a tabellán is.

Miként fog tudni hozzájárulni a DEAC eredményességéhez?

Remek formában érzem magam fizikálisan és mentálisan is, éhezem a győzelmekre, és minden tőlem telhetőt meg is fogok tenni annak érdekében, hogy méltó helyünkre kerüljünk. Emellett szeretnék egyfajta összetartó kapocs lenni az öltözőben, akihez bárki fordulhat néhány jó szóért, vagy szükség esetén tanácsért. A céljaink eléréséhez kifogástalan kohézióra, maximális összetartásra lesz szükségünk, ami csak úgy valósulhat meg, ha szívesen dolgozunk egymással. Ebben a tekintetben egyébként úgy látom, hogy nincsenek problémák.

Milyen érzésekkel vág neki a hajdúsági kalandnak, és milyen végkimenetellel lenne elégedett?

Szerintem a társaság sokra lehet hivatott, de lépésenként kell haladnunk előre. Az alapszakasz befejeztéig be kell kerülnünk a legjobb nyolcba, onnantól bármi megtörténhet. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak, szeretném kárpótolni a DEAC drukkereit azért a bronzéremért, amit a Szegeddel „elraboltunk”.

Forrás: kosarlkabda.deac.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
donnarummazterulezBaszketbollMogyi19Lightbringer Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Igazából már várom, hogy jöjjön a Deaccal Zalaegerszegre. Majd kórusban kiabáljuk neki, hogy “pénzéhes krva”!

donnarumma
Olvasó

Ezen senki nem fog meglepődni…
Talán majd elkeni a szátokat cserébe..sokadszor

Mogyi19
Olvasó

Az újév első epizódjában mi is beszéltünk Szabival Govensről (meg a többi igazolásról), meg a Magyar Kupáról is van benne pár (vélhetően) új infó, szóval hallgassátok meg 🙂

Jon
Olvasó

A sorok között kicsit ott éreztem a “vezetlek titeket” és az “eldöntöm, hol és mit kell játszanom” gondolatokat, kíváncsi leszek hogy a pályán mi fog történni.

Lightbringer
Olvasó

Mert amúgy a DEAC-ra nem férne rá egy vezér játékos.

Baszketboll
Olvasó

Igazad van, de a kérdés az, hogy működni fog-e?!?

Jon
Olvasó

De lehet hogy ráférne, viszont ha innen közelíted meg, akkor a lényegét nem érted ennek a problémának. Nem olyan vezér kell, aki eldönti, hogy ő arra hivatott és vagy így, vagy úgy, de vezér lesz.

Lightbringer
Olvasó

Én onnan közelítem meg, hogy ezen a Deac-on egy Govens már rontani nem tud, viszont nagyon sokat hozzátehet. Főleg, ha az edző engedi játszani.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés