Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László két hazai sikert vár a hétvégén

Állandó szakértőnk szerint a Falco akár nagyobb különbséggel is verheti a Zetét.:

:

Három fordulót rendeznek a hétvégén a férfi élvonalban, először lép pályára az Alba és a ZTE is. Állandó szakértőnk, Kálmán László két hazai sikert vár.

Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA: A Fehérvár még nem játszott mérkőzést, mivel elkapta őket a koronavírus és egyéb sérüléseik is voltak. Nagyon nagyok az elvárások velük szemben, úgyhogy hazai pályán meglesz a kellő motiváció, hogy az első meccsükön mindent beleadjanak és jó játékkal térjenek vissza a magyar bajnokságba. Amikor sérült voltam, akkor mindig egy hatalmas drukk volt bennem, hogy újra játszhatok és újra élvezhetem a kosárlabdát, úgyhogy az Alba szerintem egy pozitív szemlélettel fog pályára lépni. Fontos, hogy mérkőzéshiánnyal küszködnek és még az is lehet, hogy ez megbosszulja magát, főleg, hogy a Pécs már játszott két találkozót. Igaz, hogy a Kaposvár ellenit megnyerték, de a Falco ellen eléggé kaotikusan játszottak. Jól kezdtek az első 3-4 percben, de utána nagyon szétesett a játékuk. Abban látom a baranyaiaknak a gyengeségét idegenben, hogy nem volt olyan vezér a csapatban, aki amikor kellett volna, akkor megfogta volna a támadásokat, kicsit türelmesebben játszott volna. Próbáltak a gyorsindításokra építeni, de ez nem jött össze, a felállt védelem ellen pedig nem voltak hatékonyak. Jó hátvédjeik vannak, a két légiósuk kintről is veszélyesek, emellett pedig jól bontják a védelmet. Lehet, hogy nekik többet kellene kettő-kettőzni, vagy többet kéne vállalni. Palánk alatt egy kicsit gyengének érzem a Pécset, Brkicsnek nincs nagyon alsó posztos játéka, csak a kettő-kettő leválásra épít és a körtén kívül már nem nagyon dobja el, mert nincs annyira jó keze. Azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést a Fehérvár hogy ha nehezen is, de megfogja nyerni.

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A papírforma a Falco győzelmét vetíti előre, de a két csapat már találkozott a felkészülés során és akkor szoros mérkőzést játszottak. A Zalaegerszeget ugyancsak motiválhatja, hogy bemutatkozhat a saját közönsége előtt, bár egy kicsit furcsa lesz, mert nem lesznek vendég szurkolók és nem lesz annyi néző, mint egy ilyen rangadón szokott. De az is nagy dolog, hogy a helyszínen megtekinthetőek a meccsek. A ZTE is új csapatot épített, sok új légiós van. Szerintem egy kicsit vékonyak, nincs olyan rotációjuk, mint a Falcónak és a fiatalszabályba sem tudnak olyan játékosokat felmutatni, mint a sárga-feketék. A Szombathely nagyon jó ritmusba került, megnyerte mindkét mérkőzését az elmúlt héten. Magabiztosan játszanak, Perl Zoltán visszatérésével ismét nagyon ütőképes a csapat, ami gyors, attraktív kosárlabdát játszik. Nemcsak a légiósok a meghatározóak a csapatnál, sőt, én azt gondolom, hogy inkább a magyarok szabják a játékát a gárdának, gondolok itt a Benkére, Váradira és Perlre. A fiatalok is élvezik Gasper Okorn bizalmát, úgyhogy mindenképpen vendég győzelmet várok, minden más eredmény meglepetés lenne, szerintem a Szombathely ha komolyan veszi a mérkőzést, akkor akár tizenöt ponttal is nyerni tud.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Ez egy érdekes találkozó lesz. A Kecskemét mérkőzésről mérkőzésre egy nagyon stabil kosárlabdát mutat be. Nincsenek olyan látványos megoldásaik, viszont nagyon precízen, nagyon jól játsszák azt a játékot, amit az elmúlt években. Váradi Kornél ezt jól alkalmazza és megtalálta mindenkinek a helyét. Idegenben eddig még nem nyertek, viszont az ilyen csapatoknak nagyon fontos, hogy az otthonuktól távol is eredményesnek kell lenniük ahhoz, hogy odaérjenek a tabella első felébe. Az Oroszlány erőssége, hogy soha nem adják fel. Habár kikaptak idegenben, nagyon szoros végjátékra késztették az ellenfeleket. Mínusz 10-15 pontnál is tudják, hogy mit akarnak játszani, nagyon látványos, attraktív kosárlabdát mutatnak be a meccseken. Érdekes lesz, mert két ellentétes felfogású csapat fog találkozni. Szerintem ha minimális különbséggel is, de az OSE fog nyerni.

Fotó: nyugat.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RougedonnarummaZsarkovWSrebornhopehely Recent comment authors
Rouge
Olvasó

“,,Akárhogyis,de nem volt szép Kálmántól a tette,de ami még szomorúbb,hogy a nyilatkozata is nem,hogy piszkáló jellegű, hanem még rendkívül előítéletes és lekezelő is. Nem tudom,hogy ez mire jó, de mindegy..”

http://bckormend.hu/index.php?op=vk&l=2321&desc=&PHPSESSID=22b951e4505cafbef50599e5c438d7cf&nyelv=hun

donnarumma
Olvasó

-Kálmán az elmúlt szezonban is több meccset talált el, mint “Gumi”
-frusztrált az, akik még itt is a Falco elleni unszimpátiájukat hozzák elő, amikor a cikk teljesen másról szól!
-az egyik oldalon egy válogatott kosaras-a másik oldalon meg egy frusztrált álnéven egy fórumra-néha tahó módon- beírogató Olaj szimpatizáns senki…ez is diagnózis(tökéletesen összefoglalva a tények)

hopehely
Olvasó

Kálmán Lacit sokszor láttam játszani. Nem az MKOSZ U23 szabálya miatt került anno pályára, hanem kiharcolta!
Szeretem olvasni az elemzéseit!

WSreborn
Olvasó

Igen biztos jó olvasgatni, a Star Warst is jó olvasgatni, kb ugyanannyi a valóságtartalma a kettőnek. Szinte soha nem talál el egy meccset sem. Emellett a feszültségkeltés végett – ami egyébként egész pàlyafutását is jellemezte – évek óta minden meccsen az Olaj ellen tippel. Ezek inkább vágyálmok mintsem szakmai tippek, hiszen ennyire hülye még ő sem lehet. Ugyanakkor a frusztrációja érthető, amennyit tőlünk cummantott az két pályafutásra is elég lenne….
A sárgákon kívül mindenki számára nyilvánvaló, hogy a megkérdőjelezhetetlenül magas szintű játéktudása mellett egy frusztrált, kisebbségi komplexusos agresszív idióta volt a pályán.

Zsarkov
Olvasó

Tökéletes diagnózist àllítottál fel…?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Drukkolok, hogy most az egyszer végre igaza legyen valamiben! Én is két hazai (és egy vendég) győzelmet várok,remélek a hétvégén! 😉

Lightbringer
Olvasó

Köztudottan mint a bb1 legnagyobb szakértője fújdmeg nèven, èn nem is értem miért nem téged kérdeztek meg.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Szakértő” ám az, akinek lájtbringör a választott neve! Keep calm, nagyarcú falkós barátom ! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés