Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – DEAC

Valaki hiányozni fog a hazaiaktól.

Kaposvári KK - DEAC

Bajnokság, 21. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Török R., Fodor A. (Nagy J.)

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Markovics - Hendlein - Spica.

DEAC: Dugat - Manigat - Borisov - Ivosev - Amigo.

Izgalmas, jó meccsre van kilátás Kaposváron, ahol az egyre jobb formába lendülő, három meccse veretlen hazaiak a friss Magyar Kupa-bronzérmes Debrecent fogadják. A hajdúságiak a jól sikerült győri hétvége után az Oláh Gábor utcában elkapták a regnáló bajnok Szolnokot is.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Tudta mindenki már a szezon elején is, hogy Debrecenben jó csapat lesz, folyamatosan erősödtek, a játékoskeretük menet közben is csak pozitív irányban változott. A keretük alapján top hármas csapatról beszélünk, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán megfelelő önbizalommal és azzal a csapatjátékkal, amit kialakítottunk az elmúlt fordulókban, meg lehet nyerni ezt a meccset. Felkészültünk, tudjuk, hogy mik azok a pontok, amik a DEAC erősségei, de ezúttal is sokat fog számítani az adott napi forma. Valószínűleg nem számíthatok mindenkire, de ez majd csak a kezdés előtt derül ki biztosan.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Mind a két csapat jó formában van jelenleg, emiatt egy élvezetes, jó mérkőzés is kikerekedhet ebből az összecsapásból. A Kaposvárnál a szezon elején nem jöttek az eredmények, emiatt több helyen is változtattak, azóta ez már nem az a csapat, mint akkoriban. Most már hetek óta látszik, hogy komoly produkciót tudnak nyújtani. Főleg hazai pályán, de bebizonyították, hogy Zalaegerszegen is képesek nagy skalpot szerezni. Igyekszünk tartani a jó formánkat és jó meccset játszani Kaposváron. Az esélyekről nehéz beszélni, mert a tabella nem sokat jelent ez esetben. Szeretnénk idegenben is jó meccseket játszani. Ez semleges pályán, Győrben már sikerült. Remélem, hogy meg tudjuk ismételni. Voltak kisebb problémáink ezen a héten is, de úgy néz ki, hogy mindenki hadra fogható lesz.

[totalpoll id=”9525″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Nagyon örülök, hogy két pozitív szériában, jó formában lévő csapatnak a meccsét kommentálhatom. Nagyon nehéz lesz megmondani a győztest, bár mivel én a számok embere vagyok, hiszek a matematikában, ezért Kaposvár-győzelemre fogok tenni. De azt is elmondom, hogy miért nehéz ezt megjósolni.

A DEAC a Magyar Kupában kettőt tudott nyerni, meg tudta verni először a Zetét, aztán a Jászberényt, ezt követően hazai pályán a nagy magabiztossággal kupát nyerő Szolnokot is felülmúlta, ami óriási fegyvertény. Ők eddig egyszer kaptak ki otthon, a Jászberénytől, az összes többi meccsüket megnyerték, viszont az idegenbeli mérlegük 1-8. Teljesen más képet mutatnak hazai pályán, mint idegenben. Remélem, nem bántok meg senkit Debrecenben, de ezek a tények.

A Debrecen egyértelműen a külföldi kezdőötösére épít. Év elején gyengének ítéltem meg az Amigo-Ramstedt párost, olyan szinten a legjobb igazolást tették Ivosevvel, hogy érkezésével feljavította Amigo teljesítményét is, ezáltal nem kellett újabb játékos cseréhez nyúlniuk, Amigo esetében pedig újoncként nagy dolog, hogy végig tudja játszani a szezont.

Sokan szkeptikusak voltak Ivosev szerződtetésekor, én sem voltam teljesen biztos benne, hogy jól sül el, de gratulálok a debreceni vezetőknek ehhez a lépéshez, illetve szeretném megdicsérni Ivosevet, mert nemcsak hogy ő jól játszik, a DEAC is jobb lett. Neki eddig is megvolt a statisztikája az előző állomáshelyein, Kecskeméten és Kaposváron is, de nem párosult hozzá a jó csapatteljesítmény, ellentétben a mostani szituációval.

A magyarok közül Polyák, Velkey és Bognár jól szálnak be a padról, jó nevű magyar játékosok, akik, amikor kapnak lehetőséget, általában azokat az epizód szerepeket megjátsszák, amit kell. Van egy fiatal, tehetséges Omenakájuk, akiben látom, hogy van még két év egyéni munka, a teljes technikai csomagját ki kell fejleszteni, de hatalmas potenciál van benne. Valakit meg lehet tanítani kosarazni, de ilyen brutális fizikumra születni kell.

Fontos lenne, hogy nyerjenek idegenben is meccseket, van esélyük a felsőházra, de ehhez kellenek az idegenbeli győzelmek is. A kétarcúságot meg kellene szüntetniük, erre egy ilyen lehetőség lesz holnap a Kaposvár elleni.

Ehhez képest Kaposváron teljesen máshogy építkeztek. Általában három légióssal állnak fel a kezdőjükben, Hendlein személyében az egyik legjobb magyar klubjátékossal, akit igazi legendának tartok, olyannak, mint amilyen a mi „Fepunk”. Markovics, Baki, Halász és Harazin jó nevű magyar játékosok, akik van, hogy teljesítenek, van, hogy nem, a konstans pont Hendlein. Nagyon szolid, precíz csapatembert kaptak Pustahvar személyében, akit nagyon kedvelek, már Romániából is jó szívvel emlékszem rá, a Falcónál is odatette magát.

A Kaposvár nagyon masszív szurkolói háttérrel rendelkezik, hazai pályán ez mindig is jellemző volt rájuk, múlt héten pedig még a helyiek szerint is kalapemelést érdemeltek. Ha jó volt a csapatuk, ha nem, mindig odaálltak a melléjük. Igazi oroszlánbarlang a kaposvári csarnok.

Mindkét csapatnál megvan, hogy miket kell kivédeni. A DEAC-nál Ivosev alsóposztos játékát, Borisov távoli dobásait, illetve a close out defense elleni játékát, Manigatnak egyértelműen feljavult a szezon elejéhez képest a triplamutatója, de Polyáknak is jó távoli dobása van, Omenaka esetében pedig a támadó lepattanók megszerzését kell megállítani. A másik oldalon a Spica-Ubilla pick and rollokat, Spica rövid leválásait és a sarokirányú, hárompontos vonal felé történő passzait, illetve a Hendlein felé való direkt passzait.

Nagyon magas színvonalú meccset érzek, a kék-fehéreknek a legjobb tízhez, a DEAC-nak a legjobb öt eléréséhez kellene a győzelem. Én a holnapi derbit a KKK-nak adom, akinek minden nehézség ellenére azért van egy 6-4-es hazai szériája, jó periódusban vannak Hendleinék, több meccset megnyertek, legutóbb Zalaegerszegen szereztek nagy skalpot, amit nagy bravúrnak tartok. Az utóbbi két hónapban jó kosárlabdát játszanak, nagyon nagy önbizalommal játszanak. Nem tudom, hogy ki lesz a hiányzójuk, ha a Johnson-Ubilla-Hendlein-Spica négyesből valaki, akkor azért az komoly érvágás, nem akarok tiszteletlen lenni a többi játékossal, de őket valahogy még tudják pótolni.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés