Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Serco-TF-BP

A bennmaradásért játszanak a hazaiak.

Kaposvári KK - Serco-TF-BP

Alsóházi középszakasz, 2. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Török R., Boros T., Kovács N. (Nagy J.)

KKK: Ubilla - Johnson - Baki - Pustahvar - Hendlein.

TF-BP: Krnjajski - Clark - Beák - McLane - Bergstedt.

A recept egyszerű: ha a Kaposvár nyer, a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül bennmarad az első osztályban. A fővárosiak számára nincs már tétje a mérkőzésnek, ők már mindenképpen play outra szorulnak.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Matematikailag még nem dőlt el a végkifejlet, úgyhogy mindenképpen szeretnénk száz százalékon pörögni, ami azért napról napra egyre nehezebb. A holnapi meccsen az lesz a legfontosabb, hogy megszerezzük azt a győzelmet, amivel bebiztosíthatjuk, hogy elkerüljük a play outot jelentő utolsó két hely valamelyikét, biztos vagyok benne, hogy a játékosaim mindent meg is tesznek érte. Spica és Markovics nem játszik, de ezen kívül is vannak még problémáink.

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: A fehérvári mérkőzésünkön nem voltam elégedett a védekezésünkkel, remélem, hogy Kaposváron keményebben odatesszük magunkat. Felkészültünk belőlük, szeretnénk kemény meccset játszani velük. Tudjuk, hogy vannak sérültjeik és azt is, hogy nincs túl nagy tétje számukra az összecsapásnak, de elsősorban saját magunkra szeretnénk koncentrálni.

[totalpoll id=”14244″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– Ez papírforma egyes, elég erősen.

A Kaposvár az utolsó pillanatban megfogyatkozott, Spica már jó ideje hiányzik, illetve Markovicsra is operáció vár, vele ráadásul a magyar részlegükből is veszítettek egy embert. A szezon második felére nagyon szépen összeállt a játékuk, eredményesek is lettek, jól is játszanak, hazai pályán nem nagyon szoktak botladozni.

Úgy gondolom, hogy a Kaposvár kerete van olyan erős, hogy hazai pályán be tudja húzni ezt a mérkőzést, még így tartalékosan is. Vannak még olyan meghatározó magyar játékosai, mint például Hendlein, vagy kiváló külföldijei, mint a visszatérő Ubilla, a stabil Johnson, vagy a rutinos és mindig megbízható Pustahvar, akik képesek eldönteni egy-egy meccset. Ez egy jó keret, nem véletlen, hogy az utolsó fordulóig harcban voltak a középházért is. Ezt az akadályt egészen egyszerűen venniük kell.

A TF-nél látszik a fejlődés, az új edző érkezése óta annyi változott, hogy azok a nagy különbségű vereségek már megszűntek, amik a szezon elején jellemezték a csapatot. Látszik a tudatosság, hogy mit akarnak játszani, ami persze alkalmanként sikerül, alkalmanként nem. A külföldiek között akadnak egészen jó képességűek is, mint például a belsőposztos Bergstedt, de Clark is kifejezetten ügyes. Javuló tendenciát mutatnak, de ennek ellenére a Kaposvárt várom győztesnek.

Az eredmény a somogyiaknak is fontos, hiszen onnantól, ha ez a győzelem megvan, megszűnik a nyomás rajtuk, hogy elkerüljék a play outot érő helyeket. A TF pedig már nagyon régóta tudja, hogy arra az utolsó két-három meccsre kell készülnie. Érdekes lesz a mezőny vége is…

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Somogy011Kareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“Spica és Markovics nem játszik, de ezen kívül is vannak még problémáink”
Ha tényleg vannak még problémák, jó lett volna azokat közölni velünk szurkolókkal. Tehát Ádám, ha A-t mondasz, mondj B-t is. Vagy ezek után találgassunk?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Jogos !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés