Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László: Ha nem nyer az Alba, változások kellenek

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 19. fordulóval kapcsolatban.:

:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Arconic-Alba Fehérvár

“Érdekes összecsapás, a Kecskemét nagy bravúrt mutatott be a Szolnok ellen, erre mindenki felkapta a fejét, hiszen az Olaj első vereségét szenvedte el hazai pályán. Megérdemelt győzelem volt, jó passzban van a KTE, még akkor is, ha  a Nyíregyháza ellen ki is kaptak ami legalább akkora meglepetés, mint a keddi, szervezett, rutinos csapat. Két ellentétes stílus csatája következik, a KTE lassabb játékra törekszik, ami játékosok életkorából érthető. Az Alba nagyon rossz passzban van, nagy a gödör, jó forma, mely a szezon elején jellemző volt rájuk eltűnt. A játékosokon lehet látni az önbizalomhiányt – pláne a légiósoknál -, nem csapatként játszanak, ez a mérkőzés vízválasztó lesz, ha a Fehérvár itt sem tud javítani, biztos vagyok benne, hogy változtatni fognak, ez a keret többre hivatott. Szerintem megragadják az utolsó szalmaszálat és nyernek Kecskeméten.”

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK

“A soproniak is mélyen vannak, az elmúlt időszakban nem tudnak mérkőzést nyerni, bajnokság első fele után ritmust vesztettek. Általában a második félidőkben eresztenek le, nem tudták maguk javára fordítani a mérkőzéseket, valami nem stimmel. Jellemző rájuk a  tranzíciós játék erőltetése, ha megy a légiósoknak nyernek, de felállt védelemmel nem tudnak mit kezdeni. A ZTE hosszú idő után vereségbe futott bele a Kaposvár ellen, ez benne van a pakliban, azt hiszem a szurkolók kiegyeznének egy újabb nagy sorozattal, még ha azt egy meglepőbb vereség zárja is le-  ZTE nagyot lépett előre tavaly után, az első négybe is odaérhetnek, szerintem Sopronban is nyerni fognak.”

DEAC – Atomerőmű SE

“A DEAC edzőváltás óta szárnyal, a Falco és a Szolnok ellen kevés csapat fog idén nyerni, pláne egymást követő fordulókban. Látszik hogy jól választottak edzőt, Mandics mester ismeri a ligát és nagyszerű munkát végez. Különösen Scott játéka tetszik, a magyarok is egyre jobb formában vannak, a védekezés sokat javult, felszálló ágban vannak és előrébb kéne lenniük a tabellán. A Paks jó formában volt a Falco elleni meccsig, az első félidőben ott sem játszottak rosszul, de a szűk rotáció miatt a Szombathely bedarálta őket. Nehéz helyzetben vannak a sok hiányzó miatt, de kellemetlen harcos csapatot épített Csirke Feri, amely mindenkire veszélyes és végjátékokban erős. Összességében azt gondolom, hogy a Debrecen behúzza a mérkőzést.”

Egis Körmend – Budapesti Honvéd SE

“A Körmend nagy bravúrt mutatott be Fehérváron, kellett nekik, úgy tűnik megtalálták magukat. Edwards és Adams nagy előrelépés főleg védekezésben elődeikhez képest, a Körmend erősödött ebben biztos vagyok velük. Kocsis Tomi jól forgatja a csapatot, irányító poszton érzem őket gyengébbnek, fiatalok, sok labdát elszórnak, de van a csapatban potenciál, ráadásul Durázi és Ferencz is feljebb kapcsolt. A Honvéd változtatása jól sült el center poszton, vele sokat erősödtek. A gárdára jellemző, hogy soha nem adják fel, most van már bennük pont is, bárki ellen veszélyesek lehetnek, nem lehet őket lebecsülni. A hazai pálya előnye miatt a Körmendre tippelek.”

HÜBNER Nyíregyháza BS – MVM-OSE Lions

“A Nyíregyháza jó játékosokat hozott, Copes és Pipiras is jó teljesítményt nyújt, de látni kell ez kevés lesz a bennmaradáshoz, egy bontó hátvédre még égető szüksége van a keretnek, ha ilyen nem érkezik, bajban lesznek. Hazai pályán mindig erősebbek főleg az első félidőkben, de nem tudnak összességében kellő mértékben javulni, még ha a Kecskemétet sikerült is megverniük. Az Oroszlány nagy győzelmet aratott a Sopron ellen, sérülések még mindig sújtják a csapatot, de ez egy kulcsmeccs nekik, nyerniük kell, hiszen a 8-ba jutás a cél. Jó felfogású csapat, otthon sokkal azért sokkal jobbak, szerintem nem hibáznak.”

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kometa Kaposvári KK

“Pikáns meccs lesz már csak Lazics mester személye miatt is, képben van a bajnoksággal és játékosokkal, biztos vagyok benne, hogy jól döntött vele a Szeged. A hazaiak nem hibázhatnak már otthon, sokat vesztettek, ami miatt mélyen vannak, biztos bennmaradáshoz nyerniük kell. Kaposvár nagy skalpot gyűjtött be a ZTE ellen, de idegenben nem teljesítenek jól, hiányzik valami, most még ráadásul játékosok is. Szerintem a Szeged nyer, egy edzőváltás általában lökést ad egy csapatnak.”

HIRDETÉS
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
YoWassupFamB0nyiOroszlanyi BanyaszKaposkosár KKKdonnarumma Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

#smurfin 😂
Hajrá Alba

YoWassupFam
Olvasó

Kte-alba H
Skc -Zete H
Deac -Ase H
Mte-Bhse H
Nyir1-Ose H
Szeged-Kapos H
Tele vagyunk ki-ki meccsekkel , izgi forduló lesz. Nalam a must watch list: Skc-Zte , Nyír1-Ose és a Szeged-Kapos. Kte-Alba sztem nagyon mazoista meccs lesz, kitartás a 2 csapat szurkolóinak.
Sikeres tipszmixet mindenkinek!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mazoista? 🧐

B0nyi
Olvasó

Kecskemét – Alba: hazai
Sopron – Zte: vendég
Deac – Ase: hazai
Körmend – Honvéd: hazai
Nyíregyháza – Oroszlány: vendég
Szeged – Kaposvár: vendég

B0nyi
Olvasó

Akkor eddig 5/5 😉

B0nyi
Olvasó

És akkor a 6/6 😉

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nincs mese, győzni kell!
Moha, köszi a 13db vendégjegyet. Mindenesetre így elmondhatjátok, hogy teltházas hazai meccseket játszotok. Bár vannak kétségeim, hogy megtöltitek a 290 fős arénát.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szögeden Kométa Kaposvár győzelem!

donnarumma
Olvasó

Kecsó Alba V
Sopron Zte H
Deac Ase. H
Mte Honvéd H
Nyíregy Ose V (félek a H tól)
Szeged Kkk. H

Wilson
Olvasó

Tippjeim:
Kecskemét – Alba: hazai
Sopron – Zte: hazai
Deac – Ase: hazai
Körmend – Honvéd: vendég
Nyíregyháza – Oroszlány: vendég
Szeged – Kaposvár: hazai

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés