Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint a Paks megveri a Körmendet

Állandó szakértőnk négy hazai és két vendégsikert vár.:

:

Hat találkozót rendeznek a pénteki és a szombati játéknapon a férfi élvonalban. Ezúttal a Falco magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László mondta el a várakozásait a párharcok kapcsán.

Atomerőmű SE – Egis Körmend: A Paks az utóbbi időben nem úgy játszik, ahogy az edzőjük és a vezetőség elvárná. Sok olyan vereséget szedtek össze, ami nem volt bekalkulálva nekik, de ehhez az is hozzátartozik, hogy nem tudtak mindig teljes kerettel játszani, sok a sérült a csapatnál. Lóránt Péter kiesése meglátszik az együttes teljesítményén, ő stabilitást és rutint ad társaknak és tudja motiválni őket. Így, hogy nincs a pályán, nincs igazi vezér köztük és sok olyan helyzetet vállalnak el, ami nem mindig a legjobb megoldás. Hazai pályán mindettől függetlenül őket tartom esélyesebbnek. A Körmend az elmúlt időszakban feljavult és hazai pályán a Debrecent és a Fehérvárt is legyőzte. Valami megmozdult a piros-feketéknél, csapatként nagyon erősek. Viszont sokszor elviszi őket a hév és nem mindig a legjobb megoldást választják, például a DEAC elleni hosszabbításos meccsen is odaütöttek tripladobás közben egy kritikus szituációban. A kettő-kettő és egy-egy játékuk feljavult Ireland érkezésével, így már van 2-3 olyan kosarasuk, aki jól bontja a védelmet és jól hozzák helyzetbe a társakat. Az önbizalmuk is visszatért ezzel a két fontos győzelemmel, de én azt gondolom, hogy holnap Pakson egy nagyon szoros végjáték után nyernek a hazaiak.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK: A Szeged szépen szerepel. Az utolsó, Falco elleni meccsükön azért lehetett látni, hogy ha egy komoly csapattal játszanak, akkor mik a hiányosságaik. Nekik is az volt az erejük, hogy csapatként tudtak funkcionálni, de a Szombathely ellen kicsit egyénieskedtek. Gondolok itt Dzeletovicsra például, aki ugyanúgy eldobta a tizedik hármasát, ahelyett, hogy a társakat helyzetbe hozta volna. Kicsit öncélúan játszottak, Szrecsko Szekulovics mondta is, hogy nem nagyon ismert a csapatára, nem azokat a dolgokat követték, amiket megbeszéltek. Szerintem ez okozta ezt a vereségüket. Gyenge volt az egy-egy elleni védekezésük és a gyenge oldali besegítéseknél is lemaradtak. Ha be szeretnének jutni a legjobb négybe, akkor a holnapi találkozón nem hibázhatnak, ezért szegedi győzelmet várok. A Kaposvár hiába kapott ki nagyon simán Debrecenben, felszálló ágban van a csapat, van tartása, stabilitása a somogyiaknak. A Sopron elleni meccset gyakorlatilag a Rivers-Curry-Hendlein trió hozta le úgy, hogy a másik két légiós nem tudott sokat hozzátenni. Azért az bizonyítja az erejüket, hogy be tudtak húzni egy ilyen fontos mérkőzést. Ettől függetlenül nekik is abban lehet előrelépni, hogy nekiállnak csapatként játszani és visszaszerzik az önbizalmukat. Idegenbeli győzelmük nincs a jászberényi sikeren kívül, de én azt hiszem, hogy nem Szegeden kezdik meg ezt a sorozatot.

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A Szolnok extra dobóformával jutott el 96 pontig egy jól védekező Kecskemét ellen, ami mutatja azt, hogy nagyon rendben vannak a dobásaik, remekül csinálnak helyzetet egymásnak, jól támadnak Gasper Potocnik fiai. Náluk nagyon függ a támadójátékuk attól, hogy betalálnak-e kintről. Nagyon sok triplát emelnek rá és ezeket jó százalékkal is fejezik be, nekik a legjobb a hárompontos mutatójuk a bajnokságban. Lehet látni, hogy nem haboznak a játékosok, kellő önbizalommal játszanak. Okos, jó kosarasaik vannak, 5-10 pontos sikert várok tőlük. A Kecskemétet viszont nem írnám le, mindig azt a jó, stabil védekezést próbálják hozni, amit megszokhattunk tőlük, de a mérkőzések végére kicsit elfáradnak a kisegítésekben és hogy mindig rotálniuk kell. Egy erős, magas szerkezetű csapatról van szó, amely ezt a kontrollált kosárlabdát játssza, több-kevesebb sikerrel. Megvan, hogy kik bontják a védelmet, kinek mi a feladata. Ez egy adott mérkőzésen belül elsülhet jól is és rosszul is. Holnap szerintem a Szolnok másodszor is legyőzi őket.

OSE Lions – DEAC: Az OSE egy érdekes csapata a bajnokságnak, amely nagy bravúrokat is képes elérni, de képes húsz pont előnyről is kikapni, például legutóbb a Pécs ellen, amikor szerintem a baranyaiak sem tudták, hogy hogyan nyerték meg a meccset. Elég hektikusan szerepelnek. A magyar és a fiatal játékosaik semmivel sem gyengébbek, mint a többi csapaté, sőt, szerintem ezzel a maggal a középmezőnybe tartoznak. Egy támadó, atletikus, jó szellemű együttes az Oroszlány, viszont őket is eltudja vinni a hév és nem tudják azt, hogy mikor kell egy kicsit megfogni a támadást és ráülni a tízpontos előnyre. Egy kicsit itt látom a hiányt, nem annyira rutinosak és nincsenek olyan játékosaik, akik ezt tudják kontrollálni a pályán. Az egy más kérdés, hogy az edző milyen tanácsokat tud adni, de természetesen a kosarasok valósítják meg ezeket a dolgokat. A tréner kiabálhat, időt kérhet, ha nem hajlandóak a játékosok megcsinálni azt, amit kér. A Debrecen Moody visszatérésével bejelentkezett az első négybe, ha nem lesz náluk sérülés és végigtudják tolni ezt a szezont ezzel a kerettel. A Moore-Moody hátvédpár a magyar mezőnyben kiemelkedő, talán csak a Falco jobb ebben a szegmensben. Mivel teljes csapattal játszanak, ezért arra teszek, hogy Oroszlányban is tudnak nyerni.

Jászberényi KSE – Alba Fehérvár: A Jászberény is más játékot játszik az új légiósok és Patai Benjamin érkezésével. Az ezelőtti keretüktől nem is lehetett elvárni, hogy szoros meccseket játszanak. Nem tudom, hogy Coleman játszik-e szombaton, de attól tartok, hogy nem lesz még olyan formában, hogy bármilyen veszélyt jelentsen a Fehérvárra. Az Alba nem hibázhat, de nem fogja őket agyonnyomni a teher, egy 15-20 ponttal meg fogják verni a JKSE-t. A hazaiaknak minden találkozón van mit tanulniuk, van hova fejlődni, szóval ez egy komoly lehetőség nekik, hogy egy komoly csapat ellen gyakoroljanak. Az Albának is jó ebből a szempontól ez a mérkőzés, majd meglátjuk, hogy mennyire veszik komolyan az ellenfelet. Azt gondolom, hogy nem szabad elkönnyelműsködni, mert akkor kellemetlen meglepetések érhetik őket. Mindkét félnek lesz motivációja, lesznek érdekes dolgok, tudnak gyakorolni, de az Alba fog nyerni.

Sopron KC – PVSK-VEOLIA: Számomra az is egy nagy meglepetés volt, hogy az SKC kikapott Kaposváron, bár akkor még nem volt meg az új irányítójuk. A Sopronról soha nem lehet megmondani, hogy mit fog nyújtani a soron következő mérkőzésen. A játékosaikon lehet látni, hogy ha nincs igazi, klasszikus irányítójuk, akkor azért meg tudnak zavarodni. Viszont van bennük egy olyan potenciál is, hogy akár mínusz húszról is át tudják venni a vezetést és tudnak egy nagyon jó szériát produkálni úgy, hogy belehajszolják magukat a győzelembe. Borisov nem tudom, hogy mennyit tud edzeni, hogy milyen a háta, ha ő nincs, akkor azért lehetnek problémáik, mert nagyban függ a légiósok játékától a csapat szereplése. A magyarok hazai pályán mindig jobban játszanak, mint idegenben, éppen ezért várok soproni sikert. A Pécs játéka is a külföldiekre épül, hogy ha közülük hárman egy jó átlagot tudnak hozni, akkor van esélyük mindenki ellen. Ha csak kettő, akkor egy tisztes vereség van a játékukban. Itt is a hátvédpárosra épül a csapat támadójátéka, Ruják András egy fontos láncszem, hogy ha ő 10-15 pontot tud dobni, akkor meg szokták nyerni az összecsapásaikat. Holnap mindettől függetlenül azt gondolom, hogy a Sopron hazai pályán egy szoros meccsen húzza be a győzelmet.

fotó: Nyugat.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HeindrichnevezzcsakcucinakdonnarummabaltazarWSreborn Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Értem én,hogy nem szimpatikus, de az elmúlt szezonban is második lett a tipp-találati listán….

nevezzcsakcucinak
Olvasó

Basszus, egy újabb ezüst?! Gratula!

donnarumma
Olvasó

Összepisilnéd magad örömödben,ha csak egyszer az életben valamiben ezüstérmet szerezhetnél?

Heindrich
Olvasó

Zseniális ?

WSreborn
Olvasó

Jaj Laci ne már baszki! A végén még kikapunk….

baltazar
Olvasó

Ne bántsd Csulászlót! Benne van minden bizodalmam.
Az ASE-Körmendre hazait tippelt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés