Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA

Csirke Ferenc szerint a Kaposvár kerete és formája a felsőházra is feljogosítaná őket.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA

Bajnokság, 23. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, szerda 18:00
V.: Papp P., Kulcsár T., Hervay T. (Valovics I.)

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Markovics - Hendlein - Spica.

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Nagy rangadót rendeznek Kaposváron a bajnokság 23. fordulójában. A kilencedik helyen tanyázó Pécs látogat a két győzelemmel kevesebbet gyűjtő Kaposvár otthonába. Ez a párosítás mindig több, mint egy szimpla meccs, így biztosan kettőzött erővel fognak küzdeni a felek.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Az utolsó négy mérkőzésből szeretnénk minél többet megnyerni, de nem számolgatunk. Aktuálisan csak a PVSK elleni találkozóra koncentrálunk. Csak a győzelem az, ami segíthet abban, hogy elérjük a céljainkat. Így is készülünk. Mindenképpen az elsődleges feladat az lesz, hogy azokat a hibákat, amiket elkövettünk Fehérváron, amikor elment a meccs, azokat kiküszöböljük. Tudjuk, hogy miben és hogyan hibáztunk, ezeket kell kijavítanunk. Amellett, hogy a Pécsből maximálisan felkészülünk, ha tudjuk hozni azt a formát, amit az elmúlt mérkőzéseken, akkor megnyerhetjük ezt a találkozót. Mindazzal együtt, hogy a pécsieknek nagyon erős csapatuk van. De a hazai pálya és a sok szurkoló mellettünk szól.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Ez a dél-dunántúli El Clásico, ami mindig több egy kicsit, mint egy sima bajnoki. Ennek megfelelően egy parázs hangulatú, kemény mérkőzésre számítok. Nagyon sok hazai és vendég szurkolóval. Ez jellemző volt már az elmúlt években is. Egy nagyon jó formában lévő Kaposvárra számítok. Nem akarok nagy szavakat használni, de a keretük és a formájuk is felsőházra is feljogosíthatná őket. A játékosok már ismerik a tétjét egy ilyen párharcnak, egyedül Wright nem játszott még ebben a párosításban. A somogyiaknak nagyobb rotációjuk van, mint nekünk. Antóni Csanád valószínűleg pár percekre be fog tudni szállni. Elkezdett edzeni, igaz még nem teljesen egészséges. Simon Kristóf is elkezdett edzegetni, de ő biztosan nem játszik még. Taktikailag oda kell figyelnünk Ubilla pick&roll játékára. Ő a klasszikus értelemben vett irányítók között az egyik legjobb az országban. Kezdenek a mai kosárlabdából az ilyen típusú játékosok kikopni. Emellett pedig nagyon ponterős is. Rá figyelnünk kell, hiszen jó a kapcsolata a Spica-Hendlein párossal is. Erre a szezonra kaptak még egy pick&roll-t jól játszó centert Harazin Tamás személyében. A másik irányítójuk, Halász Ákos is erős ebben, szóval lesz feladatunk. Johnson inkább az egyéni játékokban erős, jól dob és egy-egyezik. A gyors indításokat is elég hatékonyan tudja befejezni. Emellett a lepattanókra is koncentrálnunk kell, hiszen Hendlein személyében az egyik legjobb támadólepattanózó játszik a kaposváriaknál. A padról is van három-négy olyan játékosuk, akik képesek jó teljesítményt nyújtani, így nehéz lesz.

[totalpoll id=”10864″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Kaposvári győzelmet várok ebben a párosításban. Alapvetően abból indulok ki, hogy Kaposváron, abban a csarnokban senkinek nem könnyű nyerni. Ráadásul a somogyiak formája kiváló, a fehérvári vereség ellenére jó szériát futnak. Ilyenkor őket még TOP csapatoknak is nagyon nehéz elkapni idegenben. Úgy néz ki, hogy a légiós cserék óta sikerült összeállniuk. Megtalálták azt az összeállítást, amiben eredményesek tudnak lenni. Mindenkinek megvan a helye a csapaton belül, így nem meglepő, hogy jó sorozatba kerültek.

A PVSK is biztosan jó hangulatban, önbizalommal telve érkezik Kaposvárra, hiszen megverte a Szolnokot, ami elég komoly teljesítményt jelent. Ahhoz, hogy a baranyaiak tudjanak nyerni, nagyon stabilan kellene végig játszaniuk. Hullámvölgyek nem férnek bele, mert akkor biztosan meglép az ellenfél, és eldönti a meccset. Ha okosan, fegyelmezetten kosárlabdáznak, akkor lehet esélyük. Ehhez a sikerhez mindenkitől kellene a jó teljesítmény egyszerre. Nem fér bele, hogy csak Csirics játsszon jól, mellette nagyon kellene Budimir és az amerikai Taylor ponterős játéka is.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Somogy011donnarummaBezse Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Kaposvár hajrá fiúk !

donnarumma
Olvasó

Hazai…

Bezse
Olvasó

A pécset KÖTELEZŐ megverni . De az a helyzet , hogy úgy el lett cseszve ez az idény , hogy semmit nem jelent már ez a pár hetes feltámadás . A 10. helyhez minimum 3 de inkább mind a 4 meccset hozni kéne ( köztük mte és kecsó idegenben … ) , nem lesz meg . Ráadásul betlizni kellene valakinek : deac , pécs , kecsó , ase . Alba nagy formában van , simán nyerik a visszalévő meccseiket . Na mindegy , meg kell tenni mindent , aztán erősen imádkozni !!!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Üdv igen necces àm pàr csapattal szemben az egymáseleni nekünk kedvezne… kedvezhetne… ha jól tudom ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés