Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Karácsonyi történetek Oroszlányból

Több játékos is elmesélte náluk, hogy telnek az ünnepek.:

:

Az MVM-OSE Lions két játékosa és a csapat vezetőedzője is elmesélte, hogy telik náluk a karácsony.

Jacob Calloway:

Nálunk otthon úgy ünnepeljük a karácsonyt, hogy szenteste éjfélkor elmegyünk a templomba, majd másnap reggel felkelünk és kibontjuk az ajándékokat. Aztán anyukám reggelit készít, én és a bátyám NBA meccseket nézünk vagy videójátékokkal játszunk. Este találkozni szoktam a barátaimmal, együtt ünneplünk és szimplán jól érezzük magunkat. Idén azt hiszem, a FaceTime-on keresztül ünneplünk majd a családommal és a barátaimmal, és ahogy az edzőnk is mondta, kemény munkával telik az ünnepi időszak.

A karácsonyban azt szeretem, hogy az emberek jó hangulatban vannak, és hogy a barátaimmal és a családommal lóghatok. Az egyik legjobb érzés az, amikor valakinek olyan ajándékot adhatsz, amit valóban értékel és sokat fog használni. Egyszer, amikor 15 éves voltam, a szüleimtől egy kiskutyát kaptunk a bátyámmal karácsonyra, talán ez volt mind közül a legemlékezetesebb és legkedvencebb ajándékom.

Illés Máté:

Természetesen a karácsonyt igyekszünk a magyar szokások és tradíciók szerint ünnepelni, ilyenkor tudjuk bepótolni közösen azt az időt, amit év közben külön töltünk. A fenyőfa befaragásában mindig aktívan részt veszek, ez úgymond olyan szokás nekem, bár néha eléggé nehézkes. Így volt ez a tavalyi évben is, mert egy félig éles konyhakéssel kellett megoldanom, ami azért időbe telt.

Gyerekkoromban szenteste napján kötelezően aludnunk kellett a húgommal délután, hogy addig elkészüljön a Jézuska az ajándékokkal, a főzéssel és az utolsó kis díszítésekkel. Ez mára mindössze annyi változott, hogy nem kell aludnunk!

Nekem a karácsony a kedvenc ünnepem, igazából mondhatjuk kiskorom óta minden évben várom ezt az időszakot, rengeteg finom étel készül, sokat nevetünk, jó hangulatban van mindenki. Ami az ajándékozást illeti, sokszor egy “normális” és egy vicces ajándékot szoktunk adni egymásnak. Örülök, ha jó ajándékot találtam és valóban tetszik nekik, fordítva pedig jól ismernek a családban, így amit nekem címeznek, mindig nagyon találó, szeretem egyből kibontani mindegyiket!

Idén kevesebb idő fog jutni az ünnepekre, ugyanis a meccseket és a felkészülést tekintve sok dolgunk van, győzelmekkel szeretnénk minden MVM-OSE Lions szimpatizáns karácsonyát szebbé tenni!

Kellemes Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Simon Petrov:

A karácsony nálunk nagyon hasonló, mint Magyarországon, valószínűleg minden családnak más hagyományai vannak attól függően, hogy vallásos-e vagy sem. Az én családom esetében kicsit más a helyzet, mert édesanyám december 25-én született, így soha nem a karácsonyt, hanem mindig az ő születésnapját ünnepeljük. Általában ilyenkor nagy családi ünnepség van, körülbelül 30 fő részvételével.

Tehát nem a karácsonyra vagy az ajándékozásra koncentrálunk, hanem várjuk a január 1-jét, amikor egy fa alá gyűjtjük az ajándékokat, majd a hagyomány szerint január 1-jén reggel bontjuk ki őket. A karácsonyban azt szeretem a legjobban, hogy olyan emberek vesznek körül, akiket szeretek, akikkel szívesen vagyok és akikkel jól érezzük magunkat együtt. Számomra nem az ajándék a fő szempont, de amikor látom, hogy a gyerekek valóban boldogok és izgatottak, hogy végre kibonthassák az ajándékokat, az nekem is örömet okoz.

Gyerekkorom óta nem sokat változtak a hagyományok és az ünnephez kapcsolódó érzéseim, most már inkább a gyerekeimre koncentrálok és igyekszem minőségi időt tölteni velük. Idén, mivel nagyon mozgalmas a decemberünk, a karácsony többnyire kemény munkával telik majd, így valószínűleg egyszerű, békés családi vacsoránk lesz.

Forrás: mvm.oselions.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EllenívCsippa Recent comment authors
Ellenív
Olvasó

A hivatalos Ose oldalról vette át BB1 ott már 23-án fent volt,ennyi kiegészités hiányzik az írásból.Minden kosárlabda szurkolónak és család tagjainak Szeretetteljes Boldog Karácsonyi Ünnepeket kivánok!Hajrá Ose! Hajrá Bányász!

Csippa
Olvasó

Náluk mesélte el vagy elmesélte, náluk hogy telnek? Újságírás csodája…. ?????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés