Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Kálmán László vasi döntőt vár a Magyar Kupán

Állandó szakértőnk szerint a Falco most mentálisan erősebb a Szolnoknál.:

:

Pénteken megkezdődnek a Magyar Kupa elődöntői – a pontos menetrendről itt írtunk. Állandó szakértőnket, Kálmán Lászlót kértük meg arra, hogy elemezze az előttünk álló párharcokat.

Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A két legjobb formában levő csapat találkozik az elődöntőben. A Szolnok egy nagyon szoros végjátékban verte meg az Albát, ahol azt gondolom, hogy a Székesfehérvár saját magát végezte ki. Nyert helyzetben voltak, nekik állt a zászló, két perccel a vége előtt kézben tartották a mérkőzést és támadhattak az ötpontos előnyért. Ezt nem tudták kihasználni, gyermeteg hibákat vétettek és lényegében túlkomplikálták az egyszerű dolgokat. Azt gondolom, hogy ez a rutinnak a hiánya. Szerintem a csapattársaknak nagyobb szerepet kellett volna adniuk Vojvoda Dávidnak, mert ő egy rutinos kupajátékos, aki nagyon sok csatát megélt már. Az ő kezébe kellett volna tenni a karmesteri pálcát és rábízni a döntéseket. Nem is értettem, hogy bónuszban volt a Szolnok és nem támadták a belső területeket. A bíráskodással nem volt probléma, nem lehetett senkinek egy szava sem, mert amit láttak, azt lefújták. Ha az Alba egy kicsit rutinosabb és higgadtabb, akkor most arról beszélhetnénk, hogy a Falco a Fehérvárral játszik. Nem így történt, a Szolnok küzdeni tudásból jelesre vizsgázott és megtalálta azt az ötöst, amely meg tudta nyerni a negyeddöntőt. Lehetett látni, hogy az Olajbányász is nagyon dadogott és rossz döntéseket hoztak a játékosok. Nekik sem ment a dobás, de erőltették kintről a próbálkozásokat. Azzal nyertek, hogy a végén voltak nagyon jó betöréseik. Pongó és Gibson is szépen bevitte ziccerbe, majd Cakarun hátradőlős dobása bement. Amikor egy csapat ilyen pszichésen jön fel és megfordítja az állást, akkor sikerülnek ezek a dobások. Szerencsével jutottak tovább, de megdolgoztak érte keményen. A Falco magabiztosan hozta a kötelezőt a Pécs ellen és kétséget sem hagyott afelől, hogy ki a jobb csapat. Nekik egy kicsit könnyebb lesz a holnapi mérkőzés, mert nem kellett kiadniuk mindent magukból. A Szolnok-Falco mindig egy nagy párharc. Igaz, hogy a Szombathely eddig a kupában kudarcokat vallott, de azt gondolom, hogy most minden készen áll arra, hogy beverekedjék magukat a fináléba. A játékosok nagyon motiváltak lesznek, bizonyítani akarják, hogy helyük van a döntőben és szerintem a városnak, a szurkolóknak és a játékosok elhunyt hozzátartozóinak is tartoznak. Ezért érzem úgy, hogy ez a Falco most mentálisan erősebb a Szolnoknál és ők fognak a döntőbe jutni. Ha a sárga-feketék tudatosan megtalálják azokat az embereket, akik jól betörnek és mindenki teszi a dolgát, akkor tíz pont körüli sikerrel juthatnak tovább.

DEAC – Egis Körmend: A Debrecen egy jó mérkőzésen jutott be a legjobb négybe, egy jó formában levő Szegedet győztek le végig vezetve. Látványos, jó kosárlabdát nyújtottak, csapatként nagyon jól működtek együtt, ez hozta meg ezt a nagyszerű diadalt nekik. A Körmend egy villámrajtot vett a Paks ellen és lényegében ezt az előnyt nagyon jól tartotta. Lehet, hogy a végén az ASE fordított, de ha egész mérkőzésen futsz az eredmény után, az rengeteg energiát felemészt. A végén a piros-feketék pontosabbak, jobban voltak és megérdemelten jutottak be a négy közé. Szerintem ez egy nagy siker mindkét félnek. A holnapi találkozón nüanszok fognak dönteni, eldől majd, hogy ki a jó játékos, ki az akire lehet terhet rakni. Egy hajszálnyival most esélyesebbnek érzem a Körmendet, Körmend-Falco finálét várok.

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
MarilliondonnarummaWSrebornOlajheart2Heindrich Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

A Vasi El Classico elég lesz a bajnokság rájátszásában…a végén még kiismernek minket a szomszédok….
Piros fekete csata lesz- a bronzért

WSreborn
Olvasó

Fordult már olyan elő a történelemben hogy Kálmán ne az Olaj ellen tippelt volna? Ez véletlen vagy csak amolyan megszokott provokáció BB1 módra???

Olajheart2
Olvasó

Volt olyan hogy nekünk tippelt győzelmet.. Ki is kaptunk?

Heindrich
Olvasó

Aranyköpés

nazol
Olvasó

Köszönöm Laci, nagy kő esett le a szívemről… ?
Magánvélemény: alapszakasz elsőség ide vagy oda, szerintem holnap rajtunk nem lesz teher. Simán kikaphatunk a Falcotól és senki egy rossz szót nem fog mondani. (Ellenben a szombathelyi csapat azért mégiscsak kupát szeretne végre nyerni.)
Viszont amit elvárunk mindig minden körülmények között: harc és küzdelem a végsőkig. Állva sosem szégyen meghalni.
Hajrá Olaj!

Olajheart2
Olvasó

Minden szavaddal egyetértek! ❤? mondjuk nem lesz jó érzés “állva se meghalni” de a sport ilyen..

Rolex
Olvasó

Na,a köpködős majom el is intézte nekünk a döntőt!!!
Hajrá Olaj!!!
❤️?

atibácsi
Olvasó

Most tényleg komoly jelet kaptunk a szakembertől, élnünk kell vele! Hajrá Olaj!

Zsarkov
Olvasó

Nem vagyok kishitű, de a kompótot 3/3, a Falcot 2/2 vertük…, a nagy számok törvénye alapján, előbb-utóbb kikapunk…, kivéve, ha Badzim és Gibson is extrát hoz kintről…, Cakarun és Subotic bent megoldja

Mivanmivan
Olvasó

Nekünk akkor már nem is kell aggódnunk 😛 Lacika ellenünk tippelt, szóval az Olaj ott lesz a döntőben 😛

Sajka
Olvasó

Ajjaj…. A Falcó és a Körmend aggódhat, mert Lacika rájuk tett. 🙂

olaj75
Olvasó

Sárga összevásárolt Zsoldos g…k

Vulcano
Olvasó

Kicsit beszédes mindezt Olaj szimpatizánsként felemlegetni. Plafon nem szakadt rád miközben leírtad?

stolzer
Vendég
stolzer

Vicces fiú (vagy lány) vagy.

Marillion
Olvasó

A tűkröm tűkröm tipikus esete! Ezek szerint ismerős neked ez a helyzet…..hisz ti is éltetek ilyen időket! Ha csöndben maradtál volna bölcsebb maradtál volna!

kapuskiraly
Olvasó

Mind a négy csapatnak csak egy köpésre van a döntő!

Dudi
Olvasó

Ajajj! Tehát Szolnok – Deac döntő.. ????. Laci, Te ezeket nem szoktad eltalalni….???
De a kivétel erősítené a szabàlyt. ????. Amúgy örülnék egy vasi döntőnek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés