Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Kálmán László meglepetést vár a Magyar Kupában

A szombathelyiek legendája szerint sorsdöntő lehet az egyik elődöntő.:

:

Két nap múlva megkezdődik a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa döntő. A BB1.hu természetesen ezúttal is megkérdezte, hogy mire számítanak az állandó szakértői.

A párharcok esélyeit ezúttal a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE (13:00)

Két dolog miatt is a Falcót várom továbbjutónak: egyrészt Szombathelyen játszottam ezer évig, és emiatt nem is várhatom a Paks győzelmét, de másrészről az ASE szerintem nincs is olyan formában, hogy meg tudja verni a Falcót. Lehet látni a vasiakon, hogy amikor mindenki koncentráltan kosárlabdázik, akkor pillanatok alatt 10-20 pontos különbségeket is el tudnak tüntetni. A paksiak sok vereséget szedtek már össze, nincs kellő önbizalmuk. Fejlődnek egy picit, de nincsen meg az a motiváció, az a kellő tűz a csapatban, hogy le tudja győzni ezt a Falcót. Lehet, hogy még az első félidőben szoros lesz a találkozó, de a második félidőben biztosan ki fog jönni a két csapat közti különbség.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend (15:30)

A Jászberény – Körmend párosítás érdekes meccsnek ígérkezik. A hétvégén találkozott a két csapat, amit sikerült megnéznem.

Ha a JKSE úgy játszik, mint akkor az első negyedben, akkor még akár a bajnokságot is megnyerheti, de a második félidei teljesítményével még a nyolcba jutás szempontjából is gondban lennének.

A Jászberény egy érdekes csapat. Nagyon szélesen támadnak, jól bontják a pick&roll-okat, agresszíven támadják a gyűrűt. A Körmend ellen most nem mentek be a dobásaik, sok könnyű ziccert hibáztak. Viszont ezeket korábban bedobálták. A meccs végére azért is lett nagyobb a különbség, mert szerintem Nikola Lazics már nem akarta erőltetni a játékosait, inkább vigyázott arra, hogy meg ne sérüljön valaki a kupadöntő előtt. A vasiak nagy iramot mentek, egész pályán letámadtak, próbálták az agresszív védekezésüket hozni. Amíg a Jászberény bedobálta a helyzeteit, addig ezzel nem sokra mentek, de a végére felőrölték őket a hosszabb kispadjukkal. A körmendieknek a szurkolóik jelenthetnek még némi pluszt. Az említett bajnoki meccsen is olyan pokoli hangulatot teremtettek a második félidőre, hogy nem lehetett kérdéses a győztes kiléte. Ez a mögöttük álló bázis ismét belehajszolhatja őket a győzelembe.

Ilyen helyzetben, élet-halál meccsen, ilyen szurkolótáborral a hátad mögött nem lehet rosszul játszani. Ettől függetlenül nem jelenteném ki, hogy egyértelműen a Körmend az esélyes, de a szurkolók miatt picivel a vasiak győzelmét várom. Talán 51 százalékot adnék nekik és 49 százalékot a Jászberénynek.

Pécsi VSK-Veolia – Szolnoki Olaj KK (18:00)

Lehet, hogy nyeri a meccseit a Szolnok, de szerintem nincsenek jó ritmusban. Eléggé nyögvenyelősek az utóbbi időben aratott győzelmeik. Nincsen meg az a látványos támadójátékuk, mint korábban és védekezésben is vannak bőven üresjáratok. Viszont náluk mindig van egy olyan játékos, aki el tudja kapni a fonalat és tud lendíteni a csapat játékán.

Az utóbbi időben Andric fantasztikus formában játszik és sorra nyeri a meccseket a Szolnoknak. Sokkal tudatosabban játszik, mint az elmúlt években. Nem erőlteti túl magát, amikor megkapja alsó poszton a labdát, akkor nagyon jól megoldja ezeket a helyzeteit. Ő egy nagy erénye lehet a Szolnoknak. A Pécsben nem érzem, hogy lenne ilyen játékos.

Vannak ott is rutinos, jó játékosok, de valamiért Csirke Ferinek nem sikerül megtalálnia azt a harmóniát a csapaton belül, mint a szezon elején. Ettől függetlenül nem írnám le őket, mert egy mérkőzésre képesek magukat felszívni. Veszítenivaló nélkül léphetnek pályára, ráadásul egy olyan sokkból érkezve, mint a TF elleni vereség, egy egészen pozitív dolog is kijöhet. Mindenki őket tartja az esélytelennek, de ezt nagyon jól meg lehet lovagolni. 70 százalékot adnék ebben a párharcban az Olajnak és 30 százalékot a PVSK-nak.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK (20:30)

Ezen a meccsen szerintem két azonos képességű csapat fog találkozni.  A Debrecen nagyon szép szezont fut, Szombathelyen is bebizonyította, hogy nem szabad lebecsülni. Lehet látni, hogy Ivosev is beépült a játékukba és most már sallangmentesen termeli a pontokat, valamint védekezésben is hasznos tagja lett a debrecenieknek.

Én kicsit centerposzton látom őket kevésnek. Amigo nincs egy súlycsoportban a ZTE centerével, Agafonovval. Sokkal jobb az ukrán védekezésben és támadásban is.

A Zalaegerszeg most nagyon masszív, nagyon egyben vannak. A légiósaik mellett a fiatal magyar játékosaiknak is ez most egy jó lehetőség, hogy megmutathatják magukat a Magyar Kupában. A DEAC-nak is egy mérföldkő lehet ez a meccs, hogy valami nagyobb dolgot elérjen. A legjobb négybe kerülni és éremért játszani szerintem nagy dolog lenne a hajdúságiak esetében. 55 százalékot adnék a ZTE-nek és 45 százalékot a DEAC-nak. Úgy érzem, hogy egy hajszál fog dönteni ebben a párharcban.

Az elődöntők

Kálmán László esélylatolgatása alapján az egyik elődöntőben összejön a vasi rangadó, míg a másik ágon a Szolnok játszhat a ZTE-vel.

– A Szolnok – ZTE párharccal kezdeném. Amennyiben létrejön ez a párosítás, akkor mindenképpen a szolnokiakat várnám a döntőbe. Nemrég találkozott egymással a két csapat, és hiába vezetett 18 ponttal a Zalaegerszeg Szolnokon, fokozatosan felőrölték őket. Nyomás alatt tartották a labdát és 40 percen keresztül ezt a ritmust nem tudták a ZTE játékosai tartani. Szerintem most is ez lehet a döntő faktor. Hiába szorongatják meg a zalaiak a Szolnokot, a végén a címvédő jut a döntőbe.

A másik ágon a Falco – Körmend párharcra adtam nagyobb esélyt. Ez amiatt lesz pikáns, mert a szombathelyieknek is fantasztikus szurkolótáboruk van, és teljesen biztos, hogy tele lesz az egész lelátó. Az idei bajnokság első meccsén a Körmend tudott nyerni a Falco ellen hazai pályán, de nem volt egy magabiztos győzelem. A Falcónak megvannak a válaszai a Körmend letámadására. Nagyon mozgékony, atletikus, kreatív játékosaik vannak, akik jól bontják a védelmet. Úgy gondolom, hogy mérkőzésről-mérkőzésre a szombathelyiek jobban lesznek. Govens és Perl Zoli is egyre jobban be fog épülni. Kicsit Váradi Benedek még adós a jó játékkal, emiatt ez egy plusz potenciált jelent még. Szerintem a második meccset a Falco fogja megnyerni.

A döntő

Ugyanarra a döntőre tippelnék, mint ami tavaly is összejött. A Falco fog a Szolnokkal játszani, ahol már előjöhet annak a jelentősége, hogy melyik csapat lesz fáradtabb, esetleg lesz-e sérült játékos. A Falcónak talán még nagyobb rotációs lehetősége van, mint az Olajnak. A szolnokiaknál még sérült Airington és Nemanja Milosevics nem igazán találja a helyét a csapatban. Mivel Sztrahinja Milosevics még nincsen olyan formában, mint korábban, így ez előnyt jelent a vasiaknak. Persze, más kérdés, hogy ezt hogyan sikerül realizálniuk és az edző milyen taktikát dolgoz ki.

Úgy érzem, hogy ebben az évben meglepetés fog születni és a Falco megnyerheti ezt a kupadöntőt.

[totalpoll id=”6475″]

Kiemelt fotó: www.nyugat.hu

57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
37 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
GodemperornyolcmegnyolcolajoshalRay Finkleheraklith Recent comment authors
nyolcmegnyolc
Olvasó

Igazi Kálmános verzió.
Vannak bizonytalan dolgok minden csapatnál. Ezt úgy értékeli, hogy ezek a Falconál előnyösen jönnek ki az Olajnál rosszul sül el.
Tipp az egész, amiben ő mindig jó volt. Kérdezhettek volna bárkit, de ismét egy Falcost sikerült…a

Godemperor
Olvasó

Pontosabban te ismét megtaláltad a Falco-s cikket. Segítek, már Sitkuval is volt egy ilyen cikk, olvasgasd azt ha Falco fóbiád van!
Az meg azért ne legyen már csoda, ha valakinek hazafelé húz a szíve.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Apaaaaaaa

Rouge
Vendég
Rouge

Ne bántsd Lacikát.

Szakmailag mély, alapos és felkészült elemzést adott a várható esélyekről:

“…Két dolog miatt is a Falcót várom továbbjutónak: egyrészt Szombathelyen játszottam ezer évig, és emiatt nem is várhatom a Paks győzelmét…”

?

2lee14
Olvasó

Csak nem bírod ki.

olajoshal
Olvasó

Szép kis levezetés a Laci részéről, de szerintem nem lesz ennyire egyértelmű a kupa sorsa. Ez a szezon eleve sok meglepetéssel szolgált már, lehet hogy lesznek újabbak is. Nyilván mindenki a saját csapatát látja szívesen az első helyen. Csak ez a gyűlölködés maradhatna el, mert a “sportszerű cukkolás” az velejárója a szurkolói tevékenységnek. Remélem, hogy egy izgalmas és jó mérkőzéseket hozó hétvégét fogunk látni. Ha valaki most azt kérdezné, hogy mi lesz a döntő meccs, akkor arra nem is tudnék mit tippelni. 4 csapat is ott lehet simán a végén. A magam részéről, nem kicsit álmodozva, Szolnok-Berény meccsben reménykedem. A… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

csatlakozom(részben:D)

heraklith
Olvasó

A Falco örülhet, ha a gyengélkedő Pakson sikerül túljutnia. Fortuna (ha-ha) ismét a Falco mellett állt a sorsolás tekintetében, hiszen megkapták a messze leggyengébb csapatot. Ha szokásos módon a játékvezetés vonatkozásában is ilyen “szerencsések” lesznek, akkor van esélyük 4-be jutni, majd a bronzért jászani, mert bárki jön szembe az elődöntőben az simán verni fogja.

A Zetének már csütörtökön is jóval nehezebb dolga lesz, a péntekről már nem is beszélve. Jó lenne azért továbbjutni, hogy Green több “tétmccsen” is gyakorolhasson.

Körmend- Szolnok döntő és ZTE – Falco bronzmeccs lesz.

red-black01
Olvasó

Én nem írnám le a Falco-t ennyire. Az alapdolgokon kívül nagyon sok apróságon múlhat egy ilyen 3 napos történet. Emlékezzünk csak a mi kupagyőzelmünkre, egy hajszál van a pokol és a menny között. Paks ellen -9-ről hosszabbítás, Sopron ellen -16-ról egylabdás meccs és a Szolnok is elkövette a maga balfékségét. Ha nincs Burell és Pór észreveszi hogy Kellert a palánk alól kihoztuk, aztán onnan lemarad és Channels és Perry róla csinálja folyamatosan 1-1-ben a ziccereket 😉 Ha csak az elméleti Körmend-Falco meccsre gondolok sok múlhat azon, hogy előző nap kinek mennyire kell megszakadnia. Azon is sok múlhat, ki mennyire akar… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Nyilván ezer dologtól függ, hogy mi lesz, még a Falco is foghat ki jó napokat a szerencséje mellett, de ez most a tippekről szól.

purple
Vendég
purple

Az utolsó mondat kivételével jól látja Kálmán a dolgokat. Látszik, hogy van ideje mostanában tvzni..

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nekünk, semleges kosárbarátoknak a legfontosabb az lene, hogy élvezetes, jó meccseket láthassunk, nagyszerű szurkolótáborokkal, és lehetőleg semmiképp se legyen kupagyőztes a messze legnagyképűbb “táborral”, közönséggel és médiával rendelkező szombathelyi Falkó Kc.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Pacikának rengeteg tapasztalata van a téren, hogyan kell kupát nyerni. Muhahahahaaaa 😀

Tom67
Olvasó

ZTE-Körmend vagy ZTE-Jászberény döntő lesz.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ady Endre: Álmodik a nyomor. Ismered?

Ray Finkle
Olvasó

Vagy ZTE-Paks! ?? De ha nem, akkor Alba-Sopron. ?

seanmaguire
Olvasó

Pólós gyerek el mer már jönni? Vagy még beteg szabin lesz?

Tom67
Olvasó

Sem a Szolnok sem pedig a Falco nem fog a döntőbe kerülni!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mi az, tán részt vettél valami időutazáson, mókuska?

caxor
Olvasó

Igaza van Lacikának. Sárga barátaink “pillanatok alatt 10-20 pontos különbségeket is el tudnak tüntetni”.

kinemugral
Olvasó

Lacika belinkelhetem megint a színészkedéseidet?

benett
Olvasó

Kár hogy arról nincs videó mikor a jáki erdészgyerek a fejét odabaszkodta a tölgyfa oldalához.Na azt szívesen megnézném.

Aramis
Vendég
Aramis

Vagy mikor Gumi lepofozta a leányzót!
Meg a zete meccsre jegy nélkül maradt szántóvető lerúgta Dzsóóóni tükrét :-DDDD

benett
Olvasó

Viszont arról van videó mikor a Mladenovicsot leköpte.Igazi példakép.

Aramis
Vendég
Aramis

Meg arról is, hogy a következő meccs bemutatásánál odamegy hozzá és egy kézfogás keretében elnézést kér.
Elkapta a hév, sportszerűtlen volt, hibázott.
De elismerte, belátta, megbánta.
Azóta sem láttam így elnézést kérni senkitől sem kosárpályán, pedig bőven voltak mocskos dolgok, elég csak Ivosev néhány megmozdulását előidézni.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szép és megható és sportszerű is. Bár, ha nem csullantott volna, nem kellett volna bocsánatot sem kérnie.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hogy mi történt?!

Aramis
Vendég
Aramis

Ki ne hagyd ezt a ziccert!
Jó sokat ha kérhetem!

vasipasi
Olvasó

Szerintem is a Körmend és a Falco elődöntőjének nyertese fogja megnyerni a kupát, igaz én a Körmendben reménykedem.

zte2018
Vendég
zte2018

Szerintem meg nem!

Rouge
Vendég
Rouge

“…Úgy érzem, hogy ebben az évben meglepetés fog születni és a Falco megnyerheti ezt a kupadöntőt…”

Tavaly is ezt mondtad Lacika,
meg tavalyelőtt is.

Meg ezt fogod mondani jövőre is….:):)

Aramis
Vendég
Aramis

Aramis
Ha arra szeretne fogadni valaki, hogy a kretén rouge hozzászól-e, rossz hírem van.
Negatív rá az odds :-DDD

0-5 Válasz2019.02.12. 21:08
Rouge rouge rouge…olyan vagy mint a fosás.
Jössz ha köll ha nem…

Aramis
Vendég
Aramis

Viszont a másik jóslatomat se hagyd figyelmen kívül, 100+ tudod…
Na gyerünk nyomjad..

albc
Olvasó

Rúzs ti már a 4 – be se juttok . 😀

2lee14
Olvasó

Őszintén szeretnék majd itt egyet veled beszélgetni rouge hogyha a Pécs vagy aki az elődöntőbe jön az kiejt titeket. Akkor igazán kiváncsi lennék a reakciódra, a magyarázkodásodra. De tudjuk már ezelőtt is mikor valamikor kikapott az olaj alig néztél erre felé bezzeg mikor a falcot kell vagy kellett szidni mindig a porondon vagy. Ez felettébb érdekes.

Aramis
Vendég
Aramis

Ha kikap az olajka akkor az a magyar kosárlabda beárazása….hát ezt sem tudtad????
Ejj de butuska vagy:-DDDD

2lee14
Olvasó

Tényleg bocsi igazad van.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Amúgy ezt az Olajt kiverhetné a Vasút. Be kéne árazni a “posványt”.
Amúgy akármilyen volt Laci, nincs mostanság olyan magyar irányító, mint amilyen ő volt. Annyi csibészség kell is, inkább az ilyen játékos, mint a sok halvérű.

nazol
Olvasó

Nem értem a hozzászólásod első felét.
1. Be kéne árazni a posványt? Most az Olaj a posvány, vagy a bajnokság amiben játszik? Mindenhogy értelmezhetetlen ahhoz mérten, hogy az MTE mögötte áll minden fronton. És állt is az elmúlt években. Vagy akkor a Körmend még nagyobb posvány?
2. Ha ki is kap a Pécstől a Szolnok (miért ne kaphatna ki), neked/nektek az mitől lesz jobb? Vagy bárkinek?

+1. Ha a hozzászólásodat csak szimpla Olaj gyűlölet generálta, és valódi mondandót nem tartalmazott, akkor a fenti kérdések elvesztik értelmüket.

2lee14
Olvasó

Rougenak is azért lehet találni jó pár olyan hozzászólását amit falco gyűlölet generált és nagyon azoknak sincs valódi mondandójuk. De javíts ki ha tévedek.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Hozzászólásomat Rouge kolléga generálta.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jópofa vagy. Egyelőre még a Tehetséges Fiatalok is megoldhatatlan probléma a számukra, Drágaszágom! 😉

Emőkevagyok
Olvasó

Valaki nem tudja, hogy “Igen Pistát! Igen Polgármester Urat” is körbekerítik ilyen sötét kordonnal, mint a főnökét Budapesten, hogy ne lássa senki, amikor sír a vereség után?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kac-kac, kukac. Mondjuk a ti szánni való, félkegyelmű “polgármesteretek” sem piskóta… 😉

Aramis
Vendég
Aramis

Ha arra szeretne fogadni valaki, hogy a kretén rouge hozzászól-e, rossz hírem van.
Negatív rá az odds :-DDD

csakazete
Olvasó

Pedig általában jól szól hozzá!

Aramis
Vendég
Aramis

Elhiszem, hogy tetszik ha a pélótokat sz.pkodja…
Másra úgyse jó!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Isteni a stílusod, Árámis! 🙂

derryl
Olvasó

Pedig picit reálisabb mint te, ne irigykedj!

nazol
Olvasó

Bárki is nyeri, könyörgöm az egy igaz Jóistenhez, hogy ne a fogalmatlan elmebeteg bírókon múljon! Egyszer az életben legyenek már “láthatatlanok”! Ámen. Köszönöm.

SárgaPárna
Olvasó

Jajj Lacika! Csak legyen igazad…
Én tényleg nem tudom, hogy mire ez a nagy arc Körmenden, mire alapozzák, hogy ők esélyesek kupát nyerni…

red-black01
Olvasó

Miért ne lenne esélyünk? Kevesebb van mint a Szolnoknak vagy a Falconak, de van.
Azt viszont miből szűrted le, hogy nagy arc van Körmenden?
Valamiért idehazudsz megint valamit, de lásd kivel van dolgod, segítek egy hsz-szel 🙂 .

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Igaz, ami igaz. A nagyképűség mindenképp és mindig elítélendő, akkor is, ha valakinek már van hét, meg akkor is, ha valakinek még egy sincs..

mte7
Olvasó

Még egy hozzászólás…
Lacika tévedni fog…
Persze h a falcot szeretné győztesnek…
Szombaton mi itt Körmenden a nyolcadik…igen a 8.kupát szeretnénk ünnepelni…

donnarumma
Olvasó

Mit is mondhatna mást?

Aramis
Vendég
Aramis

Akkor kezdem a garantáltan 100+ hozzászólást hozó cikket :-DDD

mte7
Olvasó

Tegyünk hozzá…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés