Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári KK – Atomerőmű SE

Szakértőnk hazai győzelmet vár.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, vasárnap, 18:00
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István (Várhalmi Zsolt László)

Kaposvár: Davis - Norfleet - Ponjavics - Hendlein - Dramicsanin.

Paks: Kovács - Harris - Faust - Jackson - Lóránt.

A 2-4-gyel álló Kaposvár fogadja a 4-2-vel, eddig felemás arcát mutató Atomerőmű SE csapatát. A vendégeknél Evans játéka kérdéses, Fekete Ádám viszont minden játékosára számíthat a vasárnapi mérkőzésen. Sitku Ernő szerint a hazaiak az esélyesebbek, szerinte Kaposváron mindig is nehéz volt nyerni.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Ugyanúgy készültünk, ahogy eddig. Hosszú hetünk volt, mivel vasárnap van a meccs, ezért jobban feltérképeztük a Paksot. Dzunics szisztémáját már ismerjük régóta, egy nagyon jó kosárlabdát játszó, remek egyéni képességekkel megáldott csapata van idén is. Nagyon fontos lesz, hogy megállítsuk a gyorsindításaikat és oda kell figyelnünk Evans és Faust egy-egyeire is. Mellettük még Lóránt Péter is egy nagyon tapasztalt játékos, rá is vigyáznunk kell. Ami nagyon fontos még, hogy több olyan mérkőzésünk volt már, ahol végig jól játszottunk és a végjátékokban maradtunk alul, ezekben próbálunk fejlődni, pontosabbak lenni. Mindenkire számíthatok a holnapi meccsen.

Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Ezúttal több időnk volt, mert az utolsó meccsünket pénteken játszottunk. Azt gondoltuk, hogy ezt az időszakot jobban is ki tudjuk használni, de sajnos volt több kisebb sérülés, betegség, amik hátráltatták a munkát. Próbáltunk becsületesen felkészülni a meccsre, majd meglátjuk, hogy hogyan sikerült. A Kaposvárnak jó csapata van és jól is játszik. Jó az összhang az amerikai és a délszláv játékosok között, próbálnak agresszívan védekezni és szervezetten támadni. Fiatal kosárlabdázónk, Szalai Milán betegséggel küzd, Evans játéka pedig kérdéses.

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Kaposváron mindig nehéz volt nyerni. Lehet, hogy itt inkább az én játékoskoromból maradt meg az emlék, de a somogyi megyeszékhelyen mindig jó közönség előtt egy szervezett és lelkes csapat fogadott, úgy gondolom, hogy ez most is így lesz. Ráadásul a szakmai stáb is erősödik folyamatosan, hazai pályán nehéz lesz ellenük győzni.

Amitől igazán függ szerintem a mérkőzés, az a Paks. Az ASE eddig abszolút két arcot mutat. Emlékszünk arra a mérkőzésre, amit a Körmend ellen játszottak otthon. Az egy borzalmas meccs volt számukra, majd utána elmentek Debrecenbe, ahol győztek, aztán hazai környezetben verték a Zalaegerszeget. Bár azt nem tudom, hogy a Zalaegerszeg elleni mérkőzést nem tudom, hogy mennyire vehetjük reálisnak, hiszen két légiósuk sem lépett pályára.

A kaposvári siker azon múlhat, hogy meg tudják-e állítani a Paksnak a rohanását, illetve fel tudják-e törni a vendégek védekezését. Dzunics mindig egy erős hátsó játékra próbál alapozni, amiből szeretné, hogy a csapata gyorsan indítson. Felállt védelem ellen viszont eléggé akadozik a gépezet. A KKK-nak az lesz a feladata, hogy megállítsa az indításokat és megtalálja azt az utat, hogy hogyan tudja feltörni a Paks védekezését.

Ha az ASE a jobbik arcát mutatja, akkor szoros mérkőzésre van kilátás, de mégis úgy gondolom, hogy a hazai pálya a Kaposvár irányába billenti a mérleg nyelvét. Ha a Paks azt a szétzilált játékát fogja játszani, mint a Körmend ellen, akkor talán még simább lehet a somogyi győzelem.

HIRDETÉS
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Cadillac Eldorado BroughamlddCsakegyfan Recent comment authors
Csakegyfan
Olvasó

Ha Evans vagy Faust elkapja a fonalat, akkor végünk van…

ldd
Olvasó

ha öreganyámnak kereke lett volna, lehetett volna villamos…

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Ez ezen most jót röhögtem,köszönöm!!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés