Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Kár az első negyedért, kikaptunk a németektől

Az elején megint bealudtunk, de aztán egyenrangú ellenfelei voltunk az NBA- és Euroliga sztárokkal teletűzdelt hazaiaknak.

Németország - Magyarország 83-62 (23-4, 23-21, 12-19, 25-18)

VTG Szuperkupa
Hamburg, edeloptics.de Arena, 2500 néző

Németország: Dennis Schröder (Oklahoma City Thunder/NBA) 19/12, Maodo Lo (FC Bayern München) 7/3, Ismet Akpinar (Besiktas) 7/6, Isaac Bonga (Washington Wizards/NBA) 1, Andreas Obst (ratiopharm Ulm) 5/3, Paul Zipser (FC Bayern München) 6/6, Niels Giffey (ALBA BERLIN) 6, Johannes Thiemann (ALBA BERLIN) 4, Moritz Wagner (Washington Wizards/NBA) 8, Danilo Barthel (FC Bayern München) 7, Daniel Theis (Boston Celtics/NBA) 11, Johannes Voigtmann (CSKA Moszkva) 2.

Magyarország: Govens 8/3, Váradi 10/6, Filipovity 2, Juhos 5/3, Keller 12/6. Csere: Pongó 9/3, Ferencz 10/9, Horti 2, Perl 4, Karahodzsics -.

Az NBA és Euroliga-sztárokat felvonultató, világranglista 22. németekkel kezdtük a hamburgi felkészülési tornát. A FIBA hivatalos honlapján nemrég a kínai világbajnokság résztvevői közül a legfőbb esélyesek rangsorában a 12. helyre taksálta Henrik Rödl együttesét.

A mieinktől hiányzott Hanga, Vojvoda, Benke, Allen és Eilingsfeld, a szervezők kérésünknek megfelelően engedték, hogy ezúttal mindkét honosított játékosunk, Govens és Karahodzsics is pályára léphessen.

Egy soha nem látott kezdőötössel (Govens-Váradi-Filipovity-Juhos-Keller) nyitottunk, Theis kosarával indult a meccs. Hat perc után már 15-0 volt az állás, hiába kértünk időt közben, nem tudtuk megállítani a vendéglátót. A „hazai pályán” játszó Pongó szerezte az első kosarunkat, triplából. Kellert kipróbáltuk négyes poszton, 23-4-es hátránnyal zártuk az első negyedet. A németek extrán dobtak, mi viszont pocsékul.

Váradi hármasával folytattuk, majd a 14. percben, 32-11-nél ismét időt kért Ivkovics. Hiába, a különbség tovább nőtt. Schröder megszórta magát, tizennégy és fél perc alatt lazán jutott el tizennégy pontig. Perl viszont hét perc alatt négy faultig. A második negyedet már közel egálra hoztuk, 46-25 volt a félidő.

Keller két kosarával újra húszon belülre kerültünk. Váradi második hármasát szerezte, 7-0-val kezdtünk. Feljavult a védekezésünk, folyamatos hibákra kényszerítettük a jóval esélyesebb ellenfelet. Az elején tapasztalt megilletődöttségnek már nyoma sem volt a mieinknél, sőt, bár a hátrányunk nagy volt, de nagyon szépen kosárlabdáztunk. Keller, Váradi és Pongó is ponterős volt. Az utolsó percben, Keller triplája után, 55-44-nél időt kértek a teljesen megzavarodott németek. Kaptunk még egy hármast, kár, hogy a végén Karahodzsics horga lejött, 58-44.

Ismét megrázták magukat a fehér mezesek, visszatornázták húsz körülire a különbséget. Továbbra is nagyot küzdöttünk, csúsztunk-másztunk minden labdáért, de innen már nem volt visszaút. Perl ráadásul a 38. percben kipontozódott, miután sikeres tripladobás közben ütött oda Obstnak. De legalább a ráadás büntető kimaradt. Kemény, brusztolós meccset játszottunk, fiataljaink helytálltak Hamburgban.

fotó: basketball-bund.de

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
AramisbudapestrőlGézukaPortik Tamásmoldi56 Recent comment authors
budapestről
Olvasó

Persze ne mondjon az ember semmi rosszat… Most láthatjuk hol játszanak a német játékosok, nem egy szint, de akkor már ne szóljunk egy rossz szót sem?
Nem véletlenül vannak ezek a játékosok ott ahol, nem véletlenül vagy szerencsével vertek meg minket így.
Gyenge a bajnokságunk mert gyenge az utánpótlás, KÉT külföldi játszik nálunk, akikből az egyik a bajnokságban tesz le semmit. Egyre mélyebben vagyunk.

Gézuka
Olvasó

4 pont? Jó isten… azt hittem női meccs első negyedes eredménye. Karahocsics mit keres ott?

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Ez a Német csapatbemutatás egy kicsit szánalmassá tesz minket meg lesajnáltnak… Legközelebb minket Magyarokat mutassatok be! Nemoda Buda(20cm Bré, de még szűz)

moldi56
Olvasó

Hát sok értelme nincs ezeknek az ú.n.barátságos meccseknek.Beáraznak bennünket rendesen.

RRichieG
Olvasó

Ez nem Falco szint, lehet, nem kéne erőltetni őket…

Aramis
Vendég
Aramis

Ludwigsburg-Szolnok 99:56
???

Setback
Vendég
Setback

“…Az első 2 gól hamar jött…”

Prophet
Olvasó

Tartom a múltkori poszthoz írt véleményem: Kemo használhatatlan, magyar mezőnyben is kevés lassan. De be is bizonyította ezen a meccsen hála az égnek.

caseyjones
Olvasó

Allen egyébként merre van?

caseyjones
Olvasó

Abszolút nem vagyok Ivkovic-gyűlölő, de könyörgöm, legyen már valaki más helyette… Karahodzic meg Horti minek a válogatottba, de még Filipovityot meg Juhost sem értem, mikor ott van Hendlein Roland, Lóránt Peti, Szabó Zsolt, Csorvási Milán vagy Tóth Ádám.

sztogram
Olvasó

Ennyi hiányzóval ez teljesen rendben volt. Még a német gyerek is azt nyilatkozta a tévében, hogy köszöni a magyar csapatnak, és hogy milyen keményen védekeztünk.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Ugyanúgy mint a görögök ellen, első negyedben közte 20 és ezzel el is dőlt, csak tartják lazán az előnyt. Kár, pedig jó lenne látni, hogy teljes kerettel hol tart a csapat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés