Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a felsőházban a Falco és az Alba, az alsóban a Kecskemét és a Körmend örülhet

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a hétvégi meccsekről.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Azt gondolom, a lehetséges ellenfelek közül a Falco azt kapta, amelyiket kevésbé szeretett volna, mert az Alba játéka jobban fekszik a nekik, mint a Szolnoké, akik ráadásul a kupadöntő óta teljesen együtt vannak, nagyon jó magára talált edző és a csapat, jó ritmusban kosárlabdáznak és lehet látni hogy a padról is olyan emberek érkeznek, akik mindig tudnak segíteni és lendíteni a csapat szekerén. Kialakult az a hierarchia, amely korábban nem volt jellemző a csapatra, ez a helyére került, veszélyes gárda. Főként védekezésben extrák, agresszívak és fizikálisak, de az Alba ellen azt is megmutatták, hogy képesek sok pontot szerezni. Tetszik a magyar játékosok játéka, Rudner, Pongó, Pallai, Lukács és Révész fontos eleme a rendszernek, remekül védekeznek és ha rájuk kerül a sor támadásban, akkor bátran vállalnak és eredményesek is. Nem lesz egyszerű ez a Falcónak. A címvédő pihenten érkezik, simán vették az akadályokat eddig a rájátszásban, közel negyven pontot vertek meccsenkét az ellenfeleikre. Ez egy másik párharc lesz, de a pályaelőny a Falcóé, jól kijöttek a gödörből és nagyon magabiztosak, azt várom, hogy ez folytassák a döntőben is. A kulcs meccs szerintem a második lesz az Olaj számára, ha ott sikerül megfogniuk a Szombathelyt, akkor lehet ez egy izgalmas sorozat, de az első meccsen én a Falco győzelmére számítok.

Arconic-Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK

A két csapat közül nyilván az Alba a csalódottabb, egész évben a második helyen álltak, magabiztosan játszottak, ráadásul hazai pályán nem kaptak ki az elődöntőig, de szerencsétlenségükre pont az Olaj jött szembe, amelyik a fehérváriak szempontjából a legrosszabbkor szakították meg a csapat hazai veretlenségét. Kijött, hogy nem nagy a rotáció, Roberts sérülése után nem tudott forgatni a keretén Alejandro Zubillaga. Nem jöttek a padról a pontok, elfogytak a végére, kevesek voltak most a döntőhöz. Hazai pályán természetesen ők az esélyesek, viszont a Zalaegerszeg csak jobban tud játszani, mint tette azt a Falco ellen, nem látszott a tűz rajtuk, a címvédő pedig átrohant mind a három mérkőzésen a csapaton. Fásultak, fáradtak voltak a DEAC elleni párharc után, ez most más lesz. Ennek ellenére az Albára voksolok.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – SZTE-Szedeák

Nagy a tét mind a két csapat számára, két ellentétes stílusú csapat találkozik, láttuk korábban már a példákat, ha a Kecskemét le tudja lassítani a Szegedet és a saját tempóján tudja tartani, akkor nyer, ha nem, akkor olyan meccset játszanak, mint a playout első körében. Érdekes meccs lesz, a KTE-nek nagyon kell kapaszkodnia, viszont nagy előny, hogy a maradék három meccsüket hazai pályán játszhatják. Ők a csata esélyesei, de a Szeged bárkire veszélyes, ezt bizonyították a Körmend ellen is, ahol szépen búcsúztatták hazai közönségüket az előző fordulóban. Most arra tippelek, hogy a Kecskemét behúzza ezt a találkozót.

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions

Mind a két csapat már megőrizte első osztályú tagságát, így a kiesés szempontjából már nincs tét. A Paks óriási fordítás után nyert Kaposváron, a játékosok nem adták fel 18 pontos hátrányban sem, egy pocsék első félidő után kezükbe vették az irányítást, ha így játszottak volna egész évben, akkor a rájátszásban szerepeltek volna. Nem is értem, hogy mi ment ennyire félre, jó képességű légiósaik vannak, hasznos magyar kosarasokkal, ettől függetlenül hazai pályán van mit törleszteniük a közönség felé. Az Oroszlány – ahogy tavaly is tette – idén is mindent meg fog tenni, hogy a 9. helyen maradjon, jó formában vannak, pár rossz mérkőzés után kilábaltak a gödörből. Játékuk nagyban a légiósoktól függ. Úgy érzem, a Paks fog nyerni.

Egis Körmend – Kometa Kaposvári KK

Mindkét csapat nehéz helyzetben van, igaz, ha a Körmend megnyeri a mérkőzést, akkor már biztosan bennmarad. Sok balszerencse érte őket, ezek után nagy megkönnyebbülés lehetne ez nekik, megérdemelnék a szurkolók, akik ilyenkor is a csapat mellett állnak. A Kaposvár egy félig megnyert meccset bukott el, a Paks már padlón volt, ez a meccs még nagyon hiányozhat a végelszámolásnál nekik. A harmadik negyedben kapkodtak, védekezésben rengeteg hibát vétettek, amiket könnyű kosarakra váltott az ASE. A kulcs az lesz ezen a mérkőzésen, hogy ki tudja jobban elkerülni és levédeni a gyorsindításos szituációkat, azt gondolom, hogy ez most a Körmend lesz.

NKA Universitas Pécs – Budapesti Honvéd

Mindkét csapat megérdemli a dicséretet, az újonc remek szezont futott, hiszen a legjobb nyolcba és a rájátszásba is bejutottak, viszont nagy dolog, amit a Honvéd is elért, 26 év után visszatértek a playoffba és párharcot is nyertek a Debrecen ellen. Azt gondolom, hogy bebizonyították, hogy mindkét csapat akarja az ötödik helyet, néha helyosztókon előfordulnak motiválatlanabb csapatok, ez a kettő szerencsére nem ilyen. Bármi is történik, egyik csapatnak sincs szégyenkezni valója, most a Pécsre tippelek.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
HajraKaposOroszlanyi BanyaszHoppácskaAluluWSreborn Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Egyértelműen a Körmend-Kaposvár a nap meccse az alsóházban.

WSreborn
Olvasó

Korrekt…

KKK72
Olvasó

Lacika többször tette le a voksát a Kaposvár mellett és az sajnos nem jött be neki. Ha folytatódik ez a tendencia akkor most nyerni kell a Kaposvárnak. De jó is lenne !

albc
Olvasó

Ez az egyetlen reményed bicskás ? :DDDD

Laposvár
Olvasó

Nyerni is fogtok.
Buszjegyet Nyíregyházára, Fótra, Újbudára….

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Te tényleg egy számkivetett kretén vagy! Nő híján íly módon élvezel…
Remélem jól esik!

albc
Olvasó

A lényeg, hogy neked fáj.

Alulu
Olvasó

Mondja a takarító, aki még annyit se tud hol lakik. 🙂

albc
Olvasó

Tanár, és ha nem lennél gyáva, már tisztán látnál. 😉

Hoppácska
Olvasó

…és menne a helyesírás is a “kullugás” helyett. 😀

albc
Olvasó

Hibátlanul írok, te ország buzija.

KKK72
Olvasó

El kell, hogy szomorítsalak “tantóbácsi” Kaposváron mindenki tisztán látja a helyzetet. Csak úgy látom nem ismered a “reményhalat”. Nálad ennyire fussa! CSak a diákjaidat sajnálom !

albc
Olvasó

36 évesen nehezen lehetek bácsi. Hiába idézőjelezel, attól még tanár vagyok. 😉 Annyira reálisan látjátok, hogy volt idő, hogy legjobb 4ről ugattatok ….

HajraKapos
Olvasó

Ugatott a jó édes anyád te kurvakompótos pedofil takarító. 🙂

albc
Olvasó

Édesanyám halott, nem szurkolok a kurvacompnak, nem vagyok pedofil, és tanár vagyok, rengeteget hibázol másodosztályú. 😉

Alulu
Olvasó

4 éve 36 éves vagy te gyáva fos takarító

albc
Olvasó

1987. 06. 03. Idén leszek 37. A matek SEM erősseged.

Alulu
Olvasó

Te már csak tudod, a másodosztályú csapatod ezekre a helyekre jár

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés