Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint a Paks-Pécs egy bajnoki döntővel felérő találkozó lesz

Állandó szakértőnk úgy véli, egyedül a Szolnok tud nyerni idegenben ebben a körben.

  •   :

:

Fontos találkozókkal folytatódik a középház, a szombati napon hat mérkőzést rendeznek. Állandó szakértőnk, Kálmán László elemezte a párharcokat.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász: A Fehérvárban rengeteg a sérült játékos, de a magyar kosarasok nagyon tudnak egymásért küzdeni és hogy ha kicsit rutinosabbak lennének, akkor több győzelmük lenne, mert a Körmend és a Falco ellen is a végjátékot veszítették el. Ettől függetlenül szerintem nincsenek rossz formában, lehet látni, hogy mit akarnak csinálni. Gyakran alkalmazzák az 1-3-1-es zónát, megpróbálják megzavarni az ellenfelet, mivel Fakuade sérülése miatt kiesett a legfontosabb láncszem a csapatból, így nincs akkora fölényük a palánk alatt és a lepattanóknál. Ezért próbálnak ilyen védekezést alkalmazni. Látom azt, hogy még a rengeteg sérült mellett is tudnak komoly szinten kosárlabdázni. Teljesen még nincs letisztázva a védekezésük, de nincs olyan rotációjuk, nincsenek annyian, hogy mindig friss embert küldjenek a pályára, elég sok pontot kapnak minden mérkőzésen. Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy a támadójátékuk arra épül, hogy minél gyorsabban befejezzék az akciókat. Lényegében nincs vesztenivalójuk, az egy plusz lenne, hogy ha be tudnának jönni a negyedik helyre. A Szolnok most nem egy verhetetlen alakulat a számukra, de azt lehet látni, hogy az Olajbányász most egy komplettebb csapat. Körmenden nem azt a játékot nyújtották, mint a kupadöntőn, vagy a Sopron ellen, a vasiak egy alacsony szerkezettel meg tudta őket lepni és a kettő-kettő védése a szolnokiaknak nem volt rendben. Náluk a palánk alatti játék dominál és vannak betörő-kiosztó játékosaik, viszont a Körmend ellen pocsék százalékkal dobták a hármasokat, pedig az ő játékuk nagyban épül erre a szegmensre. Fehérváron ők az esélyesek, de ezt bizonyítani is kell. A Szolnoknak még kell szerintem egy győzelem ahhoz, hogy biztosan második helyről kezdhesse a rájátszást. Ez egy jó lehetőség nekik arra, hogy megszerezzék ezt a két pontot, ezért rájuk is teszek, úgy gondolom, hogy a több sebből vérző Alba ellen nyerni fognak.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend: A Falco visszatalált arra az útra, amit a kupahétvége előtt is képviselt, lehet látni, hogy a játékosok nagyon motiváltak, csapatként védekeznek, nem úgy, mint a Szeged ellen. Van érzelem az arcukon és ez a játékban is megmutatkozik, bátran vállalkoznak dobásokkal, jó százalékkal fejezik be az akciókat. Jó bontó kosarasaik vannak, akik vagy gyűrűig mennek, vagy kipasszolják és abból könnyű ziccereket, vagy triplákat dobnak. A Fehérvár ellen volt egy extra teljesítmény Somogyi személyében, míg a Sopront csapatként teljesen szétzilálták és egy fikarcnyi esélyt sem hagytak az ellenfelüknek a második félidőben. A Szombathely azért erős a többi csapathoz képest, mert mindig tud egy új ember beszállni a padról, aki plusz energiát tud vinni a játékba. Kellően rutinosak a játékosaik, akik sok nagy mérkőzést megéltek már és tudják, hogy a döntő szituációkban mit kell előhúzni. A holnapi meccsen ők az esélyesek, de nem szabad, hogy elvigye őket a hév, csapatként kell játszaniuk és akkor szerintem a Körmend nem lehet nekik komoly probléma. A körmendiek szépen gyűjtögetik a győzelmeik számát, ráadásul mindhárom meccsüket a végjátékban nyerték meg. Jó úton járnak a piros-feketék, de nem tudom, hogy Wesley Gordon játszani fog-e. A palánk alatt nagyon nagy hátrányban lesznek, így sok hárompontos kellene tőlük, jó százalékkal. Olyan súly és magasságbeli különbség van a két fél között, amit csapdával lehetne kivédeni, vagy esetleg zónával, hátha a Falco nem talál be kintről. Ez viszont kétélű fegyver, lehet hogy működni fog, de szerintem a szombathelyiek frissebbek, több energiát fognak belevinni és tíz pont körül győzni fognak. A pillanatnyi forma és a játékra képes kosarasok miatt toronymagas esélyesek szerintem a hazaiak.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Kaposvári KK: Mindkét csapat hozta a hazai meccseit, ádáz harc folyik a hatodik hely megszerzéséért. A forma alapján egy kicsit a KTE felé billen a mérleg nyelve, ráadásul hazai pályán is játszanak. A kecskemétiek jó ritmusba kerültek, felszálló ágban van a csapat. A kettő-kettő játékuk nagyon jól működik és ha Pollard mozgatja a többieket és nem erőlködi túl a dolgokat, akkor nagyon hasznos és jó játékos. A Kaposvárban is vannak hasonlóan jó befejező/bontó kosarasok. Martin remek formába került és több, mint húsz pontot átlagol. Ebben a szezonban nagyon szépen felépítette magát, láttam őt a bajnokság elején is játszani, valamint az utóbbi időben is. Szerintem ő fejlődött messze a legtöbbet a légiósok közül Magyarországon. Meghatározó tényező egy ilyen magasember, aki kintről és bentről nagyon jó százalékkal és szelekcióval dolgozik. Ha őt tudja semlegesíteni a Kecskemét és Hilliardot valamennyire ki tudja venni a játékból, akkor meglesz nekik a meccs. Arra tippelek, hogy szoros végjátékban, pár ponttal nyer a KTE.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC-Tungsram: A Debrecen elveszítette Tóth Ádámot és nem is nagyon találja saját magát, de nemcsak a center hiánya miatt, hanem megtört nalami a játékukban, csak sodródnak a dolgokkal. Próbálnak sok mindent alkalmazni a mérkőzéseken, de valamiért nem tudják olyan precizitással megcsinálni, mint ahogyan azt a vezetőedző, vagy a vezetőség elvárja tőlük. Rengeteg hiba csúszik a játékukba és azt érzem egy kicsit, hogy mindenki tud valamit, de nincs olyan nyerő típusú játékosuk, akire szükségük lenne, egy igazi vezér hiányzik a DEAC-ból. Azt gondolom, hogy ha tudnának nyerni egy-két mérkőzést, akkor lehet, hogy megindulnának felfelé, de most nagyon mélyen vannak, szükségük van arra, hogy pozitív impulzus érje őket. A Szeged felszabadultan kosárlabdázik és mindenkire nagyon veszélyes, ezt a kupadöntőn is bemutatta. Együtt van a társaság, nagyon tudnak csapatként funkcionálni és náluk több nyerő típusú kosaras is van, aki egy egylabdás meccset el tud dönteni. Ez a Szedeák igazi ereje, mindenkinek megvan a helye, megvan a hierarchia, vannak zongoracipelők és vannak azon, akik játszanak a hangszeren. Lehet látni rajtuk az érzelmeket, hazai pályán mindenkire veszélyesek, szerintem 4-5 ponttal megverik a Debrecent.

Zalakerámia ZTE KK – HÜBNER Nyíregyháza BS: A Zalaegerszeg elkerült a veszélyzónából, jó formában van, összeállt a védekezés, megértették a légiósok, hogy csak úgy tudnak bennmaradni, hogy ha egy irányba húznak és csapatként működnek. A védekezésük még most is hagy kivetnivalót maga után, de az egyéni képességekre építenek és ez eddig működött is, szerintem bent is fognak maradni. Ha ezt a meccset megnyerik, akkor szerintem már teljesítették is az osztályozó elkerülését. A hazai közönség előtt sok viszontagságon keresztül mentek át ebben az évben, szerintem az is szép eredmény, hogy csont nélkül bent tudnak maradni ahhoz képest, ahogy kinézett az év eleje. A Nyíregyháza még veszélyes zónában van, hiába van kettővel több győzelme, mint a Pécsnek és a Paksnak. Náluk fontos az, hogy idegenben milyen dobószázalékot tudnak képviselni és hogyan tudnak együtt játszani. Náluk az a legnagyobb probléma, hogy szinte negyven percen keresztül ugyanabban a stílusban játszanak és amikor kellene, nem fogják vissza a támadójátékot, vagy hogy ha kell, akkor nem gyorsítják. Kicsit rutintalanok, sok mérkőzést veszítettek el a végjátékban, ettől függetlenül biztosan meg fogják nehezíteni a ZTE dolgát, mert nekik is kell még 1-2 győzelem, hogy biztosan elkerüljék az utolsó két helyet. Egy nagyon szoros mérkőzésen azt várom, hogy a Zalaegerszeg biztosítja a helyét.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA: Ez egy igazi hatpontos rangadó lenne, ha foci lenne. Látni kell, hogy a Pécs most nagyon mélyen van, míg a Paks egy kicsit felszálló ágat mutat, de ott is mérkőzésről-mérkőzésre óriási kilengések és óriási formahanyatlások, formajavulások vannak. Szinte lehetetlen megmondani, hogy ennek a meccsnek mi lesz a kimenetele. Ha az utóbbi időszakból indulunk ki, akkor azt lehet mondani, hogy a PVSK szinte már a víz alatt van, fuldoklik és ez az utolsó szalmaszál, hogy megkapaszkodjon egy belógó fába. Az elmúlt találkozók alapján én nem sok esélyt látok arra, hogy elkerülik az osztályozós helyet. Mindent elmond a teljesítményükről, hogy a legutóbb hatvan pontot dobtak hazai pályán, huszonegyet az első félidőben. Valami nagyon nincs rendben a játékosok fejével, gyökeres változásra lenne szükség, nem tudom, hogy erre képesek-e. Azt érzem, hogy ők a leggyengébb formában levő együttes, szinte már szerencse kellene ahhoz, hogy ott maradjanak az A-csoportban. A Paksnak is ez egy fontos összecsapás, hazai pályán bizonyítani kell, hogy ők az esélyesek. Kíváncsi leszek, hogy ezt el tudja-e viselni az ASE, vagy kicsit megijed és butaságokat csinálnak a játékosok. Amelyik gárda nyer, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Sok meccs már nincs hátra, nincsenek nagy hibázási lehetőségek és az is fontos, hogy ki kezdi hazai pályán a play outot. Érdekes ütközet lesz, arra teszek, hogy a paksi legények nyernek. Ha nem, akkor elveszíthetik a pályaelőnyt, amit most kiharcolhatnak. Ez tényleg egy bajnoki döntővel felérő találkozó lesz, kíváncsian várom, hogy ezen ki tud felülkerekedni és higgadtabb maradni.

  •   
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ZsarkovKapos Kk fanVery AlbaKPSVRKKTrue12333 Recent comment authors
Zsarkov
Olvasó

Számunkra nem jó ómen, ha a csulás a mi győzelmünket vízionálja…, de egyszer hátha eltalálja

Very Alba
Olvasó

A Falco elleni játékkal nyerhetünk.Éljen a Magyar mag.Hajrá Alba.

KPSVRKK
Olvasó

Kecskeméten nem szoktunk nyerni, itt az ideje, ez a csapat most képes rá!

Kapos Kk fan
Olvasó

Hajrá Kaposvár !!
Veletek vagyunk győzni akarunk !!

True12333
Olvasó

Remélem a debreceni játékosok nem kérnek kapnak fizetést február óta
Semmit sem érdemelnek a lélektelen nyomingerek.
2,5 edzőt kajáltak meg, ez nem szakma ez ego
Csak el kellene dönteni, hogy mi a fontosabb a fizu vagy az ego.
2 együtt nem jár.
Egyszerűen senkik!!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés