Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint hiányzói ellenére is nyer a Paks Szegeden

Állandó szakértőnk szombathelyi sikert vár a forduló rangadóján.:

:

A véghajrájához érkezett a férfi élvonal. Sok izgalmas mérkőzés vár ránk a hétvégén, melyekről állandó szakértőnk, Kálmán László mondta el a várakozásait.

Kaposvári KK – DEAC: A Kaposvár fantasztikus utat járt be, amióta Nikola Lazics megérkezett. Azt gondolom, hogy nem nagy dolgokkal csinált csodát, mert nem a játékosok lettek újak. Én is dolgoztam már a keze alatt, hozzánk is akkor került, amikor válságban volt a csapat és változás kellett. Ő nagyon precíz, volt olyan, hogy háromnegyed órán keresztül csak egy játékot gyakoroltunk, de azt százféle befejezéssel, tehát a háromórás edzés alatt nagyon tudatosan megvolt tanítva a játékosoknak, hogy kinek mi a feladata, mit kell csinálnia. Azáltal, hogy rengetegszer átrágtuk a feladatokat akár támadásban, akár védekezésben ezek nagyon jól berögzültek. Nálunk is ugyanez volt, jöttek az eredmények és láttuk azt, hogy eredményes amit csinál. Ennek függvényében azt gondolom, hogy a KKK egy nagyon jó középcsapat lett, mindezt úgy, hogy csak egy játékos érkezett Allen személyében. Nincs reális esélyük a legjobb nyolcra, viszont szépen meneteltek a végén. Most egy olyan Debrecennel találkoznak, amely most nagyon felszálló ágban van, csapatként nagyon jól funkcionál. Ők is megértették, hogy csapatként tudnak eredményt elérni, egyénileg nem fognak mérkőzést nyerni. A két “legcsapatabb” csapat fog találkozni most, szerintem a mérleg nyelve a DEAC felé billen, főként azért, mert a palánk alatt Tóth Ádám személye meghatározó lesz a találkozón.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – OSE Lions: A Kecskemét elég sok vereséget szedett össze az utóbbi időben és eléggé a tabella hátuljára került. Bennük ennél több van, de sok tényező hátráltatta őket, gondolok itt a sérülésekre, koronavírusra. Nincs szerencséjük ebben az évben. Voltak nagy bravúrgyőzelmeik, volt egy jó szériájuk, akkor azt gondoltam, hogy harcban lesznek az 5-6-7. helyért. Nekik sincs már esélyük erre, hanem szépen kell befejezniük a szezont és minél több győzelmet kell szerezniük. Hazai pályán nem is lehet más céljuk. Az OSE ugyanebben a cipőben jár, ők rengeteg egypontos mérkőzést buktak el a végjátékban. Stabil, jó csapatnak gondolom az Oroszlányt. A játékosok ha hisznek magukban és tudatosan kihozzák magukból a maximumot, akkor bármikor meglepetést okozhatnak bárki ellen. Nem írnám le őket, össze van rántva a társaság, motiváltak és akarják a sikert. Szerintem a KTE egy párpontos mérkőzésen, ha nehezen is, de nyer.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE: A Paks most nehéz helyzetbe került, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy ők a mérkőzés esélyesei. Mindkét együttes jó formában van. Az ASE most szárnyal, ami betudható annak, hogy Lóránt Péter átvette a vezérszerepet. Mindig is hangoztattam, hogy nincs egy olyan egyéniség a Paksban, aki igazán tudná azt, hogy meleg szituációban mit kell csinálni. Ő sok mérkőzést megélt már, és az utóbbi időben megmutatta, hogy képes a hátára venni a csapatot, amikor kell. Nem késő még a Paksnak jó formába kerülni, most kell majd igazából. Ez egy fontos meccs lesz és nem is a helyezések szempontjából. A vendégeknek valószínűleg pályahátrányból kell majd kezdeniük a rájátszást, így idegenben is nyerniük kell majd, ez erre egy jó felmérő lesz. Hiába koronavírusos öt játékos, nem írnám le a Paksot, szerintem egy szoros találkozón nyernek Braniszlav Dzunics fiai.

PVSK-VEOLIA – Alba Fehérvár: A Pécsnek még van esélye bejutni a nyolcba, úgyhogy nekik ez tényleg az utolsó utáni szalmaszál, nincs több hibázási lehetőségük. Nem is állnak lehetetlen feladat előtt, hiszen az Alba három vereség után érkezik hozzájuk. Nincsenek jó formában a vendégek. Bár nagyon jó támadóembereik vannak, valamiért csapatként nagyon nem működnek. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, én nem is szeretnék ebbe belefolyni. Extra képességű légiósaik vannak, ráadásul ott van Vojvoda Dávid is, akit azt gondolom, hogy minden magyar csapat elfogadna. Náluk nem elég, ha ketten játszanak jól, legalább 3-4 embernek extrán kellene teljesíteni ahhoz, hogy hazai pályán és idegenben is győztesen hagyhassák el a pályát. Ha holnap is vereséget szenvednek, akkor azt gondolom, hogy nagyon komoly és nagyon mély a válság. A Pécs két hátvédje szépen bontja az ellenfél védelmét, viszont ők is hajlamosak arra, hogy túl sokat vállalnak akkor is, amikor nem megy nekik. A baranyaiak is csinálnak szép periódusokat, aztán 3-4-5 perc alatt szétesnek és mindent eldobnak. Ha ezt az időintervallumot le tudják csökkenteni, akkor lesz esélyük az Alba ellen. Legyünk őszinték, a Fehérvár fizikálisan a Pécs felett áll, viszont ezt bizonyítani is kell a pályán. Ennek tükrében azt mondom, hogy az Alba 2-3 ponttal megveri a Pécset.

Zalakerámia ZTE KK – Jászberényi KSE: A két együttes első csatája Jászberényben olyan izgalmakat és olyan taktikai fegyelmezetlenségeket hozott, ami mellett egyik edző sem mehet el szó nélkül. Gondolok itt a végjátékra, amikor a Zalaegerszeg a rendes játékidőben olyan fölénnyel ment, ahonnan nem lehet veszíteni. Ezt hozta vissza a JKSE, amely pedig az első hosszabbításban már nyolc ponttal vezetett, amit pedig a ZTE mentett megint hosszabbításra. Nem hiába vannak ők a kieső helyen, nem lehet ilyen hektikusan játszani. A játékosállomány alapján rutinos játékosaik vannak, akik ilyen szinten ilyen hibákat nem követhetnek el. Persze az edző is bele tud nyúlni valamilyen szinten a mérkőzésbe és tudja befolyásolni ezeket a dolgokat, de amikor valaki négy másodperc alatt végigviszi a pályán és senki nem üt oda és senki nem próbálja meg lelassítani, akkor ott komoly problémák vannak. Ezt a játékosoknak látni kell, hogy mennyi van vissza, vagy hogy kinek kell odaütni. Persze az edző ugrálhat és üvöltözhet a pálya szélén, de ha a játékos ezt nem érzi, hogy neki mi a feladata és hogy mennyi van vissza a meccsből, az elég nagy probléma. Fejben is a két leggyengébb csapat játszik most. Ha a ZTE nyer, akkor olyan távolságba kerül a JKSE-től, hogy már nem kell félnie a kieséstől. A Jászberénynek ez egy utolsó lehetőség, hogy legyen belátható lehetőségük arra, hogy kiharcolják a bennmaradást. Ez egy nagyon nehéz feladat lesz nekik, viszont nem lehetetlen, de ehhez most nagyon össze kell kapniuk magukat. Én most rájuk teszek, hogy minden mindegy alapon megpróbálják a veszett fejsze nyelét is megragadni, a vendégek fognak győzni szerintem.

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: Mindkét csapat nagyon jó formában van. Érdekes, hogy a Sopronban Kosztasz Flevarakisz a szezon elején nem akarta Borisovot, csak vészmegoldásként elfogadta. Ehhez képest a játékos körülbelül hatszor mentette meg a trénert egy utolsó másodperces kosárral, vagy egy-egy klasszis teljesítménnyel. Rengeteg olyan meccs volt, amit Borisov tapasztalatával nyert meg a Sopron. Szerintem hogy ha ő nincs, akkor az SKC a bennmaradásért küzdene most és arról beszélnénk, hogy már nem a görög az edző, ebben biztos vagyok. A csapat kulcsa a még mindig 34 éves Borisov. Ezt tudják a társak is és a végén rá is játsszák ki a támadásokat. Van hierarchia a csapaton belül, ez fontos, szépen fel van építve. Ők csapatként tudnak jól működni, de inkább a középszerű légiósaik a meghatározóak. A magyarjaik is próbálnak mindent megtenni, de ők egy kicsit el vannak nyomva. Van egy jó arculata az együttesnek, mindenből tudnak egy picit, de semmi sincs kiemelten támogatva náluk. A Szolnok elég magabiztosan menetel, nagyon masszív, jó kosárlabdát játszik. Régebben ez nem volt jellemző Gasper Potocnikra, mindig kevés pontot kaptak, kevés kosarat dobtak. Most már a támadójátékuk is olyan szintre került, hogy minden védekezés ellen megvan, hogy a játékosok hova passzoljanak, hova mozogjanak. Ez a szolnokiak igazi ereje, hogy mindenki teszi precízen a dolgát. Vannak jó kosarasaik, akik készek harcolni egymásért. Kíváncsi vagyok, hogy az új légiós hogyan fog bemutatkozni ebben a csapatban, nem lesz egyszerű dolga, de az a jó itt, hogy mindenkinek meg kell verekednie a helyéért a gárdában. Jó versenyszellem van a csapaton belül, mindenkinek kőkeményen meg kell küzdenie a percekért. Potocnik ezt jól is menedzseli, mindenki annyit játszik, amennyit megérdemel. Nincsenek sztárallűrök, nincsenek hisztik. Szerintem 10-15 ponttal megverik a Sopront, hacsak Borisov nem nyújt valami hatalmas extrát.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Ez mindig egy hatalmas ütközetnek számított. Körmendre most új edző érkezett, aki amikor korábban itt volt egy jó csapatot tudott vezetni. Tudja azt, hogy mi kell akkor, amikor bajban van egy együttes, hogy mit kell éppen előhúzni. Lehetett látni, hogy Ireland most mennyivel jobban játszott, volt neki tér hagyva, volt neki lehetősége a vállalásra és a szervezésre is. Mindenki bizonyítani akar most az új trénernek, hogy nem hiába van itt. Ez a játékosoknak is egy új lehetőség arra, hogy bizonyítsák, hogy milyen lehetőség van bennük. Szerintem jó lépés volt a Körmendtől, hogy tizenkilencre lapot húztak és megpróbálják megmenteni a szezont. A holnapi meccsen nem ők az esélyesek és ezt meg is tudják lovagolni, mert ha kikapnak a Falcótól, akkor nem történik semmi, viszont ha megtudják verni a Szombathelyt, vagy egy jó meccset tudnak játszani a sárga-feketékkel, akkor van esélyük arra is, hogy akár a legjobb négybe bekerüljenek majd a rájátszásban. Nekik ez egy jó szintfelmérő, főleg úgy, hogy a Falco most nincs a legjobb formájában. Több problémával küzdenek a csapaton belül, vannak hiányzóik, bizonyos játékosok nem kellő önbizalommal lépnek a pályára. Váradi és Perl szombathelyi kötődésűként tudja, hogy mit jelentene Szombathely számára egy győzelem a Körmend ellen. Mindketten nagyon motiváltak lesznek, az ő semlegesítésük lesz a kulcs. A palánk alatt szerintem kiegyenlített a párharc, a fiatalposzton erősebbnek érzem a vendégeket. Nem tudom, hogy Benke pályára lép-e, de ettől függetlenül is erősebb a magyar magja a szombathelyieknek, de ezt a pályán bizonyítani is kell. Mostanában nagyon sok könnyű kosarat engednek az ellenfélnek, ezen gyökeresen változtatniuk kell. Anderson kezd magára találni és hasznosan játszik, bár nem csillogtat meg olyan erényeket, amiért idehozták. Védekezésben van egy kis űr mögötte, őt mindig valahova el kell dugni, vagy olyan játékost kell vele fogatni, aki nem a legponterősebb. Azért érzem a Falcót az esélyesebbnek, mert lényegében minden posztra van válasza. Kiélezett meccs lesz, nehéz jóslásokba bocsátkozni, de szerintem a vendégek behúzzák ezt a rangadót.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
DudiSzimbaTom67ZsarkovArtur Doki Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Végül is 4-t eltalált, 3-t nem….

Szimba
Olvasó

A Sopront jól lehúzta! Csak Boriszov! Ekkora lúzer, szerintem 2 meccset nem talál el! A Deac jól áll Kaposváron! ??

Tom67
Olvasó

Szerintem meg a Paks ennyi hiányzóval még megszorítani sem tudja a Szegedet.

Zsarkov
Olvasó
Artur Doki
Olvasó

Hát hogy jelen helyzetben mi lennénk a favoritok a Szeged ellen,idegenben?
Köszi,Laci…

SopronKCfan
Olvasó

“Szerintem hogy ha Borisov nincs, akkor az SKC a bennmaradásért küzdene most és arról beszélnénk, hogy már nem a görög az edző, ebben biztos vagyok. ”
Te Atya Úr Isten….

Bezse
Olvasó

A gyászberény állománya jelenleg erősebb a zegnél. Azt viszont igazságosnak tartom, hogy az egész éves teljesítmény dönt és nem 2-3 meccs eredményétől függ a kiesés

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem, nagyon nehéz volt kimondani neki, hogy nyer az Olaj.

Heindrich
Olvasó

vagy azt hogy kupagyőzelem…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Játszott vagy 20 évig ês nem nyert kupát?

sopronfan
Vendég
sopronfan

Előtte szépen belerúgott a görögbe… Minden csapattal szemben besértődik akik megverték őket, vagy csak minket szeret ennyire?

SopronKCfan
Olvasó

Aztán a görög simán lemeccselné ?. De majd megmutatjuk neki.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés