Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kardos Péter: Ezt következmények nélkül nem lehet megtenni

A szegediek elnöke azt kéri, vizsgálják ki a szombaton történteket.:

:

Közleményben reagált dr. Kardos Péter, az Arconic-Alba Fehérvár – SZTE-Szedeák mérkőzésen történtekre. Ezt változás nélkül közöljük.

– 17 éve vezetem ezt a klubot, 17 éve próbáljuk vért verejtékezve bizonyítani a kollégáimmal, hogy van helye Szegeden a kosárlabdának. Azt hiszem, hogy akár a csapatunk, akár a szurkolóink és szponzoraink, illetve minden kosárlabda szerető néző méltán elvárhatja a minőségi játékvezetést. Én magam egy emocionális sportvezető vagyok, és persze a meccs hevében már volt olyan, hogy kritizáltam a játékvezetői teljesítményt, de nyilvánosan még soha. Hát most ez is eljött. Természetesen hibázhat mindenki: edző, játékos, sportvezető, és játékvezető is. De, ami szombaton történt, azt nem lehet szó nélkül hagyni. Azt gondolom, hogy ha akár az időn túli, ám mégis megadott kosárra, akár arra gondolunk, hogy hat másodperccel a vége előtt azt a teljesen nyilvánvaló faultot, amit Dickey is feltett kézzel elismert, nem fújták be, ezt következmények nélkül nem lehet megtenni. Itt nincs helye a mellébeszélésnek, nincs helye a szokásos, „tévedni emberi dolog” magyarázkodásnak. Kérjük a Játékvezető Bizottságot, hogy ennek megfelelően vizsgálja ki az ügyet, és a nyilvánosság tájékoztatása mellett hozza meg a megfelelő döntését – mondta dr. Kardos Péter, az SZTE-Szedeák elnöke.

81 hozzászólás

81
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
38 Comment threads
43 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
50 Comment authors
agyasSKC KingSerif1MiosKovari Andras Recent comment authors
agyas
Olvasó

A szövetségnek azt kellene mondani, hogy sajnáljuk, hogy a játékvezetői tévedések befolyásolták a mérkőzés eredményét. Játékvezetőink mindent megtesznek, hogy a jövőben hasonló eset minél kevesebbszer forduljon elő.
Ehelyett megmagyarázzák, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, a szegedi embernek most kivételesen elnézik a kirohanását, mert tudják, hogy ő is csak egy Fideszes.
Halm Rolland már megadta az alaphangot.

SKC King
Olvasó

Amit Magyarországon a játékvezetők játékvezetés címen művelnek, az több mint felháborító. Van amikor szándékosan nyúlnak bele mérkőzésekbe. Vannak játékosok, csapatok, akik védelemben részesülnek. A videó birkózás is úgy lenne korrekt, ha mind a kettő fél jelen lenne, de akkor nem lehetne “csalni”.

Serif1
Olvasó

Igen régóta mondom, többször leírtam azt a véleményemet (több ízben szóvá tettem a mérkőzés ellenőrének is!), hogy miért állnak le a játékvezetők egy-egy ítéletük után megbeszélni a történteket a játékosokkal, nem egyszer az edzőkkel és a segítőkkel! A játékosok simogatják az ítélet után a játékvezetőt.Ezek a jelenetek ingerlik a nézőket! Befújta, legyen következetes a játékvezető, ne álljon le megbeszélni a történteket! A “vétkes”játékos ellen technikait kell ítélni.

Mios
Olvasó

egyértelműen az üres ziccer megakadályozása volt a mozdulat , tipikus taktikai fault – elég látványosan /ha nem veszti el a labdát és bedobja fújták volna/ az időntúli tripla mikor volt?, az egész meccset most nem nézném vissza

Vulcano
Olvasó

A tripla a 4. negyedben 4:40 körül volt asszem.

neszojjabele
Olvasó

ketes volt es 5.20

Kovari Andras
Olvasó

Engem csak egy dolog erdekelne ebben az esetben, megpedig az, hogy volt harom jatekvezeto a merkozesen. Az utolso vitatott szituacioban egyik sem fujt pedig egyertelmu fault volt raadasul Dickey emelte is a kezet elismerven. Letezhet az, hogy az ilyen ketes szituknal a vegen csak a vezetobiro fujhat?Ertem ugy, hogy ezt egymas kozt lebeszelik a sporik. Mert ilyen esetben erthetetlen, hogy egyik sem fujt pedig nyilvanvalo fault volt. Sot, akar sportszerutlent is itelhettek volna mert nem labdara iranyult a szereles csak meg akarta mindenkep akadalyozni a ziccerezest. Kivancsi leszek foglalkoznak e az uggyel bar ha igen akkor is lesz egy semmitmondo… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

De ha befújják és mégse fault, akkor azt vissza lehet vonni.
Visszamenőleg viszont nem fújhatják be.
Szóval józan paraszti ésszel nem az lenne az evidens hogy befújják és max visszavonják ha mégse?

voldemort
Olvasó

Tiszta szerencse, hogy ez pont egy olyan meccsen történt, ahol Földházi Nemzeti Instruktor Főfőmegmondó “legokosabblegjobb többijátékvezetőtinstruáló de azért jóllehúzóelvtárspajtás” Tamás volt ott. Erre mondják, hogy fordítva sült el a kapanyél. Gondolom majd pont ezért megint nem lesz semmi. Köszönjük meg Szalai elvtársnak, hogy annak idején nem a tudást, hanem a “hűséget” jutalmazta….

Vulcano
Olvasó

Szerintem Szalay közegét megnézve ne lepődj meg, hogy nála is a hűség a fő.
Ő is azért polgármester.

voldemort
Olvasó

Jaj nem vagyok én meglepődve. Csak ez egy folyamat, (ami ellen csak halkan mondom, próbáltak meg az elején felszólalni, be is törtek fejeket….) és itt a végeredmény, amikor a hosszú nyelvűek osztják az észt, herr nemzeti főinstruktor…. miközben látványos hibákat ejtenek, de legalább a jobb jv-ket hatalmi úton lerántják…. Aztán meg sír a szájuk, hogy külföldön mennyivel másabb a színvonal.

albc
Olvasó

Ahol egy gyuri papa van, azért nem dobálóznék ilyen szavakkal.

Bazinga
Olvasó

Kezd a körmére égni vagy már rá is égett két dolog a szövetségnek. Nem nehéz kitalálni mikre gondolok. Mindigo és a játékvezetéssel kapcsolatos folyamatos problémák. Mindkettőnek a szurkoló issza meg a levét és évek óta fennálló nehézségekről van szó. Marci itt az ideje megoldásokat keresni.

Valvano
Olvasó

Lassan könyyvet lehetne írni róla, hogy ez hányadik tévedés volt az Alba javára(is). Ez megy évtizedek óta. Senki ne gondolja, hogy ezek a hatalmas rutinnal rendelkező játékvezetők a videó alapján nem tudnák ekdönteni helyesen, hogy az utolsó szegedi támadásnál kinek kellett volna adni a labdát. A támadó mozgása egyértelműen megtört az egyébként nem is labdára irányuló mozdulattól. El kell tiltani mindegyiket egy évre legalább és akkor a többiek is elgondolkodnak majd! Amíg nem szankcionálja a szövetség a játékvezetőket, addig azt a képet mutatják a csapatoknak és a szurkolóknak is, hogy őket egyáltalán nem zavarja, ha súlyosan befolyásolják a bírók a… Olvass tovább »

Jurgilas
Olvasó

Több külföldi bajnokin láttam olyat, hogy amikor a játékvezetők visszanéznek egy jelenetet, a beszélgetésük ki van hangosítva a csarnokban. Nálunk meg szájuk elé tett kézzel pusmognak egymás között.

MTEzászló#4#8
Olvasó

Én úgy tudom ilyen csak az NBA-be van, de lehet rosszul tudom!

Zombi
Olvasó

A Godánál, meg a Pappnál nincs is jobb! Ja de a Praksh. Szerencsétlenek gyülekezete.

MTEzászló#4#8
Olvasó

Zombiiiii Kapitányt kihagytad mekkora hiba!!!!!

C. Sándor
Olvasó

Évek óta számtalanszor szóltam a tudatos bírói csalásról semmi de semmi visszajelzés és semmi következmény!!!!!! Mégis nem a sportág vezetőségének kellene ezzel érdemben foglalkozni???????? Amig nincs következmény addig ez van.Ezek nem véletlen elnézések ezek csalások!!!!!!!! A közvélemény miért nem kap visszajelzést a bírók tevékenységének pozitív vagy negatív bírálatáról?????? Miért ez a nagy csend???? Azaz a nagy semmi!!!! Mert mindent megtehetnek következmények nélkül.Ez a magyar kosárlabda legnagyobb rákfenéje.Persze a vezetöség tudtával!!!!!!! Ez nem sport hanem bünszervezet vagy maffia???????? Sajnálom hogy ezeket a szavakat kellett leírnom az igazság nevében!!!!!!!

Rantotta
Olvasó

Alapjába véve teljesen jogos a felháborodás, de aki szerint szándékosan valamelyik csapatnak fújnak, vagy le vannak fizetve az egy barom. Ezek konkrétan ennyire vakok és hülyék és nem akarnak hosszabbítást, mert annál később érnek haza. Dilettánsok gyülekezete az egész. Tegnap is fújtak ide-oda olyan faszságokat, hogy az embernek kifolyott a szeme. A 8 mp-t pl csak a harmadik esetnél sikerült észrevenni nagy zúgolódások árán… Fvárnak rengeteg lépést nem fújtak be, Szte-nek faultokat, illegal screeneket stb. Fogalmatlanok gyülekezete az egész. Három ember a lelátóról síppal különbbül levezetné a meccset mint ezek.

Csippa
Olvasó

Földházi és Kapitány akkor sem szokta megváltoztatni az ítéletét, ha valamelyik csapat videó bírót kér és teljesen egyértelműen bizonyított, hogy tévedtek, hiába látja mindenki. Na ezen a magatartáson kéne változtatni kőkemény szankciókkal, hogy ne érezzék, hogy bármit megtehetnek a saját beteges egójuk miatt bárki kárára. Ennél nem kellenek egyértelműbb esetek, KŐKEMÉNY és hatásos büntetések kellenek ezekért és ugyanúgy nyilvánosságra hozni, mint edzők, játékosok, csapatok esetében, ha ilyen van!!

Artur Doki
Olvasó

Én még az utolsó akciót is megnézném… Woolridge dobott egy közelit Dickey mellett,aki nagyon ott kalimpált….nem biztos,hogy nem ütött oda… 94-92nél egy esetleges plusz szegedi büntető…lehetett volna kezdeni vele valamit még,ha csak másfél mp maradt is hátra. A Szeged akár többet is veszíthet ezen a meccsen,hiszen amilyen sürü a mezőny,lehet hogy a végén egy nyert vagy bukott meccs fog dönteni a playoffról( lásd pl Ase tavaly) Itt most nem az Alba ellen akarom kihegyezni a dolgot,nyilván aki régóta jár meccsre( én kb több,mint 30 éve) az volt már ilyen szituban bizonyára. És tegyük a kezünket a szívünkre: olyanban is,hogy mondjuk… Olvass tovább »

Kormend3
Olvasó

Az első Paksi bajnoki cim, a Mészaros időntuli triplát…elvettek tőlünk egy bajnoki címet..nem emlékszem már rá de semmi következménye nem volt szerintem…míg élek nem felejtem el….

Csippa
Olvasó

Nem csak, h időn túli volt, de mindkét lábbal a pályán kívül volt, emlékszem én is…

Redbid
Olvasó

A következő szezon kezdetén, a játékvezetői bizottság részéről az emlegetett “tévedések” miatti, hivatalos, asszem írásos bocsánatkérésében részesültünk …

Nesze semmi fogd meg jól!
No comment

Hebri
Olvasó

Csak nehogy szerencsétlen szegedi szakvezető húzza a rövidebbet, hogy ki merte nyitni a száját…

MTEzászló#4#8
Olvasó

Mint tavaly az Antonis! Azért izgulok Kardos Péter miatt is! De remélem neki lesz igaza és kapnak valami kárpótlást!!!!

Jockey
Olvasó

Nincs semmi meglepő… ez van akkor ha faceboobokon kell reklámozni, hogy gyere játékvezetőnek, és bárkit engednek kosárpálya közelébe. (Igen olyanokat is akik csak TV-be láttak kosármeccset, de tetszett neki a sport) de ilyen a jövő el kell fogadni, ha nem lesz senki aki ezeket az alkalmatlan embereket felügyelje, akkor ezek az emberek fogják tönkre tenni ezt a sportot.

voldemort
Olvasó

Az nem baj, ha hirdetnek. A baj az, ha kiderül, hogy az illető jó, lenyomják a víz alá a régiek, mert féltik a hatalmukat. Ez a baj, és ezért nem akarnak jv-nek menni… itt kezdődik inkabb a gond.

heraklith
Olvasó

Profi jatékvezetők kellenek. Amíg ilyen megélhetési targonca sófőrök másodállásban bohóckodnak, addig senki nem várjon változást. Szakmailag és mentálisan is alkalmatlan a garnitúra 90%-ka minőségi munkára. A bohóc (egyébként szakmai tekintélynek tartott) papp a tripladuplás podcastban saját maga hosszan ecsetelte, hogy hogyan kompenzálnak, változtatják meccs közben a faulthatárokat, alakítják kedvük szerint a meccseket. Az lenne a normális, ha a nevüket sem jegyeznénk meg a jv-knek, de nagyrészükről ordít hogy a pálya az egyetlen hely az életükben, ahol érvényesülni tudnak és azt nagyon komolyan ki is használják. Főállású, jól megfizetett, profi játékvezetők kellenek, akiknek minden meccs után nyilvánosan értékelik a munkáját. Pillanatok… Olvass tovább »

WestChampi
Olvasó

Kivételesen, ha nem vagy troll, egyetértünk, alapjáraton értelmesnek tűnsz te is teljesen.(Szerintem Milivoj,Wsreb is, többiekben nem vagyok megbizonyosodva.)
Össze kell fognunk, mert ez tényleg nonszensz. Fújjanak normálisan, ne kompenzáljanak.
Döntse el a két csapat egymás között.
Ez lenne a normális…Ennyi.

heraklith
Olvasó

Lehet hogy néha előfordul, hogy egy kicsit túlzok, de az csak a hatás kedvéért lehet.

Milivoj
Olvasó

Egyetértek veletek mindenben…, a másik dologra reagálva pedig, ha olyat írok, ami kiveri a biztosítékot, azt vagy hirtelen felindulásból teszem, vagy szándékosan provokatív célzattal és már az írás pillanataiban is tudom, hogy nem igaz…, ezért elnézést kérek mindenkitől, akinek a csapatát megbántom, alapvetően se a Falcoval, se az Albával nincs bajom, (azonkívül, hogy per pillanat mindkettő fényévekre van tőlünk) sőt, az előbbit maximálisan tisztelem a nemzetközi szerepléséért

neszojjabele
Olvasó

szerinted a kosárba van anyi penz hogy 40 birót feltarcs 12 hó napon át! fociba se eccserű pedig ot van pénz

pedig jó lene elore lépni valóba

heraklith
Olvasó

A milliárdos nagyságrendű TAO pénzek egy része a szövetséget illeti, de nyilván vannak egyéb források is, illetve nyilván folyik a pénz amerre csak tud.
Ha nem akarnak lemondani a mellékesről, akkor át kell alakítani a finanszírozást. Szálljanak be a csapatok, nagyobb részt kapjon a szövetség, stb. Nem kell 40 bíró, hanem legyen csak 25-30. Ők fújják az UP meccset, aztán este a “nagy meccset” Következő napon mennek a lányokhoz, aztán a B csoportba. Plusz rendszeres képzés, stb..

neszojjabele
Olvasó

Ámmen!

MTEzászló#4#8
Olvasó

Én is egyett értek veled heraklith, már évek óta mondom, magyar bírók helyett külföldi bírók kellenének, de tudom az lehetetlen sajnos!

WestChampi
Olvasó

Jogos.
Szerintem az is elég, ha elmeszelik Földházit a picsába, mehet Papp után.
A tegnapiról nem az Albateam tehet.
De ezt büntetlenül, tv mérközés előtt megtenni, nonszensz. Látta mindenki, (én is, pedig a saját csapatom meccsét néztem), kurva gáz. Nem tudom elhinni, hogy a bírók ennyire nyíltan balfaszok lettek volna. Inkább jobban tisztelték az egyik csapatot.
Rossz irány.
Földházit nem véletlenül kergették el a rossebbe Szolnokon is….
Jól tették

voldemort
Olvasó

Ne legyenek illúzióink. Földházi Tamás Nemzeti Főinstruktor még egy ejnyebejnyét sem fog kapni.

Noname
Olvasó

Szerintem amit …..házi Tamásnak megengednek játékvezetés címén arról a fehérváriakon kívül mindenki tudna mesélni az elmúlt évekből(Szolnok,Falco, Körmend stb.) A szurkolók tudnak tenni ez ellen ha a bemutatásnál mindenhol hangos nemtetszést kapna.

elfogult vagyok
Olvasó

Többször háborogtam már a játékvezetés miatt! Írtam már, hogy az utolsó 2 perc “minden” vitatható (kérdéses) döntését KÖTELEZŐ legyen visszanézni! (Persze a mi bajnokságunkban a sporik csak néha, de inkább a kiváltságosoknak bírálják felül a fújásukat) Normális internet kapcsolat mellett nem tartanám eretnek dolognak a “központi video bírót” sem! Csapatok, és az ellenőr, bevonásával értékelni kell a játékvezetést! De a lényeg! (Már más bajnokságokban létezi.) Durva, mérkőzés befolyásoló döntés esetén (ut. 2percben) pénzbüntetés mind a három, (de a hibázó bírót “kiemelő”) játékvezetőnek! Minden bizonnyal a játékosok, és az edzői stábra is lehetne korlátokat, szigorításokat bevezetni, de minimum elvárás az lenne,… Olvass tovább »

Red ball
Olvasó

Senkinek ne legyen illúziója. Nem fogják vizsgálni a bírói tevékenységet, ellenben a háttérben most húzzák le azt a kevés közvetítést, ami még lenne. Ha nem láttuk volna, akkor sértődött szegedi vezetést emlegetnének.

mindenmentes
Olvasó

Voja dobása után nekem volt kellemetlen, hogy megadták. Egy ilyen hiba még akár bele is férne, bár akkor nem tudom minek van a videózás, ha nem pont az ilyen kétséges esetekre..
Az utolsó videózásnál viszont, ha visszanézték, akkor látták a faultot.. Ahol ugye azt nézték meg, hogy kiről ment ki a labda és végülis jó ítélet született, jár a dícséret sporttárs! De hát kérem szépen, komolyan ez a színvonal?! Alba szurkolóként mondom, sajnálom Szeged! Hiába nyertünk, nem érzem fairnek és így nem is szórakoztató.. Abban szerintem mindenki egyetért, hogy változás szükséges!

Suns
Olvasó

Neked jár a pacsi…

krapulaksz simon
Olvasó

komoly pesti csapat híján az Alba már évtizedek óta élvez megkülönböztetett bánásmódot. nagyon látványos néha/általában a részrehajlás, de a ritka kivételektől eltekintve csak nagyon kevesen ennyire karakánok, hogy vállalják és kiállnak a nyilvánosság elé, mint most Kardos. nem hiszem, hogy változik valami, de legalább a morgás joga (ius murmurandi, mint Rómában) maradjon meg nekünk, a plebsnek. Aztán nyeressék meg végre az Albával a bajnokságot, ha már ennyire unja a szövetség a Falkó egyeduralmát, kicsit talán nyugtunk lenne tőlük pár évig.

Cibona
Olvasó

Fehervariak is elismertek hogy óriási bírói hiba történt pláne ahol meg vissza is nézték. A hozzaszlasodbol a mérhetetlen Alba gyűlölet sugárzik így nem lehet általad reálisan értékelni. Én a honveddal voltam így de hangsúlyozom nem a mostani csapattal oket maximálisan tisztelem. Pontosabban minden csapatot tisztelek Falcot is mert igenis nagy dolog amiket a bl Ben évek óta csinálnak. A honvednak fulyas viszont egészen más az valamennyire egy rendszernek is betudható ami hal istennek már elmúlt nem lehet ezt a mostani gárdára továbbvinni . Nincs itt most olyan csapat akinek fújnak sajnos rossz játékvezetés van ez viszont probléma ez nagyon igaz.… Olvass tovább »

Evandro
Olvasó

“az Alba már évtizedek óta élvez megkülönböztetett bánásmódot”.

Igen igen. Elég csak a 2011-es döntő 4. meccsére gondolni. Vagy a 2018-as Falco elleni elődöntőre, ahol az emlékezetes Lóránt nyilatkozat született.

MTEzászló#4#8
Olvasó

Ez most 2 volt, aztán kaptatok kb 15 olyan fújást amivel nyertetek!

Evandro
Olvasó

Az első csak a bajnoki cím sorsát befolyásolta… Nem himi-humi alapszakasz meccset. Mondhatnám a DEAC elleni 2021-es 5. mecccset is, ami Forray állásába került.
Ha felsorolsz párat abból a 15-ből még konszenzusra is juthatunk. Vagy annyira sok van hogy már számontartani sincs értelme? 🙂

WSreborn
Olvasó

Nem volt ez szándékos csalás, mert azt tudjuk, hogy nem ennyire látványosan csinálnák.
Mindössze botrányosan brutális játékvezetői műhiba történt, mivel a jàtékvezetők 2/3-a teljesen alkalmatlan nb1-es meccs vezetésére.
Igazából jelenleg ez a magyar sport, alkalmatlan sportvezetők túlfizetett játékosok, dilettáns játékvezetők bohóckodása.
Tisztelet a kivételnek, de ez most talán egyedül a Falco sajnos…..

Marillion
Olvasó

Ahogy a mindigfos minöségével sem törödnek ugyanúgy a jàtékvezetöknek is korlàtlan hatalma van! Úgyhogy nem csak a falco “egyeduralma” miatt esik vissza a Magyar kosàrlabda bajnoksàg…

Jon
Olvasó

Amíg egy bizottság saját magát ellenőrzi (mint minden hatalmi helyzetben ebben az országban), addig – elismert és következményt maga után vonó – hiba csak a másik oldalon lesz…

CsakÉn
Olvasó

Soha de soha nem fognak a saját farkukba harapni. Mindig kozmetikázzák a faultarányokat. Nem mindegy hogy mikor kire mit fujnak. Nem következetes a játékvezetés . Nincs szankcionálva a bizonyotott tévedés.

albc
Olvasó

Anno egy bajnoki címet vetettek meg bíróval a filconak, most két meccset vett meg a kurvacomp.
Nincs itt semmi látnivaló.

Marillion
Olvasó

Bizonyìték? Mondjuk titkos leleplezö videó vagy hangfelvételt kérhetek?

albc
Olvasó

Már mondtam többször.

Marillion
Olvasó

A szó elszáll…a “kézzelfogható” tények meg hitelesen igazolnak! Tehát akkor elmondhatjuk hogy itt nem történt meg amit kérdeztem/kértem! Akkor meg minek a hantaboy?!

Vulcano
Olvasó

Marillion ugye tudod, hogy egy gyerekeket emerrablással és erőszakkal fenyegető elmebeteg pedofillal próbálsz meg társalogni?
Engedd el és ne reagálj rá semmilyen formában.

albc
Olvasó

Ember, és nem emer. Tanulj már meg írni. Ugye vágod, hogy máshol is a családod képével kommentelek. 😉

CSAK AZ MTE
Olvasó

Amíg a játékvezetők mindenféle kontroll nélkül ,megtehetnek bármit, addig nem lesz változás. Amíg a kontroll csak az az ellenőr, aki valamikor ugyan ezt tette, addig nem lesz változás. Amíg a játékvezetők bratyizhatnak adott csapat vezetőivel, amíg kijelenthetik, hogy xy csapatot utálják addig az egész csak színház. Egy játékvezetői tevékenységet kellene pontoznia mindkét csapat edzőjének, mindkét csapatkapitánynak (úgy, hogy utána ne tudhassa a spori, hogy ki milyen pontot adott a munkájára ), az ellenőrnek ( igaz Ők úgyis max. pontot adnak ), és 2-2 szurkolónak. Majd ezek eredmény után megállapítani, hogy miként is végezte a munkáját, és a pénzét ez alapján… Olvass tovább »

pirosf
Olvasó

Pár Mr.Papp futkosik fel-alá a mi kis bajnokságunkban hétvégente, ez nem vitás.

moldi56
Olvasó

Az ám Papp Petya eltünt?

Bezse
Olvasó

Teljesen igaza van. Én sem értettem a tv előtt egyik esetet sem

nemKalman
Olvasó

Teljesen jogos a felháborodás, nagyon korekt az írás, ideje lenne ezt a sok fogalmatlan, öntelt bírót is már kicsit megfingatni, néhány meccses eltiltással vagy netán pénzbűntetéssel, mert az, hogy mindig mindenhol azt csinálnak amit akarnak az nonszensz.Szürke majmok‼️

Bubika
Olvasó

Ok, elfújták a meccset, de van 2 kérdésem. A Lazic miért nem kért videóbírót a Voja dobása után? A másik pedig, hogy az nem nagy gond e, ha az utolsó 2 percben a Woolridge és a Lake négy nullát dob büntetőből.

szurkoló
Olvasó

Az egyik kérdésedre azt mondanám nem tudom volt e lehetősége videóbiróra mert ha nincs ideje akkor nem kérhet mert a rossz Vart azzal jutalmazzák elvesznek egy időkérést és ha kér akkor se biztos hogy változtatnak ,ami a büntetőket illeti ha más az eredmény lehet hogy bedobják.De az biztos nézőként azt láttam nagon belenyulrak a bírok a meccsbe és az is biztos a leggyengébb a bajnokságban a bírói ténykedés.Minden cspat szimpatizánsai fel tudnak sorolni sok bírói tévedést ami befolyásolt egy-egy mérkőzést.

paprika
Olvasó

Mivel nem ítéltek lejárt 24-et, nem nézhették vissza… Ez a szabály. Más kérdés, hogy az ilyen esetekre (50-50) külön kérték a játékvezetőket, hogy ítéljenek valamit és legfeljebb azt a videó alapján visszavonják. Gondolom, az egó nagyobb, minthogy valamelyik sípmester bevállalja a döntést, aztán kiderüljön,hogy tévedett.
Egyébként a rossz büntetőzés nem ok a csalásra…

Bubika
Olvasó

Annyira okostojás mindenki, akkor tudhatnátok, hogy a videóbirózásnak már nincs köze az időkéréshez, minden edző egyszer kérhet videót büntetlenül. Dehát itt a bb1-en mindenki csak játssza az okosat…..

MTEzászló#4#8
Olvasó

Vicc kategória amit lenyomnak a bírók az Albának, mindenki tudja le fizetik őket évek óta, de ami ezen a meccsen történt kiderült, hogy ez a fizetés nem csak pletyka ha nem igaz! Szégyeljék magukat a bírók!!!! Nem tudom kik voltak de nem is érdekel mert az összes egy…..aki akarja fejezze be a mondatot!

neszojjabele
Olvasó

delatnak bizonyitekot ere. addig scak kamu es varosilegenda

Evandro
Olvasó

Igaszad van. Én még aszt is látam szeméjesen ahogya siMón átaggya a boritékót a biroknak.

MTEzászló#4#8
Olvasó

Jo, akor jul latuk, te is a carnoknal latad???

Freebulletz
Olvasó

XDDDDDDD nyomjad báttya, következő felest én állom, szórakoztatsz! 😀

MTEzászló#4#8
Olvasó

Abba benne vagyok majd gyere el Körmendre és akkor elmegyünk a Konyaba egy jó pálinkára!

JR.BENITEZ
Olvasó

Kónyàban soha nem volt jó pálinka

moldi56
Olvasó

Soha nem fogják elismerni a tévedésüket.Régi kosárlabda szurkoló vagyok,tudom mit beszélek.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nem láttam, amúgy meg teljesen pártatlan vagyok. Kardos úr kosárlabdáért való elkötelezettségét nagyra értékelem és örülök, hogy -nagy nehézségek elkenére- ismét elindulhattak az első osztályban!
Az Albával sincs semmi bajom (már csak a “mi” Vojánk miatt is).
Viszont a leírtak -amennyiben bizonyíthatóan igazak- valóban mélységesen felháborítóak és egy boccsal nem intézhetők el! Már csak azért sem, nehogy hasonlóak a jövőben ismét és büntetlenül előfordulhassanak!

Hawk
Olvasó

A leírtakat már a tévés közvetítés alatt bizonyítottak. Ott visszajátszották az eseteket, lassítva, kikockázva, megállítva. Egyik sem véleményes. Még az Alba fanok szemszögéből sem.

Baszketbal
Olvasó

Hovatartozástól függetlenül a Honvéd-Alba meccsen a végén se fújtak le egy óriási lépéshibát Chambersnél ami után Dickey bedobta a meccs nyerő dobást. Ha ott is szabályok szerint fújtak volna, könnyen lehet hogy azt a meccset sem nyeri meg az Alba.
Nem tehet rola a Fehérvár, de a játékvezetőket is ideje lenne felelősségre vonni vagy profi bírókat képezni..

JR.BENITEZ
Olvasó

Voja kosara egyértelműen időn túl volt. Dickey faultja? Ilyenért fújtak már sportszerűtlen faultot ezen a meccsen is… Ja hogy meccs végén nem szoktak? Nekünk tavaly vagy tavalyelőtt idegenben valamelyik meccsen ennél kisebb faultra fújtak sportszerűtlent, amivel szépen ki is kaptunk. Elhiheti mki, ezek nem csalnak, ezek ennyire fogalmatlanok. De tegnap a végén 2 súlyos, meccset eldöntő hibájuk volt. Ráadásul mindkét esetben Szeged kárára. Ez felháborító

Redbid
Olvasó

Szerintem a megoldásról is írtál, mert oda akarok kilyukadni, hogy persze tévedni emberi dolog meg stb. de azt mindenképpen el kéne érni, és ezért van a lehetőség a videózásra is, tehát, hogy ilyen és ehhez hasonló MÉRKŐZÉST ELDÖNTŐ tévedések ne törtéhessenek!!
Ha pedig történik, akkor azokat hivatalból vizsgálni és szankcionálni kelljen!!

Persze értem én, hogy akkor is történhet mert emberi dolog is ez valóban, de ha nem arra készülünk, hogy ilyen ne lehessen, és nincs ott mögötte a szankcionálás lehetősége, akkor mi fogja kedves játékvezető urakat arra motíválni, hogy ezt megfelelően kezeljék?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés