Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint a Kecskemét nyerni fog

Állandó szakértőnk szerint a Falco és a Sopron is megnyeri a maga rangadóját.:

:

Tizennyolcadik fordulójához érkezett a bajnokság, többet között Falco-Körmend és Sopron-Debrecen rangadót is rendeznek a hétvégén. Állandó szakértőnk, Kálmán László mondta el a várakozásait.

Alba Fehérvár – Pécsi VSK-VEOLIA: Az Alba egy nagyon sima és csúnya vereséget szenvedett el Nyíregyházán, ami azt gondolom, hogy nagy meglepetést okozott minden kosárlabda szeretőnek, mert nem ez volt az előzetes kép. Viszont aki látta a mérkőzést – én láttam -, az mondhatja, hogy teljesen megérdemelt nyíregyházi győzelem. Nem is az volt a probléma, hogy a Fehérvár gyengén dobott, hanem hogy nagyon könnyen, egy-egybe, kettő-kettőbe megverték őket, a tolódások abszolút nem működtek. Nem hiszem, hogy lesznek szankciók, de nem lehet más a céljuk most, mint a győzelem. Lényegében Pongón és Vojvodán kívül mindenki a tudása alatt teljesített, szétesett és teljesen demoralizáló játékot mutatott, aminek nem tudom az okát. Fakuade hiánya miatt nagyon gyengék voltak a palánk alatt és sok gyorsindításos kosarat is kaptak. Ezen változtatniuk kell, ha egy jó eredményt akarnak elérni. A Pécs az edzőváltás óta hozta azokat a találkozókat, amelyeket nagyon kellett, viszont most kikapott Kecskeméten. Nekik is hiányzik egy plusz bravúrgyőzelem és nem is írnám le őket, mert szerintem hasonló utat járnak be a csapattok, egyik sincs kimondottan jó formában. A baranyaiaknak az lehet az előnye, hogy nincs veszítenivalója, ugyanúgy, ahogy az Albának se volt Szombathelyen. Szoros mérkőzésen azt várom, hogy a hazaiak ha nehezen is, de nyernek.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend: Ez egy nagyon nagy mérkőzés lesz, bár úgy hallottam, hogy a vendégeknél és a hazaiaknál is lehetnek hiányzók. A Körmend ugyanazt tudja meglovagolni, mint mindenki más Szombathelyen, hogy veszítenivaló nélkül lép pályára és teher nélkül játszhat. Azt gondolom, hogy ez nagy könnyebbséget tud adni a csapatoknak, mert ez akár elsülhet jól is, főleg, ha bemennek az első dobások. Az előző mérkőzéseken az volt a jellemző a Falcóra, hogy az utolsó negyedben nyerte a meccseit, az utóbbi időben viszont pont ott veszítette el a találkozóit. Sopronban is egy megnyert összecsapást sikerült elbukniuk azzal, hogy a Sopron lelelkesedte őket is tudatosabban kosárlabdázott. A védekezésük sem volt összeállva. Ez egy más mérkőzés lesz, azok után, hogy a Falco négy meccséből hármat elveszített nem tudok mást elképzelni, hogy a sárga-feketék tíz pont körül nyernek. A vendégeknek ez csak akkor sülhet el jól, ha közel 100%-ot nyújtanak negyven percen keresztül.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK: A Szeged most egy kicsit megtorpant, simán kikapott Kaposváron is. Valami megtört a játékukban, miközben a Zalaegerszeg ellentétes utat jár be, most nyert két mérkőzést. Nem azt mondom, hogy hurrá hangulat van, de lehet látni, hogy a játékosok átérezték azt, hogy a bennmaradás is nagyon nehéz lesz ilyen játékkal és próbálnak most már egyénileg és csapatként is azért küzdeni, hogy elkerüljenek az utolsó helyről. Ez most egy jó lehetőség nekik, mert a Szeged nincs topformában, de azt várom mégis, hogy a hazaiak egy öt pont körüli győzelmet aratnak.

Szolnoki Olajbányász – HÜBNER Nyíregyháza BS: A Szolnokban vannak covidosok, több hiányzójuk is lesz. Debrecenben végig magabiztosan, nagyon jó játékot nyújtva, remek kosárlabdát mutattak be és teljesen megölték az ellenfelük támadójátékát, összeállt náluk valami. Jellemző rájuk, hogy kikaptak a Falcótól hazai pályán, de mégis talpra tudtak állni és javítottak, tartják a Szombathellyel a lépést. Ez egy nagy győzelem volt nekik idegenben. Nem lesz egyszerű ennek a folytatása, nem tudom, hogy ki nem fog pályára lépni náluk. A Nyíregyháza egy életveszélyes csapat, a Johnson-Bryce-LeDay trió nagyon szépen bontja a védelmet. Gátlástalanok és bár sokat vállalnak és hibáznak is, nagyon jó százalékkal be tudják fejezni az akciókat. Abszolút nem tartom őket esélytelennek és azt várom, hogy meglepetésgyőzelmet aratnak.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK: A Paks bemutatta azt Körmenden, hogy hiányzói nélkül is képes nyerni a végjátékban, ez mindent elmond az elhivatottságukról és arról, hogy mennyire összeállt a játékuk. Szombaton is azzal a céllal lépnek pályára, hogy elkerüljenek a kiesőzónából. Már múltkor is mondtam, hogy nekem tetszik az a stílus, amiben a somogyiak játszanak, tényleg a saját előnyükre fordítják a játékoskeretet és Nikola Lazics megtalálja a kosarasoknak azt a játékrendszert, amiben eredményesek tudnak lenni. Az elején voltak problémák, mert nem mindenki értette meg ezt a filozófiát, de Diggs érkezésével sok meglepetést fognak még okozni a magyar bajnokságban. Most arra tippelek, hogy a Paks átmentve a körmendi formáját és nagy önbizalommal játszva megveri a KKK-t.

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Az Oroszlány eléggé gödörben van, játékost is cseréltek. Valamiért nem működik az a játék, ami eddig működött. Szerintem Ihring egy kicsit öncélúan játszik, mert mikor baj van, vagy amikor a végjátékot el kell dönteni, akkor egy kicsit lehet, hogy hagyni kellene másnak is, hogy befejezze az akciókat. Így elég statikus és kiismerhető lett a játékuk, ami a bajnokság közepére kiütközött és most már kevés ez ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjanak nyerni. Szerintem Oroszlányban minden adott, fantasztikus szurkolótábor és támogató is van, de most egy kicsit megtört a ritmusuk. Nem érzem rajtuk azt, amit korábban, hogy bátran, nagy önbizalommal telve kosárlabdáztak. Nem tudom, hogy miért van ez, de azt gondolom, hogy a Kecskemét elleni meccs mindenre választ fog adni. Pont egy olyan ellenfél ellen játszanak, amely tudatos, felépített, okos kosárlabdát játszik. A vendégek nagyon jól megtalálják azokat az embereket, akik mismatchben tudnak lenni az ellenfél játékosaival. A KTE sem úgy játszik, mint eddig, de nyeri azokat a mérkőzéseket, amiket hozni kell. Arra tippelek, hogy ezen a találkozón kecskeméti győzelem fog születni.

Sopron KC – DEAC-Tungsram: A Sopron most egy nagy diadalmenetet mutat be, eddig mindenkit megvert. Az az SKC ereje, hogy nem adják fel egy pillanatra sem. Az öt légiós nagyon jól funkcionál és hiába nincsenek extra magyar játékosuk, ez mégis elég ahhoz, hogy tudják egymást segíteni, akár védekezésben, akár egy-egy bedobott hármassal. Apró, de nagyon fontos dolog, hogy egy csapat életében legyenek zongoracipelők, akik alárendelik magukat az együttesnek. Lehetett látni, hogy micsoda tűzzel, energiával vetették bele magukat az utolsó pár percbe a Falco ellen, amikor érezték azt, hogy fel tudnak jönni és megtudják nyerni az összecsapást. Ők nagyon tudnak ezért lelkesedni, remek a csapatkohézió. Fontos megemlíteni, hogy Montgomery a liga egyik legjobb centere. Igaz, hogy nincs nagyon kinti dobása, de a palánk alatt fantasztikusan dolgozik és a védekezésből is kiveszi a részét. Myers játéka is kulcs még, aki volt olyan, hogy kihagyott több büntetőt is a végjátékban, majd egy nagyon fontos kétpontost és triplát is elsüllyesztett. Gátlástalanul vállalta el ezt a dobást, nem gondolkozott azon, hogy a korábbi próbálkozás kimaradt. Az a Sopron ereje, hogy hatalmas önbizalommal kosárlabdázik. Nehéz lesz őket elkapni hazai pályán, ha ilyen formában játszanak. A Debrecen egy meglepő vereséget szenvedett a Szolnok ellen, sokkal többet vártam tőlük. Kevés pontot dobtak, a támadójátékuk abszolút csőd volt, néha ad-hoc jelleggel játszottak az irányítók és a bedobók, nem találták meg a belső embereket, akár Tóth Ádámot, amikor kellett volna. Nem írnám le őket, mert bennük van az, hogy idegenben is tudjanak mérkőzést nyerni, de nem tudom elképzelni most azt, hogy hazai pályán, telt ház előtt a Sopron kikapjon.

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Tom67Olajheart2SKC KingMiloRózsabimbó Recent comment authors
SKC King
Olvasó

Hajrá fiúk!
Irány a 9/9

Milo
Olvasó

Elmarad a holnapi Olaj-Nyíregy.

JR.Benitez
Olvasó

Jó döntés, pláne ha nem is csak 3 már a pozitív. De ez elindithat egy lavinát. Javíts ki ha tévedek, de erre a szezonra már nincs hivatalos covid protokoll. Sajnos lehet indul újra a káosz. Más sportág, de van olyan NB1 es focicsapat, ahol a 22 játékosból 8 pozitív… az milyen felkészülés már… Sajnos az egészségre hosszabb távon is negatív hatása lehet, még élsportoló esetében is. Ennek soha nem lesz vége???

Milo
Olvasó

Nem tudom pontosan hány pozitív teszt van, de protokollról sem tudok hogy lenne. Nyilván ennek most a mi szemszögünkből örülök, de most úgy tűnik mi indítjuk azt a lavinát, amit tavaly az Alba… Egyébként várható volt, hogy beköszönt mostanában, hiszen szinte az összes nb1es foci klubnál van, illetve nekem is (meg szerintem mindenkinek) most elég sok ismerőse, családtagja, munkatársa covidos jelenleg, vagy volt a közel múltban. Remélem azért rendbe jövünk és nem kell túl sok meccset elhalasztani. Gondolom azért ezzel így a jövőheti Pécsi vendégszereplésünk is ugrott, esetleg a hazai Alba ellen 2hét múlva az már lehetséges, hogy lesz, persze… Olvass tovább »

Tom67
Olvasó

Nem biztos hogy a Pécs elken elmarad! A legújabb protokoll szerint már csak 7 nap karantén van, de 5 nap múlva negatív teszttel lehet mentesülni.

Olajheart2
Olvasó

Ez mennyire biztos? Klub mikor ad ki tájékoztatást? Budapestről járok. Hétvége tervezés miatt jó lenne tudni mi a döntés. Ha elmarad nagyvalószínűséggel több pozitív eset is van sajnos😔

Alet
Olvasó

Kiadta, hivatalos

JR.Benitez
Olvasó

Az összes hazai lesz.

Heindrich
Olvasó

Csulástól függetlenül, irányító nélkül nehéz lesz behúzni! Badzim ,Rudner, Zsíros triónak nagyot kell javulni. 🔴⚫

Rózsabimbó
Olvasó

Roko Rogic? Nem lehet villámgyorsan?

JR.Benitez
Olvasó

Szolnokiak javitsanak ki ha rosszul tudom, de 6 légióst nem akarnak. Ellenben egy cserére van keret, és nézegetnek is.

Milo
Olvasó

Rogic már a Torunban pattogtat Lengyelországban. Egy új légiós játekengedélye sem jönne meg, ahhoz hogy játszhasson. Meg amúgy is felesleges. Érdekes meccs lesz az biztos.

JR.Benitez
Olvasó

Szerintem így is tudtok nyerni pár ponttal. Nyiregy sem lesz teljes. Olaj meg ebben jó. Racionalitás, harcolás, egy meccsen maximális koncentráció.

SopronKCfan
Olvasó

Ajaj… szerintem megborult most az univerzum. Egy szakértő azt mondta nyer a Sopron? Mellesleg Kálmán László?
Itt valami gond lehet….
Viccet félretéve, előre a 9.-ért!
SKC!

Magdi anyus
Olvasó

Tippelget a Kálmán Lackó,
Pedig ő nem más, mint egy mackó.
Nem jönnek be tippjei sose,
Ahogyan most se. 🐒

😂😂😂😂
🏍️🏍️🏍️🏍️

Zsarkov
Olvasó

Csulás köcsög…, be fogjuk húzni!

KOKO
Olvasó

Hajrá Sopron nyerni kell a 9/9 győzelemért, Szombathelyen kikap a Körmend, és irány a top3! ( KOSTAS!!!!!!!!KOSTAS!!!KOSTAS!!! )

Rolex
Olvasó

Szopadék sárga fos vagy kálci…😉
❤️🖤

Knézy Ernő
Olvasó

Az! Várjuk a dislikeokat ✌️

Vulcano
Olvasó

Most nagyon kemények voltatok. Jól megmondtátok srácok.

Knézy Ernő
Olvasó

Kurva szádat !
Tipikus Szolnok utaló vagy ….
Azért meg a Nyíregyi csapat legyőzte meglepetésre az albat nem azt jelenti ,h idegenbe tiszaligetbe tudnak győzni…

Alet
Olvasó

Én kifejezetten szeretem ha ellenünk jósol, mert olyankor mindig nyerünk 😉

Bencur2021
Olvasó

Kérdés kik a hianyzok..

Knézy Ernő
Olvasó

Állítólag pallai ,Pongó ,Solano ..

Vulcano
Olvasó

A hozzád hasonló fröcsögő trollok hirtelen milyen mimóza lelkűek lesznek, mihelyst Laci megszólal…

Vulcano
Olvasó

🟡⚫🔥🔴⚫

Artois
Olvasó

Ha Badzim pontjai nem jonnek szombaton, benne van hogy kikapunk.
Ideje felebrednie.

donnarumma
Olvasó

Nehéz dió,de:
Alba-Pécs H
Szeged-Zte V
Falco-Mte. H
Olaj-Nyíregy D
Ose-Kte H
Sopron-Deac V
Ase-KKK V

HajraKapos
Olvasó

Alba-Pécs H
Szeged-Zte H
Falco-Mte. H
Olaj-Nyíregy H
Ose-Kte H
Sopron-Deac V
Ase-KKK V

Tom67
Olvasó

Alba-Pécs H
Szeged-Zte H
Falco-Mte. H
Olaj-Nyíregy H
Ose-Kte H
Sopron-Deac H
Ase-KKK H

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés