Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László szerint a Kaposvár idegenben veri a Paksot

Állandó szakértőnk mondta el a véleményét az előttünk álló fordulóról.

  •   :

:

Hosszú szünet után ismét teljes fordulót rendeznek a férfi élvonalban. Ezúttal a BB1.hu állandó szakértője, Kálmán László osztotta meg a gondolatait a 20. kör előtt.

Pécsi VSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK: A Pécs eddig nagyon szépen teljesített, de Debrecenben valami nagyon nem klappolt a játékában és ott egy nagyarányú vereséget szenvedett. A Zalaegerszeg az új edző, Ante Nazor érkezésével szárnyakat kapott, eredményesen, harcosan és jól is kosárlabdázik. Azt látni kell, hogy a Zetében a légiósok határozzák meg a csapat játékát, ők tudják hozzátenni a legtöbbet, gondolok itt elsősorban Williamsre és Johnsonra. Ettől függetlenül a magyar játékosok jó szereplése is kell a sikerhez, ahogy azt láthattuk Szolnokon, ahol nagyon jól szálltak be a meccsbe. A vendégeknek szerintem nem tett jót ez a nagy szünet, hiszen előtte jó formában voltak. Nem lehet tudni, hogy a meccshiány mennyire viselte meg őket. Azt gondolom, hogy a Pécs, ha komolyabb célokat szövöget – és miért ne szövögetne -, akkor hazai pályán egy öt pont körül meg fogja verni a Zalaegerszeget.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt: A Körmend igazolt egy új játékost. Kastrati nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott, voltak extrább és gyengébb találkozói. Ő inkább a védekezésből vette ki a részét, nem a támadásokból. Célfeladatokra nagyon jó volt, de egy bajnoki döntőbe vágyó együttesnél meg kellett ezt lépni, szerintem időben meg is tették ezt a vezetők. Person érkezett, őt leinformáltam. Nagyon jó dobó és remekül bontja a védelmet, jól egy-egyezik. Kíváncsi leszek, hogy az első mérkőzése hogyan fog sikerülni, azt gondolom, hogy a Körmend vele csak erősödött. Hazai pályán a Kecskemétet tíz pont körül le is fogják gyűrni. Nem tudom, hogy a kecskeméti stílus mennyire fekszik a vasiaknak, de ha tudják játszani a rohanós játékukat, és nem mindig felállt védelem ellen kell támadniuk, akkor könnyebb dolguk lesz. Ha a KTE rá tudja erőltetni az akaratát a Körmendre, akkor meglepetést is okozhat, de szerintem a hazaiak behúzzák.

Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A Sopron is szépen szerepel, stabilan játszik, Flevarakisz érkezése óta nem szalad bele nagyarányú vereségekbe. Ettől függetlenül a Falco más minőséget képvisel. Ha a szombathelyieknél nincsenek sérültek és teljes kerettel tudnak kiállni, akkor sokkal minőségibb és sokkal energikusabb játékot tud játszani az SKC-nél. A Sopronnál nem a légiósokkal van a probléma, hanem a magyar kosarasok szintje nem olyan, amivel a bajnokkal felvehetnék a versenyt. Bár egy mérkőzésen kijöhet nekik a lépés, de ha negyven percen keresztül nagy iramot tud diktálni Gasper Okorn alakulata, akkor nem lehet kérdéses a győztes kiléte. Csak azon múlik, hogy a Szombathely mennyire veszi komolyan a meccset.

Jászberényi KSE – Alba Fehérvár: A Jászberény is lehet, hogy a tabella utolsó helyén szerénykedik, de ha benn akar maradni, akkor kellenek a bravúrgyőzelmek és hol szerezné meg ezeket a csapat, ha nem hazai pályán? Én nem gondolom egyértelműen lefutottnak ezt a mérkőzést. Az Alba még mindig egy talány számomra, tud nagyon jól és nagyon gyengén is játszani. Jó rotációja van, jók a játékosok is, de valamiért mégsem működik úgy a gárda, ahogy kellene. Lehet, hogy egy kicsit öncélúak a játékosok és nem mindent a csapat érdekének vetnek alá, ettől függetlenül szerintem 1-2 ponttal megfogják verni a Jászberényt, de nem lesz könnyű dolguk, ebben is biztos vagyok.

Szolnoki Olajbányász – OSE Lions: Az odavágón az Oroszlány elég rendesen megverte a Szolnokot, ami mindenki számára egy óriási meglepetés volt és egy nagy pofon a szolnoki szurkolóknak. Biztos, hogy most fűti a csapatukat a visszavágás reménye. Az utóbbi időben nem muzsikáltak túl jól, érdekes meccs lesz. Az Oroszlány sokszor mutatja a szebbik arcát, egy szisztéma alapján játszik, próbál mindenki betenni a közösbe minél többet, ami néha sikerül, néha nem. A két irányító a kulcs az OSE játékában. Ha őket tudja semlegesíteni az Olajbányász, akkor könnyebb dolga lesz, de ha Washingtonék tudják játszani a gyors, rohanós játékukat és a középtávoli dobásaik ülnek, akkor veszélyesek lehetnek a hazaiakra. A vendégeknek nincs veszíteni valójuk, ha türelmesen és kivárásra játszanak, akkor lehet keresnivalójuk. Nem tudom, hogy a Szolnokban ki fog játszani, vagy ki nem, de ettől függetlenül kétpontos szolnoki sikert várok.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK: Egyik együttes sincs túl jó formában. Pakson történtek változások, úgy tudom, hogy nem is jött vissza időben az egyik játékos, úgyhogy vannak azért gondok a csapaton belül. A hierarchia nem igazán működik, nincs meg teljesen, hogy ki az, akinek vállalnia kell és ki az, akinek nem. Nagyon jó képességű játékosaik vannak, de elég fegyelmezetlenek is. Ez lehet a Kaposvárnak egy olyan szalmaszál, amibe kapaszkodhat. Ha türelmesen, okosak játszanak a vendégek, akkor okozhatnak meglepetést. Én arra tippelek, hogy a Kaposvár győzni fog Pakson.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Szeged egyre jobb formában van, látszik, hogy Szrecsko Szekulovics változtatásai jól sültek el, olyan játékosok érkeztek, akikkel eredményes tud lenni a csapat. Gyors, attraktív, jól egy-egyező, kettő-kettőző együttes jött létre. Ott is inkább a minőségi magyar játékosok hiánya a probléma. Fiatal kosarasaik vannak, illetve visszavitték Kovácsot. Ő viszont nem tudom, hogy tud-e játszani, mert megsérült a múltkori mérkőzésen. Pedig nagyon jól szállt be legutóbb, tudott lendíteni a csapat szekerén és a pályán töltött harminc perce alatt egy nagyon jó +/- mutatót tudott felmutatni. Ha ő nem játszik, akkor eléggé csökkennek a Szeged esélyei idegenben. A DEAC is komoly célokért küzd, ha felsőházba akar kerülni, akkor a Szedeák ellen nem fér bele, hogy kikapjon hazai pályán. Nem írnám le a vendégeket, nincs veszítenivalójuk, de rövidebb a padjuk. Ha okosan tudnak játszani és azt tudják nyújtani, amiben erősek, akkor lehet győzelmi esélyük, de ettől függetlenül szerintem a Debrecen öt ponttal megnyeri ezt a meccset.

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Pécsidrukker99zlatan74bÜvegtigrisDennisSomogy011 Recent comment authors
Üvegtigris
Olvasó

Ose nem fog nyerni Szolnokon!

Dennis
Olvasó

Szerintem a Paks behúzza a hazait, viszont a Pécs nem fog bírni a zalai dobógépekkel és otthon kikap.
Természetesen a forduló meglepetését Szolnokon várom, ahol az OSE egypontos meccsen fog nyerni. A többi tippel egyetértek.
Hajrá OSE!

zlatan74b
Olvasó

Szép dolog szurkolni valakinek, de a realitás az egy teljesen más dolog. Az Olaj hatalmas mélyponton ment hozzátok. Jobb csapat, mint az OSE. Legalább 10 lesz közte a Szolnoknak,. Majd meglátod… Üdv

Pécsidrukker99
Olvasó

Hála Istennek tévedtél a pécsi meccsel kapcsolatban. Kálmán Laci megmondta, hogy 5 ponttal nyer a Pécs, de szerintem ő se gondolta volna, hogy így. Sok sikert nektek Szolnokon.

Somogy011
Olvasó

Legyen igazad hajrá KKK !

ldd
Olvasó

Az eddigiek alapján, kezdhetnek rettegni, akiket Lacika győztesnek vár …

Muszka7909
Olvasó

“A vendégeknek szerintem nem tett jót ez a nagy szünet, hiszen előtte jó formában voltak. Nem lehet tudni, hogy a meccshiány mennyire viselte meg őket.”Mièrt is Lacika?talán a Pècsnek nem volt egy hónap szünet ők azóta meccsben vannak?Vagy csak szimplán az gyűlölet szólt belőled?

pontaz
Vendég
pontaz

És milyen profin tudja pontra pontosan 😀

Lightbringer
Olvasó

Vagy csak szimplán arra utalt, hogy míg a ZTE a legjobb formában lévő csapatként négy győztes meccsel vonult a szünetre és ezért nem jött jól nekik a pihenő, addig a Pécs egy 30 pontos zakóval zárta a februárt, így nekik meg akár hasznukra is válhatott.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés