Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kapkodott, ez okozta a MAFC vesztét

A hangulat már-már az első osztályra emlékeztetett.:

:

Az alapszakasz alapján a MAFC esélyesebbnek számított a B-csoport elődöntőjében az OSE Lions ellen. A fővárosiak az alapszakasz során kétszer is legyőzték az oroszlányiakat, ráadásul a pályaelőny is az övék volt. Ehhez képest 1-0-ra vezet az OSE, miután egy izgalmas, hosszabbítássos összecsapást követően 96-95-re nyerni tudott a Gabányi László Sportcsarnokban.

– Az első félidőben mi kontrolláltuk a játékot, a félidőben tizenöt pont volt az előnyünk – mondta Misek Levente, a MAFC hátvédje a BB1.hu-nak. – A harmadik negyedben is jól kezdtünk, de akkor jött egy kis rövidzárlat. Ekkor még mindig előnyben voltunk, de utána sajnos elkezdtünk kapkodni. Leginkább a védekezésünkbe csúszott sok hiba, ami huszonöt percen keresztül tökéletesen működött.

A negyedik negyed utolsó öt percében még mindig öt ponttal vezettünk, de az Oroszlány csinált egy nagy hajrát. Egy nagyon kaotikus végjátékba mentünk bele, aminek a végén még sikerült Nagy Krisztián triplájával egálra menteni a meccset.

A hosszabbításban ugyanaz volt, mint a rendes játékidő utolsó tizenöt percében: először mi vezettünk, aztán ők vezettek. Megsérült az irányítónk közben, amit szerintem jól tudtunk kezelni. Ott volt a meccs a kezünkben három másodperccel a vége előtt. Mindkét büntetőt bedobtuk, egy pont volt az előnyünk, amikor egy szerencsétlen szituációban Abell kapott egy véleményes faultot, és nem hibázott a büntetővonalról. Ezután alakult ki a végeredmény. Sajnálatos, mert nem az utolsó mozzanat döntötte el a mérkőzést, hanem sokszor, kritikus pillanatokban hoztunk rossz döntéseket. Nem áll meg az élet, dolgozunk tovább, hogy Oroszlányban kijavítsuk a hibáinkat.

Szerdán az életben maradásért küzdenek a fővárosiak, akiknek az alapszakaszban sikerült nyerniük az OSE otthonában.

– Biztosan nehéz lesz Oroszlányban egyenlíteni – folytatta a játékos. – A play-offban vagyunk, ahol nagy különbségek már nincsenek a csapatok között. Abból kell építkeznünk, hogy mi már tudtunk nyerni Oroszlányban az alapszakasz során. A legutóbbi meccsünkön pedig huszonöt percen keresztül tökéletesen működött a taktikánk. Sajnos egy-két perc rövidzárlat miatt kikaptunk. Egyértelműen úgy kell odamennünk, hogy nincs kérdés, és mindenképpen egy harmadik párharcnak kell döntenie. Élet-halál meccs következik, több lehetőségünk nincsen a javításra. Nagyon jó hangulat volt a budapesti mérkőzésen is, ami már-már az első osztályra emlékeztetett. Oroszlányban sem lesz gond a hangulattal ebben biztos vagyok, és minket is sokan el fognak kísérni a visszavágóra. Abban is bízom, hogy szombaton, telt ház előtt zárhatjuk le ezt a párharcot.

Fotó: MAFC Facebook

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MAFCdrukkerSetbackOroszlanyi BanyaszbakibaMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
bányász
Vendég
bányász

Amikor a Gabányiban kikaptunk az alapszakaszban a mèrkőzès közben 3 Mafc játèkos is kimutogatott az Ose tábornak, köztük Misek is. Senki nem bántotta őket, mègis szemèt módon hergeltek minket. Jó volt revansot venni, már csak ezèrt is. Azóta az unszimpatikus csapat kategória a Mafc számomra. Annyira azèrt nem veszítettèk el az irányítót. Miután videón megnèztem kb a semmitől esett el, csinált egy színpadra illő előadást, szörnyű kínok között levitette magát a pályáról, majd 5 perc múlva már trojkát dobott. Enyhèn szólva nevetsèges. Ha úgy is alakul inkább a Veszprèmnek fogok drukkolni a Mafc ellenèben. Ők legalább nem az ellenfèl táborán… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hagyományokkal és eredményekkel, de szurkoló (néző) nélkül.

bakiba
Vendég
bakiba

Te miről beszélsz? Hagyomány és eredmény? Persze, amikor tolták a honvédség csapatát és mindenkit odavittek, aki egy rendeset tudott dobni. Hagyjuk már ezt. Mitől nyertek 10 bajnokságot az 50-es, 60-as években? Szinte a teljese válogatott ott játszott. Őket meg 18 évesen vitték oda, amikor katonakötelesek lettek. Kezeljük helyén a dolgokat!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

bakiba, kezeljük helyén a dolgokat. Vegyük ki a képből a rendszerváltás előtti időszakot, és nézzük meg, hogy a Honvéd-MAFC összevetésben ki mit nyert 1990 után. Vagy ez sem éri?

bakiba
Vendég
bakiba

ezt elismerem. 1997-ig versenyben volt a Honvéd.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Úgy akartad írni, hogy a Tungsram-Honvéd, ugye?
Mert akkor igaz, amit írtál, egyébként viszont szakmailag értékelhetetlen marhaság.
SZERETLEK! 😉

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Helyzeti előny, médiatúlsúly, egyetlen versenyképes fővárosi alakulat (az egyesülés után), “kisebb” bírósi segítségek, MKOSZ részéről kis elfogultság, stb. Ezek neked azért megvannak?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hangsúlyozom, hogy döntetlen, azaz nulla-nulla.

Setback
Vendég
Setback

Mafc évek óta bizonyítja, hogy nem felső osztályba való. Évről-évre az Mkosz tartotta bent. Végre a 2. ligában vannak és megfelelő ellenfelekkel játszanak. Ez teljesen rendben van így. Csak akkor lesz gond, ha a Tf esetleg kiesik és a Mafc nem jut fel. Nem lesz szabály, ami mesterségesen tarthat bent egy fővárosi csapatot. Milyen bajnokság lenne fővárosi nélkül?

MAFCdrukker
Olvasó

Mesterséges vagy te! A MAFC az élvonalba való!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Másikvégétfújdmeg mit szólsz ,hogy nyertetek?Látsz reális esélyt a feljutásra?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Alakulnak a dolgok.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés