Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a Körmend, az Alba és a Falco megőrzi veretlenségét

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 4. fordulóval kapcsolatban.:

:

Sopron KC – NKA Universitas Pécs

A Sopron botrányosan kezdte az idei szezont, látható, hogy nem rossz játékosokat igazoltak, viszont nincs kialakult hierarchia náluk. Egyéni képességekben nem olyan rosszak, mint az eddig látszott, de csapatként nagyon messze vannak az ideálistól és a védekezésük kritikán aluli. Ezeken csak kemény munka és idő segíthet. Ez egy nagyon jó lehetőség nekik a győzelemre, de azért a Pécset sem írnám le, hiszen mutattak nagyon sok pozitívumot, ők egységként erősek. Nem lesz ez egyszerű mérkőzés az SKC-nak, de én rájuk tippelek, mert nem engedhetik meg maguknak a 0-4-es mérleget.

DEAC – Egis Körmend

A DEAC sem kezdte túl jól a bajnokságot, ők legalább mutattak életjelet a Kecskemét és a Szolnok ellen, ugye az egyiket be is húzták. Azt gondolom, hogy sok az új játékos, kicserélődött a csapat, egyelőre még nem álltak össze. Hazai pályán nem fér bele most botlás a bajnokság elején. A Körmend nagyon jól választotta ki légiósait és ez meg is mutatkozik az eredményeiken. Néha elviszi őket a hév, de ettől függetlenül lehet látni, mennyire tudnak együtt küzdeni. Szerintem a Körmend ezzel az agresszív kosárlabdával megnyeri a mérkőzést.

MVM-OSE Lions – Budapesti Honvéd SE

Mind a két csapat jól kezdte a szezont, az Oroszlány két nagyon megabiztos és elismerésre méltó győzelmet tett le az asztalra és az Alba ellen sem vallottak szégyent Székesfehérváron. Azt gondolom támadásban nagyon rendben vannak és a védekezésük sem rossz, hazai pályán általában dominánsak, ez most is sokat fog adni nekik. A Honvéd egy stabil gárda, agresszív és sok mozgásos játékot mutatnak be, a labda mindkét oldalán jól néznek ki, az irányító leváltása is jól sült el. Az első győzelem lökést adhat nekik. Érdekes mérkőzés lesz az biztos, ha a vendégek tudják lassítani az OSE támadójátékát lehet esélyük a győzelemre, de az erős hazai pályán nem fogadok az Oroszlány ellen.

SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Azt gondolom előre itt mindenki behúzza a Falcónak a győzelmet, nyilván nem véletlenül. A Szombathely jó meccset játszott a Malaga ellen, mely egy Európában is magasan jegyzett csapat, kicsit hiányoltam a csapatjátékot és látszott, hogy a védekezésben ezen a szinten vannak lyukak. Ettől függetlenül Szegeden – köszönhetően, hogy ellenfelük alapból vékonynak tűnő keretében súlyos sérülés történt – nekik áll a zászló, a Szedeák mindig ott van az ellenfele nyakán, szoros mérkőzéseket játszik, idegenben nehéz őket legyőzni. Szorosabb mérkőzésre számítok talán, mint amit az emberek gondolnak, de végül a Falco behúzza ezt.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász

A ZTE is túl van az első győzelmén, ezt már nagyon várta a közönségük. Sok pontot dobtak a Kecskemét ellen, látszott, hogy visszatértek a sérültek, teljesen más volt a csapat játéka. A Szolnoknál sok a sérült, ettől függetlenül nem írnám le őket, hiszen három győzelmük van már. Lehet látni rajtuk, hogy nagy önbizalommal lépnek pályára és az edző jól megtalálta, hogy mit és mennyit szabad neki engedni. Sok könnyű kosarat szereztek eddig, a védekezésük remek. Azt gondolom a ZTE-nek nem fér bele még egy hazai vereség, én rájuk tippelek, szoros mérkőzésen.

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK

Nagy rangadó lesz. A Paksnak ez már most élet-halál mérkőzés, be kell bizonyítaniuk, hogy az első három mérkőzésnél jobbak. Nagyon sok a fontos hiányzójuk, a keretük egyébként is átalakult, Csirke Ferinek így kell megoldania ezt a nehéz feladatot. A Kaposvár nagyon okosan, tudatosan építkezik, van egy jó rendszerük, a centerük nagyon ponterős és védekezésben is a helyén van, emellett kiváló bontójátékosaik is vannak. Kíváncsi leszek, melyik csapat lesz nyugodtabb, mert szerintem az nyeri ezt a találkozót. Én most azért tippelek a Paksra, mert a 0-4 nem férhet nekik bele.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Arconic-Alba Fehérvár

A Kecskemét is felemás szezont fut eddig, volt egy jó mérkőzésük – nyilván a Sopron még nem állt össze, de akkor is -, de Zalaegerszegen és Debrecenben sem jött ki nekik a lépés, előbbinél látszott Wittmann Krisztián hiánya. Stabil a játékuk, a rendszerük már évek óta kialakult, egy kicsit hiányzik egyelőre az átütőerő. Az Alba ellen mindig jó meccset játszanak, azt gondolom Forray Gáborékban benne van a meglepetés. Az Alba szépen menetel eddig, hozták minden mérkőzésüket, ami értékes azt megnézve, hogy mennyire átalakult a keret. Fizikálisak, mély a keretük és Vojvoda Dávid kiemelkedő egyéniség. Vendég győzelmet várok.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
YoWassupFamMindigNOdonnarummaCsakegyfanBorn2Ball Recent comment authors
YoWassupFam
Olvasó

Skc – Nka V
Deac – Mte V
Ose – Bhse H
Szeged – Falco V
Zete – Olaj H 🙁
Ase – Kapos H
Kte – Alba V
Jó szurkolást és tippszmixet mindenkinek:)

MindigNO
Olvasó

Nem nevezhető szakértőnek az az ember, aki ennyire a sajátját mondja mindig.
Ha László tippjeit megnézzük az elmúlt időszakban, akkor a Falco NBA-t nyerne, az Olaj meg kiesett volna az NB1-ból. Ennek van így értelme?

donnarumma
Olvasó

Skc
Deac
Ose
Falco
Ase
Alba
Meg egy x

Born2Ball
Olvasó

Én azt mondom, hogy azok fognak nyerni aki több pontot szereznek!??
??

Mike21
Olvasó

Kedves Laci! “a centerük nagyon ponterős és védekezésben is a helyén van” Ron nem játszott legutóbb, így is 53% TS-sel dolgozik, ami egy centertől nem jó, pl. Polutak (OSE) 64% TS. Déri Gumi elmondta Mogyi podcast legutóbbi részében, ajánlom, érdemes meghallgatni, hogy mi a gond Milossal, védekezésben pl. kisegítéseknél. Milosnak nincs blokkja, se szerzett labdája 3 forduló után, illetve 5.7 pattanót átlagol, csak viszonyításképpen Márkó 4-et, szóval egyáltalán nincs védekezésben a helyén és nemcsak ő, a festékünk átjáróház sajnos. “emellett kiváló bontójátékosaik is vannak.” Kik? Remy-n, kívül, aki szintén közel sem azt hozza, amit vártam eddig, vártunk tőle szezon előtt,… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Sopron, ZTE, Körmend, filkó, Ose, Ase és a Kecsó szerintem meglepetésre nyerni fog, az Alba elveszti a veretlenségét.

Csakegyfan
Olvasó

Sopron
ZTE
DEAC
Falco
OSE
ASE
Alba

WSreborn
Olvasó

Mély keret az Albánál? 6 játékossal?????

Knézy Ernő
Olvasó

Kálmán Laci köcsög Laci…

keka
Olvasó

Az Albának mély a kerete? Melyik mozit nézte?

donnarumma
Olvasó

12 fős

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés