Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint az Oroszlány a Debrecent, a Körmend az Albát veri

Állandó szakértőnk több meglepetést jósol a hétvégére.:

:

A Szolnok és a Sopron kivételével minden csapat pályára lép a hétvégén, amelynek lehetséges kimenetelét állandó szakértőnk, Kálmán László elemezte.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE: A Kecskemét Forray Gábor érkezésével is ugyanazt a szisztémát játssza, mint Váradi Kornél alatt. A szakember ismeri a csapatot, a játékrendszert, tudja, hogy mire képesek a játékosai. Igaz, hogy kikaptak 20 ponttal a Szolnok ellen, de harminc percig egy ki-ki meccset játszottak. Jó, stabil védekezésük van, amihez egy masszív, okos támadójáték párosul, amielyben a a két improvizatív játékos, Pollard és Jaramaz hozza a kreativitást. Jó csapat a KTE, szerintem a felsőházi rájátszásért is harcban lehetnek az 5-6. hely környékén. A Paksról azt gondoltam, hogy elindultak egy olyan úton, ami feljebb viszi őket a tabellán, de most a Szeged ellen megint nem azt az arcukat hozták, amit várnak tőlük. Sok volt az egyéni vállalás, de a védekezésük a legnagyobb probléma, hiszen az egy-egy és a kettő-kettő elleni védésük sem olyan, amilyennek lenni kellene az A-csoportban. Ettől függetlenül okozhatnak meglepetést, mert lényegében az öt légiósukkal van egy 7-8 fős rotációjuk, amiből ha négy játékos jól játszik, akkor elkaphatják a ritmust. Ehhez viszont extrát kellene játszaniuk, főleg idegenbe, de Kecskeméten ez nem egyszerű, úgyhogy én tízpontos hazai sikerre tippelek.

Zalakerámia ZTE KK – HÜBNER Nyíregyháza BS: A Zalaegerszegnek nincs több hibázási lehetősége, Parks érkezésével jött egy újabb betörő-kiosztó kosaras, amivel most már sokkal komplettebbek és veszélyesebbek. Vannak kisebb-nagyobb sérüléseik, de ez az a meccs, amit ha nem nyernek meg, akkor ott földindulás lesz. A Nyíregyháza pont egy ellentétes utat járt be, egy hármas győzelmi szériából érkeznek, ami abszolút megsüvegelendő, mert tudtak tanulni a hibáikból, kijavították azokat és hoztak egy ötödik légióst, aki kintről is veszélyes. Johnson pedig egy szuperextra játékos, akire bátran rá merik bízni az utolsó dobásokat és ő jó szelekcióval ha kell kipasszolja, ha kell betör és faultot harcol ki, vagy bedobja a középtávolit, hárompontost. Azt gondolom, hogy az ő semlegesítése lesz a kulcs a Zalaegerszegnek, ha ezt meg tudják oldani, akkor jó esélyük van a győzelemre, ellenkező esetben a Nyíregyháza itt is győzelemmel távozhat. Most azért teszek a ZTE-re, mert ha kikapnak, akkor tényleg búcsút mondhatnak a Magyar Kupás álmaiknak és az óriási csalódás lenne nekik. Szoros lesz a mérkőzés, három ponttal nyer a hazai csapat.

Pécsi VSK-VEOLIA – Kaposvári KK: Láttam a Pécset a Körmend ellen, nagyon szépen és okosan játszanak és hazai pályán ők az esélyesek még annak függvényében is, hogy nem olyan erős a magyar magjuk, de öt légiósuk van. Az Alekszics-Csirics edzőpáros jól elosztja a játékperceket és lehet látni, hogy Ivosev most a padról száll be, viszont cserében sokkal hasznosabban tud játszani, mint kezdőként. A két amerikai bontó játékosuk szuperklasszis és bátran vállalják az egy-egyeket, kettő-kettőket, mellettük pedig a többiek beteszik a védekezést a közösbe, ha kell leválásból be tudnak találni. Úgy gondolom, hogy a Pécs rendben van. A Kaposvár ezzel ellentétben eléggé kiismerhetetlen, mert bár a játékaik szépen meg vannak komponálva Lazics által, viszont a kosarasok nem tudják megtölteni olyan tartalommal, amit ő elvárna. Rengeteg buta hibát vétenek és mindent a kettő-kettő játékkal akarnak megoldani, amire szerintem ez a csapat nem alkalmas. Szerintem inkább a palánk alatti, passzolós, futós játék felelne meg inkább nekik, mert a festékben van két jó centerük, akik jól fejeznek be alap egy-egyből. Hilliard is meg tudja őket játszani, de sokszor rátekeredik a labdára. Jó százalékkal dob, jól fejezi be az akciókat, de döntő szituációkban elég rossz döntéseket hoz, neki kellene egy kicsit háttérbe vonulni. Ez egy rangadó lesz, biztos sok szurkoló kilátogat. Én azt várom, hogy a Pécs hosszabbításban győzi le a Kaposvárt.

Alba Fehérvár – Egis Körmend: Az Alba egy kicsit megnyugodhatott a soproni magabiztos győzelme után, de ettől függetlenül lehet látni, hogy vannak lyukak a játékukban és most érkezett egy új játékos is, akivel rutinosabbak lesznek. Fakuade játékában pont is van, leinformáltam és van kinti dobása, alsó posztja, védekezésben is stabil. Vele mindenképpen erősödni fognak, az egy más kérdés, hogy mennyire volt eddig mérkőzésben, edzésben. A magyarok nagyon szépen szerepelnek a Fehérváron, nagyon nagy értékek vannak az Albában. Az egy jó út, hogy próbálják beépíteni a fiatalokat, akik meg is hálálják a bizalmat, de ennek idő kell. A légiósokban érzem azt, hogy nem Alba szintű pár játékos, szerintem ezért veszítetteket el sok olyan mérkőzést, ahol ők voltak az esélyesek. Lehet, hogy most rám cáfolnak holnap. A Körmend idegenben eddig nagyon értékes győzelmeket szerzett, persze a nyíregyházi egypontos vereség nagyon fájhat nekik. Ettől függetlenül hazai pályán mutatják a szebbik arcukat, gondolok itt a Falco, vagy a Pécs elleni találkozójukra. Harcolnak, addig űzik-hajtják az ellenfelet, amíg az ő akaratuk nem érvényesül. Ez lesz a forduló rangadója, most ország-világ előtt megint bebizonyíthatják, hogy milyen az igazi körmendi szív. Biztos sok szurkoló is elkíséri majd őket. Ha a két hátvéd higgadt tud maradni és Ferencz Csaba ugyanilyen bravúros hármasokat tud szerezni, akkor a szerintem a Körmend a tévé kamerái előtt meglepetést fog okozni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco KC Szombathely: A Szeged javított a nagyon pocsék mérlegén, de azt lehet látni, hogy a centerposzton most nem olyan játékosaik vannak, mint tavaly, kicsit lassabbak, kicsit körülményesebbek. A hazaiaknak az a problémájuk szerintem, hogy a két hátvéden kívül a magyarokat is helyzetbe kellene hozni, mivel ők akkor tudnak igazán hasznosak lenni, ha ki vannak szolgálva. Nekik ez hiányzik azt gondolom, a vesztes meccseken kevés pontot hoztak a padról beszálló játékosok. Ha ezen tudnak változtatni, akkor elindulhatnak felfele. Nem hiszem azt, hogy ez most a Falco ellen történne meg, hiszen a sárga-feketék minőségben és mennyiségben is sokkal jobb játékerőt képviselnek. A Szombathely egy hosszú utazás után érkezik Szegedre, a hazaiak abban bízhatnak, hogy egy kicsit fásultabb lesz a Falco. Viszont én azt gondolom, hogy van olyan mély a vendég keret, hogy ezt a meccset ha fél gőzzel is, de le tudják hozni.

MVM-OSE Lions – DEAC-Tungsram: Az Oroszlány egy nagyon jól felépített, strukturális csapat, amelynek van egy nagyon jól bontó játékosa Ihring személyében, aki bármikor meg tudja verni az ellenfelet, jól látja a kettő-kettőket is, jó helyzetbe tudja hozni a csapattársait. Az más kérdés, hogy ők bedobják-e, de Parrish személyében például van egy nagyon jól dobó 3-4-esük, de Ruják is be tud találni. Nagyon jó, fizikális csapatuk van, ahol jól el vannak osztva a játékpercek is, tudnak váltani, tudnak erős csapdát csinálni. Mindenre alkalmas ez a keret, nagyon jó szerkezetük van és szerintem élvezik is azt a pozíciót, amibe kerültek, hogy bárki ellen győztesen tudják elhagyni a pályát. Nagy ritmust mennek, ami mellett tudnak védekezni is, pozitív az együttes megítélése számomra. A DEAC is egy magabiztos győzelemből érkezik, azt gondoltam, hogy a Zalaegerszeg nagyobb erőbedobásra fogja őket kényszeríteni, de lehetett látni, hogy Tóth Ádám visszatérésével sokkal stabilabb, masszívabb volt a Debrecen és esélyt nem adott a ZTE-nek. A center semlegesítése kulcskérdés lesz, az más kérdés, hogy Drenovac játszik-e, vagy sem. A vendégeknek jó egyéni képességű játékosai vannak, viszont néha felelőtlenek is, és néha olyan dolgokat vállalnak, ami nem biztos, hogy a csapat hasznára válik. Ha mindenki egészséges náluk, akkor tényleg egy erős keretük van, de ettől függetlenül én arra tippelek, hogy az Oroszlány olyan 6 pont körül meg fogja őket verni.

HIRDETÉS

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszDennisDallasBencur2021CsakaSopron Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Lacika eddig 3-ból 1 jött be, remélem az OSE-t eltalálod.
Hajrá OSE!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nagyon remélem! ❤️??

CsakaSopron
Olvasó

Szolnok meccs az európai kupaszereplés miatt lett eltolva? Avagy mi mondtuk le??

Bencur2021
Olvasó

szegény Szolnok nehogy már nekik is heti 2 meccset kelljen játszani nemzetközi miatt 🙁 vicc az egész..:D

Dallas
Olvasó

Rendes leszek hozzád : Azt kívánom hogy a Sopron pár éven belül nemzetközit játszon,és akkor ti fogjátok lemondani ha Portoból kell hazarepülni pénteken ,úgy hogy a meccs Magyar idö szerint erös túlzásal hajnalban volt 🙂
Mert a kupameccsek kedd-szerda,álltalába .

CsakaSopron
Olvasó

Nem bántásból írtam egyik részről se, csaj egyszerűen egyiken sem lennék meglepődve, és érdekelt. Örülök hogy a Szolnok képviseli Magyarországot nemzetközi porondon, akárcsak a Falco. Legalábbis ezt én így látom ?. Nekünk se rossz hogy el lett tolva, legalább lehez hogy nem U20 al állunk ki?

Dallas
Olvasó

Bakker,ez eszembe se jutott,ti fél csapattal vagytok,látod Bencur milyen hülye ? 🙂

Borbély Lajos
Olvasó

3 pont, 6pont körül, hosszabbítás…
Laci, neked mindenképpen lottóznod (is) kellene!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés