Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kaposvári győzelem az alsóházi rangadón

Nagyot küzdött, de nem tudta ledolgozni hátrányát a két légióssal felálló Honvéd.

Kometa Kaposvári KK - Budapesti Honvéd SE 75-69 (21-19, 23-12, 13-23, 18-15)

Bajnokság, 9. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V: Benczur Tamás, Makrai Márton, Földesi Ádám (Dernei Gábor)

Kaposvár: Eaddy 7/3, Abell 28/15, Paár 5, Jackson 12/3, Koprivica 7. Cs: Halmai 6/6, Bogdán 6, Puska 2, Fazekas 2, Krnjajski -.

Honvéd: Djokovics 16/9, Kopácsi 1, Reizinger 11/9, Henry 13/6, Peringer 2. Cs: Filipovic 17, Bazsó 6/3, Hajdu 3.

Ki-ki meccset rendeztek a Kaposvár Arénában az NB I. A 9. fordulójában, az 5-3-as mérleggel 11. KKKK fogadta a 2-6-os mutatóval a tabella 12. helyén álló, idegenben még nyeretlen Honvédot – sokat rontott a vendégek esélyein, hogy ex-kaposvári hátvédjük, Brown nem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Villámrajtot vett a Honvéd, Djokovics labdáját Peringer húzta be, Reizinger egymás után két hármast küldött a helyére (1-8). Remy Abell triplájával zárkózott a Kaposvár, Koprivica kétszer közelről, Henry bentről és kintről is eredményes volt, Abell triplájával egyenlített, labdaszerzésből dobott könnyű ziccerével pedig át is vette a vezetést a KKKK (16-14). Jovanovic mester időkérése sem hozott változást, szenvedett támadásban a rekordbajnok, Jackson büntetőkkel, Abell újabb hárompontossal növelte az előnyt. Hajdu törte meg a fővárosi gólcsendet, Krnjajski mindkét büntetőjét elhibázta, Filipovic 2+1-ével 21-19-re zárkóztak a pirosmezesek a kisszünetre.

10-0-lal indították a második szakaszt a somogyiak, Koprivica közelijét két Halmai-tripla követte, Krnjajski passzát Jackson zsákolta be (31-19). Djokovics futott végig a pályán, faultolták, dobását pedig leszálló ágban ütötték ki a kaposváriak, Henry ziccerét követően magához szólította csapatát Váradi Kornél. Jackson osztott ki nagy sapkát Filipovicnak, aki egy zsákolással javított, Paár Márk küzdött meg a festékben 2+1 pontért, Fazekas duplájával ismét tíz pont lett a differencia (36-26). Henry gyötört be egy közelit, Abell a sarokból válaszolt, ráadásul még oda is ütött neki Djokovics. A szerb irányító szintén beemelt egy trojkát, a hazaiak amerikai hávédje a büntetővonalról sem hibázott, egy Peringer blokkjáról lecsorgó labdából Puska állította be a 44-31-es félidei eredményt.

Abell a szünet után ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, ötödik kísérletéből ötödik hárompontosát szerezte,  aztán egy betörést fejezett be szép gyűrű alatti kosárral, ezzel már 22 pontnál járt, míg a teljes Honvéd mindössze 32-nél. Bazsó vette vállára csapatát egy faulttal együtt bedobott közelivel, ezzel egy 6-0-s fővárosi rohamot indított, amit Bogdán tört meg (51-38). Két magasember, Filipovic és Jackson váltott kosarat, utóbbi egy látványos szerelést is bemutatott, Bogdán újabb közelivel jelentkezett (55-40). Zlatko Jovanovic érezte, hogy bele kell nyúlnia a mérkőzésbe, időkérése pedig remekül sült el: egy jóval harcosabb Honvéd tért vissza a taktikai szünetről a parkettre, Reizinger a periméterről célzott pontosan, Djokovics két büntetőt, Bazsó az ellenfél térfelén visszaszerzett labdából egy hármast emelt be, ekkor Váradi szakította meg a játékot. Továbbra is a fővárosiak voltak élesebbek, Reizinger szabaddobásaival öt, Djokovics kinti találatával négy egységre olvadt a kék-fehér előny, kaposvári szempontból a legjobbkor jött Jackson zsákolása, ám ezzel együtt sem lehettek nyugodtak a somogyi szurkolók harminc perc játék után (57-54).

Paár hátradőlős kettese vezette fel a negyedik negyedet, Jackson is betalált kintről úgy, hogy közben szabálytalankodtak vele szemben. A plusz büntető kimaradt, de Abell egypontosaival tízre nőtt a differencia. Djokovics és Henry révén két hármassal zárkózott a Honvéd, Paár hibázott ziccerben, Filipovic visszatett egy támadólepattanót, hét hazai pontra nyolccal feleltek a fővárosiak, időt is kértek a házigazdák (64-62). Ismét 7-0-t futott a Kaposvár: Abell megint higgadt maradt a vonalnál, Bogdán tett fel egy közelit, Eaddy pedig távolról köszönt be, újabb időkérés következett. Több, mint két percig nem rezdült a háló, aztán Filipovic büntetőzött 50%-kal, Djokovics mindkét szabaddobását a helyére küldte. Jackson, majd Kopácsi rontott támadásban, aztán újra a kaposvári erőcsatár ellen ítéltek a játékvezetők, Filipovic révén 71-67-re jöttek fel a piros-fehérek az utolsó percre fordulva. Nagyot védekezett a Honvéd, lejárt a hazaiak támadóideje, de a játékidőből is kevesebb, mint 30 másodperc maradt. Reizinger tört be, de eladta a labdát, ezzel eldőlt a mérkőzés, a végeredményt Eaddy állította be a büntetővonalról.

Fotó: Bálizs Zsuzsa
20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
SchwarzkopfBebeAluluPojacaKaposkosár KKK Recent comment authors
Bebe
Olvasó

Ahogy mások is írták, egy pozitívuma volt a meccsnek, hogy nyertünk. Ezen kívül más világmegváltó gondolatokat nem nagyon lehet hozzáfűzni, de azért pár dolgot összegzek. Remy nélkül sehol sem lennék. Meccsről, meccsre extra, Ő miatta nyerünk ma is. Ron-tól várom minden meccsen az extrát, azt meglepődők mikor “fű alatt” összehoz egy dupla duplát meccsek óta, úgy, hogy a játék képe alapján nem tűnik ki, de amíg masszívan 15 pont 10 lepattanó, addig egy rossz szavam nem lehet 😀 Eaddy valahogy halovány volt, de ennyi is elég volt tőle a győzelemhez. Koprovicát nem bántom többet, de remélem, hogy valami 210 centis,… Olvass tovább »

Alulu
Olvasó

Ron majd ki fog tűni ha nem a centerek helyett kell dolgoznia hanem a saját játékát játszhatja

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ez az alsó ház duma mi????
Mi nem alsó ház amit szeretnénk

Pojaca
Olvasó

Az egy dolog, hogy mit szeretnétek! Attól még ott vagytok és ott is maradtok! Idén biztos.

Alulu
Olvasó

Ahogy a többi csapatot elnézem,és ha lesz center csere nálunk,akkor nem olyan biztos

Answer
Olvasó

Teljesen mind 1 hogy ki az ügyvezető ha a háttérből irányítanak.Puska is csak egy bábu.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Pontosan erről van szó, erről beszélek.
Nem kell nekünk egy bábú, semmit nem csinál,
csak viszi a “tiszteletdíját”, amit inkább játékosra kellene fordítani.
Kell egy rátermett, tökös faszi a klub élére.
A háttéri irányítást le kell bütykölni.
Nem kell hagyni, hogy a háttérből irányítsák a csapatot.
Ne legyünk kishitűek,
mi szurkolók is hatékonyan felléphetnénk ez ellen,
mi az hogy.

Schwarzkopf
Olvasó

Lehet itt maga tökösség megtestesítője is,amíg a “nagyfőnök” legjobb “cimbije” a tanácsadó és az ő szava itt a szent.Váradi meg Fazekas is a “cimbi” embere,de szerintem Milos is miatta van itt.Amíg a “cimbi” nem kotródik el a magyar de leginkább a kaposvári kosárlabda életéből addig itt ne várjunk semmiféle előrelépést.Lehet itt akár maga Elon Musk is a fő támogató ,amíg “cimbi” diktál és az ő emberei vannak a csapatnál!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Szidjuk ezt a játékost, azt a játékost,
nem tehetnek róla, ennyit tudnak !!!
A hal a fejétől bűzlik.
Délszláv kosárlabda berkekből ide csöppenve
32 éve követem a kaposvári kosárlabdát.
Nagyon élvezetes volt az itteni aranykorszak,
de évek óta most lejtmenetben agonizálunk.
A fő probléma az alkalmatlan ügyvezetők.
Még Monok is a monoklijával jobban tudta “megmonoklizni”
milyen játékost szerződjünk.
Zalaegerszegen is ezzel a problémával küzdöttek.
Nincs mese, megfelelő ügyvezető kell.
Csak egy csepp politikai akarat kell hozzá,
megint a kosárlabda Mekkája lehetünk.
Újra telt házas meccsek lennének.

Justice
Olvasó

Eaddy egy stepback shooter , mást nem látni tőle.Latszott , hogy ebből készült a Honvéd. Kellene valami figura rá mert nagyon jó keze van. Koprovicát már rég elküldtem volna bár igaz nem olcsó mulatság egy csere..Jön a “ha” lenne egy extra centerünk jól is nézhetünk ki..

Hagyadmár...
Olvasó

Filipovic 17pont, 18pattanó

Nálunk a wishről rendelt két center utánzat 9pont, 7pattanó összesen. Tudjuk kinek az emberei… El kéne gondolkozni egy cserén legalább most már. Jövő hétvégén Szeged ellen ez nem lesz elég…

Benabela
Olvasó

Katasztrófális győzelem… Roli menj tűzön vizen át, a publikum mögötted áll. Én nem akarok hibáztatni senkit, egyszerűen látszik, hogy ki az aki nem nb1es szint a csapatban. Aki mindenhol megbukott itt is meg fog. Mondhatjuk, hogy gyenge a keret, nade kérem ezt a honvédot tegnap 40el kellett volna sikálni, ehelyett újra meg újra felhoztuk őket. Ahogy az irányítónknál látszott az első héten hogy ebből csere lesz, mégis vártunk vele 2 hónapot, ugyanezt eljátszuk a 2 centerünkkel. De azon is csodálkoznék ,ha edző poszton sem lenne változás.
Mindig jövőre…

Valvano
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez, de…
Szorosá váló végjátékban semmilyen figurát nem játszottunk. Pedig lehet, hogy ezen a szinten elvárható volna. Szerencsére szerencsénk volt. A Honvéd sokkal szebb és szervezetteb játékot játszott végig.
Nem tudom, hogy ki látott bármilyen potenciált Koprivicában, de jó volna, ha együtt mennélnek el új lakcímkártyát csináltatni. Ritkán látni lassabb reakcióidőt még a centerek között is. Bogdán Beni százszor hasznosabban játszott.
Paár Márkhoz meg csak el kellene juttatni a labdát és vagy kosár vagy büntető. Sokkal több pont van benn.
Ezzel a kerettel csak csapatjátékot játszva volna esélyünk feljebb lépni. Így marad a meccseken belül is teljesen hullámzó teljesítmény.

Mike21
Olvasó

Váradi Kornél: “Igazából ahogy ezt mondani szokták inkább nyerjünk csúnya játékkal, mint hogy kikapjunk szép játékkal, mert ezt győzelemre játsszák és ez nagyon fontos meccs volt nekünk. Szeretném ezt a győzelmet minden szurkolónak ajánlani, akik kitartottak mellettünk.” Ájszek kiesés minket zavart meg jobban, de jó lenne ha 3 amerikai egyszerre játszana végre jól, még nem sikerült, hiába stabil padló, de sokkal magasabb plafon lehetne, mindegyikükbe több van, csak jöjjön már ki. Milos kérdést mielőbb rendezni kell(ene), Fazék sztem túl sok savat kap, rosszul használjuk támadásban, nem építünk 210 cm-es magasságára, nem játsszuk meg 2-2-k után, pedig alacsonyabbal marad ott, elváltják,… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Egy biztos, hazai pályán ez a teljsítmény kevés lesz a Szeged ellen.
Valamit ki kell találni, mert szerintem Eaddy-re konkrét figura nincs is, vagy legalábbis én nem láttam a meccs alatt egyet sem, ami rá volt kidolgozva.
Vagy probáljunk ki egy “small ball” csapatot:
Boris-Eaddy-Paár-Abell-Jackson…

Mike21
Olvasó

Megnéztem Neked kosarstaton, Remy nem játszott idén még 4-es poszton nálunk, Oroszlányban viszont igen, bár az inkább kényszernek tűnik, kipontozódás, sérülés stb. miatt.
Az általad vázolt felállás nem volt, mert amikor Borisz PG, akkor mellette Remy SG volt, Tahj nem volt fent, de mind pluszos, viszont Tahj – Borisz – Remy – Márkó – Ron -2.
Dani – Tahj – Borisz – Beni – Milos +5
Dani – Tahj – Borisz – Ron- Fazék +2

KPSVRKK
Olvasó

A meccs egyetlen pozitívuma, hogy győztünk.
9 pont, 7 lepattanó, 12 VAL. Két centerünk ennyit szorgoskodott össze. Boriszról már múltkor írtam.
3 ilyen játékost egy gyenge csapat nem bír el.
A három irányítós felállással mi a terv maestro?
Szerencsénk hogy Brown nem játszott és hogy Henry a meccs nagy részén már alig tudott járni. Neki jobbulást!
Szeged ellen ezzel a felállással nagyon kevés lesz.
Szebb jövőt!

KKKfanta
Olvasó

Alsóházi rangadó főcímmel jelenünk meg, ide jutottunk.
Center kell de azonnal. Nulla a festékmunka.

HajraKapos
Olvasó

Kezdem azt hinni, hogy Váradi stratégiája “heréli” ki az irányítóinkat. Amíg nem ismerte Eaddy addig teljesen másképp játszott. Remy és Jackson nélkül csúnya vereség lett volna.

Sixth man
Olvasó

Filipovicot valaki hozza Kaposvarra konyorgom hatha akkor lesz egy normalis centerunk..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés