Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kálmán László: A Körmend légiósai közül három nem üti meg a szintet

Állandó szakértőnk mondta el a véleményét a fordulóval kapcsolatban.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “Az Alba, azt gondolhatnánk nagyon jó formában van, ez így is van a mérkőzések 35. percéig, uralják a találkozókat hiszen a keretük erős, a szoros végjátékokban azonban rossz döntések, rossz vállalások, pontatlanságok jellemző rájuk. 5-0 kéne állniuk, egy atletikus, jó dobó, gyorsan támadó csapat, a védekezést viszont kell még csiszolni, úgy érzem még nem érett be az edző által eltervezett taktika. KTE 4-0-al állt, aztán nagy pofonba szaladtak bele a Szolnok ellen, ez csak annak meglepetés aki nem látta a meccset, sokkal jobb volt az Olaj az első perctől kezdve. Ennek ellenére a Kecskemét rutinos, szervezett gárda, de a végjátékra el tudnak fáradni. Szerintem az Alba nyerni fog.”

Atomerőmű SE-DEAC: “Az Atomerőmű otthon acélos, jó meccseket játszik, és bár új csapatot építettek, új edző van, de már látszik, hogy Feri vezetésével a Paks mit akar játszani. Csapatként egységesek, jó irányba indultak el a tavalyi csalódást keltő év után. A DEAC számára vízválasztó ez a meccs, hiszen bár hátul állnak, de jobb játékra képesek, mint eddig mutattak, a keret többre hivatott. Ennek ellenére azt gondolom ezt a találkozót az ASE behúzza otthon.”

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend: “Érdekes mérkőzés, nem gondolom, hogy országos kettes lenne, hatalmas pofonba szaladt bele a Körmend Lengyelországban. A Honvéd ellen is nagyon izzadságszagú mérkőzésre számítok, úgy látom a vasiak légiósai közül hárman sem ütik meg az elvárt szintet, nem kiemelkedők. A magyaroknak kell többet bele tenni, hogy eredményesebbek legyenek. A Körmend ereje egyéni képességekben volt mindig is, remek bontó játékosokkal rendelkeztek, ez most is bennük van, ezért nem szabad őket leírni, de a védekezésük botrányos. Egyelőre nem látom, hogy odaérnének az első négybe. A Honvéd üde színfolt a bajnokságban, harcolnak, küzdenek, bátran játszanak papíron erősebb csapatok ellen is, nem olyan rutinos és fizikális csapat, de lelkesedéssel és csapatjátékkal ezt kompenzálják. Szimpatikusak, a csapaton belüli kohézió is rendben van. A Körmend nem engedheti meg, hogy ezt a mérkőzést elveszítse, szoros meccsen, de nyerni fognak szerintem.”

MVM-OSE Lions – Hübner Nyíregyháza BS: “Csalóka mérkőzés, mert az OSE két arcú csapat, a palánk alatt pedig szűkek, hiányzik belőlük az atletikusság, statikus játékuk, viszont az már bebizonyosodott, hogy van tartása a csapatnak, küzdenek egymásért és sok faultot harcolnak ki.  Nyíregyháza eddig győzelmet nem szerzett, de megrángatta az oroszlán bajszát többször is, szükségük van arra, hogy átszakadjon a gát. Egyénieskedő játék jellemző rájuk, tavaly sokkal jobb volt a csapatjáték, ennek ellenére nem szabad őket temetni, tavaly sem kezdtek jól. Itt meglepetést várok, vendég győzelmet.”

Zalakerámia ZTE  KK – Soproni KC: “Pikáns mérkőzés lesz, két jó formában lévő csapat találkozik. A ZTE bebizonyította, hogy bár általában nem kezdik jól a mérkőzéseket, óriási tartalékok és tartás van bennük.  Jó légiósokat igazoltak, van egy megbízható magyar magjuk. Most két hasonló képességű csapat csap össze, mindkettőnél inkább a hátvédjáték dominál, a festékben szerzett pontokon, a lepattanókon és a védekezésen fog múlni majd a meccs. Az SKC 3-2-vel áll, jó egyéni képességű játékosok alkotják a keretet, de néha túl vállalják magukat és egyenlőre nem képesek konzisztensen jó teljesítményre. Brusztolós, látványos találkozót várok, ZTE győzelemmel.”

Kometa Kaposvár KK – Naturex-SZTE-Szedeák: “Ezen a hétvégén nagy rangadók vannak, ez is ilyen. A Kaposvár jól kezdte a bajnokságot, de néha elveszítik fejüket, ahogy az történt Oroszlányban is. Fiatal poszton is rendben vannak, ennek köszönhetően jól kezdenek általában, de nem mindig sikerül ezt 40 percen át fenntartaniuk. Aris véleményem szerint kiegyensúlyozottabb kell legyen, sokszor beleszürkül a mezőnybe. Nagy potenciál van bennük, a szezon meglepetés csapata lehet a Kaposvár. A Szeged egy győzelemmel áll, de mindannyian tudjuk, hogy több van bennük. Atletikus csapat, jó a kohézió a játékosok között és állhatnának jobban is, balszerencsés vereségekbe futottak bele. Megérzéseim alapján, most nem fognak így járni és idegenben is nyernek.”

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász:

“Nem kérdés, hogy a hét mérkőzése! A Falco itthon három jó meccset játszott, de még nem csiszolódott össze a keret teljesen, ez Törökországban is látható volt. Tanácstalanok voltak a feldobástól kezdve, a védekezés teljesen szétesett – ami meglepő, hiszen általában nagyszerűen védekeznek, ez nem volt bennük eddig. Jó szellemű játékosok alkotják a keretet. Szolnok egy kiemelkedő csapat, KTE ellen láttam őket élőben is, totális kosárlabdát játszanak, nagyon jó a védekezésük, csapat játékot játszanak, jó döntéseket hoznak, nincs egyénieskedés, nagyon tetszettek nekem. Kíváncsi leszek, ez egy előrehozott bajnoki döntő, Falco győzelmet várok.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Dennisjozsi67KovacshufiRolex Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Lacika legközelebb konzultálj a Gumival! ??

jozsi67
Olvasó

Laci talán abban téved hogy 3 légiósa alkalmatlan a Körmendnek. Nálam 4, az a 3, sajnos. Moore kivételével el lehetne csendesen küldeni a többit. Aztán hozni egy jó irányítót és egy ütős 5-ös centert. Ez bele kell hogy férjen a költségvetésbe talán. Bár nem ismerem a számokat. Minden másra ott a hazai játékosgárda.

Rolex
Olvasó

Nem is te lennél,patkány sárga féreg…
Táncolj köcsög!!!
❤️?

hufi
Olvasó

nagy az arc a barbarikumban

Kovacs
Olvasó

? elvette a játékod valaki?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Az Oroszlányi és a Kaposvári eredményeket azért gondolod újra….

fanaticfantastic
Olvasó

Megértelek,Laci. Semmi gond. Azért,Hajrá Olaj! Győzzön aki éppen jobb formában lesz. Nem lenne azért baj,ha mi utaznánk haza jókedvűen!

Twin Peaks
Olvasó

Nem tudnék Laci gondolataiba belekötni most, ami a Körmendet illeti! Szar ezt elfogadni, de ez az igazság! 🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés