Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint kiegyenlít a Falco, megszerzi a bronzot a Szeged

Állandó szakértőnk úgy véli, hogy a harmadik lesz a kulcsmérkőzés a fináléban.:

:

A bronzmérkőzésen és a döntőben is a hazai csapat húzta be az első találkozót a férfi élvonalban. Ezúttal a Szeged Debrecenbe, míg a Szolnok Szombathelyre látogat. Állandó szakértőnk, Kálmán László szerint most csak az egyik otthon játszó gárda hagyja majd el győztesen a pályát.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász: A Falco az első mérkőzésen is fel tudott állni egy nagy hátrányból és szépen fel tudta építeni magát. A Szolnok nagyon jól használta ki, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt lépett pályára az első találkozón és lehetett látni, hogy tűzben voltak a játékosok, bizonyítani akartak. Egyben volt a csapatkohézió, örültek egymás kosarainak, segítették egymást. Csapatként jó betöréseket és kiosztásokat csináltak, a kulcs pedig náluk Badzim volt, aki a végén is bedobta a lehetetlen kosarat, annyira ihletett formában kosárlabdázott. Gratulálok az Olajbányásznak, mert tényleg úgy játszott, ahogy egy első mérkőzésen a hazai csapatnak pályaelőnyben játszania kell. A szombathelyi mérkőzés szerintem teljesen más lesz. A Falcónál a magyar játékosokkal eddig sem volt probléma, főleg nem a mezőnyemberekkel. Keller Ákosnak van egy kis sérülése és lehetett látni, hogy kicsit húzza a lábát és nem úgy tud teljesíteni, ahogy szeretne. Biztos vagyok benne, hogy ezen az összecsapáson hogy ha összeszorított fogakkal is, de 200%-ot fog nyújtani és nagyon keményen odateszi magát, mert a védekezés lesz a kulcs. A vasiak abból tudnak jók lenni, hogy ha egy stabil védekezésük van. A légiósok nem úgy teljesítenek a sárga-feketéknél. Ki merem jelenteni, hogy ennél sokkal több kell tőlük és főleg azért, mert ők a légiósok. Most teljesen mindegy, hogy magyar válogatott játékosok alkotják a keretet, a külföldieknek is többet bele kellene tenniük. Ők adósak még a jó játékkal. Perl Zoltán jól szállt be a padról, lehet, hogy holnap kezdőként fogja bevetni a vezetőedző, mert én azt gondolom, hogy ekkora előnyt nem szabad adni az ellenfélnek, hogy elmenjen tíz ponttal az első negyedben, amíg a liga legjobb játékosa a padon ül. Kíváncsi leszek, hogy már a feldobásnál is a pályán lesz-e. Egy másik érdekes dolog; hogy a Szolnok idegenben is stabilan játszik, jól felépítette a támadó és a védő szekcióját. Ott is hasznosan szállnak be a magyarok, még ha csak pár percre is. Tudják azt, hogy nem nekik kell megváltani a világot, hanem lehet, hogy egy jó elzárást kell adni, egy jó védekezést kell csinálni. Okosan, türelmesen kosárlabdáznak és nem akarnak hősök lenni. Egy érdekes mérkőzés lesz, mert hogy ha a Szolnok tudna győzni, akkor szerintem 2-0-ról már megnyerné a döntőt. A holnapi meccsen szerintem hazai pályán, hazai közönség előtt nincs nyomás alatt a Szombathely és befogja darálni az Olajbányászt és egy tíz pont körüli különbséggel megnyeri ezt a rangadót és kiegyenlít. A meglátásom szerint a kulcs a harmadik találkozó lesz Szolnokon, aki azt megnyeri, az szerintem az aranyat is behúzza.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Debrecennél egy edzőváltás történt, ennek az okaiba nem szeretnék belemenni. Az biztos, hogy a játékosok most motiváltak lesznek, mert lehetett látni, hogy azért voltak problémák a légiósokkal. Mindegyik szeretne vezér lenni, de igazából egyik sem az. Vagyis lehetne az, de nem nagyon hallgatnak egymásra és lényegében megbomlott az a csapategység, ami jellemezte őket a kupadöntőn, vagy amikor az Albát kiverték. Most egy teljesen szétesett gárda benyomását keltették Szegeden. A Szedeák pedig köszöni szépen, egy brutális támadójátékot, totális kosárlabdát mutat be ebben a szezonban, ami Szrecsko Szekulovicsra mindig jellemző volt. Szabad teret adott a támadójátéknak és a védekezés is szépen fel van építve. A játékosok ezt meghálálják és nagyon jól, látványos kosarakkal bizonyítják, hogy ők akarják a harmadik helyet. Szerintem az a különbség a két csapatnál, hogy a szegedieknél lehet látni, hogy mit akarnak, vannak céljaik. Egy harmadik helynek is van tétje és a DEAC-nak is bele kellene ebbe szólnia és nem tűrni ezt. Azt gondolom, hogy holnap biztos, hogy egy más Debrecen lép pályára, de a Szeged egy hosszabbításos meccsen nyerni fog és megszerzi a bronzérmet.

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
HeindrichMivanmivanmaxxdonnarummaWSreborn Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

4-5 meccset ilyen rövid idő alatt nem lehet hozni 7 játékossal. Szép lassan bedaráljuk a falkót pár birkózós meccsen ?⚫

Mivanmivan
Olvasó

Olvasgatom itt a kommenteket, érdekes, hogy mindenki azzal jön (ami valóban igaz), hogy a falco veresége a légiósokon múlt. Persze, gyengébbek voltak, mint szoktak. De az senkinek nem jut eszébe, hogy talán azért voltak haloványabbak, mert az Olaj levédekezte őket? Régen Csulacival is sokszor ez volt, őt hagyták dobni (egy fecske nem csinál nyarat alapon), a többieket védték. Sokszor bejött. Ti ugyanazt csináljátok Kováccsal, az ő dobásaira már-már alig léptek ki, mentek kizárni és pattanózni inkább (eredménnyel). Szerintem ma sima hazai lesz, úgy, mint pénteken is sima hazait saccolok. A 4. meccs Szombathelyen mindkét gárda rossz játékával ismét hazai, és… Olvass tovább »

maxx
Olvasó

Most tényleg nem mond hülyeséget. A harmadik meccs lesz a kulcs. Az Olaj nem nyer Szombathelyen, akkor se ha 10 győzelemig játszanak. Viszont ha ötödik meccs lesz, a ligetben telt ház előtt nem fogadnék a Falcora.

donnarumma
Olvasó

Tényleg mindenbe bele tudtok kötni?

fanaticfantastic
Olvasó

Ebben most nincs vita..:D

WSreborn
Olvasó

Most 100%-ban egyetértek Lackóval

fanaticfantastic
Olvasó

Nagyon jók a független szakértők.Trummer, most Laci… A tripla-dupla pc-n is volt,ugye Déri úr aki nyíltan kimondta,hogy Falco drukker. ráadásul most költözik Szombathelyre. Jó a Szolnoknak drukkolni,így szemben az árral,állandóan. Itt soha nincs esély. Mindíg a Szolnok a szerencsés..Ok. Legyen így holnap is. Bár rezeg a léc,most. Hajrá Szolnok!

PL
Olvasó

költözik??

nahát, akkor a körmendi fröccsfogyasztásban lesz egy nagyobb esés… remélem a törzshelyek túlélik!

fanaticfantastic
Olvasó

Akkor már értem a riportot..Majd hallgasd meg..:)

Rouge
Olvasó

“… Perl Zoltán jól szállt be a padról, lehet, hogy holnap kezdőként fogja bevetni a vezetőedző, mert én azt gondolom, hogy ekkora előnyt nem szabad adni az ellenfélnek, hogy elmenjen tíz ponttal az első negyedben, amíg a liga legjobb játékosa a padon ül…”

Hát pedig pont ezt kurva jól csinálják, Lacika.

Amikor Zozo beáll az első negyed második felében,
akkor a falco már rendszerint bónuszban van,
és mivel Zozót gyakorlatilag csak szabálytalanul lehet megállítani,
így minden egyes fault után dobhat.
És be is dobja.

Mr. Okorn feleslegesen nem fárasztja a legjobb játékosát…

Szívesen, Lacika.

krapulaksz simon
Olvasó

egyetértek csulacival.

nazol
Olvasó

Kösz Laci, így már tuti nyerünk.

A legnagyobb: “nincs nyomás alatt a Szombathely”.

Ez kurva jó! 😀

Redbid
Olvasó

Ráadásul előtte magyarázza el:
“Egy érdekes mérkőzés lesz, mert hogy ha a Szolnok tudna győzni, akkor szerintem 2-0-ról már megnyerné a döntőt.”
Tényleg nincs nyomás 🙂

Lehet egy pillanatra összetévesztette a szerepeket 🙂 🙂 🙂

atibácsi
Olvasó

Azért, a daráló sem kutya!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés