Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László: Negyvenegy évesen hívott a Körmend

A Falco legendája úgy érzi, hogy még most is tudna játékosként segíteni egy élvonalbeli csapatnak.:

:

Egy szombathelyi vlognak nyilatkozott meglepő őszinteséggel a magyar kosárlabda ikonikus alakja, a Falco legendája, akit jelenleg a BB1.hu szakértőjeként is olvashatnak a kosárlabda szerelmesei.

A kosaras belső ellentétekkel magyarázta, hogy hamarabb kellett befejeznie a pályafutását, mint szerette volna. Játszani akart, amit nem garantáltak Szombathelyen, más csapatba pedig nem akart igazolni.

Amikor kiderült, hogy mi a helyzet, három csapat is hívott. Hencsey Tomi Körmendre, Csirke Feri Pécsre, Földi Sándor Jászberénybe. Bevallom jól esett, hogy 41 évesen is engem akarnak a csapatukba kezdő irányítónak 

– nyilatkozta.

A videóban szó esik az edzősködésről, arról, hogy miért nem igazolt el soha Szombathelyről, és a jelenlegi magyar bajnokságról is.

Azt gondolom – senkit nem megbántva –, hogy a mai magyar kosárlabdában is biztos, hogy tudnék még játszani. Tíz-tizenöt percet még magas szinten tudnék játszani

– nyilatkozta hat évvel a visszavonulása után a legenda.

Kiemelt fotó: www.nyugat.hu

HIRDETÉS

71 hozzászólás

71
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
40 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
rekord bajnokHeindrichOlajheartDowntownmoldi56 Recent comment authors
rekord bajnok
Olvasó

Az a baj hogy még a magyar kosárlabdázók közül ö mondhatja el masodikként hogy ő valamit letett az asztalra az első dávid kornél szóval szerintem neki van mire nagykepünek lennie

Olajheart
Olvasó

Végtelenül unszimpatikus beképzelt játékos volt.. Mikor bajnokok lettünk ellene annyit nagyképűsködött, hogy a Mills azt mondta a bajnoki kupával a kezében hogy :Thank you Kálmán for the motivation)))) óriási volt.. Csak az olajka

moldi56
Olvasó

“Többek közt hívott a Szolnok is”
Most hallom először.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Gecinek lenni akár hány évesen jó vagy Lacika

Valvano
Olvasó

Nehéz lehet királynak lenni…
A kevesebb még mindíg több volna Lacika. (Nem a pályafutását fikázom, de ezzel az egóval műholdakat lehetne pályára állítani. Kicsit sok.)

Zsarkov
Olvasó

Csak a könyök…, és ez silverhelyen legenda…
https://youtu.be/8Na-T2Xnvxg

baltazar
Olvasó

Na jó, akkor csak ezen a NÉGY meccsen…

Zsarkov
Olvasó

Itt is a falco lengedát látjuk… 🤣🤣🤣
silverlackó, lakatos és a csürhe
https://youtu.be/GX1Xve99TEY

baltazar
Olvasó

Na jó, akkor csak ezen a HÁROM meccsen…

Jokic
Vendég
Jokic

https://youtu.be/NZBVNFxcEe8
A legenda!!! Aljas színész féreg.

baltazar
Olvasó

A kálmánlaci hívők erre biztosan azt mondják, hogy egész pályafutása alatt csak ezen az 1 meccsen viselkedett visszataszítóan. Amúgy meg egy rendes srác volt, aki akár 70 évesen is győzelemre vezethetné csapatát az NBA-ban.

Idézet egy klasszikusból: Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység!

Zsarkov
Olvasó

Persze.., csak akkor az egyszer
https://youtu.be/Y4YCnW_tytc

baltazar
Olvasó

Na jó, akkor csak ezen a KETTŐ meccsen…

WSreborn
Olvasó

Na és a Lakers??? Ennyire szerény lettél Laci? Szerintem a Lakersben is elbírnàl még 8-10 percet….

MM10
Olvasó

Egy Titán voltál a sok halandó között Lac! 🙂

Fenyő
Vendég
Fenyő

Megosztó személyiség volt,de remek játékos.Ellenfélként természetesen nem szerettem,voltak a pályán nem szimpatikus dolgai,de a játéktudását tiszteltem.Benne maradt pár év a legmagasabb szinten,de Baszki mester ezt is elintézte.A helyiek ott sem tartoztak a kedvencei közé,ahogy itt Egerszegen sem.A Falcoból alsóházi kiesőjelölt csapatot csinált 2013-ban,most a ZTE a keze alatt halad ezen az úton 2019-ben.

Cole
Vendég
Cole

Azért akik rosszindulatból megfosztanák a Falco-Legenda, vagy a valaha volt egyik legjobb magyar játékos jelzőktől – amikre pedig rászolgált a teljesítményével – azok remélem a számadatokat is meg tudják magyarázni. Azokat nem lehet félre félremagyarázni.
Bajnokságban dobott pontok: 11 212
Válogatottság: 78
Válogatottban dobott pontok: 897
Az évkosárlabdázója a sportújságírók szavazatai alapján 6 alkalommal
FALCO-LEGENDA

RRichieG
Olvasó

Könyöklés a bajnokságban:4273
Csulázás a bajnokságban: 8045

Kétszó
Olvasó

Rúzs, igazán eldugulhatnál már. Remélem hamarosan megpattan egy ér abban az ostoba fejedben a sok idegeskedés miatt, amit a csapatunk okoz és nem látunk itt többé.

bimbo
Vendég
bimbo

Meg az ezer nem büntetett szabálytalansága.hál istennek azért van nála jobb játékos is

Heindrich
Olvasó

Ha pályán volt rengeteget kellett törölni a parkettát nyálfoltok miatt. Koncertre csak együtt jártunk, simán előre könyökölte magát az első sorig. De szép idők voltak!!! Esténként olvasott az Ezüst tó kincséből a gyerekeknek…

SPARTAN
Olvasó

A körmendi nevelésű szombathelyi legenda…aki nem fért be a körmendi csapatba… aki egymaga lett a Falco ( mondjuk ez érthető, hogy a legjobb lett, hiszen körmendi )És persze 41 évesen kellett volna vissza…

Basszus teljesen össze vagyok zavarodva…mi van?!

Nem szerettem. A parketta legjobb színésze volt…utálom a rinyálást,nyávogást.

Kétszó
Olvasó

Anyád sem szeret téged, aztán mégis itt vagy. Ugass kutya, idén többet úgysem értek el, falusi parasztok.

SPARTAN
Olvasó

Kemény vagy, mint a járdára fagyott kutyasz@r.

Downtown
Vendég
Downtown

Perl zozo is paraszt? 😁

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem tudom milyen erőnlétben van, de az elmúlt években jónéhányszor láthattuk játszani a B-ben. Már ott sem erőltette a fizikális játékot, abból a – kétségkívűl elismerésre méltó – tudásból élt meg, ami nem kopik el az évek során. Erősnek érzem ezt a 15 perces vállalást.

nagyapátok
Olvasó

Kálmán Laciról nem lehet legendaként beszélni, örökre az a frusztrált vékonyka gyerek marad aki nagyon ügyes a labdával, de jelleme miatt csak az alattomos és színész tettek jutnak az ember eszébe. Hozzá képest Váradi Beni színészi teljesítmény terén egy kezdő kisiskolás.
Feput idekeverni… más személyiség, más sportolói jellem, teljesen más kávéház.
Az pedig, hogy a mai napig beférne 10-15 perces játékosnak az A-ba sajnos igaz.. a magyar utánpótlás a 170-180cm körüli ügyes gyerekeket akikből jó játékos lehetne alacsony poszton egyszerűen 14-15 évesen kiköpi.

Cole
Vendég
Cole

Dehogynem lehet. A Falcosok szerint legalábbis biztosan.
A rengeteg dobott pont is önmagáért beszél. A jellem megítélését meg egy magyar sajnos legtöbb esetben (klub)szimpátia alapján teszi. Kiváló példa erre, amennyit Perl Zolit is szapulják, pedig ő aztán nem ad okot rá.
“a magyar utánpótlás a 170-180cm körüli ügyes gyerekeket akikből jó játékos lehetne alacsony poszton egyszerűen 14-15 évesen kiköpi.” – Ez viszont lehet, hogy igaz, de igen nagy baj, ha igaz. Teljes inkompetenciát mutat, viszont ez megmagyarázná, hogy miért kerül aránylag kevés jó játékos az A közelébe. Főképp olyan kevés, aki dobni is tud.

Kétszó
Olvasó

Hát te se jártál sokat meccsen öreg. A ferenczet meg idekeverni tényleg felesleges. Nem egy szint, a Lacikának a cipőjét sem köthetné be.

makelovenotwar69
Olvasó

Úgy látszik tisztában vagy vele, hogy a tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjuk. Ezért azt gondolom, hogy Ferencz Csaba nevét szándékosan írod kicsivel…
Így kétszó, nekem is csak két szó jut eszembe rólad: türhő paraszt!

Downtown
Vendég
Downtown

Ketvesszo csak egy szardarab.
At kell lepni 😁

Madison
Olvasó

Azért fájó, hogy mennyire változik a (kosárlabda)világ… Nem szerettem (bár mindig elismertem), most viszont mennyire szívesen nézném még a játékát, ebben a külföldiektől hemzsegő szörnyűségben! Mennyire jó volt, amikor Zsebék, Némethek, Fodorok, Sitkuk, Kálmánok, Cziglerek játszottak és mennyire rossz, hogy nem jöhetnek vissza azok az idők… Sebaj, helyette “izgulhatunk”, vajon jövőre milyen légiúsok érkeznek a csapathoz…

Mogyi19
Olvasó

Egy szombathelyi vlog kikerül, de arról, hogy az MKOSZ elnöke miket mondott (mert mondott érdekeseket) arról nem tesz említést ez a remek oldal. sebaj leírom, hátha van akit érdekel és még nem hallgatta meg a lassan két hete megjelent podcastet, amit a bb1 nem tart ezek szerint említésre sem érdemesnek.
szóval a Tripla-dupla Podcast-ben Szalay Ferenc MKOSZ elnök beszélt olyan témákról, mint pl a középszakasz, a kupadöntő, az u23-as szabály és az u20 közelgő reformja és a játékvezetők. A Mindigo is szóba kerül, de arról hamarosan egy külön epizód készül.
tripladupla.hu illetve tripladupla.podbean.com
Apple Podcast és Spotify is játszik, hallgassátok meg 🙂

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Borzasztó nagy pofád van Csúli.Lenézézed a Magyar játékosokat mintha nem lenne Perl,Voja,Wittmann,Csorvási,Einlingsfield,Hanga,A Fehérvári fiatalok és igy tovább…Edzőként meg játékosok kezét akarod eltörni tényleg büszke lehetsz magadra…

Lightbringer
Olvasó

Miért nézné le? Csak a valóságot mondja. Tavaly az ezüstérmes Körmendnek egy Lajszal kellett szenvednie aki még a b csoportban is kevés, annyira nincs magyar játékos. Idén két magyar játékos Falcoba igazolásával megtörtént a magyar piac “lerablása” sokak szerint. Akkor miről beszélünk?

Cole
Vendég
Cole

A valaha volt egyik legjobb és legeredményesebb magyar játékosról beszélünk, akár tetszik, akár nem és ez nem klubszimpátia kérdése. Amit elért a karrierjében büszke is kell, hogy legyen magára. Nyilván ő tudja jobban, hogy most milyen erőnléti állapotban van, miért ne tudna 10-15 percet magas szinten segíteni most is egy csapatot?!? És szerintem sohasem nézett le senkit, főképp nem ok nélkül.

nazol
Olvasó

“A valaha volt egyik legjobb és legeredményesebb magyar játékosról beszélünk…”

Ezt mivel támasztanád alá?! Főleg a legeredményesebb rész érdekelne…

Cole
Vendég
Cole

Van pár számadat fentebb.
Az egyik legeredményesebb.

nazol
Olvasó

Az egyik legjobb magyar játékos volt amikor játszott, nincs kérdés.
Az “eredményességről” pedig mások a nézeteik valószínűleg.

Cole
Vendég
Cole

Pedig az nem a bajnoki és egyéb kupák halmozását jelenti – az elsősorban a klub sikere – hanem azt, hogy a csapatát milyen teljesítménnyel, hány ponttal segíti. Ez esetben pedig az egész karrierje során. Még ritkán az a kifejezés is használatos, ha egy játékos kosarat dob, hogy “eredményes”.

Motoros
Olvasó

Aki leköpi az ellenfelét az egy szar alak, emberi nulla😡😡😡😡

A fröccsöspoharadat emelgesd magas szinten te féreg😡😡😡😡

Motoros💪🏍

Lacataylor
Olvasó

Ne má motoros,te emlegeted a fröccsös poharat?! TE Büdös tyúkszartipró ÜVEGBŐL vedelsz!!!!!!!

Cole
Vendég
Cole

Az összkép a mérvadó. Van aki azzal együtt is egy korrekt ember és van olyan, aki anélkül sem ér semmit emberileg…

Kétszó
Olvasó

Egykerekes rolleres bohóc, a tintás barnes nálatok van! Ezt se tudod, hogy te mekkora ostoba vagy. Nyugdíjas gyökér inkább arról beszélj, hogy éppen a csajodat hol teszik éppen kettesbe vagy hármasba? Hallottam érdekes sztorikat, röhögtem nagyokat. Óriási pancser vagy.

Vadkakas
Olvasó

Játékosnak ügyes volt, klubhűséget sem vitatom, de sportembernek, sportszerűnek illetve példának soha nem nevezném. Alattomos, hisztis volt. A Jászai Marit és Gobbi Hildát megszégyenítő alakításai egy-egy elmaradt faultnál vagy egy kis érintkezésnél több volt, mint megmosolyogtató….

Zsarkov
Olvasó

47 évesen is tudna magas szinten játszani.., mekkora arca van ennek a silverkönyökcsulaköcsögnek

Jokic
Vendég
Jokic

Az egyik leggusztustalanabb páros (trió) volt ez a Kálmán-Lakatos-(Pankár) féle brigád. Olyan igazi filkós 🙂

Cole
Vendég
Cole

Nem Lórántra gondoltál véletlenül? Aki a földön fekve gáncsolta el kézzel a Falco centerét…

2lee14
Olvasó

Jogos! De erre válasz sehol. Csak az okoskodás.

Master1
Olvasó

Az elmúlt 30 év legkarekteresebb és a szememben legjobb játékosa, aki még ismerte klubhűség fogalmát is.
Ezen felül meg kell említeni, hogy Perl Zoliban is ő látta meg a potenciált és Lacika szánt először neki kulcsszerepet a felnőtt csapatban. Nem véletlen hogy Zozó is rá tekint kedvenc edzőjeként. Iszonyatosan sokat köszönhetünk neki, mi Falco szimpatizánsok.

Master1
Olvasó

-legkarakteresebb

derryl
Olvasó

41 évesen. Körmendre! Max kellékesnek!

Kék-Fehér
Olvasó

CsuLászló újra támadna. Emlékezetes volt amikor nálunk Zalaegerszegen kiállították 🙂 Szerintem előtte és utána se fordult ilyen elő vele.

pbask
Vendég
pbask

Mi ezt a mocskos Benczének sose bocsájtjuk meg Laci,ez az erkölcsi nulla majdnem NB2be taszított minket,mert a seggét nem emelte volna fel, jó fizetést megkapta a semmiért,mindeközben elüldözött egy analfabéta irányítóért!

teliver
Olvasó

Bencze Tamás ezt is szépen elintézte, lenyugdíjazta Kálmánt, és most a hetekben a ZTE van soron!
Irány az alsóház!

csakazete
Olvasó

Baromira nem szerettem ellenfélként de bármikor örömmel láttam volna a saját csapatomban! Egy igazi ikonja a magyar kosárlabdának! Talán az utolsó fecske aki nem dőlt be a mai undorító biznisz kosárlabda csábításànak! (ma már csak talán Fepu a kivétel…) Minden csapat örülne egy ilyen mentalitású játékosnak… Aki meg itt paraszt módon fikázza, az biztosan nem vette a fáradságot, és nézte meg a riportot!

Rouge
Olvasó

Azt hittem a Savaria hívta… táncolni.

comment image

donnarumma
Olvasó

Mindig van lejjebb…
😂😂😂😂

2lee14
Olvasó

Nála mindig. Hozza a formáját. Vagyis inkább rontja a formáját😂

Rouge
Olvasó

“… Mindig van lejjebb…”

Kàlmánnál? Ki van zárva.

Marillion
Olvasó

Erőlködés ez is ….de elolvastam….

Lacataylor
Olvasó

Megjött a szopnoki etnikum- kissebbség,mert ugye elvannak nyomva,öket és a süllyedő hajót már egy Báder is elhagyta időben!!!!!

Kétszó
Olvasó

Mindig magadból indulsz ki, te utolsó gyökér senki bucka. Mi itt errefelé a lányokat szeretjük. Ha meg a Lacikáról feltételezel olyasmit, amit ideböfögtél, akkor nagyon nem ismered. Majd hallgatózz körbe baromarcú. Meg fogsz lepődni te söprűs gyökér.

Rouge
Olvasó

Oké, nem szóltam, te biztos jobban ismered,
egészen közelről ismered….a Lacikád..:):)…
👬

2lee14
Olvasó

Rouge kedvelheti ezeket az oldalakat. Mindig rögtön talál egy képet és küldi is.

Rouge
Olvasó

Ha meleg oldal, akkor meleg oldal…..
Mindent a Falco szurkolók kedvéért, kedvènek.

Végülis erről szól ez a BB1.

Ewing
Olvasó

Még Lacika….hu, b+ 😂😂😂

*Z*T*E*
Olvasó

Jobb hogy nem játszik már, iszonyat alattomos suttyó paraszt volt! Egy szó jut róla eszembe: Gusztustalan!

SárgaPárna
Olvasó

Legenda voltál, legenda maradsz!

davek
Olvasó

Fiókcsapatból, igaz?? Körmendit istenítesz? Beteg vagy Párni?

Downtown
Vendég
Downtown

Hagyd, a kannast bevert, azt sem tudja epp hol van 😂😂😂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés