Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László elmondta, hogy szerinte ki nyeri a DEAC-ZTE csatát

Több meglepetést is jósolt a fordulóra.

  •   :

:

Nem sokat pihenhettek a csapatok a karácsonyi időszak alatt, szombaton kettő, míg vasárnap öt mérkőzést rendeznek az élvonal 13. fordulójában. A BB1.hu állandó szakértője, Kálmán László több meglepetést is jósol a hétvégére.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA: A Pécs nagyon rossz szériába került. Jól kezdte a bajnokságot, de aztán több sérülés is közbe jött – legutóbb már Pongó is sérülten játszott -, azóta pedig nem nagyon találják azt a játékukat, amivel eredményesek tudnának lenni. Szerencséjük sincs mostanában – gondolok itt a Kecskemét elleni meccsükre -, de ettől függetlenül nem írnám le őket, meg fogják nehezíteni a Falco dolgát. Ha a Szombathely komolyan veszi ezt a találkozót és tényleg 100 %-kal áll hozzá a mérkőzéshez, akkor ez egy országos 1-es. A vasi csapat minden poszton erősebb, több játékost tud forgatni, sárga-fekete győzelmet várok.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK: Ez egy érdekes rangadó lesz, a Zalaegerszeg három mérkőzést behúzott zsinórban, a DEAC pedig bukott meccseket, igaz idegenben. Egy kicsit most légiós poszton is hiányosnak érzem a Debrecen keretét, de náluk játszik a magyar bajnokság legjobb irányítója Moody személyében. Rég láttam ennyire energikus, gyors és jó kezű egyest Magyarországon. Benne óriási potenciál van, sokkal jobban ki kellene használni a játékát, mint ahogy most igénybe van véve, akárcsak arra is, hogy betörjön és kiossza a labdákat, vagy az üres helyzeteket eldobja. Félelmetes sebességgel tud megindulni. Hazai pályán a DEAC-nak nyernie kellene, hiszen ők rendezik a kupadöntőt, ezért nagy blama lenne, ha lemaradnának róla. A ZTE-nek is ugyanannyi esélye van, a zalaiak végre megtalálták azt a játékot amivel eredményesek tudnak lenni. Mindig van náluk 2-3 olyan kosaras, aki extra teljesítményt nyújt és ha ezt idegenben is tudják hozni, akkor egy szoros végjátékban ott tudnak lenni a Debrecen nyakán. Azt gondolom, ha vérrel-verítékkel is, de a DEAC fogja megnyerni ezt az összecsapást.

Egis Körmend – Kaposvári KK:  A körmendieknél előfordul, amikor a szebbik arcukat mutatják, de olyanra is volt már példa, amikor nem jött össze nekik. A vasi rangadón ezer százalékkal égtek, és mindent beleadtak, akkor minden sikerült nekik. Brutálisan akartak védekezni, sokan azt mondják, hogy nagyon jól fel volt építve a hátsó játékuk, de szerintem az akarati tényezők itt sokkal nagyobb szerepet játszanak abban, hogy ki mennyit tud elvenni az ellenfél játékából, mint a valós taktika. Hazai pályán ők az esélyesek. Nem írnám le a Kaposvárt, hiszen a KKK is okozott már meglepetést, Pécsen is nyert, Oroszlányban is, de bukott is könnyű meccseket hazai pályán. Az esélyesség terhe nem Fekete Ádám csapatának a vállát nyomja, egy tíz ponton belüli vereség már jó lenne a somogyiaknak, körmendi győzelmet várok.

Sopron KC – Alba Fehérvár: A Sopron érdekes. Az új edzővel az elején jól játszottak, de nem jöttek az eredmények, viszont az utóbbi időben ez megfordult. Most sem a tudással van probléma, leginkább a szemlélet változott meg a csapatnál és a játékosok elfogadták, hogy csak közösen, együtt tudnak kimászni ebből a nagy slamasztikából, amibe kerültek. Flevarakisz jó pedagógusként ezt megértette velük, bátran nyúl a magyar játékosokhoz és ha egy ember érzi a bizalmat, akkor sokkal jobb teljesítményre képes. A Fehérvárra még most sem tudom azt mondani, hogy egy topcsapat és az első ötben a helye. Irányítóposzton nagyon lyukasak, Ljubicsicset nem tartom sem jó támadó, sem jó védőjátékosnak. Csupkovics sem az a palánk alatti center, így viszont nincs meg az a tipikus belső légiósuk. Persze van a két magyar kosarasuk, Csorvási Milán és Molnár Márton, de ők sem nyújtanak olyan teljesítményt, hogy mindenféleképpen esélyesként lépjen pályára Sopronban az Alba. Meglepetést várok, és azt, hogy a Sopron nyeri ezt a rangadót.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák: Ez is egy érdekes mérkőzés lesz. A Paks tud nagyon szépen és nagyon botrányosan is játszani. Ha odafigyelnek, koncentráltan játszanak, akkor a kisujjukból kell hozniuk ezt a meccset. A Szeged Szekulovics érkezésével más mentalitásban lép pályára, például hazai pályán az Oroszlány ellen vesztett helyzetből tudott nyerni. Nem gondolom azt, hogy most Pakson fogják folytatni a diadalmenetet, de ők is az esélyesség terhe nélkül lépnek pályára és egyszer nekik is sikerülhet. Viszont most azt gondolom, hogy 5-10 ponton belül a Paks fog nyerni.

Jászberényi KSE – OSE Lions: Az oroszlányi csapat a legutóbbi, Kecskemét elleni egypontos siker alkalmával abban tudott az ellenfele fölé nőni, hogy egész meccsen ugyanazt a védekezési variációt csinálta. Igaz, hogy üres dobásokhoz jutott a KTE, de nem adták fel egy percre sem. Az a gárda erőssége, azért ilyen egységesek, mert a játékosok megpróbálják megvalósítani azt, amit az edző kér. Lehet, hogy rossz, lehet, hogy jó taktika, ezt én nem szeretném elbírálni. Vakon hisznek abban, amit csinálnak, és lehetett látni, hogy ezzel tudták megfordítani a találkozót. Igaz ehhez az is kellett, hogy jött egy nagyon extra teljesítmény Washingtontól, aki meg tudta bontani a védelmet. A Jászberényt nem írnám le, hazai pályán játszanak és minden győzelemre nagy szükségük van. Ki ellen, ha nem éppen az újonc ellen próbálnának meg nyerni? Sok problémájuk van, rengeteg sérüléssel küzdöttek, nem is úgy állt össze a játékuk, ahogy eltervezték, de én arra tippelek, hogy megverik az Oroszlányt. Ehhez tudatosan, hosszan kell játszaniuk és bírni erővel, ami nagy tényező lesz náluk, mert nem nagyon van csereemberük, de ha a kulcsjátékosok bírják, akkor lesz esélyük. Igaz, hogy Pantelics és Alekszandrov nem a legjobb védő kettő-kettő ellen, de szerintem az OSE-nál sincsenek olyan kosarasok, akik jól bontják ezeket a szituációkat. Teljesen kiegyenlített csata lesz, ahol szerintem a Jászberény felé billen a mérleg nyelve.

Szolnoki Olajbányász KK – KTE-Duna Aszfalt: A Szolnok fantasztikusan szerepel, amióta Potocnik átvette a csapatot, két légióscsere is volt, így már más szisztémával dolgozik. Eddig ez teljes mértékben telitalálat volt a szolnoki vezetőség részéről, de ez nem von le semmit Alekszics érdemeiből, amit az elmúlt években véghezvitt, amit Szolnokért tett. Ilyen az edzők sorsa, sok minden múlik a szerencsén, sok függ attól, hogy milyen vezértípusú játékost tudnak igazolni, mennyire elfogadó velük a közönség. Váltani kellett, ami nagyon jól sült el. A Kecskemét az Olajbányász ellen mindig kettőzött erővel küzd, egymás mellett van a két csapat, nagyon közel, rengeteg szurkoló megy ezekre a meccsekre. Nyertek szerencsésen is mérkőzést, de veszítettek is el ugyanolyan körülmények között, például az oroszlányi találkozón. A várakozások felett teljesítenek. Ebből kijöhet egy szoros összecsapás is, de én azt gondolom, hogy a Szolnok 10-15 ponttal megveri a Kecskemétet. Azért, mert a KTE-ben nem látok olyan átütő erőt, aki át tudná törni ezt a szolnoki védelmet, míg a hazaiaknál vannak nagyon jól támadó kosarasok. Teljesen más karakterek fognak egymásnak feszülni, ahol a támadócsapat fog dominálni és nem a védekező együttes fogja megnyerni a mérkőzést. Minden más eredmény óriási meglepetés lenne. Itt a magyar mezőnyben ritkán van meglepetés, főleg ilyenkor, amikor két, teljesen más stílusú csapat találkozik, úgyhogy én a Szolnok mellett tippelek.

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Ledon GreenderrylTTagyasbaltazar Recent comment authors
TT
Vendég
TT

Jó elemzés. Szinte mindenki látja, hogy a Deacnál több dolog sem kerek, kivéve a debreceni vezetőség.
Mikor óhajtjuk pótolni Armwoodot és egy tapasztalt edzőt hozni?
Ha már elúszott a kupa és a top8?

Ledon Green
Olvasó

A Kovács-Berényi bohóckettőst nem lesz nehéz ma sem lemeccselni!Ezt még Baszki mester is megfogja tenni! Az NB1 2 leggyengébb edzője ül a debreceni csapat kispadján,( plusz van még egy litván harmadedző aki az állítások szerint a legmagasabb képesítést szerezte Spanyolországban és egy negyedik labdaszedő gyerek)holott kimagasló játékoskerettel és pénzügyi háttérrel rendelkeznek. Az tovább gyengíti őket,hogy a Berényi lemond a vezetőedzői posztról immár másodszor,majd kinevezik a Kovácsot vezetőedzőnek és a Berényi mint a Becsky legjobb barátja mégis ott ül a padon és többet meccsel mint a Kovács!! Ez mi már??? Ilyet én még a sehol sem láttam! Röhögnek a saját játékosaik… Olvass tovább »

TT
Vendég
TT

Ezt már lassan senki sem érti.
De tényleg, miért nem hozunk már új légióst? Kulcsfontosságú meccs és nincs meg az ötödik légiós.
Manigat is szépen visszafejlődött tavaly óta. 🙁

agyas
Olvasó

Szerintem Laci ezen a héten téved. Ezt abból gondolom, hogy én ugyanezeket tippeltem, és én nem szoktam nyerni a Tippmixen.

baltazar
Olvasó

Akkor azt hiszem lehet fogadni a ZTE-re…

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Ljubicsics se támadni se védekezni nem tud?Ilyen irányitó régen volt az első osztályban innen is látszik ,hogy egy bohóc vagy…Hagyjuk is csak ne akard senkinek eltörni a kezét csú…

pbask
Vendég
pbask

Lehet,eleinte én is ugy láttam,de Ramirez mellett konstans leépülést látni nála. Nekem irányitoként körmendi Turner tetszik.

paparazzi
Olvasó

Kálmán Lacinak jár a gratuláció, szépen felkészült. profi munkát végzett!
Gumi mellett mostanában tetszenek a munkái.
Minden mondatával egyetértek!

Bozic
Olvasó

Ljubisicsről csak annyit, hogy (velem az élen) 2 forduló után kineveztük a liga legjobb irányítójának… Aztán mégse.
Ettől még valószínűsítem, hogy top 3 a csávó, csak Ramirez egy szar.

derryl
Olvasó

Amit az első fordulóban Szolnokon műveltek, az elég durva volt. Igaz, ahhoz kellett egy nulla Olaj is.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés