Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposváron szerezte meg az első győzelmét a Jászberény

A végig kiélezett meccsen végül a vendégek kevesebbet hibáztak.

Kaposvári KK - Jászberényi KSE 68-69 (18-13, 17-19, 19-23, 14-14)

Bajnokság, 12. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Hervay T. (Dernei G.)

Kaposvár: Davis 14/3, Norfleet 17/3, Ponjavics 3/3, Hendlein 12/6, Lalic 13. Csere: Krnjajski -, Baki -, Bogdán -, Dramicsanin 9/3.

JKSE: Nelson 9/6, Miller 14/6, Mészáros 12/6, Alekszandrov 13/6, Pantelics 16/3. Csere: Ruják, 2 Brbaklic 3, Buzás -, Peringer -.

Annak a reményében utazott Kaposvárra a Jászberény csapata, hogy sikerül először győznie a bajnokságban, de a somogyiak éppen az elmúlt időszakban lendültek egyre jobban formába, a Pécset idegenben, a Szegedet hazai pályán verték a legutóbbi két fordulóban.

Nem a legjobb dobóformájukban kezdték a felek a meccset, két percet kellett várni az első kosárra, Davis volt eredményes, amire Mészáros egyből válaszolt. Nelson szerezte meg első pontjait a Jászberény színeiben az idei szezont tekintve, majd Mészáros küldte helyére a találkozó első tripláját, de Lalic révén egyenlített a Kaposvár, Davis pedig visszavette a vezetést a hazaiaknak. Pontszegény negyedet láthatott a közönség, a különbséget lényegében Norfleet jelentette a két csapat között, aki egyébként nagy kedvvel játszott, 10 pontot szórt ebben a szakaszban. 18-13.

A második játékrész is úgy kezdődött, mint az első: sok hibával, végül Ruják törte meg a gólcsendet. Davis előbb egy tempót süllyesztett el, majd adott egy látványos gólpasszt Hendleinnek. Alacsony szerkezetre váltott a Jászberény, ami meg is zavarta átmenetileg a hazaiakat, de gyorsan túllendültek rajta. Norfleet továbbra is tarthatatlan volt, Lo Elhaji Malicknak időt kellett kérnie (17. perc: 28-21). Nelson vert be két hármast egymás után, majd Miller tört be agresszíven, egy pontra zárkózott a Jászberény. Alekszandrov büntetői után pedig a vezetést is átvette, végül Davis gyorsindítása és Miller büntetője után már csak 4 másodperc volt hátra, de Davisnek ez is elég volt egy hármasra. 35-32.

A fordulás után Dramicsanin tett vissza egy támadólepattanót, aztán Lalic volt hibátlan a büntetővonalról. Elhúzott nyolccal a Kaposvár, de Nelson vezérletével kettőre visszajött a JKSE. Lalic most csak egyet dobott be a kettőből, Mészáros pedig a sarokból egalizált, Pantelics hármasa után pedig időt kellett kérnie Fekete Ádámnak. Dramicsanin távolijával újra egyenlő volt. Hosszú percekig egyik együttes sem tudott ellépni érdemben, majd Pantelics és Alekszandrov 45-50-re módosította az állást, de Hendlein egyből visszahozta az övéit, ahonnan már hiába lépett el 7-tel a Jászberény, végül csak minimális előnnyel várhatta az utolsó negyedet. 54-55.

A záró etap egy Nelson duplával indult, amire Lalic szintén egy középtávolival válaszolt. Végig egál volt ebben az időszakban, ha az egyik csapat kosarat dobott, akkor a másik is, de ellépni egyik fél sem tudott. Nagyon sok hiba csúszott a gépezetbe mindkét oldalon, Dramicsanin hosszú percek után szerzett két pontot (36. perc: 62-60). Miller ütött oda Davisnek, de az irányító csak az egyik büntetőjét küldte a helyére. A másik oldalon Alekszandrov állhatott a vonal mögé és ő is csak egyet dobott be (63-61). Mészáros dobott egy gyorsindításos kosarat, amivel újra döntetlen volt, majd Lalic vétett egy sportszerűtlen hibát. Miller is kihagyta az egyiket, Fekete Ádám kért időt. Davis szerzett labdát, de üres ziccerben elhagyta a játékszert. Hendlein nem tette meg ugyanezt a szívességet a vendégeknek, 65-64 volt az állás 1:35-tel a vége előtt. Lalic mindkét büntetőjét kihagyta, de maradt a Kaposvárnál a labda. Davis egy szabad labdáért folytatott küzdelemben maradt a földön a térdét fájlalva és csak támogatással tudott lejönni a pályáról. A vezetésért támadhatott a JKSE, Alekszandrov pedig faulttal együtt küldte a gyűrűbe a labdát és a büntetőt is bedobta. 65-67 volt az eredményjelzőn, 36 másodperc volt vissza. Kaposvári időkérést követően Norfleet állt bele egy hármasba emberrel az arcában és be is dobta (68-67), ezúttal a Jászberény kért időt. Hosszan támadott a vendég gárda, aminek a végén Pantelics maradt teljesen üresen a festékben és onnan nem is hibázott (68-69), 8 másodperccel a vége előtt. Norfleet vállalta magára ezt a dobást is, de a betörése után nem talált be, végig kiélezett meccsen szerezte meg első győzelmét a Jászberény a bajnokságban.

Fotó: Jászberényi KSE Facebook

 

 

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
36 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
rekord bajnokMKE181Falcokc99Onyxldd Recent comment authors
rekord bajnok
Olvasó

Már ideje volt hajrá szombathely

MKE181
Olvasó

Felkészültünk csak nem a meccsre hanem a bukfencre az iskolába

Falcokc99
Olvasó

Csakegyfan? Nagy a csönd! Semmi reakció a bravúros eredményre?!

KPSVRKK
Olvasó

Jogos volt a moderálás BB1, köszi!
Letöröltétek a hányást a pultról.

Onyx
Olvasó

A klub előző vezetése a kialakult helyzetért mikor lesz elszámoltatva?

ldd
Olvasó

Ez is jó lett…
Toljad még !

ldd
Olvasó

Egy igazi magyar paraszt vagy.
Remélem még sokáig olvashatom építő jellegű kritikáid.

KPSVRKK
Olvasó

+
Fradi, szégyen vagy!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Helló General Manager!
“Cucikázz” ide nekünk szurkolóknak te is valamit.
A zsozsó a zsebedben, ámazonban lapítasz most mint szar a fűben.
A bakkert szegény Bakinak kellett magyarázkodnia.
Szólalj meg tehát.

Paul george
Olvasó

Vajon a GM mit szolt ehhez?

redmiller
Olvasó

Azt nem tudom, de ha szombaton mi is nyerünk, akkor kuparésztvevők vagyunk a következő három meccstől függetlenül! 🙂
Annak ellenére meglepetés számomra, hogy pont Kaposváron tudott nyerni a JKSE…

KPSVRKK
Olvasó

Ja, nagy idegességemben igazságtalan voltam a mesterrel.
Korrigálom a hibát.

Ne csak te Ádám, menjen a picsába mindenki, akinek szerepe volt a csapat 2 hetes felkészítésében!

Így korrekt.

jolly joker
Olvasó

Végre megtört a jég! Hajrá FIÚK hajrá MALICK mester!!!! Irány a felsőház!

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a Jászberénynek, győzni akartak, megérdemelték! Ádám! Amikor néggyel a vége előtt a végig szar Boriszt felvitted és Dramicsanyin ült mire gondoltál? Sok volt a szabadság? Idő kell még a csapatnak? Lehet, hogy dolgozni kellene? A csapatunk nem volt felkészítve erre a meccsre, ez a te sarad! Tudható volt ki dob jól, baszd meg, a totyogó Pantelics még le is lassított, megállt, kicsit még el is bóbiskolt, megnézte a vonalat, úgy dobott 3ast. Ha akarom átléptem volna a palánkon és lett volna időm eléállni. Arra volt csak energia a 2 hétben, hogy Benit befenyítsétek, megalázzátok? Mert mi a fasz az… Olvass tovább »

Mike
Olvasó

Tuti nem volt fault az utolsó megmozdulás? Értem, hogy menetközben kellett volna megnyerni, de akkor is. Egy keserves hosszabítás kijöhetett volna még.

KPSVRKK
Olvasó

Tuti, hogy az volt!

KKK72
Olvasó

…hogy TIPPMIX meccs volt már a félidőben látszott! Ádám komolyan akarsz még maradni ? Nem ég le a képedről az a kevés bőr ? Különben nagyot alakítottál három percre az elején küldte be Bogdánt hogy ne érje szó a ház elejét utána persze kopott a kispad szépen ! Gratulálok az új húzáshoz ! Hatvannyolc pontot dobtunk egy rohadt gyenge JKSE-nek és nyert a JKSE ezt mivel magyarázod ? Ja nem Te hagytad ki a ziccereket ez persze igaz .Baki 0 ,Lalics miért is van a palánk alatt ?? Bogdán többet hozott volna mint egy-két általad sztárolt játékos a többit nem… Olvass tovább »

Mike
Olvasó

Én úgy láttam, hogy két magas embere vol a palánk alatt a Jászberénynek. Ott Beni sajnos nem sokat ért volna. Eddig nem esett szó arról, hogy ezek a fiúk ma nagyon keményen játszottak. Beninek is majd le vitték a fejét, mikor a palánk alá betört. Lalic véletlenszerűen játszik. Egyszer egy óvatos pincér balettmozdulattal, nehogy valaki megsértődjön, majd egy erőteljes zsákolás.

KPSVRKK
Olvasó

Persze, szólhatnánk Cziffra nagy szerepléséről, Alekszandrov szemét labda nélküli könyököséről, az utolsó másodperces fault elmaradásáról.
De minek?
Ezt a súlytalan Berényt 20-30 ponttal kellett volna itthon megverni.
Felkészületlen, elkényelmesedett, rossz ritmusban játszó volt a csapat.

Mary
Olvasó

Borzalom volt nézni ezt a meccset. Már az öltözőben azt hitték, hogy nyernek? Semmi tűz, küzdelem. Egyedül Norfleet játéka volt elfogadható. Olyan de javu érzésem volt mérkőzés közben. 😰 Megártott az egy hét szünet? Tippmix? Edző kérdés?

Gecse J. Márió
Olvasó

Fekete mester miért Krnjajskit játszatta Davis helyett az utolsó percben, megsérült?

Mike
Olvasó

Valószínű, mert a csapatorvos támogatta le a pályáról. Davis ma nem volt nagy szám. Sokszor zavarbajött.

Mary
Olvasó

Sajnos igen. ☹️ Remélem, nem súlyos!

Gecse J. Márió
Olvasó

Köszi, nem tudtam, mert én nem fizettem elő a mindigfosra, csak a statot néztem. Jobbulást neki!

Mary
Olvasó

Én élőben “élveztem” a mérkőzést. 😰☹️

Tom72
Olvasó

Nincs edzőkérdés

KKK72
Olvasó

Nincs edző kérdés ? Itt nem csak edző kérdés van, de az nagyon !

Tom72
Olvasó

Nincs kérdés
Nincs edző

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szép volt fiúk.
Nagyon örülök a Berény győzelmènek. Reméljük, hogy az üzlet beindul.

Vilis79
Olvasó

Ha vkinek volt kétsége afelől hogy miért virít a Tippmix felirat a mezükön ez a meccs bebizonyította. Az első negyed után megmondtam hogy nem nyerhet a Kaposvár. Aki nézte a meccset az nagyon jól tudja. Az utolsó dobásnál senki nem ment a lepattanóra.

Rubik75
Olvasó

Ez több volt mint szörnyű.Remélem Ádámnak ez volt az utolsó mérkőzése.Ennyire nézhetetlen játék mint idén,még tavaly sem volt.Pedig akkor zsinórban zakóztunk 8szor.Mit akarnak Bakitól? Megint 0 dobás,a védekezése szintén.Nem hiszem,hogy mondjuk Beni ezt nem tudná túl szárnyalni.Lalic egész meccsen nem tudta tartani Pantelicset,erre a végén 4 faulttal kifogja,hát persze hogy ő.Bocsánát,inkább nem fogta mert Pantelicsen konkrétan senki nem volt egyedül árválkodott a palánk alatt.Miközben Dramicanin a padon ült és neki csak 2 faultja volt.Mégegyszer ez SZÁNALMAS volt.

Mike
Olvasó

Beni már az elején fent volt a pályán. A jelek szerint nem alkotott maradandót. Én is szívesen láttam volna többet a pályán, de ezt a meccset nem tudta volna megnyerni ő sem. Itt most a csapat vérzett el. Nem hiszem, hogy Ádám hibája volt csak, mert nem gondolom, hogy van olyan figura, hogy betörsz és kihagyod. Viszed a labdát félpályáig, majd eladod. Hosszan szöktetsz mint a fociban…

Isi
Olvasó

Tipmix, hatalmas BUNDA!!!

jaszberenyikse
Olvasó

Fogalmam sincs, hogy ez, hogy történhetett de végre egy kis öröm és boldogság a csapat háza táján. Bevallom, már végképp kezdtem elveszíteni a reményt de talán ez valami újnak a kezdete. Szép volt fiúk !!! Hajrá Berény !!!

Praenoricum
Olvasó

Részvétem a Kaposvári szurkolóknak. Ezt végignézni még semlegesnek is rossz volt. Nagyon alacsony színvonalú meccs volt olyan egyéni hibákkal, mintha nem is első osztály lenne. Messze volt ez a Pécs elleni játéktól.

Bezse
Olvasó

Szégyen. Ez volt az utolsó szög a kaposi kosár koporsójába. Takarodjon mindenki akinek ehhez köze volt. A vsarnokot bontsák le , az építőanyagot osszák szét a rászorulók között

paparazzi
Olvasó

Tipmix vagy csak simán Fekete Ádám faktor?

Paul george
Olvasó

Az a baj szerintem, hogy “meg nincs kesz a csapat” 😉 ugye Adam?

Laposvár
Olvasó

HAAAAAAAA HA HAAAAAA

gulyasszabolcs00
Olvasó

Puzsér Róbertet idézve : Hogy történhetett ez meg? 😀😀😀
Apukátok intézte a meccset, április 20-a után nyertünk ismét, 17 vereség után. Rohadtul megérdemeltük már, na! Legalábbis Mi , Szurkolók… 😀
A problémáink ezzel nem múltak el, de talán van fény az alagút végén (?)
Ezután is : Hajrá, Jászberény! 💙

Laposvár
Olvasó

HA HA HA

Tom67
Olvasó

Déri megint hozta a formáját! Már a Jászberényre nézve kellemetlenül nagy arányú Kaposvári győzelmet tippelt!

Légiós
Olvasó

Talán elolvasták a vendégek is.
Na akkor hogy is van ez Gumi???

Laposvár
Olvasó

HA HA

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a Jászberénynek! Szép volt!

Laposvár
Olvasó

Gondolom mindenféle szomszédvári káröröm nélkül teszed 😀

Praenoricum
Olvasó

Szerintem nem Dérin kell ezt számon kérni. Amit a Kaposvár ma produkált ez mindősíthetetlen volt. Cammogós tempó, eszetlenség védekezésben, támadásban, kihagyott kihagyhatatlan dobások. Ha itt azt tudták volna nyújtani, amit Pécsen, akkor Déri tippje bejött volna. Azért az meg elgondolkoztató, hogy negyven perc sem volt elég, hogy sikerüljön váltani és kicsit felpörögni. Ez a Jászberény nagyon gyenge csapat. A Kaposvárnak sikerült ez alá lesüllyedni.

KPSVRKK
Olvasó

Én is gratuláltam, mert győztek. Viszont szép az nem volt, inkább ronda. Legközelebb nyugodtan írd, kedves fele barátom, hogy kikapott a Kaposvár és te ettől boldog vagy!
Egészségedre!

Légiós
Olvasó

Fekete egy vicc. +7-ről ilyet játszani??
A végén meg felvinni a fogalmatlant?!
Szép volt.

jb17
Olvasó

😳😳😳😳😳 Talán ez valami jónak a kezdete? Bízzunk benne.

Laposvár
Olvasó

HA

magyarkosarlabda
Olvasó

Pante papa!!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Apuci 💙 hazafelé legurít pár liter whiskyt. TISZTÁN! 😀

KPSVRKK
Olvasó

Rátok fért már!
Nekünk meg a józanodás marad…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés