Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szoros csatát vár a Körmend-Pakstól

Több mérkőzést is a magyarok fognak eldönteni a szakértőnk szerint.

  •   :

:

Jön a férfi élvonal 17. fordulója. Ezúttal a BB1.hu állandó szakértője, Kálmán László mondta el a véleményét a hétvégével kapcsolatban.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár: A Szeged egy nagyon szép győzelem után érkezik erre a találkozóra. Kecskeméten az utolsó negyedben extrán játszottak, de az egész mérkőzésen megteremtették annak a lehetőségét, hogy nyerjenek. Úgy gondolom, hogy ez nagy lökést adhat nekik a folytatásban, de azt azért nem gondolom, hogy az Alba ellen ugyanilyen extrán fognak kosárlabdázni, mert a mostani ellenfelük komolyabb kerettel rendelkezik, mint a Szedeák. A Fehérvár is tud jobban játszani annál, mint amit most mutat, de egyelőre adós az igazán jó teljesítménnyel. Sok pontot dobnak, de sok kosarat is kapnak, a védekezésük nem az igazi. Első szándékból nagyon rosszul érkeznek vissza és a kontra egy-egyeket nem nagyon tudják megfogni. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha az Alba Fehérvárnak merész tervei vannak, és be szeretne jutni az első ötbe, akkor ezt a mérkőzést meg kell nyernie, csak ezért tippelek vendégsikerre. Ha nem sikerül nekik és a Szeged győz, akkor úgy gondolom, hogy az Albának elszállnak a felsőházba jutásról szóló álmai.

Pécsi VSK-VEOLIA – Jászberényi KSE: A Pécs nagyon szépen játszott az elmúlt fordulóban, stabilan teljesít Alekszics érkezése óta. Tudom, hogy vannak sérüléseik és nem is biztos, hogy most teljes csapattal tudnak kiállni, de hazai pályán nekik a Jászberény ellen csak a győzelem elfogadható. Kulcs lesz az is, hogy a magasposztokon a JKSE hogyan tudja levédeni a kettő-kettő elleni szituációkat és az is, hogy a cserék tudnak-e pontokat szállítani. A kezdő játékosok közül minimum háromnak kellene extrát hoznia a vendégeknél, hogy ezt a találkozót meg tudják nyerni. Az esélyesség terhe nélkül lépnek a pályára, szóval ha elérnek egy jó eredményt, vagy esetleg nyernek, akkor az egy nagy plusz lenne nekik. A PVSK viszont nem hibázhat hazai pályán többet, ezért érdekes összecsapásra van kilátás, de szerintem a Pécs otthon, a hosszabb kispadjával és a rutinosabb játékosaival 5-10 pontos sikert arat.

DEAC – Szolnoki Olajbányász: A Szolnokot láttam az elmúlt fordulóban, a Körmend ellen már egy megnyert mérkőzést bukott el a csapat. Tette ezt úgy, hogy nem játszott okosan, mert amikor vezettek 8-9 ponttal, akkor is siettették a támadásvezetést. Az irányítóposzton látok lyukat náluk, Davis nem egy tipikus egyes játékos, hanem inkább kettes, aki leginkább saját magának tud helyzeteket csinálni és saját maga is szereti befejezni azokat. Az utolsó pár támadásban látszott is, hogy csak saját magára hívott játékot és ezeket erőltette, ahelyett, hogy kijátszották volna hosszan és a végén egy jó egy-egy, kettő-kettő lebontást csináltak volna. Jelenleg az Olajbányászt sem tartom egy stabil gárdának, de ha csapatként játszanak és járni fog a labda náluk, akkor odaérhetnek akár a döntőbe is, de olyan öncélú játékkal, mint a Körmend elleni, nem fog összejönni. Cakarun alsóposzton ugyanazt a stílust játssza nagyjából, mint Tóth, mert neki sincs nagyon külső dobása. Ettől függetlenül a DEAC ellen győzelmi esélyeik vannak, mert Borisov kidőlt, ráadásul Drenovac nem rendelkezik kinti dobással és annyira erős egy-egye sincsen. Azt gondolom, hogy a szolnoki öt légiós erősebb a debreceninél, a magyar játékosok pedig körülbelül ugyanazon a szinten vannak. Tóth Ádámban biztos, hogy egy erős motiváció fog dolgozni, hogy megmutassa előző együttesének. Amelyik csapat hamarabb megnyugszik és csapatként tud küzdeni, az fogja megnyerni ezt a meccset. Arra tippelek, hogy a Szolnok, ha nagy nehezen is, de győzni fog, 51-49%-ot adok a javukra.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt: A pillanatnyi forma alapján ez a mérkőzés nem lehet kétséges. A Falco szárnyal és nagyon jó formában van, még megszorítani sem nagyon tudja senki a magyar bajnokságban. A kaposvári meccsen is hiába volt három negyedig egál a mérkőzés, az utolsó tíz percben megrázta magát a Szombathely, jobban védekezett, és tudta csinálni a gyorsindításokat, így kiütéses győzelem lett a vége. A Kecskemétet nem tartom esélyesnek arra, hogy idegenben meglepje a Falcót, hazai pályán sem nagyon. Ők odamennek, játszanak egy találkozót, ami elsülhet jól is, de azt gondolom, hogy ha egy 10-15 ponton belül tudna maradni a KTE, az már egy szép eredmény lenne a számukra, nem ez az a mérkőzés, amit nekik meg kell nyerni. Magabiztos Falco sikert várok.

Egis Körmend – Atomerőmű SE: A Körmend nem rendelkezik olyan nagy kvalitású játékosokkal, viszont csapatként nagyon jól dominálnak, az utolsó pillanatig küzdenek a játékosok és az az érdekes, hogy tudnak egymásért harcolni, küzdeni. Nagyon hasznos kosarasaik vannak, gondolok itt Varnadora vagy Taylorra, akik teszik a dolgukat és nem egyénieskednek nagyon, ráadásul Edwards is kezd magára találni, és lehet, hogy egy kicsit többet is vállal, de ez már több ponttal is párosul. A védekezésükben a fő kulcs pedig Kastrati, aki egy nagyon lelkes, nagyon harcos játékos és támadásban ha tud dobni 10-15 pontot, akkor a piros-feketék bárki ellen tudnak nyerni, ahogy azt láthattuk a Szolnok, vagy akár a Falco ellen. Őt sem nevezném kiegészítő embernek, az ő szerepe is nagyon fontos a Körmendnél, és még ott van a szurkolótábor is, amely hatodik emberként mindig ott áll a csapat mögött. A Paks egy nagyon atletikus, nagyon motivált, jó játékosokból álló csapat, viszont a centerposzt náluk véleményem szerint lyukas. Jackson és Putney sem az a minőség, ami az ASE csapatához illene. Abszolút nincsen bennük pont, egy-két lepattanót visszapöciznek, vagy elzárás-leválásból, ha üresen hagyják őket, betalálnak és ennyi, sem egy-egy játékuk nincs, sem kinti dobásuk. A Paksnak ez a nagy hátránya, hogy rengeteg jó mezőnyjátékosa van, de centerposzton üresek. Lóránt Péter tud színt vinni a belsőposztra és tud váratlan megoldásokat előhúzni. A Paksnak akkor van esélye, ha a körmendi kontrákat és hárompontosokat meg tudja akadályozni, de ettől függetlenül szerintem egy szoros meccsen, 5 ponton belül fog győzni a Körmend.

Kaposvári KK – OSE Lions: Kaposváron problémák vannak, Norfleetnek a háta, Ponjavicsnak a bordája fáj. Az Oroszlányt pedig teljesen kiszámíthatatlan megtippelni, hogy melyik mérkőzésen melyik arcát mutatja. Gondolok itt a Debrecen elleni ütközetre, ahol tényleg extrán játszottak és ellentmondást nem tűrően csinálták azt, amit elterveztek, viszont a másik véglet pedig a Zalaegerszeg elleni mérkőzés, ahol végig vezetett a ZTE. Nem írnám le az OSE szereplését, mindig bennük van a jó játék. A Kaposvár szerintem vért fog izzadni azért, hogy megnyerje ezt a meccset, én arra tippelek, hogy pár ponttal nyer a somogyi csapat, ha játszanak a sérültjei.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC: A zalaegerszegiek tudnak nagyon jól és nagyon rosszul is játszani, nekik az egy-egy védekezésüknél van óriási probléma, nem tudják, vagy nem akarják lábbal lekövetni az embereket. Ha ezen tud változtatni az új edző és stabillá tudja tenni hátul a gárdát, akkor nagy potenciált látok bennük, mert a támadóoldalon extra képességű játékosaik vannak, akik jól bontják a védelmet és látják az ellenfél hibáit. A Sopron nagyon jól játszik Flevarakisz érkezése óta, egy nagyon szoros mérkőzésen kapott ki Körmenden, de előtte is sok meccset nyert, valamint a Debrecen ellen már javított is. Idegenben kevés lesz az, hogy az idegenlégiósok jól játszanak, a magyaroktól is kell a jó teljesítmény, mint például amit Supola nyújtott a Debrecen ellen. Az fogja eldönteni ezt a rangadót, hogy a két együttesből melyik magyar játékos tud valami extrát hozzátenni. A ZTE-nél szerintem több ilyen játékos van, ezért szerintem be is húzzák ezt a találkozót.

www.nyugat.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lddEwingHeindrich Recent comment authors
ldd
Olvasó

Szerintem szombatra:
– FALCO
– ASE
– KKK
– SKC

Ewing
Olvasó

Cikkírónak kis segítség.. Az, hogy zalaegerszegiek, az még mindig kisbetűs szó..

Heindrich
Olvasó

Inkább táncolj

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés