Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Jászberényi KSE

Déri Csaba mindkét csapat helyzetét rendesen kielemezte.

Kaposvári KK - Jászberényi KSE

Bajnokság, 12. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, vasárnap, 18:00
V.: Benczur T., Ádám J., Hervay T. (Dernei G.)

Kaposvár: Davis - Norfleet - Ponjavics - Hendlein - Dramicsanin.

JKSE: Ruják - Nelson - Miller - Alekszandrov - Pantelics.

A Jászberény ellen lépkedne tovább felfelé a Kaposvár, amely egymás után három mérkőzést játszik hazai pályán, az elsőt a Szeged ellen behúzta, míg a vendégek 9 vereséggel állnak a tabella utolsó helyén és több változást is véghezvittek a héten.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Ugyanúgy készültünk, mint a többi találkozóra. Próbálunk tovább fejlődni támadásban és védekezésben is. Még messze vagyunk attól, hogy kész legyünk. Nagyon nagy hiba lett volna, ha nem készültünk volna fel maximálisan a Jászberényből, ugyanúgy, mint a többi csapatból, mert nekünk minden győzelem nagyon fontos. Mindig törekszünk rá, hogy 100%-ot nyújtsunk, most is így volt a héten. Az, hogy három hazai meccset játszunk egymás után veszélyt is hordoz magában. Egy megvolt, azon vagyunk, hogy meglegyen a másik kettő is. Egyelőre úgy néz ki, hogy Hock játékán kívül mindenkire számíthatok.

Lo Elhaji Malick, a Jászberényi KSE megbízott vezetőedzője: A héten csatlakozott a társakhoz Remon Nelson is, aki nem ismeretlen számunkra. Nem mondanám, hogy maximálisan sikerült beépíteni egy hét alatt, de könnyen megtalálta az összhangot a játékosokkal, természetesen ismerősen mozog már Jászberényben. Most már jobb volt a helyzetünk, tudtunk 10 emberrel is edzeni, de később Ruják sérülése hátráltatta a munkát, szombaton viszont újfent teljes kerettel tudtunk készülni, mindenkire számíthatok vasárnap. Egy nagyon jó ellenfélhez megyünk, amely az utolsó 2-3 fordulóban megtalálta magát. Szépen játszanak, mindenkinek megvan a helye a csapatban, nem lesz könnyű dolgunk, pláne idegenben, de nekünk jelenleg nincs vesztenivalónk, mindent bele kell adnunk, hogy végre megszerezzük az első győzelmünket. Ha mindenki ki tudja hozni a legtöbbet magából, akkor talán meglepetést tudunk okozni.

[totalpoll id=”37544″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Kaposvár nagyon stabil és egyre jobb játékot mutat, egyre jobban látszanak azok a stílusjegyek, amiket előre elterveztek. A somogyi együttes egy tervezett, szépen érlelődött csapat. Voltak ugyan hullámvölgyek az idei évben, de azzal, hogy nyertek Pécsen, gyakorlatilag megfordították a megítélésüket és utána stabilan hozták, amit kellett. Ezért pozitív érzésem van velük kapcsolatban.

Azt kapjuk tőlük, amit várunk. Nincsenek szupersztárok, nincsenek olyan egyéniségek, akiknek ki van téve a gárda szereplése, inkább egy nagyon stabil csapatmunka van. Tudtuk, hogy milyen szellemi alapokon fog épülni az idei Kaposvár, tudtuk, hogy mire épül Sztojan Ivkovics filozófiája és ezt is kaptuk. Fekete Ádám a betervezett dolgokat nagyon szépen végrehajtja és ennek támadásban és védekezésben is látszik az eredménye.

Leginkább azokra a meccsekre leszek kíváncsi, amelyek komoly téttel bírnak és amelyek ténylegesen beárazzák a csapatot, hogy a tabellán hol van a helye.

Vasárnap egyértelmű kaposvári győzelemre számítok, mert ugyanezeket a dolgokat nem lehet elmondani a Jászberényről. Rengetek negatív hír érkezett felőlük a nyáron, nagyon sokáig bizonytalan volt az edző és a vezetőség személye is.

Eddig megszoktuk, hogy Gulyás Csaba és Hőgye István nagyon elegánsan az utóbbi pár évet lemenedzselte és habár nehéz körülmények között, de mindig megteremtették azokat a feltételeket, amik a stabil szerepléshez szükségesek voltak. Gulyás Csaba a nyáron többször lenyilatkozta, hogy munkahelyi, illetve minden egyéb elfoglaltság miatt hátrébb lép egyet, de mégis ott maradt.

Érkezett Petőfi Áron, akiről tudjuk, hogy nem Jászberényben lakik, ha jól tudom, akkor heti háromszor megy Berénybe. Lazicsot elveszítették, most Malik viszi tovább a csapatot, azt nem tudom, hogy átmenetileg, vagy véglegesen. A nyáron sem érkeztek jó hírek és most sem érkeznek.

A felkészülés is zaklatott volt, hallani lehetett konfliktusokról edző és játékosok között. Lazics távozását is egy súlyos incidens előzte meg és látni az eredményt is, hogy hazai pályán stabilak, próbálnak partiban lenni. Le a kalappal, hogy a Jászberény ezzel a háttérrel és kerettel nagyon sokszor győzelmi eséllyel játszott otthon. Például a Szombathellyel is egy stabil meccset játszott a végjátékig, idegenben viszont eddig nem mutatott semmit.

Jelenleg kilenc vereséggel állnak és vasárnap a tizediket jósolom nekik. Ha nem változtatnak gyökeresen a dolgaikon, akkor nem is fognak meccset nyerni. Esetleg egy hazai mérkőzésen érhetnek el bravúrt.

A magyar bajnokság versenykiírása ismert. Ha valaki 26 bajnoki találkozón vereséget szenved, illetve még utána kikap a hat alsóházi összecsapáson, de a play outon megnyer két mérkőzést, akkor bennmarad. Gyakorlatilag az átigazolási időszak végéig lehet húzni az időt. De ki kell tenni a lapokat, mert ha ez így marad, akkor egyértelmű lesz a kiesés, de addig még nagyon sok idő van.

Reeddel kénytelenek voltak szerződést bontani a sérülések miatt, Staten távozott súlyos fegyelmezetlenség végett. Maradt Pantelics, Alekszandrov, aki Európa egyik legnagyobb ígérete volt, de rengeteg sérülés akadályozta és van még Peringer. Mindhárom belső ember borzasztó lassú játékos. Miller mellé érkezett még Nelson, aki nagyon tetszik mind hozzáállásban és játékban is. Kíváncsi vagyok, milyen állapotban van most, mert a sportolóknak a rémálma egy olyan Achilles-ín sérülés és neki pont a motorikája, a sebessége volt a fő ereje, nem tudom, hogy ezek milyen szinten jöttek vissza. Miller pedig egy abszolút ingadozó játékos, nála bármi előfordulhat. Szuper teljesítményre képes, de nullához közelit is tud hozni, amit egy légiósnál nem jó látni.

Nálam ez a négy légiós közül csak Alekszandrov üti meg a légiós szintet. Vannak még ügyes kosarasaik, de nem lehet kiszámítani, hogy milyen passzban vannak éppen. Egy edzőnek és a szakmai stábnak ez a legnagyobb rémálma, hogy vannak játékosok, de mégsincsenek.

Gulyás Csabát egyébként nagyon tisztelem, ő olyan szituációkban mentette meg a klubot Hőgye Istvánnal együtt, amit nem kívánok senkinek. De most megint egy betyáros bravúrra lesz szükség.

A Kaposvárt szeretném megdicsérni. Nekik az idei szezonban egyértelműen az volt a célkitűzésük, hogy a tízbe jussanak, azon belül a nyolc közé, ha lehet. Erre tökéletesen alkalmas ez a csapat és meg is fogja ezt csinálni, de én vártam volna, hogy ha egy ilyen csarnok épül, akkor azt meg is töltsék.

Ehhez látványkosárlabda kell, amerikai játékosokkal, ha lehet, magyar válogatottakkal. Erre ez a csapat sem játéktudásba, sem látványosságban nem alkalmas. Nagyon dicséretes viszont, hogy amire tervezték ezt a gárdát, azt viszontlátjuk a pályán és ez nagy dolog a mai kosárlabdában.

Teljesen más szemléletű együttes kell viszont ahhoz, hogy ide háromezer ember kimenjen. Kell 4-5 amerikai légiós, akikkel el lehet adni a kosárlabdát. A Kaposvár az idén a törzsállományhoz tartozik, de nem is topcsapat és nem is tartozik az alsóházi gárdák közé. Középházas.

Ez az 1200 fő, amely egyébként ha esik, ha fúj – ami nagyon nagy dolog –  mindig elmegy a meccsekre. A legnagyobb tisztelettel beszélek azokról, akik a régi csarnokban is ott voltak és parádés hangulatot teremtettek. Ők lehetnek az alap, minden további előrelépésnek ez az 1200 ember az alapja, nélkülük nem lesz meg a 3000 sem.

Ahhoz, hogy igazi “showtime” Kaposvár legyen, más kell. Egyértelműen nagyon nagy különbségű hazai győzelmet várok. Kicsit aggódom is a Jászberény miatt, nehogy méltatlan szituációba kerüljenek a mérkőzésen.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés