Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Három hiányzója lesz a válogatottnak, de két fiatal a csapattal tart

Szabó és Hendlein is bármikor csatlakozhat. Ivkovics csiszolatlan gyémántra talált.:

:

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a görögországi túra után, ma este Hamburg felé veszi az irányt, ahol újabb felkészülési tornán szerepel. A mieink a vb-résztvevő németekkel, csehekkel és lengyelekkel mérik össze tudásukat. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Golomán György nem tart a csapattal, de további két hiányzóval is számolnia kell Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánynak.

– Golomán külföldi elfoglaltsága miatt hiányzik, Benke túl sokat hagyott ki a sérülése miatt, jól dolgozott az elmúlt két hétben, mindkét görögországi meccsen jól játszott, de mi úgy láttuk, hogy a bajnoki rajt előtt szüksége van arra, hogy még jobban erősítse a bal lábát. Ezt megbeszéltük a klubjával is, emiatt kár lett volna őt magunkkal vinni. Eilinsgfeld a görögországi torna előtt elkezdett fájdalmat érezni a bal hátsó combjában, csak nem jelezte, az Irán elleni mérkőzés után viszont már mondta, hogy erősebb a fájdalom. Márpedig, ha egy olyan játékos szól, hogy fáj valamije, akinek a fájdalomküszöbe nagyon magasan van, az azt jelenti, hogy baj is van. Mivel ez a torna nem egy élet-halál verseny, nála sem akartuk megkockáztatni, hogy megsérüljön, ezért visszatért a klubjához – indokolt a kapitány.

Megtudtuk azt is, mi lesz a cél Hamburgban.

– Ezt a két tornát a gyakorlás mellett így is, úgy is arra szántuk, hogy azok a fiatal játékosok, akik majd a 2025-ös csapat gerincét alkotják, megszokják az egyedülállóságot. Benke és Golomán mellett itt most Váradira, Perlre, Filipovityra és Pongóra gondolok. Ők eddig is maximumot nyújtottak, fontos, hogy a következő évben egészségesek legyenek.

Három évvel ezelőtt sokkal kényelmesebb helyzetünk volt, amikor a Szolnok a legmagasabb szinten játszott és a válogatottak zöme náluk szerepelt, mert akkor a játékosok hétről hétre Európa elitjével találkoztak. Az utolsó három évben sajnos nagyon kevés kiemelkedő csapat volt Magyarországon, ezért is vállaltuk ezt az öt meccset, hogy a fiatal játékosok lássák, mennyit kell fejlődniük ahhoz, hogy 2025-ben ők tudják kijuttatni Magyarországot az Eb-re. Reméljük, hogy a Falcónak sikerülni fog a BL-főtáblára bejutnia, mert ez nagyon fontos lenne a válogatott szempontjából. Mindenki drukkol nekik.

Ivkovics csiszolatlan gyémántra talált

– Két újabb fiatal, Pallai Tamás és Valerio Bodon Vincent csatlakoztak hozzánk, nagy lehetőség van bennük. Pallai már fizikálisan is sok mindenben fel tudja venni a versenyt, Valerio Bodon pedig egy csiszolatlan gyémánt, ő is látja, hogy még erősítenie és edzenie kell, de minden más adottsága megvan.

Nagyon fontos ez a torna a fiatalok miatt, mert övék a jövő. Bizonyára mindenki emlékszik arra, hogy az Eb előtti felkészülési mérkőzések, amikor a fiatalokkal játszottunk, milyen sok jót hoztak nekünk, ugyanis a vb-selejtezőkre teljes értékűen tudtak beszállni a ringbe. Meg kell szokniuk nekik, hogy a távoli jövőben helyt tudjanak állni akkor is, amikor nem lesz Hanga és Vojvoda.

Örülök neki, hogy az utánpótlás-rendszer újra hozott két fiatalt, akik két-három év múlva abszolút alkalmasak lesznek arra, hogy felvegyék a kesztyűt és a magyar válogatottat a sikeres úton vigyék tovább. Kicsi hiányérzetem van amiatt, hogy nem látom, hogy center, illetve magas poszton kiket tudnánk bevonni, Fazekas Mátén kívül, aki jelenleg sérült.

Golomán, Allen és Eilingsfeld hiányában megfogyatkozott a centersor, de már érkezik is a legkézenfekvőbb segítség.

Kemal Karahodzsics velünk jön Hamburgba, „kéznél volt”, ismeri a rendszert. Ha esetleg januárban bármilyen probléma adódna, akkor még ott van Szabó Zsolt és Hendlein Roland is, akiket bármikor tudunk hívni, mert ők sem mondták le soha a válogatottságot, csak bizonyos okok miatt felmentést kértek – mondta Ivkovics a BB1.hu-nak.

fotó: fiba.com

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
RougelddRRichieGBorn2BallSkcforever Recent comment authors
Bolyongó
Olvasó

Na,azért már tudtak Pallairól..Az U 16 os B diviziós Eb legértékesebb játékosa volt a magyar válogatotnak.

RRichieG
Olvasó

Az utánpótlás rendszer hozta Pallait ???
Ha nincs a példátlan szolnoki sérüléshullám, azt sem tudnátok, ki az a Pallai.sajnos.

ldd
Olvasó

Ricsi baba!
most igazat adok …
meg ha nem sír a Szolnok, hogy az up a feljutásért játszik…és nem tudnak játszani szombathelyen …

amit elbukott és mégis nevezett… ládd csodát a nevezését elfogadták …

Most akkor mi a facér sírtatok ?

( ha bárki, az írásomban hibát talál> Kérem ne keverje össze a helyesírás tudását a figyelmetlenséggel. Köszönöm ! )

Rouge
Vendég
Rouge

Az U20 Nyergesé maradt,
és ha saját jogon jutnak fel,
akkor a másodosztályban jöhettek volna légiósok…
és akkor cél az elsőosztály.

Skcforever
Olvasó

Nekem semmi bajom Kemallal, amikor játszik küzd, akar, a hozzáállása abszolút jó, főleg, hogy nem magyar. De vicc, hogy ő válogatott, miközben Lóránt vagy Csorvási nem . Tudom tudom, lerágott csont már ez a téma, de szomorú, olyan magyaros ez a történet, hogy egók háborúja fontosabb, mint az, hogy a legerősebb csapatunk legyen… Ettől függetlenül nem hiszem, hogy fölösleges lenne ez a torna, minden meccs, amit ilyen játékosok ellen játszanak a srácok, segíti a fejlődést. Sok sikert!

Bolyongó
Olvasó

Jobbtól lehet tanulni!Nagyon sok értelme van!

makelovenotwar69
Olvasó

Szerintem is van értelme.
A kapitány indoklása és értékelése is helytálló – még akkor is ha ő mondta 🙂
Nyilván zakó lesz a vége, de ha taktikai/mentális felkészítésre használják, hasznosak az ilyen meccsek.
Ráadásul a jó szemű edző (remélem van ilyen a válogatott környékén) ilyenkor tudja felmérni, ki a tökös gyerek Voja/Hanga stb. távollétében.
Sérülés ne legyen, hajrá fiatalok!

moldi56
Olvasó

Ezek a válogatott meccsek kb.annyira hiányoznak,mint üveges tótnak a hanyattesés.Nem sok értelme van…szerintem.

Darren94
Olvasó

Szöszit már évek óta be kellett volna tenni a válogatottba. Jól lepattanózik, van külső dobás.. Sokat dobna a spacingen

Born2Ball
Olvasó

XDDD

Prophet
Olvasó

Kemo annyira válogatott szintű játékos, mint én. 3 perc alatt elfárad,lassú és néha meg az NB1-be is kevés.

Artur Doki
Olvasó

Még csak az hiányozna,hogy Jonesy lesérüljön a felkészülés előtt…

csocsa
Olvasó

Meg,az is gond lenne,ha Eilingsfeld bal első(!) combja fájna.?

csocsa
Olvasó

A minuszt biztosan azért nyomtad mert nem figyeltél a szövegre,amiben az szerepel,hogy Jani a hátsó combját fájlalja.?

csocsa
Olvasó

BRAVO!

Lajos
Olvasó

Ő aztán nagyon kell oda…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés