Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Atomerőmű SE

Harazin újra elkezdett mozogni, debütál az ausztrál-szudáni légiós.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Bajnokság, 19. forduló
Kaposvári Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Földházi T., Minár L. B., Lengyel Á. (Várhalmi Zs. L.)

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Markovics - Hendlein - Spica.

ASE: Kovács Ák. - Norfleet - Faust - Eilingsfeld - Jevtovics.

A 12. helyezett Kaposvári KK fogadja a 10. helyezett Atomerőmű SE csapatát a bajnokság 19. fordulójában. Mindkét csapat sok változáson esett át az elmúlt időszakban. A somogyiak formája azóta felfelé ívelő, míg a paksiak még keresik önmagukat. Ezen a találkozón mutatkozhat be a tolnaiak legújabb szerzeménye, az ausztrál-szudáni Joseph Lual Acuil.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Csak a szokásos közhelyeket tudom mondani, de nagyon nehéz meccsre számítok. Ettől függetlenül szeretnénk nyerni. Az elmúlt meccseken már olyan volt a teljesítményünk, ami önbizalomra adhat okot a társaságnak. Bízom benne, hogy ez a lendület meglesz a paksiak ellen is, mint ami például a múlt héten jellemezte a játékunkat. Az Atomerőmű folyamatos átalakulásokon esett át az elmúlt időszakban.

Ha valaki, mi tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelent heti szinten beépíteni egy új játékost. Ez sok munkával jár, de könnyen okozhat nagy javulást is egy csapatnál.

A paksiak kerete egyébként szerintem nagyon erős: öt légiósuk van és két válogatott játékosuk, így komoly játékerőt képviselnek. A héten sok problémával küszködtünk, de remélem, hogy a szünet előtt még mindenki képes lesz magát a szükséges mértékben összeszedni. Harazin Tamás is elkezdte a mozgást, de az ő visszatéréséhez még több időre van szükség.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy két olyan csapat találkozik, ahol mindkettő szeretne felzárkózni a play-off mezőnyhöz. A Kaposvár szerintem ezt megkezdte, egyre jobban teljesít az elmúlt időszakban. A viszontagságos elmúlt két hét után nekünk is meg kell kezdenünk ezt, így mindenképpen győzelmi szándékkal utazunk Kaposvárra. A héten jól dolgozott a társaság, végre teljes létszámban tudtunk edzeni, ez is egy nagy pozitívum. A somogyiakat jól ismerjük: elsősorban az Ubilla – Johnson hátvéd duó és a Spica-Hendlein center páros semlegesítése lesz a kulcsfeladat. Ettől függetlenül a többi játékosukat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, mert a padról is képesek sokan extrát hozzátenni. A Kaposvár veszélyes otthon, kontrollált kosárlabdát játszanak, tudatos támadás felépítésekkel. Jól kell játszanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Hiszek abban, hogy átérzi a társaság a mérkőzés súlyát, mert sokat már nem hibázhatunk, ha oda akarunk érni a play-offot jelentő helyekre.

[totalpoll id=”5962″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Nagyjából kezd körvonalazódni, hogy mire lehet képes mindkét csapat. A Kaposvár kezd magára találni, főleg hazai pályán, ahol elég ellenállhatatlanul játszik. Elég arra gondolni, hogy megverte a Falcót vagy pedig legutóbb a Sopront intézte el simán. Lehet látni, hogy most már hazai pályán van önbizalmuk a somogyiaknak és tudnak jól játszani. Úgy látszik, hogy kezd összeállni a védekezésük is, valamint támadásban is jobban teljesítenek. Kezd magára találni Markovics, de Ubilla és Spica is egyre jobban teljesít. Ezek a dolgok nyilván összefüggésben vannak. Ubillával sokkal komplexebb lett a játékuk, mert nemcsak, hogy be tudja dobni a helyzeteit, hanem jól is osztogat a társai között, jól találja meg az üres embereket.

Ráadásul ott van még Pustahvar is, aki be tudja dobni a kinti helyzeteket, csak szerintem őt még nem sikerült beépíteniük. Ha ez megtörténik, vele még erősebbek lesznek, mert ő még adós a jó teljesítménnyel. Ez csak idő kérdése egyébként, hogy belője magának a kaposvári pályát és akkor még életveszélyesebbek lesznek.

Az Atomerőműnél is légiósokat cseréltek, többet is. Úgy gondolom, hogy egy kicsit elvesztették azt a fonalat, ami Schmidt Béla irányításával az első három találkozón még meg volt. Jelenleg sok az egyénieskedés a játékukban. Fel tudják venni a harcot idegenben is bárkivel, akkor, ha az átmeneti játékukat tudják játszani Kovács és Ruják irányításával. Ha ez megvan, akkor vannak könnyű és gyors kosarak, egyébként pedig szenvednek felállt védelem ellen. Körülményesek a megoldásaik ilyenkor, és olyan helyzetekbe kényszerítik bele a társaikat, amelyek korai vállalásokat eredményeznek, vagy pedig nem merik eldobni a jó helyzeteket.

Öncélúan játszik sokszor az ASE, és úgy érzem, hogy nincsenek a szerepek letisztázva a csapaton belül. Mindenki próbál hozzátenni a játékhoz, próbál vezér lenni, de eddig ez nem sikerült. Ha nem tudnak ezen változtatni, nem tudják eldönteni, hogy melyik szituációban kinek kell vállalnia, betörnie vagy jó passzt adnia, akkor még a nyolcba jutás is nagyon nehéz lesz nekik.

Ha ezen tudnak változtatni, és ezt megértik a játékosok, akkor várható pozitív változás. Kíváncsi vagyok az új centerükre is, aki nem volt játékban. Igaz, hogy edzett, de az egy másik szituáció, amikor valaki hétről-hétre pályára lép éles meccseken. Meglátjuk, hogy mennyire fog tudni stabilitást adni. Szerintem elsősorban erre védekezésben lenne szükség tőle. Teljes csapattal, összeállva képes lenne ez a társaság meglepetést okozni, de én ezt még egyelőre nem látom bennük.

Mind a két csapatnál azt látom, hogy a 2-2 játékban tudnak még hova fejlődni. Ubilla jól ki tudja szolgálni a társait, viszont Spica túl sokszor, túl sokáig magánál tartja a labdát és nem teszi tovább az üres embernek. Ebben lehetne sokkal hatékonyabb a Kaposvár. Ha Hendlein Rolihoz kerül a labda, akkor ez már gyorsabban megy, ő általában ügyesen leosztja a labdákat.

A paksi 2-2-nél sokszor megvan a mélységi betörés Kovácstól és Rujáktól is, de többet kellene nekik vállalni. A saját helyzeteiket megpróbálni értékesíteni és nem mindig bepasszolni a centernek. Többet kellene betörniük és faultokat kiharcolni, így pedig büntetőket dobni. Ebben még ők bőven tudnak fejlődni. A videók alapján pedig az új center segítségükre lehet, mert jól lehet megtalálni a leválások után és jól megy a lepattanókért is.

A holnapi találkozó sok mindenre választ fog adni: folytathatja az utóbbi időszak remek hazai szereplését a Kaposvár, és akkor még talán merészebb terveket is szövögethetnek. Ha viszont az ASE kikap, akkor nehéz helyzetbe kerül, hogy a felsőházba kerülhessen. Azt gondolom, hogy a Kaposvár nyerni fog az összeszokottságának és a hazai pályának köszönhetően. Ötpontos különbségre tippelnék.

HIRDETÉS
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
JózsipapaPityeszExpertMKE181Artur Doki Recent comment authors
Józsipapa
Olvasó

a debütálás elmarad………..

Expert
Olvasó

országos 1-es

Pityesz
Olvasó

Vagy 2-es…Hajrááá ASEEEE!!!

MKE181
Olvasó

whisky legyen a VIP-ben mert jön a fènyképész hölgy

Franco
Olvasó

Kulcsmeccs.
Ha behúzzuk, van idő egy fontos meccs után, kellő önbizalom birtokában, tovább építkezve beépíteni Hentont, Norfleetet és Jo-t úgy, hogy megmarad az esély a felsőházra.
Reméljük Béla jól látja és átérzik a játékosok a meccs jelentőségét.
Hajrá ASE!

Artur Doki
Olvasó

Húúú,de franco lenne…
Nem tudom mi lesz meg belőle…
Hajrá ASE!!!

Franco
Olvasó

Bízzunk a srácokban, a stábban.
Én ott leszek.

drszepkaroly
Olvasó

Nagyon jó olvasni Laci szakértéseit.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés