Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kámán még mindig őrzi a Fehérváron levágott hálót

„Különleges érzés volt az első aranyam a ZTE-vel.”

  •   :

:

Tíz évvel ezelőtt egy csodaszép kupasikerrel örvendeztette meg szurkolóit a ZTE. Az egerszegi honlap a 2010-es „aranycsapat” kapitányával, Kámán Tamással idézte fel az áprilisi emlékeket.

– Jól ment a csapatnak a kupaselejtezők során, de hazai pályán az Albacomp is esélyesnek számított a végső győzelemre. Jó előjelekkel érkeztünk Székesfehérvárra a döntőre, hiszen egységesek voltunk, az előző évi bronzérem után együtt maradt a csapat magja, s mindössze egy vereségünk volt a bajnokságban. A Fehérvár ellen szerencsére jól jött ki a végjáték, bár ahogy emlékszem, arra már igazán összeállt a támadópotenciálunk. Nekem különleges volt az Albacomp elleni meccs, mert korábban játszottam a csapatnál, ismertem a pályát, a nézőket, a vezetőket, így kissé pikáns volt a találkozó; de igazán jó élmény volt az elődöntőben is megverni őket, majd még inkább a Falcót legyőzni a szombati találkozón. A levágott hálót még mindig őrzöm.

Az ünneplés már Fehérváron sem volt kicsi, majd folytatódott az autópályás megállókkal, de a Dísz téren volt az igazi fieszta.

– Kicsi alkoholos mámorban voltunk, mindenki ölelgetett mindenkit, mire Egerszegre értünk, már tetőfokán volt a hangulat. Örök emléke nekem, hogy ezért a 12 emberért és a szakmai team tagjaiért ennyien kijöttek a hideg ellenére, nagyon lelkesek voltak, vártak minket késő estig. Ezt máshol nem nagyon kapja meg az ember, ráadásul az első arany mindig különleges. Csapatkapitányként ráadásul még inkább… Nagyon speciális érzés volt levágni a hálót, ahogy említettem, a mai napig őrzöm. Sajnos csak egy kupagyőzelmem és bajnoki aranyam van, de az annál emlékezetesebb! Leírhatatlan érzésekre emlékszem, csodaszép emlékként tartom számon!

fotó és szöveg: ztekosar.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés