Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szoros találkozókat és szegedi meglepetést vár

Állandó szakértőnk elemezte a párharcokat.:

:

Teljes fordulót rendeznek a csütörtöki játéknapon, a 2021-es esztendő utolsó előtti napján minden csapat pályára lép. Állandó szakértőnk, Kálmán László osztotta meg a gondolatait a párosításokról:

DEAC-Tungsram – Pécsi VSK-VEOLIA: A Debrecenhez amióta megérkezett az új edző, azóta lehet látni, hogy teljes átéléssel játszanak a játékosok, sokkal több érzelmet visznek a pályára és Hagins érkezésével az irányítóposzt is nagyon erős lett. Két jól betörő, bontó kosarasuk van, akik tudnak védekezni is. Most már mindenkinek megvan a helye a csapatban, Jorgosz Vovorasz jól forgatja a keretet, mindenkinek kellő percet ad és ezt a játékosok látják, meg is hálálják, mert együtt tudnak meccseket nyerni és nem az egyéni teljesítményekre alapozva. Kecskeméten egy szerencsés győzelmet arattak hosszabbításban, de ez semmit nem von le az érdemükből, az edzőváltás óta jól szerepelnek. A Pécs ellenkező utat jár be, bár ott is volt edzőváltás, már Andrija Csirics irányítja az együttest. A paksiak ellen azonban nem lehetett felfedezni semmilyen pozitívumot a játékukban, azt gondolom, hogy nagyon hamar megadták magukat. Küzdöttek, hajtottak, csinálták a dolgukat becsülettel, de szerintem valami megtört a csapat játékában és nem olyan hittel és önbizalommal játszanak, mint eddig. Ettől függetlenül nem mondanám azt, hogy ez egy könnyű debreceni győzelem lesz, de a hazai pálya és a forma alapján DEAC-Tungsram sikert várok.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions: A Körmend hazai pályán most négy győzelmet szerzett, lehet látni, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formát mutat. A Kaposvár ellen is voltak nehéz periódusaik, de ők abban jók, hogy jó az állóképességük és akik a padról szállnak be, ők is hasznosan teszik a dolgokat. Gordon nagyon él a tábla alatt, ő is jó formába lendült, egy az egyben talán nem is tudja megfogni senki, úgyhogy rá mindig be kell segíteni. Nem tartom esélytelennek az Oroszlányt arra, hogy meglepetést okozzon, mert hasonló mentalitással és szerkezettel játszik, mint a vasiak. Vannak kinti és benti dobóik is, valamint alsóposztos játékosaik is. Nagyon kemény összecsapásra van kilátás, szerintem egy nagyon szoros végjátékban nyer a Körmend. Ehhez viszont a hazaiaknak még jobban kell játszaniuk, mint a ZTE ellen.

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK: A Kaposvár három vereség után érezte meg újra a győzelem ízét, egy magabiztos, jó játékkal verték meg a Kecskemétet, ami önbizalmat adhat nekik. Hazai pályán most is ez a céljuk. Vannak sérültjeik, nem úgy ment eddig nekik, mint ahogy szerették volna, de benne van a bravúr a csapatban. Jó szerkezetük van kívül és belül is és ez bármikor összeállhat. Nekik saját magukat kell legyőzni, ha betudnak kerülni a középszakaszba, akkor ott akár a 6-7. helyről is kiverhetik a 3-4. helyezettet is. Ha összeállnak és egy irányba húznak, akkor egy nagyon kemény együttesük van és nagyon kellemetlen stílusban tudnak kosárlabdázni. A Zalaegerszeg próbálkozik sok mindennel, most légiósokat cseréltek, de én nem látom azt, hogy mivel tudnának mérkőzést nyerni. Az elején még úgy-ahogy tartják magukat és próbálnak csapatként játszani, de amikor egyénieskednek és cél nélkül csinálják a dolgaikat, akkor összeomlik az egész. Egy kicsit elveszítették a hitüket abban, hogy fognak még meccset nyerni, mert nyolc vereség zsinórban nagyon hosszú sorozat. Hozzá kell tenni, hogy nincs szerencséjük sem, mert többször is egy labdával kaptak ki, de ez mind annak a számlájára írható, hogy a játékosok nem hisznek egymásban, talán még önmagukban sem. Szerintem nem Guyton elküldése volt a legjobb megoldás, benne volt pont, tudta bontani az ellenfél védelmét. Wilsonon lehet látni, hogy teljesen hitehagyott, amilyen jól kezdte az évet, annyira önbizalomhiányos most, míg Parks nem igazi irányító, nincs mélységi betörése. Igaz, tud kintről dobni, de nincs bontása és nem az a nagyon gyors játékos, aki előnyt tudna kovácsolni az egy-egyekből, kettő-kettőkből. A másik ami szerintem nagy probléma náluk, ami a Körmend ellen is látszott, hogy amikor Holton fogta Gordont és bejátszották neki a labdát, akkor nem tudta megfogni. Ő nem tud alsóposzton védekezni és mégis ötös poszton játszatta Emir Mutapcic. Szerintem ez egy teljesen melléfogás volt, ő egy kinti négyes dobó az én véleményem szerint. Neki palánk alatt nincs semmi játéka, súlytalan is, nem is olyan magas, nem is annyira képzett, hogy ezeket a szituációkat jól befejezze, viszont egy életveszélyes dobó, akit ha jól kiszolgálnak, akkor jó százalékkal tud célozni. A magyarok pedig nem tudnak annyit hozzátenni a csapat játékához, amivel mérkőzést tudnának nyerni. Ettől függetlenül valamikor a Zalaegerszegnek is nyernie kell, olyan nincs, hogy soha nem jön össze nekik semmi, de én azt tippelem, hogy a Kaposvár egy szoros végjátékban nyerni tud.

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE: Ezt sem mondanám lefutott rangadónak, a Szolnoknál lehet látni, hogy valami megtört a csapategységben. Amit én észrevettem, hogy Solano egy ilyen csapatot nem tud elirányítani. Egy fiatal játékos, viszi a hév előre, sok meggondolatlan dolgot csinál, nem látja azt, hogy ki van előnyben, hogy hova kellene passzolni, túl sokat cipeli a labdát. Nagyon atletikus, jó egyéni képességei vannak, de ő még nem képes arra, hogy egy ilyen szintű együttest elirányítson. Az Olajbányász a mutatott játék alapján előkelő helyen van a tabellán, megsüvegelendő, hogy nem játszanak jól, de nagyon sok mérkőzést megnyertek a végjátékban. Itt nincs gond a fejekkel, a tudással és a hozzáállással, viszont most azt érzem, hogy leszállóágban vannak. A kinti jelek alapján a csapatkémia is egy kicsit megrogyott, a játékosok nem úgy viszonyulnak egymáshoz, nincsenek érzelmek a pályán. Cummings szerintem egy brutálisan jó légiós, nem tudom, hogy ő sérült-e, de nagyon keveset játszik. Ő hasznosan kosárlabdázik, tartást és új impulzusokat tud adni a csapatnak. A tavalyiak közül Suboticon látom, hogy nagyon akar, de szerintem kiismerték az ellenfelek és nem tudja már azokat a váratlan dolgokat előhúzni, mint az előző idényben. Badzim számomra egy kicsit csalódás a tavalyi esztendőhöz képest, róla azt gondoltam, hogy fejlődni fog és tudja még überelni, de sajnos kicsit beleszürkült az egészbe. Ez lehet, hogy azért van, mert nincs, aki kiszolgálja, mert ő nem tud magának helyzetet teremteni. Tőle is kevés az idei teljesítmény. Azt gondolom, hogy vannak olyan csapatok, ahol sokkal jobb magyar mag van, mint a Szolnokban, de teszik a dolgukat, rájuk nem lehet panasz, tisztességgel, becsülettel segítik a csapatot. A Paks pozitív utat jár be, van egy brutális irányítójuk, aki jól szervezi a játékot, jól tör be, agresszívan védekezik. Van fazonja az ASE-nak a játékosok tudják mit akarnak, szépen jár a labda, nincs egyénieskedés, csapatként akarják megnyerni a mérkőzéseket és ez az utóbbi időben össze is jön nekik. Azt gondolom, hogy ha a Szolnok nem teszi oda magát, akkor elég kemény meglepetésben lehet része, mert a Paks teher nélkül érkezik, nincs veszítenivalója. A forma alapján minden esélyük megvan arra, hogy nyerjenek idegenben. Szerintem az Olajbányász stábjában/keretében változtatások lehetnek, ha még egy akkora pofont kap, mint Szegeden, emiatt arra tippelek, hogy a hazaiak szoros találkozón győznek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – HÜBNER Nyíregyháza BS: A Kecskemét ahhoz képest, amennyire előkelő helyen volt a tabellán – igaz, hogy voltak náluk koronavírusosak és sérültek – egy kicsit visszaesett. Azt mondják, hogy mindenki pótolható, de nincs olyan mély rotációja Forray Gábornak, hogy ez megoldható legyen. Az utolsó két-három találkozójuk nem úgy sikerült, mint ahogy szerették volna, de ez most egy jó lehetőség arra, hogy javítsanak és stabilizálják a helyüket. Fontos náluk, hogy Polard és Milutinovics milyen formában van, vagy hogy mennyire akarják játszatni a többieket, Hogyha okosan és tudatosan megjátsszák a palánk alatti játékosaikat, akkor minden esélyük megvan a győzelemre. Ellenkező esetben a Nyíregyháza a két jó hátvédjével akár meglepetést is okozhat. Ők is egy kicsit gödörbe kerültek, az utóbbi találkozókon rajt-cél győzelmeket arattak ellenük. Nekik sincs most veszítenivalójuk, de szerintem most a Kecskemét fog kimászni a gödörből és tízpontos sikert arat.

Falco KC Szombathely – Alba Fehérvár: Az első fordulóban a Falco nagy K.O-val verte az Albát, azóta a vendégeknél több csere is történt és próbálgatják, hogy melyik szerkezet alkalmas arra, hogy meginduljanak felfelé. Volt egy jó sorozatuk, amikor hármat is nyertek zsinórban, viszont a Paks ellen teljes betlit nyomtak a harmadik negyedben, ahonnan nem is tudtak visszazárkózni. Szerintem nekik a védekezésükkel van óriási probléma, a kettő-kettő elleni védés abszolút nincs letisztázva. Jó egyéni képességű játékosaik vannak, de sok munkára van szükségük még ahhoz, hogy stabilizálják a helyüket és a védekezésükből olyan támadójátékot tudjanak produkálni, ami majd jellemző lesz rájuk. Nem hiszem, hogy ez a Szombathely ellen fog bekövetkezni, mert a vasiaknak egy jól bontó csapatuk van, mindig megtalálják azokat a réseket az ellenfél pajzsán, amik szükségesek. Váradi Benedek okosan és éretten irányítja ezt az együttest. Jól kihasználják az ellenfél gyengeségeit és olyan sebességen játszanak negyven percen keresztül, amire szerintem egy magyar csapat sem képes. Lehet hogy az első félidőben, vagy az első negyedben még tartja magát az ellenfél, de a mérkőzés egészét tekintve azt gondolom, hogy senki nem tudja itthon felvenni a Falcóval a versenyt. Hazai pályán magabiztos vasi sikert várok. Ha tíz ponton belül tudna maradni a Fehérvár, az már egy szép eredmény lenne a számukra.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák: Két jó formában levő csapat csap össze, a játékstílusuk is hasonlít. Ezt a szabadabb, gátlástalanabb kosárlabdát játsszák a felek. Mindkét együttesben vannak jól bontó irányítók, akik felvállalják akár az utolsó dobásokat is és jó százalékkal fejeznek be. Sopronban Flevarakisz rendet rakott a fejekben és mindenki teszi a dolgát, csapatként próbálnak teljesíteni és ehhez egy jó forma párosul. A Sopron most a Falco mellett a legjobb formában levő csapat a bajnokságban. A Szeged is simán nyert Pécsen és a Szolnokot is magabiztos játékkal verte, mindezt úgy, hogy szinte csak 2-3 légiósuk van, mert Hunt sérült régóta. A magyarok a vendégeknél nagyon jól és okosan szállnak be, rutinosak, rengeteg mérkőzést játszottak már, éppen ezért nem remeg meg a kezük. Mennek a támadólepattanókért, ha kapnak lehetőséget helyzetben azt jól értékesítik, betörnek, teszik a dolgukat nagy hittel és önbizalommal. Ez a Szeged igazi ereje. Ezek a játékosok már régóta ott játszanak, van önbizalmuk. A Szegednek nincs veszítenivalója, a Sopronnak viszont annál több. Arra tippelek, hogy szoros meccsen meglepetés vendégsiker születik.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
nemKalmanatibácsiVulcanoWSrebornDallas Recent comment authors
nemKalman
Olvasó

Csulaci megint beérezte 🤣🤣🤣 SkC🙏

Dallas
Olvasó

Ki hogy látja ,én 100 % azt látom az idei Olajban amit Kálmán mond ,nem tudnak megújulni a légiósok és kiismerték a játékukat ,valaki írta pár napja hogy bemákoltuk a Zte és OSE ellen meccset ,azt igazán kár lenne elfelejteni hogy a Szeged szeptemberbe 2x is ! támadott a győzelemért ,de mindkét dobás kimaradt ,a DEAC ellen 1 pont és úgy emlékszem náluk is meccslabda volt ,a Pécs ellen 2 pont úgy hogy szintén támadtak a végén ez 5 szerencsés meccs ,4 hazai… 🙂 A “régi” légiósokról a Kecsó jut eszembe sok éven át nem kellett izgulniuk hogy esetleg kiesnek… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Látom Kálmán László is olvassa a kommentjeinket.

vasipasi
Olvasó

A Szolnokiakat kérdezném, hogy ők is így látják-e a helyzetet, mint Lacika?

Rózsabimbó
Olvasó

A Szeged egy ócska streetball csapat, két undorító, mocskos egy-egyező játékossal, Cook, Persons!
Hajrá Sopron!

Mendez
Olvasó

Így akkor még nagyobb gáz a csapatodra nézve, hogy 20+-os zakó lett a vége.

Rózsabimbó
Olvasó

Az igazi gáz az lesz, ha Jan. 5-én lógó orral távoztok Szolnokról.

Vulcano
Olvasó

Nekem BL továbbjutás után biztos nem fog lógni az orrom. Még akkor se ha akkora tragédia is történik, hogy a második helyezett otthonában kikapunk.

Rózsabimbó
Olvasó

Jó, jó, bejutottatok az európai erősorrend harmadik sorozatának 16 csapata közé. Dicséretes, de van még hová fejlődnetek! Azt nem engedhetitek meg magatoknak, hogy egy sehol nem jegyzett kisváros csapatától kikapjatok! Hajrá!

Vulcano
Olvasó

Ti pedig utolsó helyen zártatok a csoportban az európai erősorrend negyedik sorozatában…

Rózsabimbó
Olvasó

Mi nem vagyunk olyan oriásssi magasságokban, mint ti!

Dallas
Olvasó

Szerintem amúgy nem helyes ez a 3. kupa besorolás,az Euroliga nyilván mindenek felett áll ,de az ULEB 2. kupája kb. egy szint ezzel afféle megosztott 2-3 hely. ,és utána jön az étcsoki kupa ,épp mi a neve.

Rózsabimbó
Olvasó

Most épp nem étcsoki kupa a neve!

Zsarkov
Olvasó

Az a része, hogy ha még egy pofont kapunk, akkor a stábban/keretben változások lehetnek, annyiban igaz, hogy a keretben lesz változás, egy játékost cserélünk…, már megvan a terv erre az esetre is

WSreborn
Olvasó

Kivételesen 100%-ban egyetértek Kálmán Lacival, az Olaj helyzetét tökéletesen jól látja.

atibácsi
Olvasó

Jól látja. De inkább jól olvassa. A BB1- et. De, ez nem tilos! Hülyeség nem lett leírva, sőt. A nagy számok törvénye alapján, ma az Olaj simán nyer, Janiéknak pedig jön egy plató, egy sekély gödör. Hajrá Olaj!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés