Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári jelszó: most mutasd meg, fiatalság!

Puska Zoltán ügyvezető elárulta, óriási erőt adott a csapat mellett végig kitartó szurkolótábor.:

:

A Szedeák elleni 86–69-es győzelemmel majdhogynem biztossá vált, hogy a Kaposvári KK-nak nem kell tartania attól, hogy az alsóház utolsó két helyén végez. A somogyiak jövő szerdán matematikailag is bebiztosíthatják a pozíciójukat (Serco-TF-Budapest), ezt követően pedig jöjjenek a fiatalok.

– Úgy döntöttünk, a bajnokság záró szakaszában több lehetőséget biztosítunk azoknak, akik eddig jobbára epizódszerepet kaptak – mondta honlapunknak Puska Zoltán, a KKK ügyvezetője. – Természetesen a roppant tehetséges fiatalokról van szó, gondolok itt elsősorban Bogdán Benedekre, Hock Gergőre és Kocsis Zalánra. A srácok az egész idényben remekeltek az U20-as együttesünkben, amely végig az élmezőnyben szerepelt, a döntőért harcolt.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a szakmai stáb kíváncsian várja, mire képesek a fiatalok. A Kaposvárra még öt találkozó vár az alsóházban, miután a 104–102-es kecskeméti vereséggel lemaradt a középházi folytatásról.

– Noha az idény előtt megfogalmazott célt, a legjobb nyolc közé jutást, nem sikerült teljesíteni, azért bőben akad pozitívuma az elmúlt időszaknak – tette hozzá Puska Zoltán. – A csapat összekapta magát az utóbbi hetekben, megmutatta, hogy van tartása, a közönségünk pedig egyenesen fantasztikus. Végük mellettünk állt a tábor, a hazai vereségek idején is megtelt a csarnok, ez óriási erőt jelentett.

Nyitókép: Kaposvári KK/delfinek.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
skarpskyttSomogy011Kareem Abdul-JabbarPlayerszakadtgepard Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Kaposvári jelszó: most mutasd meg, fiatalság! A jelszó egészen kitűnő, szó se róla, de egyben röhejes is, mert egy kaposvári vezető szájából hangzott el. Ez amúgy is nem magyar, sokkal inkább légiós bajnokság Magyarország határain belül. A “slusszpoént” a röhögésre az adja, hogy itt Kaposváron már régóta nem a fiatalok helyzetbe hozása a divat. Így nagyon jól tette Benke Szilárd, hogy elment innen, itt válogatott játékos nem lett volna belőle. Marad hátra az, hogy mutasd meg fiatalság más klubokban, nem Kaposváron. Hogy a dolgok mégis változzanak, ahhoz komplett csere kéne a klubban. Új vezető, új edző. A semmirekellő tanácsadó sereget… Olvass tovább »

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ezt nem is értem .. fiatalok is meg eredményeség is ?? Egyszerre a 2 úgy kènne .. igenis kell a jó játékos és a jó légiós a jó eredményért .. Szasa Luka Jonson és Ubilla nélkül ugyan már kb ki is estünk volna !!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Igen, fiatalok is, meg eredményesség is, csakis ez lenne a győztes formula. A fiatalokat vétek nem kihasználni részfeladatok megoldására. Vegyünk egy példát, mondjuk hogy Boriszov. Számtalanszor játszottunk ellene, mindig jól megszórta magát. Számomra rejtély maradt, hogy nem tudtunk az öreg mellé egy fiatal gyors lábú fiatalt állítani, aki nem csak a háta mögé áll, mert akkor az veszett fejsze nyele, hanem arra törekszik hogy olyan pozíciót fogjon, ahonnan az a labdát kapja. Sajnálattal mondom, jelenlegi edzőnknek nem volt ilyen felfogása. Ezzel nem mondom, hogy rossz edző lenne, csupán középszerű. Szasa, Luka, Johnson, és Ubilla jó játéka mellett ily módon nem… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Továbbá …
Még az utolsó előtti bajnokság felkészülési meccsein HOCK kiváló formát mutatott, külön díjban is részesült. Engem Nate Robinson NBA játékosra emlékeztetett, legalábbis olyan lelkes megmozdulásainak voltunk szemtanúi. Euforikus hangulatban játszott, és ezt ki kellett volna használni. Mi lett később? Azóta eltelt két bajnokság, nem lett figyelembe véve részfeladatok elvégzésére sem. Azt, hogy valakit beállítanak akkor amikor a csapat fölényesen vezet, abból nem profitálhat egy fiatal játékos. A következmény az lett, hogy ebben a játékosban az én megítélésem szerint valami megtört, már nem az a két évvel ezelőtti. A bizonyíték erről, hogy ütemtelenül vállal el dobásokat. Egyszóval, visszafejlődött.

skarpskytt
Olvasó

Nagyon jószándékú embernek tűnsz, de sajnos nagyon kevéssé értesz a kosárlabdához.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Sosem volt rossz szándékom, bár lehet, hogy nem értek eléggé a kosárlabdához. Ifi kosárlabdázó voltam még 56-ban Nagybecskereken, az ottani felnőtt csapat megnyerte Jugoszlávia bajnokságát a belgrádi Crvena Zvezda előtt. Lóczi-Engler-Radojčić-Katić-Minja volt a kezdőötös, és ők egy gimnázium ifjú tanulóiból fejlődtek oda, hogy megnyerjék az ország bajnokságát. A legjobb játékos Lóczi Vilmos volt (66 évesen halt meg). Élvezet volt néznem az edzésüket a gimnázium udvarán. Valahogy, akkor kezdett el a délszláv kosárlabda menetelése Európában, és a világon. Tehát, szemtanúja voltam ennek. Később Horvátországba kerültem, ahol 10 évet kosaraztam. Utána a maratoni futást választottam, egy olasz sportlap szerint Európa 50 legjobbja… Olvass tovább »

skarpskytt
Olvasó

A vélemény nyilvánításhoz természetesen mindenkinek joga van, és ezek alapján jobban érthetsz a kosárlabdához mint az átlag, mégis sokszor érzem úgy hogy túlságosan leegyszerűsítesz dolgokat. A hozzászólásom igazából erre vonatkozott.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

oké

Player
Olvasó

Nagyjabol en is ugy gondolom, ahogy Kovats Imre irta, bar talan jobb keson, mint soha. Jo lett volna ebben az evben a folyo bajnoksag soran tudatosan es igen, felelossegteljesen beepitgetni a fiatalokat a csapatba. Komoly merkozesek hianyaban megrekedhet a fejlodesuk, mentalisan pedig nem szokjak az eles merkozes szituaciokat. Ok valoban jol teljesitettek az utanpotlas csapatban, de tobbek kozott azert, mert ‘ kicsit felfele kilogtak’ a bajnoksagbol.Kivancsian varom, hogy jovore mire lesz kepes az utanpotlas korosztaly kora szerint jatszathato tarsasaga. Visszaterve a 3 emlitett jatekoshoz, egyfelol raszolgaltak arra, hogy bizalmat kapjanak, masfelol ezt csak okosan, tudatosan, nem esszerutlen terhet rajuk teve… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

Minden tiszteletem Puska Zoltáné, de – mint edzőnek – neki is tudnia kellene, hogy “a szakmai stáb kíváncsian várja, mire képesek a fiatalok” szöveg most kissé vicces. Mérkőzés rutin, a felnőttek között korábban megszerzett önbizalom nélkül nem képesek a fiatalok megmutatni mire képesek valójában. A szakmai vezetés akkor sem adott lehetőséget a fiataloknak, amikor a felnőttek bűn rosszul játszottak, akkor pedig még kevésbé, amikor végre magára talált a csapat. Még az olyan – fizikálisan, technikailag is képzett – játékos esetében is, mint a Bogdán, kell legalább két év, hogy komolyabb kockázat nélkül, tétmérkőzésen bevethető legyen a felnőtt csapatban. Erre számtalan… Olvass tovább »

szakadtgepard
Olvasó

Szerintem ez egy jó lehetőség az Ön által említett önbizalom és rutin megszerzésére. A bajnokság szempontjából már mindegy, hogy milyen eredményt érnek majd el.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés