Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint kiesik a Pécs, hatodik lesz a Szeged

Állandó szakértőnk úgy gondolja, hogy az Alba és a Falco is nyer hazai pályán.

  •   :

:

A szerdai játékonapon lezárul a középszakasz, kiderül hogy melyik csapat hányadik helyen kezdheti meg a rájátszást, valamint eldőlhet a kieső sorsa is. Állandó szakértőnkkel, Kálmán Lászlóval vettük górcső alá a találkozókat.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Szolnoki Olajbányász: Mindkét csapat vereséget szenvedett az elmúlt fordulóban és láttam is csúsztatva mindkét találkozót. A véleményem az, hogy a Falco játékosai a Körmend ellen egy kicsit nem csapatként funkcionáltak, hanem mindenki egyénileg próbálta megoldani a dolgokat, egy-két leütéssel többet használtak, nem jó ütemben mentek a passzok, védekezésben is sokat hibáztak, ezeket pedig kegyetlenül kihasználták a piros-feketék. Hagyták Ferencz Csabát dobni, aki szerintem a magyar mezőny egyik legbiztosabb kezű kosarasa, őt szabadon hagyni öngyilkos taktika. Ez a két tényező volt a Szombathely sima vereségének oka. Ez egy másik mérkőzés lesz, a Szolnok a második, ez mindig egy kiemelt rangadó. Hazai pályán a Falco az esélyesebb, de ezt a hiányzók ellenére is bizonyítani kell. Azt gondolom, hogy ha tizenöt ponton belül tud maradni az Olajbányász, az már egy jó eredmény. A Szolnok ugyanígy rengeteg hiányzóval küzd, ráadásul nagyon fontos pozíciókból hiányoznak ezek a játékosok. Keveset tudnak rotálni, lehetett látni, hogy a meccseik végére mennyire elkészültek az erejükkel, gondolok itt Cakarunra, vagy Badzimra, akik a végjátékban már nem úgy tudtak hozzátenni, ahogy az első félidőben. Ez érthető is, mert majdnem negyven percet játszottak, túlerővel szemben kellett küzdeniük. Szerintem a Szolnoknak nem ezen a találkozón kell megmutatnia, hogy mit tud. Kényszermegoldásként próbálják a 3-2-es zónát alkalmazni, ami a Falco ellen szerintem öngyilkos taktika, de nincs olyan rotációjuk, hogy emberfogással végig tudjanak csinálni negyven percet. Azt gondolom, hogy a sárga-feketék 15 pont körüli győzelmet aratnak.

Alba Fehérvár – Sopron KC: Az Alba még mindig egy nagyon érdekes csapat, tud nagyon szépen és tud nagyon fejetlenül is játszani. Vannak jó befejező, nyerő típusú játékosaik, például Vojvoda, Szabó, vagy a légiósok. A fiatalok is hozzá tudnak tenni mindig, komplett csapat a Fehérvár. Néha elviszi őket a hév és ha Zollner megbontja egy kicsit ezt a hierarchiát és nem mindig a mérkőzés alakulásához képest cserél, akkor az el tudja venni a játékosok önbizalmát és kedvét. Neki ezt kell megtalálni, hogy kinek mennyi percet kell adni. Az Albának a szerkezetében és csapatában még mindig van tartalék, még mindig tudnak többet hozzátenni a játékosai. Nagyobb potenciált látok bennük, mint amit eddig mutattak. Egy olyan tétje lesz ennek a találkozónak, ahol nem lehet hibázni és nekik ezt hazai pályán meg kell nyerni, nincs pardon. Kudarc lenne, ha elbuknák ezt a pozíciót, ezért teszek az Alba győzelmére. Ettől függetlenül a Sopron teljesítménye megsüvegelendő ahhoz képest ahogyan kezdték a bajnokságot, majd ahogy abból felálltak. Vannak nagyon jó egyéni képességű játékosai az SKC-nak, akik bármikor el tudják dönteni a mérkőzést és egy jó szellemű társaságról van szó, amely viszont sokszor elfárad a végére. Kosztasz Flevarakisz szerintem mindenkinek szabad kezet ad, ez néha meg is bosszulja magát. Most fehérvári győzelemre teszek.

Kaposvári KK – DEAC-Tungsram: Végig azt gondoltam a Kaposvárról, hogy egy komoly, erős csapat és hazai pályán a kezébe veszi a sorsát és bekerül a rájátszásba. Egész évben ott voltak és a végén csúsztak ki, ez nagyon bosszantó, mert tényleg szépen teljesítettek és sok nem várt győzelmet arattak. Nekem teljes meglepetés volt, hogy a saját közönségük előtt nem tudták kihasználni ezt a lehetőséget, így ez kudarc a somogyiaknak. Főleg úgy, hogy a Kecskemétben is csak egy extra teljesítményt nyújtó játékos volt Pollard személyében. A Debrecen is jól kezdte a szezont, majd voltak edzőváltások, játékoscserék, lehetett sejteni kívülről is, hogy valami nem stimmel a játékosok között, nem volt igazi csapat a DEAC, Tóth Ádám kiesésével még jobban kiütközött, hogy nem egy irányba húztak. Most a fiatalokat játszatják, próbálják menteni a menthetőt, de szerintem óriási kudarc nekik is ez a szezon, sokkal többre érdemes keret kezdte meg az idényt. A két csalódott csapat csatáját szerintem a Kaposvár nyeri meg.

Naturtex-SZTE-Szedeák – MVM-OSE Lions: Nem mindegy, hogy a harmadikkal, vagy az elsővel játszol a rájátszásban, úgyhogy ennek a mérkőzésnek óriási tétje van. Mindkét együttes jó formában van, megkockáztatom, hogy a Körmend-Alba-Sopron hármasból jelenleg bármelyikkel fel tudnák venni a versenyt és abszolút nem gondolom azt, hogy 3-0-val tovább tudna menni a kedvezményezett csapat. Nagyon komoly meccsre van kilátás. A Szeged szépen dolgoztt, értékes skalpokat szerzett, nekik is csalódás lenne, ha hazai pályán nem szereznék meg a hatodik helyet. Azt gondolom, hogy sokkal könnyebb a Körmend ellen négybe jutni, mint a Szombathely ellen. Az fog dönteni az összecsapáson, hogy melyik együttes marad higgadtabb. Mindkét csapatban van 2-3 vezér, aki nyerőemberré tud előlépni. Jó meccset várok, látványos támadójátékkal, ahol szerintem minimális különbséggel, de a Szeged győz.

Pécsi VSK-VEOLIA – Atomerőmű SE: Többször láttam már a Pécset játszani, nem leszólva őket, de óriási meglepetés lenne, ha ki tudnák egyenlíteni a párharcot. Nagyon mélyen van most a csapat, a játékosok is elvesztették szerintem az önbizalmukat. Az első találkozón meg sem tudták szorítani a Paksot és egy hatalmas pofonba rohantak bele. Igaz, hogy 0-0-ról indul a mérkőzés, de az ASE rotációs lehetősége nagyobb, rutinosabb, jobb játékosai vannak, akik több nagy csatát megéltek, mint a pécsiek. Úgy gondolom, hogy most is a Paks nyer és bennmarad az A-csoportban. A PVSK-t nem tartom arra képesnek, hogy kiharcolja a harmadik mérkőzést, bár nincs vesztenivalójuk, az utolsó puskaport is ellőhetik. Az első meccsből kiindulva viszont nagy meglepetés lenne az egyenlítés.

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DennisBencur2021HeindrichKék-Fehér Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Lacika 1 meccset még az Öreganyám is eltalált volna! 🤣🤣🤣

Bencur2021
Olvasó

Cakarun és Badzim is 31 percet jatszott.

Heindrich
Olvasó

Laci te,
Hallod-e?
Jer ide,
Jer, ha mondom,
Rontom-bontom,
Ülj meg itten az ölemben,
De ne moccanj, mert különben
Meg talállak csípni,
Igy ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
S nyisd ki füledet,
Nyisd ki ezt a kis kaput;
Majd meglátod, hogy mi fut
Rajta át fejedbe…
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
Szállj be Laci fejibe.

Kék-Fehér
Olvasó

kl hsz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés