Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a Falco és a Szolnok is 2-0-ra módosítja párharcát

Állandó szakérőnk osztotta meg gondolatait a keddi és a szerdai mérkőzésekről.:

:

Budapesti Honvéd SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Az első mérkőzésen a Honvéd nagyon megilletődötten játszott, alárendelt szerebe kényszerült, azt gondolom, hogy macska-egér harcot láthattunk a pályán. Nem tudom, hogy ez minek tudható be, azt nem hiszem, hogy megelégedtek volna azzal, hogy rájátszásba jutottak, de természetesen ez nagy eredmény a csapatnak, amiért jár az elismerés. Egy kicsit meglepett engem, hogy ilyen vérszegények voltak, nyilván egy csapat annyit tud játszani, amennyit az ellenfél enged neki. A Falco bizonyította, hogy hamar szeretné lezárni ezt a párharcot, kellett nekik ez a győzelem a kupahétvége után. Jól klappoltak, működött minden, védekezésben nyomást tudtak gyakorolni az ellenfélre, a Honvéd pedig rengeteget hibázott. Nem tudtak mit kezdeni a címvédő mezőnyembereivel, ha ebben tudtak javulni, akkor szorosabbá tehetik a meccset, de én úgy gondolom, hogy a Falco behúzza a mérkőzést.

NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

A Szolnok a kupagyőzelem miatt extázisban játszik – gratulálok neki én is, nagyon magabiztosak voltak -, a játékosok önbizalomtól duzzadnak. Klappol mindent, mindenki tudja a feladatát, összeálltak csapatként, ez az erősségük. 8-9 fős rotációval dolgoznak, így folyamatosan nagy energiájuk van, ezzel nyerik a mérkőzéseket. A Pécs első szezonjában bejutott a nyolc közé és a kupahétvégén is ott volt, ami megsüvegelendő. Képesnek tartom őket, hogy meccset nyerjenek ebben a párharcban, hazai pályán jól szerepeltek egész évben. Ennek ellenére szerintem az Olaj lendületből megnyeri ezt a mérkőzést is. Az NKA-nál magasposzton kérdéses a rotáció Herger és Meleg kiesésével, ez nagy hátrány.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK

A Zalaegerszeg szépen folytatta a rájátszásban ott, ahol az alapszakasz végén abbahagyta, tetszetős, jó kosárlabdát játszottak, nagy ritmust mentek és nyomás tettek az ellenélre, akik el is fáradtak ebben. Lehet látni, hogy a DEAC jóval vékonyabb rotációból dolgozik, mint a ZTE, ez visszaüt ezeken a mérkőzéseken. Hazai pályán a DEAC-nak mindent fel kell tenni egy lapra, hiszen nyilván nem akarnak 0-2-vel visszamenni idegenbe. A forma alapján egyértelműen a Zalaegerszeg az esélyes, viszont a Debrecenben vannak olyan légiósok, akik meg tudják nyerni a találkozókat. Szerintem ez most meg is fog történni és a DEAC kiegyenlít.

Sopron KC – Arconic-Alba Fehérvár

Az Alba is nagyon magabiztos győzelmet aratott hazai pályán, ahol továbbra is veretlen az idényben. Idegenben azért voltak hullámvölgyeik az alapszakasz során, de jó formába lendültek, elkapták a ritmust, a támadójátékuk pedig kiemelkedő, néha védekezésben vannak gondjaik. A Sopron az utóbbi időben adós a jó játékkal, sok vereségbe futottak bele, nem várt vereségekbe, van mit javítaniuk a saját szurkolóik felé, főleg otthon. Játékuk nagyban függ a légiósok teljesítményétől, most egy reakciót, javulást várok tőlük. Én itt most meglepetést érzek és hazai győzelmet tippelek.

Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK

Az ASE egy nagyon fontos győzelmet szerzett Szegeden, ezzel kicsit levegőhöz jutottak, ami nagyon fontos egy ilyen kiélezett alsóházi rájátszásban. Ez is nagy téttel bíró összecsapás, mert leszakíthatják a kieső helyen álló Kaposvárt. A KKKK-nak sok hiba már nem fér bele, ha ki akarják vívni a bennmaradást. Én itt egy nagyon izgalmas, a végletekig kiélezett találkozót várok, nagyon kíváncsi leszek melyik csapat tud felülkerekedni. A Kaposvár mellett teszem le a voksom, de ha nem sikerül nekik, akkor hatalmas bajba kerülnek.

Egis Körmend – SZTE-Szedeák

A Körmendél is valami láthatóan megtört, igaz Tolbert nem játszott a Kecskemét ellen, de azt gondoltam, hogy így is behúzzák azt a mérkőzést. Avval a Szegeddel játszanak, amelyik a Magyar Kupában egészen elképesztően szerepelt, de az Atomerőmű ellen nagyon fáradtnak tűntek, ami nem meglepő a rotációjukat látva. Woolridge és Bailey állapota is kérdéses, ami hatalmas érvágás lenne nekik és bár a Kupában már nyertek egy nagy meccset Körmenden, így nagyon nehéz dolguk lehet. A Körmendnek nem lehet más elfogadható, csak a győzelem, ami úgy kellene nekik, mint egy falat kenyér. Nem jó látni a Körmend gyengélkedését, most szerintem megszakad a rossz sorozatuk és megnyerik az összecsapást.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – MVM-OSE Lions

Az Oroszlány tavaly zseniális szakaszt futott az alsóházi rájátszásban, most ráadásul a 9. helyről kezdték a playoutot egy sikerrel, szerintem ott is fognak maradni a szezon végéig. Akár még kísérletezni, rotálni is lehet nekik, nem hiszem, hogy a kiesés réme bármikor is elérné őket majd. A Kecskemétnek minden hazai mérkőzés nagyon fontos a bajnokság ezen szakaszában, erőt adhat nekik a körmendi siker és a végelszámolásnál is sokat dobna rajtuk, ha elkapnák az Oroszlányt. A legutóbb nagyon szépen játszottak, kezükben tartották a találkozót, sok pontot dobtak, védekezésben azért voltak hibák. Én most úgy érzem, az OSE nyerni fog ismét Kecskeméten.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
lalusOroszlanyi BanyaszNamárWestChampiKKK72 Recent comment authors
WestChampi
Olvasó

Meglepődnék, ha az OSE nem feküdne le a Kecskemétnek.

Namár
Olvasó

Logikátlan a gondolatmeneted. Ha az Ose valakinek lefeküdhetett volna az a Kaposvár. Miért tennék ezt a Kecskeméttel? Mert Váradi ott volt edző? Ez inkább bizonyításra ösztönzi ellenük.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A Stole faktorra gondolt, de én sem érzem reálisnak. Az egyébként nagyon jó, de a statra rendkívül vigyázó légiónak lehet mondani, hogy ki az az Ivkovics – pont leszarják. A magyar mag meg tenni fogja a dolgát, ahogy eddig is.

lalus
Olvasó

Oroszlányon minden gyöztes meccs után ,a játékosok és az edzők feljönnek a lelátóra és körbe mennek a csarnokon. Pacsiznak fotozkodnak a nézökkel. Mit gondolsz ,megtennék ezt az aljaságot,hogy néznének a szemünkbe? Kikapni lehet,de becsülettel . Simon- nak is menni kellett” az első edző cserénk volt”

KKK72
Olvasó

Örülök, hogy ilyen jó szívű a KKKK-hoz “Lacika” de én kaposváriként nem sok esélyt látok, hogy bejöjjön a tippje.
Miért gondolja azt, hogy Váradi pont a KTE ellen fogja feltüzelni a csapatát, hogy nyerjenek ? Dupla öröm lenne számára ha a kecsó nyerne kihúzná a sz@rból egykori kenyéradógazdáját és megint bosszút tudna állni a Kaposváron és végleg eldönthetné a sorsát. Az meg, hogy az OSE kilencedik lesz vagy tizedik huszadrangú kérdés.
Persze kívánom, hogy “Lacika” tippje legyen igaz.

lalus
Olvasó

Rosszul érzed!!! Az OSE “Váradi” soha nem fog pontot leadni bosszúból. Lehet,kikaptunk,de a legfontosabb cél , most a 9. hely. Mindent megtesznek ezért.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy szakértőtől az Olaj 8-9 fős rotációja vicces

Lebronz dzsemsz
Olvasó

En kicsit azt erzem h 5-8 ig a rajatszasban, minden csapat ugy van, hogy meguszta a kiesest, szoval lejatszak a kotelezot es koszonik ennyi eleg volt

donnarumma
Olvasó

Szerintem:

Honvéd-Falco V
Pécs-Olaj V
Deac-Zte H
Skc-Alba V
Paks-KKK H
Mte-Szeged H
Kte-Ose H

Rózsabimbó
Olvasó

Kálmán bá,—-Az Olaj 10 fős rotációval dolgozik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés