Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposváron győzött a Szedeák

Második sikerét aratta a Szeged az alsóházban.

Kometa Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 81-88 (20-23,18-13, 16-22, 27-30)

Alsóházi rájátszás, 4. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Szilágyi Bálint (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Brown 27/6, Puska 5/3, Parsons 15/3, Gabric 13/9, Hughes 14. Csere: Krnjajski 7/3, Halmai -, Hendlein -, Bogdán -.

Szeged: Washington 23/6, Polányi -, Person 20, Nicholson 12, Bognár 11. Csere: Balogh S. 2, Kerpel-Fronius B. -, Carter 16, Filipovics 4.

Puska-kosárral indult a találkozó, sőt a fiatal játékos kintről is betalált, a kettő között Bognár tett fel egy horgot. Person tempójára Gabric egy hármassal válaszolt, az amerikainak ez nem szegte kedvét és középtávolról is eredményes volt. Parsons és Nicholson is megszerezte első pontjait a mérkőzésen, Person egyenlített (10-10). A két csapat fej-fej mellett haladt, Person újabb kosarával átvették a vendégek a vezetést 18-19-nél, jött is a hazai időkérés. A negyed utolsó másfél perce ennek ellenére a Szegednek sikerült jobban, így az első etap után 3 ponttal vezettek. 20-23

Carter növelte az előnyt a második negyed elején, Krnjajski értékesített két büntetőt, Brown pedig távolról egalizált. Parsons gyors pontjaival már 9-1-es futásban volt a Kaposvár, Washington két büntetőjére Hughes válaszolt. Ebben a negyedben egyik csapat sem dobott jól, a Szedeák a festéken kívülről 0/8-at dobott, a vendég látók 9 dobást rontottak el. A két gárda így nem tudott elszakadni egymástól, viszont a félidőben már a Kaposvár vezetett, két ponttal 38-36

A folytatásban felváltva estek a kosarak, egészen Bognár és Washington dobásaiig, ekkor átvette a vezetést a Szedeák. Hughes egyenlített miután nagyszerűen dolgozott a festékben, Nicholson bátor betörésének két pont lett a jutalma és 50-50-ig nem is engedte el egymás kezét a két csapat. Washington vezetésével ekkor 8-2-t futott a Szeged, Brown révén kedzték meg a hazaiak a zárkózást, ám a negyed végére 4 pont még megmaradt a felépített előnyből. 54-58

Filipovics kettesére Gabric hármassal felelt, aztán Washington és Brown váltott kosarat.59-62 után a somogyiaknak következett egy jó sorozata főként Brownnak köszönhetően, így 64 pontnál ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Nicholson törte meg a Szeged kosárcsendjét, Brown törte fel a vendég védelmet, de Carternek erre volt válasza, így Szőke Balázs időt kért (66-68). Brown továbbra is tarthatatlan volt, Nicholson értékesített egy nagyon nehéz dobást, Washington gólpasszából. Az utolsó öt percre Hughes kosarával érkeztünk meg, ekkor két pont volt a differencia a felek között. Ezt Carter növelte, de csak ideiglenesen, mert Brown bedobott két büntetőt. Carter tempója után Hughes sem hibázott a vonalról, Washington verte meg emberét szépen és finom kézzel tette fel a ziccert. Ekkor megkezdődött a Brown-Washington show, a hazaiak irányítója 5 pontot dobott egy perc alatt, pechére a vendégeké két triplával válaszolt, így másfél perccel a vége előtt 5 ponttal meglépett a Szedeák. A Kaposvár megpróbált visszakapaszkodni a meccsbe, de ez nem sikerült nekik, így a Szeged idegenben aratott fontos győzelmet az alsóházban. 81-88

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Cibuláre BucimbungaG. LaciballmegHunbasket2021Hagyadmár... Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Keveset láttam a meccsből, de az szörnyű volt!! Ennyire lesűllyedtünk…….?!?!

Hunbasket2021
Olvasó

Elég lett volna az utolsó 3 perc. A többi adok kapok volt csak

Csíkosnapernyő
Olvasó

Ez végre szép játék volt és az akarat is érződött,amit eddig sokszor hiányoltunk. Igazságtalan lenne,ha nem a Nyíregyháza esne ki. Lehet kezdeni az új csapat szervezését,mert az idei légiós brigád borzasztóan rosszul lett összeválogatva. A mai hozzáállás sem feledteti a teljes szezont. Roberson nem is baj,hogy nem játszott,mehet haza. Hajrá Szedeák!❤

G. Laci
Olvasó

Nicholsont, Washington és Bognárt érdemes megtartani, a többi pótolható, sőt!

Csíkosnapernyő
Olvasó

Nem szoktak maradni a jobb légiósok…Bognárnak úgy emlékszem,hogy van még 1 aláírt éve. Jövőre hátha jobb légiósállományunk lesz,ehhez érdemes lenne időben kiválasztani őket és több pénzt rájuk szánni,esetleg legalább 2 olyat szerezni,akik már Magyarországon bizonyítottak. Tudom, kevés a pénz,de ahhoz viszont sok,hogy ennyi vereséget kelljen nézni. Erre melyik szponzor költ szívesen?

G. Laci
Olvasó

Én úgy emlékszem, h Bognár idén lejár sajnos. Ha elmegy elég nagy szívás lesz, mert az egyetlen magyar aki tud 10+ pontot dobni. Kerpel egynek jó, de mivel nem tud triplát dobni, támadásban használhatatlan, max nem megy el rajta sok minden, de ennyi. Filipovity mindig 2. center lesz, egyszerűen nem lehet 10+percet pályán tartani a faultok miatt, de egyébként fejlődik. Kovács, Mayer abszolút kuka, nem is értem 23+ban miért fizetjük őket és jövőre már Polányi is ez a kategória sajnos. A légiósok…. Fuuu… Annyira tragikus volt a légiós választás idén, h a kommentjeim miatt kitiltott a csapat FB adminja 🙂… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Jobb a Szeged streetballban.
A szörnyű triplázásuk miatt nem kaptunk +20 at.
Szegeden, Pakson, Bpesten, Oroszlányon nem lehet nyeri ezzel a játékkal. Itthon még Paks valszeg elver minket, talán egy győzelmünk lesz Nyíreggyel szemben. Lehet számolgatni. Kb elég lesz.
Amúgy Åris rásérült?
Borisz 0 védekezését nem értem, Bogdán kb semmi, Paár sokkal jobban kezdte a meccset, nem értem miért nem érdemel pár percet pl az ő idejükből. Szikó ugyanazt folytatja amit Rudez csinált, csak már minden szarabb.
Legyenvégrevége!
Szebb jövőt!
Hajrá KKKK!

Hagyadmár...
Olvasó

Kiesni nem fogunk, az eldőlt szerdán Nyíregyen. Tök mindegy hányadik helyen végzünk. Legyen vége, azt meglátjuk mit hozz a nyár. De sok jóra nem számítok, amíg nincsen minőségi magyar játékosunk nem fogunk előrébb lépni.

Hajrá Kaposvár!

ballmeg
Olvasó

Miért mondod, hogy tök mindegy??? Ez már szégyen. Szikó ugyanolyan gáz, mint Rudez, csak beülteti még a fiát is! Minőségi magyar játékosok??? Honnan? Dombóvárról? Húzzanak haza az nb2-be!

ballmeg
Olvasó

Egyáltalán nem tök mindegy! Ne mondj ilyent! Szikó ugyanolyan gáz, mint Rudez, de nem, mert még rosszabb. Beülteti a saját fiát, ez neked minőségi magyar játékos? 5 pontot tudtak a magyarok szerezni, nem először. A dombóváriak húzzanak haza az nb2-be!

Hagyadmár...
Olvasó

Igen rásérült Aris! Szerdán sem volt 100%os meg is lett az eredménye.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés