Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László: a rájátszás előtt ne hirdessenek bajnokot

“Én azt gondolom, hogy itt lesz a vége a bajnokságnak. Ami nyilván nem jó senkinek” – mondta állandó szakértőnk.

  •   :

:

A koronavírus-helyzet miatt jelenleg szünetel a magyar férfi kosárlabda bajnokság. Az MKOSZ a csapatokkal együtt úgy döntött, hogy a szombati fordulót nem rendezi meg, a bajnokság sorsáról a keddi elnökségi ülésen határoznak.

A BB1.hu állandó szakértője, Kálmán László is megosztotta a gondolatait a holnapi döntés előtt azzal kapcsolatban, hogy mi lenne a legjobb a folytatást tekintve.

Nagyon nehéz kérdés, mert ez senkinek nem jó. A rájátszás a sava-borsa az egész kosárlabdának és ha az kimaradna, akkor nem lenne reális, hogy bajnokot hirdessenek, addig el kellene valahogy jutni. Ha ez nem így történik, akkor is lehet győztest hirdetni, de az nem lenne igazságos, nem lenne korrekt. Nagyon nehéz döntés előtt állnak a szövetségben.

Véleményem szerint mindent be kellene zárni két-három hétre, úgy, hogy tényleg senki sehova ne menjen és az alatt kordában lehetne tartani ezt a járványt, de ehhez fegyelmezettnek kellene lenni, mindenkinek otthon kellene maradnia. Akkor jó eséllyel a betegek meggyógyulnának, a többiek pedig nem kapnák el, de erre kevés az esély, úgyhogy én azt gondolom, hogy itt lesz a vége a bajnokságnak. Ami nyilván nem jó senkinek, sem a szurkolóknak, sem a sportágnak, sem a játékosoknak. Túl kell lenni ezen és okos döntésekkel valamilyen szinten kordában lehet ezt tartani. Igaz, hogy a sportolókat ez nem érinti, nem halálos rájuk nézve, de a társadalom többi tagja komoly veszélynek van kitéve. Egy emberélet is sok, ha értelmetlen, szóval ha ez elősegíti azt, hogy megfékezzék, akkor lehet tényleg be kell fejezni a pontvadászatot.

www.nyugat.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Gézukalakers24Igyvan Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Csulaci, ezután Kálmán Laci lesz a neved! Szimpatikus nyilatkozat! +1

lakers24
Olvasó

Egyszerűen nem értem, miért akar a szövetség holnap végső döntést hozni. Először ki kéne várni pár hetet, utána újra át lehetne értékelni a helyzetet.

Igyvan
Vendég
Igyvan

Korrekt nyilatkozat!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés