Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Sopron KC

Szakértőnk hajszálnyival esélyesebbnek tartja a hazaiakat.

Kaposvári KK - Sopron KC

Bajnokság, 18. forduló
Kaposvári Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Balog Gy. A. (Páli Dr. K.)

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Baki - Hendlein - Spica.

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Dénes - Gordon.

Az utolsó előtti, 13. helyezett Kaposvári KK fogadja a 8. helyen álló Sopron KC-t. Ezek alapján a vendégek tűnnek esélyesebbnek, ám az utóbbi időben feljövőben vannak a somogyiak, amit bizonyít, hogy utoljára a bajnoki címre is esélyesnek tartott Falcót verték hazai pályán.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Legutóbb hazai pályán a Szombathely ellen olyan játékot nyújtottunk, amire már szerintem lehet alapozni. Az a célunk, hogy ez továbbra is így maradjon, és újabb mérkőzést tudjunk nyerni. Fontos lenne, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. A Sopron öt légióssal és tapasztalt magyarokkal felálló csapat, amely idegenben is nagyon veszélyes tud lenni. Többször bebizonyították már ezt, sok szoros meccset is játszottak idegenbeli vereségeik alkalmával. Van bőven sérült játékosunk, de remélem, hogy mindenkit sikerül “összerakni” holnapra.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Csalóka a kaposváriak jelenlegi helyezése, mert az őszhöz képest sok minden változott náluk. Nemcsak a keretük és a légiósaik, hanem a játékuk minősége is sokat fejlődött azóta. Gyorsabbak lettek támadásban, látszik, hogy Spica is jobban érzi magát, mint a korábbi hónapokban, amikor derékproblémákkal küszködött. Az Ubilla – Johnson – Spica hármas nagyban befolyásolja a teljesítményüket. Sok függ attól, hogy ők éppen mennyire eredményesek és hogyan játszanak. Van még pár játékosuk, akik különböző dolgokban erősek, mint például Hendlein Roland, aki támadólepattanokból, a palánk alatt sok kosarat szerez. Vagy pedig említhetném a Markovics – Pustahvar párost, akik távolról is eredményesek tudnak lenni. Nem lesz könnyű mérkőzés, de ahhoz, hogy a mögöttünk lévő csapatoktól tudjunk távolodni, csak a győzelem lenne elfogadható. Bízom benne, hogy olyan hozzáállással fogunk neki menni a mérkőzésnek, ami esélyt ad arra, hogy idegenben is tudjunk nyerni. Élő Bálinton kívül mindenki vállalja a játékot.

[totalpoll id=”5120″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A Sopron sikerélménnyel a háta mögött érkezhet Kaposvárra, hiszen ha a végére nehezen is, de legyőzte hazai pályán a Körmendet. Sabáli Balázs két egyéni teljesítményt is kiemelt a csapatából a találkozó utáni nyilatkozatában. Ez általában jellemző a soproniakra, van két-három domináns, jó teljesítményt nyújtó légiósuk és az eredményességük attól függ, hogy a többieknek sikerül-e felnőni melléjük.

A Kaposvárnál sokáig keresték az eredménytelenség okait, és most úgy tűnik, hogy a változtatásoknak meglett a gyümölcse. Korábban is voltak már olyan mérkőzéseik, amiket csak néhány ponttal veszítettek el, de már úgy néz ki, hogy bravúrgyőzelmet is sikerül hozniuk, mint ahogyan például a Falco ellen tették.

Úgy látom, hogy mind a két csapatnak fontos lenne a győzelem. A Sopronnak azért, hogy megmaradjon a legjobb nyolc közé jutásra az esélye, a Kaposvárnak pedig azért, hogy elszakadjon a play-outot jelentő helyezéstől.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a somogyiaknál éppen ez lesz az a meccs, ahol átszakad az a bizonyos gát, amire korábban Fekete Ádám már utalt. Szerintem hazai pályán meg is van az esélyük a győzelemre.

Nagyon kiélezett meccsre számítok, valószínűleg a pillanatnyi forma sokat fog számítani. Viszont abban is biztos vagyok, hogy annak a csapatnak lesz esélye, ahol az egyéni jó teljesítmények egy jó csapatmunkával párosulnak mind támadásban, mind védekezésben. Egy hajszálnyival a Kaposvárt látom jobbnak. Talán azért, mert neki kritikusabb a helyzete és ez némi plusz motivációt is jelenthet. Habár hozzátenném, hogy ez egyben teher is lehet.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HaleLukasobisKováts ImreSopronKCfanViggiano Recent comment authors
sobis
Olvasó

Gordon jobb mint Spica
Warner jobb mint Ubilla
Lemar jobb mint Johnson

Markovic Hendlein Baki Pushtavar többet tesz hozzá mint
Wiggins London Takacs Supola

HaleLuka
Olvasó

Azért hogy Gordon jobb mint Spica nem jelenteném ki egyértelműen. Ugyanazon a poszton játszanak de teljesen más a játékuk. A hátvédpárosunk valoban vélhetően jobb mint a Kaposvárnak,sőt a bajnokság egyik,ha nem a legjobb hátvédpárosa.
Döntő lesz hogy védekezésben Spica-Hendlein duot hogyan tudjuk megállitani. Kell a kemény palánk alatti védekezés Gordontol,Dénestől,Wigginstől, Londontol.
Szoros,pontgazdag meccsre számitok.
Hajrá Sopron!

Kováts Imre
Olvasó

Sokan szeretnénk tudni, hogy Fodor Péter mire gondolt, amikor azt mondja, “A Kaposvárnál sokáig keresték az eredménytelenség okait, és most úgy tűnik, hogy ezek a változtatások meghozták ennek a gyümölcsét”.
Abban igaza van, hogy számunkra majdnem létkérdés a győzelem, mert így elkerülhetünk a 13. helyről és talán meg is tudjuk tartani. Borzasztó lenne, ha a play-out-t kellene játszani a TF-el.

SopronKCfan
Olvasó

Semmilyen gát nem fog átszakadni. Hajrá Sopron, Hajrá SKC!

Viggiano
Olvasó

Farkas Attilával kapcsolatban tud bárki bármit? Semmilyen infót nem adott ki vele kapcsolatban a csapat már hónapok óta!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés