Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint megszerzi első győzelmét a Nyíregyháza, megveri a Szolnokot a Paks

Állandó szakértőnk beharangozója a második forduló előtt.:

:

Hat találkozóval folytatódik a hétvégén a férfi élvonal a 2021/2022-es évadban. Ezúttal Kálmán Lászlót, állandó szakértőnket kértük meg, hogy vezesse fel a fordulót.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend: Egy igazi rangadóra van kilátás. Néztem a ZTE-Körmend mérkőzést és szerintem a vasiak nagyon jól választották ki a hátvédjeiket és fantasztikusan gyors és attraktív játékosokat szerződtettek. Ők jól bontják a védelmet, jól játszanak átmeneti játékot első szándékból és brutális a támadószekció velük. Ezen felül a védekezésben is odateszik magukat és annak ellenére, hogy alacsonyak, rengeteg labdát szereznek, mert jól használják ki azt, hogy lent van a súlypontjuk. Az új igazolásuk, Garrett hátul nagyon nagy stabilitást ad a csapatnak és támadásban sem használ el sok labdát, kettő-kettőből le tud válni, van külső dobása is. Jól sikerült a légiós kiválasztás a körmendieknek és a magyarok is szépen teszik a dolgukat. Egy nyerő típusú csapatuk volt a pályán a ZTE ellen és nem ijedtek meg az ottani közegtől, hanem egymásért küzdve, nagyot harcolva egy fantasztikus győzelmet szereztek.

Az Oroszlány kikapott Sopronban, de a végjátékban nagyon mélyről álltak fel és volt esélyük arra is, hogy megnyerjék a mérkőzést. Nem írnám le őket hazai pályán, nagyon sok új játékosuk van, mindenkire veszélyesek lesznek otthoni környezetben ugyanúgy, mint tavaly is. Most viszont úgy látom, hogy a Körmend most jobban össze van rakva és előrébb tart a játékban, mint az MVM-OSE Lions, úgyhogy arra tippelek, hogy vendégsiker születik.

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK: A ZTE is sokat változott a tavalyi évhez képest, rengeteg jó játékost hoztak. Az irányítójukat, Wilsont nagyon extrának tartom, aki inkább csak betörésekkel apellál, mert bár van kinti dobása is, az nem annyira stabil. Igaz, hogy eddig csak egy meccs volt, de Guyton egyelőre még elveszettnek tűnt és nem találta a helyét. Centerposzton nagyon erősek a zalaegerszegiek, a két amerikaijuk nagyon képzett és védekezésben is jól tudják segíteni a csapatot. Horti is sokkal motiváltabb a tavalyi évhez képest, lehet látni, hogy a védekezésben sem pihen, hanem odateszi magát, szépen megtalálja a helyzeteket, nagy hasznára lesz még a ZTE. A Körmend elleni meccset azért veszítették el szerintem, mert bár Cizmic bátran lehetőséget adott a fiataloknak, szerintem egy kicsit túljátszatta őket és amikor éles volt a szituáció, akkor ők sajnos megremegtek és nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani. Az biztos, hogy idővel élni fognak a kapott lehetőséggel. Most ez egy ilyen meccs volt, lehettek volna hősök is, ha bedobják az üres helyzeteket, de a sport már csak ilyen. Ha kapnak lehetőséget, akkor ennek előbb-utóbb meglesz a gyümölcse. Egy találkozó most ezen elment, de lehet, hogy a következőn meg visszajön.

A Kaposvár is egy nagyon stabil, jó csapat. Lehet látni, hogy Nikola Lazics azokat a dolgokat veszi elő, amelyeket az évek folyamán megtanult és nagyon precízen felépíti a támadójátékot és a védekezést is, mindenki tudja, hogy mi a dolga, úgyhogy a KKK-val idén komolyan kell számolni, sok összecsapást meg fognak nyerni, ezt bizonyították Kecskeméten is. Véleményem szerint az Egerszeget nem fogja nyomni a teher, ugyanezt a bátor támadójátékot fogja játszani, arra tippelek, hogy egy nagyon szoros végjátékból a hazaiak jönnek ki jobban.

Alba Fehérvár – Falco KC Szombathely: Papíron elvileg rangadó lesz, de én láttam a Falcót játszani a Pécs ellen és ezzel nem a baranyaiakat akarom leírni vagy bántani, de macska-egér harc volt a pályán, lehetett látni, hogy abszolút nincsenek egy súlycsoportban a felek. A Szombathely magasposzton Clarkkal, Baraccal, Kellerrel és Golománnal olyan sort tudhat magáénak, amihez hasonló nincs a mezőnyben. Ők a védekezésben is komoly teljesítményt tudnak nyújtani. Lehet látni, hogy mindenféle variációt meg tudnak valósítani hátul, mert Golomán, Keller és Clark is brutális atléta és a kisemberek se tudják őket megverni egy-egyben, valamint rengeteg blokkot osztanak ki, nehéz mellettük ziccert dobni. A sárga-feketék ebben nagyon sokat erősödtek és ehhez maradt mezőnyposzton a Váradi-Perl-Benke trió, akik lényegében csinálják a műsort és nagyon jó kosárlabdát nyújtanak. Hozzájuk jött még a remek védő Somogyi, szóval a Falco idén is bombaerős kerettel vág neki a bajnokságnak. A PVSK elleni egy bemelegítő mérkőzés volt, ebből nem lehetett azt lemérni, hogy hol tartanak a sárga-feketék.

Az Alba egy hosszabbításos meccset nyert Pakson. Én azt gondoltam, hogy simábban fognak győzni, ehhez képest kellett nekik Vojvoda extrája a sikerhez. A Fehérvárban Stark sérülése nagy érvágás a csapat számára, ezért meglepetés lenne, ha az Alba akárcsak egy szoros mérkőzést tudna játszani a Falcóval.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A Nyíregyházát láttam játszani a felkészülési mérkőzéseken és jó benyomást tettek rám. Debrecenben is jól tartották magukat az első félidőben, amíg nem vállaltál túl magukat. Ez lesz az első meccsük hazai környezetben, biztosan fűti őket a vágy. Egy gyors, attraktív kosárlabdát játszanak, mezőnyposzton nagyon jól egy-egyező, betörő játékosaik vannak, akik bátran bontják a védelmet, míg a magyar játékosokat is dicsérni kell, jól szállnak be.

A KTE ismét az állandóság mellett tette le a voksát, csak két játékost hoztak. Pollard és Milutinovics is bizonyítja, hogy bennük van a meccsenkénti 15-20 pont, de szerintem védekezésben Dramicsanin és Karahodzsics már nem tud olyan teljesítményt nyújtani a modern kosárlabdában, amivel jól tudnák a kettő-kettőket, vagy a váltásokat megoldani. A magyarok közül Wittmann évek óta emberfeletti teljesítményt nyújt, nem tudom, hogy ő ezt meddig tudja csinálni, de az is egy nagy probléma, hogy a KTE-nek nincs rajta kívül olyan magyarja, aki hosszútávon bevethető lenne és megbízható. Arra tippelek, hogy a cápák egy szoros találkozón megszerzik az első győzelmüket.

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC-Tungsram: A Pécs nem tudom, hogyan fog felállni a Falco elleni vereségből, mert lehetett látni, hogy centerposzton nagyon lyukasak, hiába tartották meg Brkicset, szerintem ő már tavaly sem nyűgözte le a közvéleményt, a Szombathely ellen sem evett meg sok sót a palánk alatt, akkor dobta a pontjainak a nagy részét, amikor már lényegében eldőlt az összecsapás. Ő egy jó kettő-kettő leváló center, de nincs külső dobása és védekezésben sokszor elalszik, míg Ivosev még nem vette fel az élvonal ritmusát, hiszen a harmadik vonalból érkezett, ő még messze van attól amit tud, nem tudom mikor fogja utolérni magát. A mezőnyembereik, főleg Bryson játéka tetszik, akit több poszton is be lehet vetni, tud támadni, tud jól védekezni. Haynes-Jones gyors, de sokszor rátekeredik a labdára, nem mindig a csapat érdekeit nézi. A magyar kosarasoknak még fel kell venniük a ritmust, de egyelőre látszik, hogy még nincsenek összeszokva, kell még nekik idő. Azt látni kell, hogy ha nem változtatnak Pécsen, akkor az nagyon kevés lesz. Ha így megy, akkor a bennmaradásért fognak küzdeni, bízom abban, hogy egy ilyen nagy múltú csapatnál látják, ha változtatni kell. Éppen ezért igazoltak is egy új játékost, de nem tudom, hogy ő mennyire fogja megoldani a problémákat, viszont mindenképp kellett egy ötödik légiós nekik a rotációba.

Hiába mondják, hogy a Debrecen mennyit erősödött és hogy a döntőbe várják a csapatot, én ezt annyira nem érzem. Azt tartom most is, hogy egy jó együttesről van szó, de nem látom bennük azt a pluszt, amivel bajnoki döntőt tudnának játszani. Jó játékosaik vannak, magas szerkezettel tudnak játszani, viszont nem érzem azt az átütő erőt. Ettől függetlenül holnap szerintem ők győznek.

Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász: A Paks kellemes meglepetést okozott azzal, hogy végig partiban volt az Alba ellen és nyerési esélyük is volt. Új játékosokat hoztak ők is, Kovács és Eilingsfeld kivételével teljesen kicserélődött a keret. Ha mindig új csapatot kell építeni, az nem egyszerű dolog, de most lehet látni, hogy több évre terveznek és egy komolyabb együttest szeretnének, ami szerintem ez elvárás is tőlük, mert ott majdnem minden adott, hogy egy jó gárda jöjjön össze.

Ettől függetlenül a Szolnok a találkozó esélyese, bár az irányítóposzton hiányos a keret, hiszen Solano és Pongó is sérüléssel bajlódik. A helyükre hozott Rogic természetesen tudja a dolgokat és horvát válogatott is, de a horvát válogatott már nem ugyanaz, mint volt tíz évvel ezelőtt, ezt láthattuk is a magyar válogatott ellen. A Szeged is csak egy hajszállal maradt le tőlük a rangadón. Mivel irányítóposzton hadilábon állnak, ezért nem lesz egyszerű dolguk, szerintem a Paks fogja megnyerni ezt a mérkőzést.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
donnarummaJonMarillionHeindrichGézuka Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Nem láttam még sast azon aggódni, hogy mit gondol róla egy veréb…

Marillion
Olvasó

Bammmeg…már megint Olajat őntőtt a tűzre! Azt kellett volna mondani Ase-Olaj 50-50% oszt jónapot …mert ez a realítás…esküszőm megint szándékosan gerjeszti egymásnak a szúrkolókat!

Jon
Olvasó

Ha a Szolnokiak rosszindulattal nézik a nyilatkozatát, az annyira nem meglepő – bár a lentebb levő primitív megnyilatkozások már szerintem nem elfogadhatóak – de egy Falcoson csodálkozom.
A Laci csak korrektül elmondta, hogy szakmailag hogy látja a kereteket, a jelenlegi esélyeket és a meccs kimenetelére tippelt. Ennyi történt. Nyilván egy 6 évvel ezelőtti Szolnok esetében pedig sima szolnoki győzelemre tippelt volna.
Miért ne tippelhetne egy meccs kimenetelére?

Heindrich
Olvasó

Paks hazai egész jól fizet+ falko idegenben igazi Tippmix csemege. Attól tartok igaza lesz a csulásnak.

WSreborn
Olvasó

Megtette azt a szívességet könyök Lackó hogy ellenünk tippelt, átlagban 10ből 9szer tehát nincs félnivalónk Hajrá Olaj!!!!

JR.Benitez
Olvasó

Ezen a meccsen amúgy sincs…

Gézuka
Olvasó

Akarod mondani Csulaci

Marillion
Olvasó

Azt kellett volna mondani esetleg hogy darálós meccsen mondjuk a végjátékban hazai vagy vendég….

Csippa
Olvasó

Hát, ha a kecsó kikap Nyiregyen, akkor nemtom, kit akar megverni. Bár ahogy hallani, jó volt a háttér tavaly is, ahhoz képest bűn gyenge szezon volt, ha így marad, már nem lesz magyarázat. (Vagyis igen….)

Borbély Lajos
Olvasó

A ZTE-t illetően osztom a véleményét. A tavalyi igen gyenge ZTE is elég sok elso félidőt nyert, mert akkor az ellenfélnél is fent kellett tartani egy fiatalt. A második játékrészeket azonban rendre elveszítette. Lényeges különbség ugyanakkor, hogy tavaly nem volt kit betenni a 2. félidőre, muszály volt fiatalnak játszania, most lenne erősebb csere.. Akkor is rendre és most az első meccsen is kijött az ellenfelek javára a második félidőben a légiósokkal és a rutinosabb magyar játékosokkal biztosított erőfölény.

Zsarkov
Olvasó

Addig jó nekünk, amíg a köcsög ellenünk tippel…

MAFCdrukker
Olvasó

Kálmán László már megszerezte első győzelmét a szezonban, az újonc Pápa vezetőedzőjeként a tavalyi 4., Medve fémjelezte Vasast verték 82:75-re. Mindenképpen figyelemre méltó eredmény!

Petike97
Olvasó

Hát azért ez nem lesz olyan egyszerű mint ahogy Laci mondja…de legyen így hajrá Falco??

Dallas
Olvasó

Néhol katasztrofális volt az elemzése,felhívták-gyorsan mondott valamit….Képzett center aki 3 percet bír és Keller Ákos fiatalkori büntetözését is kenterbe veri,Kecskemét nem az állandoság hanem a nincs-pénz-totáldögunalom-NB1-böl-azért-nem-esünk-ki mellett tette le a voksát,ááá nem is sorolom az egész egy vicc 🙂

Vulcano
Olvasó

Legyen igazad, Laci??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés